Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

Anonim

Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

Do danas, većina vlasnika privatnih kuća i zemalja radije koristi moderne dizajne za organiziranje kanalizacijskog sustava. To je dovoljno lako to učiniti, jer građevinska tržišta nude mnogo različitih opcija. Lokalna kanalizacijska sjedala (LOS) ili septičke jame su najpopularniji, opremljeni aerobnim otpadnim vodama.

Kupnja i instaliranje takvih struktura je skupo. Stoga se predijelno preporučuje da se upoznate s načinom na koji su dogovoreni, koje usluge zahtijeva i koji postoje nedostaci. Osim toga, pročitajte o odabranom sustavu pozitivne i negativne povratne informacije.

Septička topp: Design uređaj

Cleaner sustav Topa je alternativa češkim proizvodima. Ima mobilne parametre, ima visok stupanj obrade protoka i opremljen je s četiri komore za čišćenje.
  1. U komori za primanje Pojavljuje se početno čišćenje. Ovdje dolaze dionice, a odvajanje velikog smeća ide.

  2. Nakon što je došao do odvora određene razine, senzor se aktivira, a kanali se pomaknu Kamera za aeraciju , U ovoj komori, uz pomoć aeratora, povoljni uvjeti stvaraju se za vitalnu aktivnost mikroorganizama zbog kojih se obrađuje veliki broj zagađenja.

  3. Nakon vode s Il dolazi da brani treću komoru ili Separator aktivnog ILA.

  4. Čim će il pasti na dno, on ide Stabilizator fotoaparata i voda - za izlaz.

Nakon što je sam akumulira veliku količinu, bit će potrebno raspolagati. Može se dodati kompost, a nakon preopterećenja za korištenje kao gnojiva.

Prednosti i nedostaci septički vrh

Među potrošačima, sustav za čišćenje topo je vrlo popularan, jer ima mnogo pozitivnih kvaliteta , Može se pripisati svojim prednostima:

  1. Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

    Visoka učinkovitost rada, zbog kojih voda na izlazu iz sustava ne može se gurnuti, i odmah se koristi za vodu ili pad u rezervoarima.

  2. Dimenzije kompaktnih dizajna omogućuju da se instalira na malu platformi, čija veličina može biti od 1 do 3 četvornih metara. m.
  3. Mogućnost instalacije na zemljištu s bilo kojim tlom.
  4. Jednostavnost usluge.
  5. Bezbrižno djelo.
  6. Puna sterilizacije mirisa.

Osim gore navedenog, može se primijetiti da je u septičkom tenku, otpad zbrinut zbog aerobne razgradnje, koji se javlja pod utjecajem toplinske energije. Stoga, u mrazvima, takav sustav ne zahtijeva dodatno grijanje.

Postoje tope i njegova stanica za čišćenje ograničenja:

  • Za normalno funkcioniranje uređaja potrebno je opskrba napajanjem, tako da kada je električna energija često, korištenje septika će biti problematično;
  • Dizajn je potrebno redovito održavanje;
  • Lokalna stanica za čišćenje ima prilično visoku cijenu.

Kriteriji izbora

Los topa imaju Širok izbor izmjena , Od kojih su neke namijenjene čišćenju otpadnih voda u vikendicama ili seoskim kućama, dok su drugi pogodni za ljetne vikendice.

  1. Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

    Mali modeli uređaja (Topaz 5) imaju male dimenzije i težinu. Njihovo lako može jednostavno instalirati čak i jednu osobu u jamu. Međutim, unatoč malim veličinom, ova kanalizacija može služiti obitelji od pet godina.

  2. Modeli srednje veličine (Topaz 10) imaju više performansi, pa se mogu koristiti za kuću u kojoj žive 10-12 ljudi. Takve septičke jame su instalirane s dvije ili tri osobe, a ponekad i oprema za podizanje može biti potrebna za njihovu instalaciju.
  3. Veliki teški sustavi (Topaz 100 ili 150) dizajnirani su za čišćenje kanalizacije u sanatorijima, dječjim kampovima, kućama za odmor, hotelima, hotelima i mnogim drugim sadržajima, gdje je broj stanovnika do 150 ljudi. Posebna brigada i oprema za podizanje uključena je u instaliranje takvih sustava.

Savjeti septičke septičke vrh

Da bi stanica radila učinkovito i dugo vremena, mora se redovito čistiti i ukloniti otpad iz njega.

Čišćenje sepca

Čišćenje u dizajnu potrebno je erlifovima i filtrima velikih frakcija. Proces čišćenja:

  1. Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

    Odvojite crijeva za zrak u erlifeds.

  2. Uklonite crpke iz kućišta.
  3. Uklonite kopče.
  4. Uklonite filtar velikih frakcija.
  5. Isperite sve pod mlazom vode, koji se hrani pod pritiskom.
  6. Instaliran u zrak Distributer mlaznica očistite iglu.

Nakon što se sve opradi, oprema treba instalirati na mjesta, obavljanje akcije u obrnutom redoslijedu.

Uklanjanje otpada

Otprilike jednom svakih tri mjeseca s Erliftom slijedi proizvoditi , Za to je utikač uklonjen, kantu je instalirana u kojoj se šalje crijevo i crpka je uključena.

