Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Anonim

Kada je bilo vrijeme za povezivanje za osnivanje, počeo sam razmotriti različite opcije. Zapravo, oni nisu toliko već, jer je nedavno svatko izveden iz cementa, ali za besprijekorne vrste počeo je koristiti pločice za scenu. Budući da se pločnik iz ploča za popločavanje provodi kako bi se zaštitila temelj od vlage, trebala bi biti hermetična i ne može provesti vodu u zemlju oko kuće. Danas želim reći kako napraviti povez preko očiju za temelje vlastitim rukama i što je pytman ploča za popločavanje.

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Trotoar

Prednosti ispred nedostatka temelja

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Pločice za popločavanje

Obično, opisujući procese popravka kod kuće, počinjem govoriti o prednostima i korisnim svojstvima završnih materijala. Međutim, sada želim početi s nedostatkom. Jedini minus koji obavlja u stranu za temelj od ploča za popločavanje je njezin trošak. Standardni pijesak i cementne scene koštaju nekoliko puta jeftinije, ali izgled nema izgleda dugo vremena, ako ih uspoređuju s novim pročeljima, napravili su pomoću raznih varijacija sporedne kolosijeke.

Odlučivanje da potroši novac na ploče za upločavanje, odmah ste stekli ne samo materijal, već i prekrasan izgled, trajnost i pouzdanost scene. Razmotrimo glavne prednosti koje pločnik ploča za popločavanje ima:

  1. Toplinska izolacija i hidroizolacija temelja - ovaj objekt se izvodi zbog sloja strukture. Prije polaganja pločnika zamjenjuje glinu, pijesak i drobljeni kamen
  2. Dugi vijek trajanja - scena s pločicama će trajati mnogo dulje od cijele konkretne konstrukcije
  3. Zbog prisutnosti pigmenta i već gotovih rješenja boja za popločavanje ploča možete izvesti razne ideje i kombinirati s bojama fasade i krova
  4. Instalacija ploča za popločavanje može se pojaviti vlastitim rukama - to je velika prednost za one koji se koriste za obavljanje svih posla na vlastitu
  5. Takav doručak je mnogo lakši od konstrukcije betona, jer nije potrebno imati posebnu opremu za polaganje ploča za popločavanje.
  6. Ako postoji vodoopskrba olujne komunikacije, demontaža scene bit će vrlo jednostavna

Članak o temi: Mesh za šume: Značajke i opseg

Neovisni aranžman

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Samopremljivanje ploča za popločavanje

Da biste postavili postavku za osnivanje vlastitim rukama, morate se pridržavati nekih pravila i sekvenci. Tako:

  • Prvo sam napravio mali jarak, čija je dubina bila oko 25 cm. Takva manipulacija se provodi za daljnje polaganje slojeva, na kojem će biti pločica
  • Prvi sloj je složen glinom, debljina bi trebala biti oko 10 cm. Ne zaboravite da trebate napraviti malu pristranost od temelja. Glina je vrlo dobra, a zatim aktivira ulogu vodonepropusnosti
  • Kako bi se isključila voda iz ulaska u temelje, polietilen film se slože preko glinenog sloja.
  • Nakon toga sam postavio sloj pijeska, koji je bio oko 10 cm i bio je zgusnut. Zgnječen kamen je izliven istim slojem i ponovno je započeo proces rampe. Kada je ovaj događaj dovršen, možete instalirati granice koristeći cement-pijesak mort. Tako da je otopina uhvatila pričekati 2-3 sata
  • Već na vrhu ovog sloja, položio sam ploče s mojim rukama. Ne zaboravite da su šavovi između pločica također ispunjeni pijeskom

Zahvaljujući ovoj tehnologiji, visokokvalitetni pločnik se izvodi iz ploča za popločavanje. To je takav slijed akcija i hidroizolacija koja karakteriziraju dizajn kao izvrsnu zaštitu temelja od štetnih učinaka vlage.

