Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Anonim

Zgrada od aeriranog betona može stajati bez vanjskog uređenja bez ikakve štete na integritet blokova (govor o autoklavnom plinskom silikatu). No, s vremenom, prašina je smještena na površini blokova, a ranije, bijela vanjska površina, postaje neuredna siva s ostacima. Stoga je još uvijek, prije ili kasnije, postavlja se pitanje o suočavanju ili ukrašavanju aerificiranog betona vani. Unutra je dekoracija aeriranog betona gotovo odmah nakon izgradnje: blokovi u unutrašnjosti ne izgledaju previše atraktivno.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Tako je beton bez završne obrade za nekoliko godina.

Budući da je betonsko beton ima vrlo visoku propusnost pare, postoje određene nijanse pri provođenju završnih djela. Činjenica je da gotovo svi materijali ponašaju parove lošije od plinskog silikata. To uzrokuje poteškoće, kako bi se osiguralo normalan izlaz vodenih para iz sobe, propusnost pare zidova je izvan sobe - trebala bi se povećati. Samo posebne gipsane mješavine za beton pjene odgovara ovom zahtjevu. Ali podložno određenim pravilima, cilj može biti bilo koji.

Vanjski ukras aeriranog betona

Prvo, kako ga odvojiti je nemoguće. Nemoguće je zagrijati pjenu ili polistirensku pjenu, žbukanje izvan uobičajene pješčano-betonske žbuke, obojiti s potkopljenim slikama koje stvaraju film. Kao grijač, ako je potrebno, mogu se koristiti mineralne vune, boje, ne preklapaju pore ostaviti vlagu iz zida. Sada kada možete odvojiti fasadu pjene betona.

Šaljeće fasade: obloge, sporedni kolosiranje, paneli itd.

Kada završite s bilo kakvim materijalima koji su montirani na sanduku ili vodiči između završnog materijala i zida ostaje praznina. Zove se ventilacija, kao u ovom prazninu s odgovarajućim uređajem, postoji aktivni zrak od ispod-up. Ispravan uređaj je prisutnost rupa u završnom materijalu na dnu i iznad. To osigurava kretanje protoka zraka odozdo. Ovaj tok uzima vlagu s vama, koji se izlazi iz sobe. Takav uređaj rješava problem kondenzata, a također podržava normalnu vlažnost zidova. Budući da s visokom vlagom, aerid beton ima manje karakteristike snage, održavanje normalne vlažnosti pridonosi dugom roku "života". Ovisnost čvrstoće aeriranog betona iz postotka vlage prikazana je u grafikonu.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Ovisnost snage plinskog silikata od vlage

Uz vanjsku dekoraciju aeriranog betona s ventiliranim jazom, većinu vremena ima vlagu u rasponu od 10-15%, tj. Nalazi se u optimalnoj zoni. Da biste stvorili takvu prazninu u cijelom području zida, žaruljica je punjena, pružajući udaljenost od zida do vanjskog kraja u 3-5 cm.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Primjer sanduka pod sporednim ili oblogom

Za sanduke se koristi drvena traka (prerađuje antiseptici), metalni vodiči - pocinčani profili za suhozidom ili posebne za venfassades. Učestalost sanduka - 40 cm. Prema ovom načelu, fasada aerificiranog betona, kolosijeka, fasadnih panela.

Kada pričvršćuje sanduk sa zidom, postavlja se pitanje: što ili, ili radije ", na ono što" pričvršćuje sanduk na plin silikat. Jednostavno možete na vijku za samo-tapkanje (crno, oni su jači), ali kako bi dobro održali propast, trebat će vam velika duljina. To znači da metal dolazi duboko u tijelo bloka. Zimi je izvrstan hladni most. Ali to nije najgore. Uz vjetra opterećenja, okvir vibrira, vibracija, prirodno, prenosi i pričvršćeni. Pod djelovanjem betona vibracija pjene. Kao rezultat toga, samodostatnost može ispasti.

