Izračun količine gipsa na zidovima

Anonim

Kada koristite suhozid za završne zidove i strop, stvaranje particija, potrebno je proizvesti točan izračun svih materijala.

Izračun količine gipsa na zidovima

Metode poravnanja zidova od gipsane ploče: a - na okviru, b - s pekarskom načinom.

Uostalom, GLC je list materijal i stoga je bolje točno izračunati njezin nužan iznos, kao i količinu svih potrebnih dodatnih potrošnih materijala. Ali prije izračunavanja gipsane ploče morate odlučiti kako ga montirati.

Postoje dvije metode za pričvršćivanje suhozida na zidovima i strop, koje treba znati o izračunavanju koliko će biti potrebno materijala:

  1. Instalacija na okviru od metalnih profila ili drvenih šipki.
  2. Instalacija pomoću posebnih ljepila ljepila.

Izračun količine gipsa na zidovima

Alat za rad s gipsanom pločom.

U prvom slučaju ne zaboravite izračunati sljedeće dodatne materijale:

  • Metal mon (CD), 27x60 mm, duljina 3 ili 4 m;
  • Metalni PP (UD), 27x27 mm, duljina 3 ili 4 m;
  • Suspenzija ravno (leptir);
  • tiple;
  • Metalni vijci za pričvršćivanje metalnih profila;
  • vijci koji su spojeni na montirani okvir;
  • Križne veze (rakovi). Koristi se za povezivanje CD-a na mjestima okomitog raskrižja;
  • Spajanje nosača. Koristi se u slučaju kada je potrebno povezati profil ako soba ima duljinu ili širinu od više od 3 ili 4 m.

Prilikom korištenja adhezivnog načina spojenog GLC-a, nakon opažanja opće završne metage, može se izračunati potrošnja ljepila. Svaka vrećica je označena s 1 kV ljepilom. m. zidove. U pravilu, jedna vrećica ljepila trebala bi biti dovoljno za 5-7 četvornih metara. m.

Da biste saznali protok vrećica za ljepilo, ukupnu površinu (op) površine na kojoj će se izricanje HCl napraviti, podijeliti s 5 ili 7. Možete sigurno dodati 20-30% na preporuke proizvođača, a zatim Ispada stvarnu količinu ljepila koja ide na posao.

Dimenzije gipsane ploče

Izračun količine gipsa na zidovima

Klasifikacija suhozida i standardnih listova listova.

Standardni GLC ima dimenzije 2500x1200 mm. Ima debljinu od 12 mm za zidove, za strop - 9 mm. Prema tome, područje je 3 m². Treba napomenuti da postoje i drugi GLC:

  • 3000x1200 mm;
  • 2500 h600 mm;
  • 2000x1200 mm.

Članak o toj temi: Ugodan balkon u stilu Provansa: Dobro rješenje

Na primjer, kada nakon svih izračuna, ispostavilo se da je potrebno odvojiti dio zida visinom od 2500 mm i širine od 450 mm, onda možete uzeti ne-standardnu ​​listu i veličinu od 2500x600 ,

Da biste izračunali broj standardnih GLC-a, prvo morate izračunati ili izmjeriti područje za dekoraciju - zidove ili strop. Dobiveni rezultat je podijeljen u jedno područje. Prilikom izračunavanja područja bit će potrebno voziti koja zauzima vrata vrata i prozora. Dobiveni broj treba zaokružiti u cjelinu do najviše strane.

Postoji i način izračuna broja listova prema posebnoj formuli:

N = (S1 / S2) x k

Gdje n je gips ploča;

S1 - područje ukrasa, m²

S2 - kvadrat od jednog lista od gipsane ploče, m²

Izračun količine gipsa na zidovima

Krug međusoka udaljenosti nosača i glavnih profila za suhozidom.

k - koeficijent korekcije. Soba u kojoj će se završiti, ima manje veličine, više bi bilo više. Ovisno o području, postoje tri koeficijenti korekcije:

  • do 10 m², zatim k = 1.3;
  • od 10 do 20 m², zatim k = 1.2;
  • Više od 20 m², zatim k = 1,1.

Izračun broja UD-a. Metal UD, ili, kao što se također naziva, starter, koristi se za popravak CD-a na zidove, pod ili strop. Perimetar sobe podijeljen je u duljinu standardnog profila (3 ili 4 metra). Za zidove se izračunava i slično i umnožava s 2 - jer je pričvršćena na podu i stropu. Dobiveni broj zaokružen je na cijelu stranu.

Izračun broja CD profila. Da biste spojili jedan list, potrebni su tri metalne CD-a. Nakon što se izračunava broj GLC listova, ona bi trebala biti podijeljena na 3 - kao rezultat, dobit će se CD potrošnja. Postoji jednostavan način za izračunavanje broja zidova i stropa - perimetar prostorije podijeljen je za 0,6 m - korak između profila. Od dobivenog rezultata treba biti između 1.