Glavna stvar ne smije kršiti tehnologiju

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Sva tehnologija polaganja ploča za popločavanje mora se poštivati. Kao što je već postalo jasno, cijeli dizajn mora biti mobilni i tek nakon toga će moći ispuniti svoje funkcije. Sva omiljena pješčanka iz pijeska i samo iako stvara pokretnu strukturu, ali ga ne štiti, jer je glavno svojstvo pijeska mokar i loše odgoditi vodu. Zbog toga, temelj će uvijek biti mokar.

Članak o temi: Biljke za kupaonicu

Ali ako ugradite doručak s vlastitim rukama na suhom cementnom pješčanom smjesu, ne biste trebali očekivati ​​da će ova opcija postati bolja. Čak iu vrućem vremenu, smjesa se može mokri od tla i nakon toga će se pretvoriti u monolit. Cement-pješčana smjesa ne može dugo provesti dobru hidroizolaciju i tijekom vremena podrum temelja će prestati obavljati svoje funkcije.

Zbog toga je tehnologija razvijena, slijed od kojih sam prije opisao. U svojim karakteristikama, ona premašuje sve prethodne opcije i mogu obavljati svoje funkcije tijekom dugih godina.

Pigmenti

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Pločnika ploča za popločavanje u zemlji

Pigment je široko u potražnji za popločavanje ploča. To je zbog činjenice da je siva boja betona već umorna od svih i želite nešto novo i šarenije. Zahvaljujući pigmentu, možete kupiti višebojni pločica i izvući izvlačenje iz njega ili jednostavno pokupiti boju staze u boji krova kuće. Boja za ploče za popločavanje je dvije vrste:

  1. Organski
  2. Mineral

Među nedostacima obojenih ploča za popločavanje, primijetio sam takve:

  • Prvo, cijena takvih pločica je precijenjena zbog skupa pigmenta u sastavu materijala
  • Postoje elementi koji imaju loš otpor habanje, to jest, boja pločice brzo izgori. Razlog tome može biti pigment loša ili sama tehnologija proizvodnje. Stoga, kada kupujete takve detalje morate platiti posebnu pozornost. Ne gledajte na jeftine ploče za popločavanje

Pigment s kojim boje materijala treba imati nekoliko važnih svojstava: imaju dobar otpor svjetla i alkalnost. Dodajte materijal slijedi u određenom iznosu - od 3 do 15% koliko je cementa u smjesi. To je postotak pigmenta koji će utjecati na zasićenje pločice za pločnik. Međutim, želeći dobiti najdražu boju, ne biste trebali dodavati pigment više riješeno. Višak boje u sastavu pločice dovodi do njegove potrošnje vode. Nikada nemojte dodavati suhi pigment u smjesu - uvijek je potrebno uzgajati s vodom i nakon dodavanja zajedno s plastifikatorom.

Važno! Boja je vrlo skupa, tako da tijekom proizvodnje možete uštedjeti malo, ulijevanje rješenje u oblik s dva sloja. Prva boja bit će dodan u prvi, i to će biti vrh, a drugi sloj se izlije bez pigmenata.

Pločniku od popločavanja ploča vlastitim rukama

Pločica

Članak o temi: Slikanje cijevi, sustavi grijanja

Ova metoda je prilično ekonomična u smislu korištenja boja i troškova za njihovu kupnju, ali to nije vrlo prikladno u smislu rješenja. Obično se koristi 1 betonski mikser za gnječenje, ali ako se odlučite napraviti materijal iz dva sloja, onda koljena moraju biti učinjena u različitim spremnicima. Nažalost, ne mogu se pohvaliti dva betonske mješalice. Možete izvesti gnječenje i ručno, ali onda će cijeli proces biti vrlo naporan i dug. Uvijek se pridržavajte normi korištenja boja, jer ne samo svjetlina boje ovisit će o tome, već i trajanje njegove zasićenosti.

Čitaj više