Članak o temi: tuš kabine ruske proizvodnje

I to nije sve. Zbog temperaturne razlike - relativno topli beton i brzo ohlađenog metalnog samosprećanja - kondenzat se formira na samo-taksiju. S smanjenjem temperature, zamrzava se, uništavajući tijelo bloka. Općenito, jednostavno vijci za pričvršćivanje sanduka na aerid beton izvan ne koristite.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Pričvršćivanje pocinčanog profila za suspenzije

Kako bi se pokrenula slična situacija, koriste se plastični čepovi u zid i noktiju se koriste. Konvencionalni mali prikladan, iako bolji od samo samo-taksija. Ako koristite uobičajeno, duljina plastične cijevi mora biti najmanje 30 mm.

Općenito, bolje je popraviti na poseban, koji se zove "za aerificirani beton." Oni su u specijaliziranim prodavaonicama koje prodaju hardver. Ne možete ih pronaći na uobičajenom građevinskom tržištu. Uobičajeno se izlijevaju velike dimenzije plastičnog dijela, kao i razvijene vijke.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Vrste tipova za plin silikat

Metoda instalacijskog standarda. Pod cijevi timova (plastični dio) je izbušena rupa. Ovisno o obliku vijčane površine, ona se vozi (na fotografiji gornji kolica) ili vijci (donji) plastični liner. Nakon čega je vijak pričvršćen.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Kako instalirati dowel u aerid beton

Kada koristite drvene šipke ili pocinčani profili, oni su vezani za takve četke. Korak postavke je manji od uobičajenog - to je oko 40 cm. Ovo je za ravnomjernu raspodjelu udarnih opterećenja koja se javljaju s jakim vjetrom. Primjer štednje aeriranog betona može se vidjeti u videu. Postoji mnogo korisnih nijansi.

Završna cigla

Ako ispravno stavite pročelju iz aeriranog betonske opeke, to će se desetljećima stajati bez problema. Obvezno stanje - Ventzazor mora biti između zida završnog materijala i zida aeriranog betona. Njegova širina je najmanje 30 mm. Da bi to radilo, prilikom postavljanja završne opeke u donjem dijelu, ostavlja proizvode - male rupe u kojima će zrak ići. Dakle, da životinje ne padnu u njih, zatvorene su ventilacijskim rešetkima.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Načelo "rada" sustava s raspoređenim 3-5 cm zida završne opeke

Prilikom izračuna temelja, treba uzeti u obzir samo ovu vrstu završnih obrada, za razliku od ventiliranih pročelja. Prvo, masa cigle, čak iu Pollockichu, znatno, i mora se uzeti u obzir pri izračunavanju sposobnosti ležaja temelj. Drugo, širina završne obrade uzima se u obzir pri određivanju širine temelja: sveom cigle ne mogu biti više od 3 cm, a potreban je još jedan otvor od 3 do 5 cm između zida i obloga.

Ali, ako jednostavno stavite zid od opeke na traženu udaljenost od zida kuće, vjerojatnost da samo pada je vrlo visoka. Stoga je potrebno vezati zidove pjene betona i cigle. Za to, čak i na fazi oblikovanja pjene betona, postoje tanke ploče između blokova, koje se nazivaju "fleksibilne veze". Najbolje od svega - ako su nehrđajući čelik. Medij u otopini u kojoj te trake uzimaju alkalnu reakciju, i u alkalnom mediju, metal, čak i galvaniziran brzo se sruši.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Umetnute ploče za komunikaciju s opekom za završnu obradu pjene betona, ali su galvanizirane i nakon nekoliko godina cigle mogu pasti

Ploče na površini zida su približno 60 cm u svakom drugom redu, maksimalna visina udaljenost između dva reda od 50 cm. Ploče imaju reda kontrole. U području kutova, prozor i vrata ih češće koštaju.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Instaliranje fleksibilnih veza kada završava cigle s izolacijom i bez

Članak na temu: Morid za drvo: Boje na bazi vode, bijele s vlastitim rukama, foto uljem i izblijedjele hrast, toniranje

Ponekad prilikom polaganja ploča zaboravite. U ovom slučaju, tišina je pričvršćena u zid na koji je metalna perforirana ploča već vezana ili također poseban od nehrđajućeg čelika stiletto. Druga mogućnost: Tijekom zidanja, opeke strogo nasuprot šava čine rupu u zidu u kojoj je klinac začepljen. Hairina mora unijeti 10 cm u tijelo betona i gotovo cijelu širinu cigle. Ali kose nije fleksibilna i može se razbiti i aerira beton, a opeka (na podu cigle - sigurno). Stoga je bolje ne patiti takve "štednje". Kako dekoracija aeriranog betona, uz pomoć završne cigle s venter - u videu.