Nakon što su svi odvodi odbačeni, fotoaparat će definitivno biti ispunjen čistom vodom.

Kada radite na čišćenju aktivnog stabilizatora RAL-a, potrebno je nositi rukavice, a nakon završetka postupka, vaše ruke treba ispirati sapunom.

Recenzije septičke top

Posjetimo brojne online forume, možete vidjeti da korisnici uglavnom pišu pozitivne recenzije Postoje praktički nema negativnih pregleda o septičkom. Najčešće su povezani s prodajnim ili uslužnim organizacijama.

Pozitivne recenzije

Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

Za opremu kanalizacije na ljetnoj kućici bilo je mnogo opcija. Septička tenk uhvatila je oči, koja je sposobna ne samo braniti sve otpadne vode, nego i da ih aktivno obrađuje. Posebno mi se svidjelo činjenicu da je oprema prilično mala - dva i pol metara duboka i metar po metru dvadeset u širini i visini. To jest prikladan samo za vikendicu. Odlučili smo staviti i staviti! Što neobično - uređaj radi kompresor na koji se struja treba povezati. Ali s tim nema problema , Pokrenuli smo i već imamo pola ljetne uporabe. Sve savršeno! Voda na vanjskom pogledu je čista (posebno gledano), nema mirisa iz sustava.

Vyacheslav, Moskva

Instalirana stanica u kućici, gdje radi samo ljeti. Preostali mjeseci ne funkcionira, ali mreža je povezana. A što je iznenađujuće, voda u ovom sustavu se ne razlikuje od one koja se poslužuje u stanu. Kada instalirate opremu, dvije jame su iskopane: jedan ispod topaza, a drugi za višak vode. Naučio sam da je ova voda korisna za biljke i sada vode samo krevete.

Irina Ivanovna, Moskva

U svojoj novoj zemlji, nisam želio koristiti Cesspool. Štoviše, nakon posjeta suradnicima, dugo je ostao otporan neugodan miris. Odlučili smo se raspršiti i kupiti vrh. Nakon instalacije, konačno Uživajte u mirisima prirode , Preporučio je sustav za čišćenje susjedima. Ušli su mudro i opremili tri kuće kod kuće na uređaju TAPA-20.

Anna Petrova, Moskva

Dugo vremena, u zemlji je korišten u zemlji i, naravno, pretrpio s njom. Sada instalirana tvrtka, koja nam se činila s vožnjom civilizacije. Spojio je tuš kabinu i perilicu rublja na njega. Izdržati!

Nikita sergeevich, Pushkino

Imamo veliku obitelj, pa je često oprati i puno. Za ocijediti i očistiti kanalizaciju, koristimo topu. Ponekad nakon velikog pranja poplave. Želim dati savjet da u ovom slučaju ne morate žuriti s pozivom na majstor. Sam sustav će distribuirati cijeli dan. Pa ipak - nemoguće je koristiti izbjeljivanje bez klora.

Ulyana Petrov, PSKOV

Negativne povratne informacije

Septička topa: Opis, pozitivne i negativne recenzije

Dva dana nakon instalacije topase, voda u uređaju nije ušla u taj odjeljak, natočio kompresore, kao posljedica toga što je čep pokucao u kući. Kvar je eliminiran. Neko vrijeme kasnije, sustav je počeo propuštati vodu kroz šav, metalni dijelovi su oksidirani, kao posljedica toga što su kompresori razbili. Tehničari su čekao dugo. Unajmljeni lokalni momci, koji su za 9000 rubalja očistili kamere i Zamijenio sve detalje , Septičke radove, ali sam izgubio pravo na jamstvenu službu.

Sjeme Alekseevich, Yekaterinburg

Želim ostaviti negativnu povratnu informaciju o Los topi, koju imam oko tri godine. Sve to vrijeme u sustavu nešto razbija. Najčešće dolazi u kvar plutajuće, kao posljedica toga što su kamere preplavljene i Napunjen je električni dio uređaja , Ponekad je preljev začepljen između odjeljaka. Gotovo svaka dva mjeseca moram promijeniti bilo koji detalj na ovoj septičkoj.

Peter, Voronezh

Za gotovo mjesec dana koristimo sustav za čišćenje u Topazu. I sve to vrijeme iz rezervoara dolazi pokvareni miris i otpadne vode na izlazu iz žive.

Svetlana, Moskva

Septička je kupila prije otprilike četiri godine. Nedavno su primijetili da su kanali postali blatni. Otvorio je spremnik i vidio da je prvi odjeljak napunjen. Morao sam nazvati Učitelja, koji je uzeo novac za svoj rad. I obećao da će stanica raditi bez crpljenja.

Elena, St. Petersburg

Zakrivljene pozitivne povratne informacije, instalirane LOS Topes-8 i Dobio je hrpu problema , U ljeto je instalirao septički tenk, zimi koji nisu koristili, au proljeće je cijeli dizajn pojavio iz jame. Naravno, sve su cijevi koje su bile povezane s uređajem oštećene. Ispada da je septička jama morala preskočiti i na dnu bunara, položiti tanjur s komadima oka.

Andrei, Moskvarska regija

Članak o temi: topli kat s vodom: uređaj i instalacija

Čitaj više