Članak o temi: slike za dječju sobu na zidu. Kreativna rješenja

Koliko materijala trebate pokriti strop? Treba napomenuti da prilikom primjene suhozida na stropu u sobi, koja ima duljinu ili širinu od više od 2,5 m, morate izračunati dodatni broj CD profila.

Izravne suspenzije (leptiri) i tiple

Leptiri koji se koriste za pričvršćivanje CD profila na strop ili zidove se razmatraju na temelju činjenice da su instalirani u koracima od 60-80 cm. Za jednu suspenziju, slijede se dva tiska s brzim instalacijskim scammers 6x60, 8x80 ili 10x80. Osim toga, potrebno je uzeti u obzir da se UD priključci koriste slične tiple brzine instalacije. Trebate tri tiples na pontamonu.

Vijci samo-tapka

Izračun količine gipsa na zidovima

Vijci za samo-tapkanje za profile

Za pričvršćivanje profila na ravne leptire, koriste se vijci br. 1, koji trebate najmanje 2 kom. za svaku suspenziju. Također, ovi vijci za samo-tapkanje koriste se za povezivanje i popravljanje UD-a i CD-a, križeva (rakova) i spajanja nosača. Moguće je da su 30-40 takvih traka potrebni na suhozidu.

Za ugradnju jednog standardnog lista, trebate 50 vijaka za metal L = 25 mm. Kada kupujete samo-tapkanje i titke, potrebno ih je uzeti s rezervom, jer mogu pasti ili će morati koristiti više od izračunatog.

Spajanje nosača i križarskih ratova

Povezivanje nosača se koristi za povezivanje CD-a u ravnoj liniji kada je GLC instaliran na stropu. Ako soba ima širinu ili duljinu manju od 3 m, tada se priključne zagrade ne primjenjuju. Ako soba ima veću širinu ili duljinu, onda:

N = (l / 0,4) - 1) x k

Gdje n povezuje nosače;

L - duljina najšireg zida u sobi;

k - koeficijent korekcije.

Ovisno o širini prostorije, koeficijent korekcije ima veličinu:

  • 3-6 m, K = 1;
  • 6-9 m, K = 2;
  • 9-12 m, K = 3.

itd

Cross spojevi (rakovi), koji se koriste za povezivanje CD profila na mjestima njihovog okomitog raskrižja, izračunavaju se prema privučenom planu za montažu HCl.

Članak o temi: Pozadina na zidu: Fotografija u unutrašnjosti, ispod muralnog za kuhinju, što odabrati, bešavne u kući, Phlizelin, moderan s učinkom fresaka, videozapisa

Treba napomenuti da zbog visoke cijene spajanja nosača i križarskih ratova rijetko se koriste. U pravilu, CD profila je spojen rezanjem odgovarajuće veličine i savijanjem bočnih zidova s ​​daljnjim spojem jedni s drugima uz pomoć metalnih vijaka.

Izračun količine gipsa na zidovima

Primjer izračunavanja materijala pod stropom od gipsane ploče.

Primjer za korisnike

Koliko je materijal potreban za pokrivanje stropa? Pretpostavimo da moramo vidjeti zidove sobe 4x5 m s visinom od 3 m. OP će biti S = (4 x 2) + (5x2) x 3 = 54 m2. m. Iz ove brojke, uzmite 7 četvornih metara. m. - površina od dva prozora i vrata. Kao rezultat toga, ispostavilo se da je potrebno odvojiti 47 četvornih metara. m zid. Zatim se pojavljuje izračun GCC-a i potrošnog materijala:

  1. Standardne listove gipsane ploče 2500x1200: 47/3 = 15.6, oko 16.
  2. UD Profil: Perimetar ((4x2 + 5x2) / 3 m duga) X2 - (18/3) x 2 = 12 kom.
  3. CD. Najbolja opcija će nacrtati plan za montažu suhozida i već razmotriti sve potrebnu količinu profila. U našem slučaju, za zidove se izračunava na sljedeći način: perimetar (4x2 + 5x2) / udaljenost između profila 0,6 m = 18 / 0,6 = 30 3 m.
  4. Dodatni CD. Podjednako perimetar prostorije ((4x2 + 5x2) / za duljinu od 3 - 18/3 = 6.
  5. Izravne suspenzije: na 1 od tri metra nije 5 leptira. Prema tome, 30 x 5 = 150.
  6. Dnewels: Izravne suspenzije 150 x 2 = 300 i za montažu UD 12 x 10 = 120. 500 je dobiveno s marginom.
  7. Samookidači: izravne suspenzije 150 x 2 i za pričvršćivanje dodatno CD 30 x 4 = 120. Bolje je kupiti 500 s marginom.
  8. Vijci za suhozid: GLK 16 x 50 Primjeri potrošnje po LGK = 800.

I zapamtite da prije izračunavanja GLC-a i razumijete koliko je potrebno materijala, morate nacrtati shemu montaže. U tom slučaju, znat ćete koliko ćete materijala vjerojatno trebati.

Čitaj više