Kako gipsane fasade od aeriranog betona

Kao što je već govorio, žbukanje za aerificirano beton može se koristiti samo s visokom propusnosti pare. Ove flastere su skupe, ali se primjenjuju tanki sloj. Kada se broj pripremnih aktivnosti moraju dobiti glatku površinu.

Stucco operacije mogu se pokrenuti uz vlažnost proziranih betonskih blokova ne viša od 27%. Prije početka rada, površina se obrađuje:

  • Prašina četkom;
  • Uz pomoć gratera, površina je poravnana;
  • Celeri i žetoni su zatvoreni ljepilom pomiješanim s prašinom aerid betona, koji se ispostavilo kada su blokovi za rezanje.

Minimalni sloj - ne možete pojačati do 10 mm. Zbog adhezivnih aditiva u sastavu, to će se čvrsto držati na površini. Ako je sloj 10-15 mm, potrebno je ojačati rešetku stakloplastike, debljine 15-20 mm, potrebno je metalni slikar. Vanjski ukras aerificirane betonske žbuke veće je od debljine nekretnine.

Grid za vanjski rad treba imati ćeliju od oko 3 mm. Trebalo bi biti izbodeno alkalnim okruženjima (napisano na paketu), u suprotnom, u nekoliko mjeseci, izgubit će snagu i zaustaviti držanje žbuke. Kao rezultat toga, završni sloj će pasti.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Završna obrada betonske žbuke vani

Ojačanje se provodi prema tiskanom sloju mješavine premaz. Također se koristi posebna, ima izvrsno adheziju betonom od pjene, stvoriti osnovu za primjenu dekorativne žbuke. Pripravak se nanosi na zid trake. Dok nije bio zamrznut, rešetka se kotrlja na njemu. Koristeći zupčanu lopaticu ili grateru, u otopinu se pritisne rešetka. Nakon što je u potpunosti uronio, uzimaju redovnu široku lopaticu i poravnajte površinu, ako je potrebno, dodajući rješenje. Poravnana površina je ostavljena da se osuši. Pojam ovisi o korištenom materijalu i određuje proizvođač. U prosjeku je pojam 7 dana.

Primera se primjenjuje na suhu površinu ojačanog sloja. Izvodi nekoliko funkcija:

  • linije apsorpcije baze (smanjuje ga);
  • Boje sive (to je bijela);
  • Smanjuje poroznost.

Za osušeni premaz (postoji opis), završna obrada se primjenjuje - dekorativna žbuka. Tehnika njegove primjene ovisi o vrsti pripravka.

Zidna izolacija iz aeriranog betona

Uz uobičajeni izračun i usklađenost s tehnologijom (zidarstvo na ljepilo s debljinom šava 1-2 mm), plinski silikatni zidovi u izolaciji ne trebaju. U srednjoj traci Rusije, dovoljna debljina bloka je 325 mm. Ako ipak, postojala je potreba, izolacija mora biti propusna para. A to je mineralna vuna i staklo pjene. Penodoneglo ima izvrsne karakteristike, ali visoku cijenu. Mineralne vune su jeftinije. Debljina izolacije ovisi o tome koliko je hladnoće u kući, ali obično minimalno koristi 50 mm.

Kada završite s sandukom, to ga čini od šire ploče ili profila, uzimajući u obzir činjenicu da se i debljina izolacije dodaje debljini ventzazora. Ponekad može postojati protutužba. To su dodatne daske, koje, ovisno o okolnostima, su stilizirani ili preko prvog sanduka. Toplinska izolacija je pričvršćena na zid s posebnim plastičnim tiplelima sa širokim šeširom u obliku gljivica.

Članak o toj temi: Što oprati super ljepilo iz ruku kod kuće

Unutarnje uređenje aeriranog betona

Dekoracija zatvorenog betona ima vlastite karakteristike. Najčešće, takvi zidovi su još uvijek ožbukani. Koristite iste skupe mješavine kao što možete, ali to je vrlo skupo. Postoje načini da normaliziraju zidove koristeći konvencionalne cementne ili gipsane žbuke. No, za to zahtijeva dodatne aktivnosti: preliminarno olakšanje se stvara pomoću jeftinog ljepila pločica. Ima dobru adheziju (adheziju) čak i uz relativno glatku površinu aerid betona, stvara izvrsnu bazu za nanošenje naknadnih slojeva. Flasteri. Postupak za takve:

  • Smanjimo higroskopnost aerificiranog betona. Ako nanesete žbuku na nepripremljenom bloku, neće imati vremena za "zgrabi", jer će aerificirani beton apsorbirati svu vlagu. Sloj samo braži. Stoga su se najprije zidovi pročišćeni od prašine, zatim prekrivene primerom dubokog penetracije. Potrebni su dva sloja. Prvi će se osušiti oko na dan (ovisi o vlazi i temperaturi).

    Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

    Zemlje se mogu valjati i možete izliti sastav u običnom vrtu prskalica

  • Primjenjujemo sloj popločanog ljepila debljinom od 3-4 mm.
  • Mi ojačamo mrežu od stakloplastike s ćelijom od 3 mm (na svježem ljepilo staviti mrežu i pritisnuti ga unutra).

    Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

    Mreže za armiranje se pritisne u primijenjeni sloj ljepila

  • Spatula zupčanika formira horizontalno olakšanje.

    Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

    Zid pripremljen ispod žbuke

  • Ostaviti da se osuši nekoliko dana.

Suhim ljepilom možete primijeniti žbuku i možete staviti pločicu. Ona ne ide nigdje drugdje: to će biti dobro održano. U vlažnim posjetima - kupaonica, kuhinja - prajmer može odabrati film koji se formira, koji smanjuje propusnost pare boja.

Kako pravilno pripremiti zid iz plinskog silikata do žbuke, pogledajte videozapis. Svojom pomoći, žbuka zidova iz aeriranog betona se razumije: sve je obojeno u koracima i nošen.

Mogućnosti za uređenje interijera

Da biste završili zidove od aeriranog betona, gotovo sve opcije su prihvatljive:

  • Gipsana ploča ili gwl na barovima ili profilu. Već nema poteškoća s pričvršćivanjem: nema opterećenja vjetra, bez mraza. Ali, samo ako govorimo o kući stalnog boravka. Na sezonskom neriješenom okupljanju i unutar ugradnje kostila je potrebno.
  • Obloge u svim svojim vrstama.
  • Plastične ploče.
  • Bojanje, ali na pripremljenoj i poravnanoj površini. I boje, ipak, čak i s permeabilnošću pare. Je li to u kupaonici ili u kuhinji, možete koristiti formulacije za oblikovanje filma.

Od svih tih procesa zahtijeva neka objašnjenja samo slika. Prema ovoj vrsti završne obrade, zid aeriranog betona nije nužno žbukanje. Općenito, zidovi moraju biti gotovo ravnomjerni. Ako postoje čipovi, udubljenja ili izbočine, sve je riješeno vrlo jednostavno. Oni su blizu u istom ljepilo na kojem stavljaju blokove. Ako su udubini veliki, možete dodati piljevinu u ljepilo, koji se formiraju kada je blok izrezan. Isti sastav trlja šavove.

Kako i kako odvojiti aerificirano beton unutar i izvan

Poravnavanje površine pod slikanjem

Ako postoje izbočine, oni su sramežljivi za posebnim graterom, ali je moguće i brusnog papira koji je fiksiran na razbio. Ta sredstva postižu glatku površinu koja se može obojiti. Zid je čist s četkom, fiksiran na držač - prašinu. Prašina zid je tako tlo. Primer je odabran kompatibilan s odabranom bojom. Moraju biti kompatibilni. Tlo se primjenjuje poželjno dvaput. Tada se boja primjenjuje u potpuno suhom ventilacijskoj površini.

Čitaj više