Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Anonim

Često se događa da brave u unutrašnjosti vrata ne uspiju i počinju raditi s prekidima. Postoje kvarovi iz raznih razloga, i odmah se postavlja pitanje, što može uzrokovati uzrok i kako popraviti bravu unutarnjih vrata.

Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Prednosti magnetske brave za unutarnja vrata su pouzdanost, trajnost i tiho.

Uzroci neispravnosti mogu biti sljedeći:

  • Ako je neki smeće ušao u ključanicu ili je ključ razbio i ostao u bunaru;
  • Ključ se pretvara u dvorac i ne otvara;
  • Često u strukturama zaključavanja dolaze u zapuštenost rigolova ili izvora;
  • bez maziva;
  • U zatvoru, prorezi i cosov se ne podudaraju;
  • petlje za petlje;
  • Razlog može biti ometanje cilindara.

No, bez obzira na složenost je slom, rezultat je jedan - potrebno je popraviti bravu.

Za razliku od uređaja za zaključavanje za ulaznih vrata, unutarnji dizajn imaju jednostavan mehanizam, a njegov se popravak može proizvesti samostalno. Ali ako je ključni sustav sa složenijim dizajnom, bit će razumno pozvan da pomogne stručnjaku.

Da bi popravak bio ispravan i bez problema, potrebno je upoznati s uređajem.

Svi modeli dvorca uključuju dvije komponente:

  • Tajna je dio mehanizma u kojem ključ uključuje;
  • Izvršni dio je uređaj koji izravno nosi funkciju zaključavanja.

Alati i materijal za popravak

Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Raspolaganje dvorcem.

To:

  • odvijač;
  • pinceta;
  • ulje za podmazivanje;
  • tkanina;
  • Kerozin i četkica za zube.

Nakon obratka potrebnih materijala i lijekova, možete nastaviti s popravkom mehanizma za zaključavanje.

Popravak dvorca u vratima snimanja

Prvo morate biti sigurni da se doista slom dogodio u mehanizmu za zaključavanje. Događa se da je krivac svih problema je okvir vrata. U ovom slučaju, morate pokušati eliminirati problem, samo trebate podići kutiju, a zaključavanje će raditi.

Članak na temu: Instalacija pjevaka s vlastitim rukama

A ako je utvrđeno da je dvorac još uvijek neispravan, onda je prvo potrebno povući cilindar, koji se ne provjerava za performanse više ne u bravi. Svojim slomom je instaliran novi cilindar. Može biti da dio mehanizma za zaključavanje radi normalno, a zatim se problem mora tražiti u kućištu glavnog dvorca.

Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Zamjena cilindričnog dvorca.

Ako je slučaj zaključavanja slomio, tako da će biti stavljen u red, trebat će vam odvijač. Koristeći ovaj alat, odvrnite vijke za pričvršćivanje i uklonite bravu iz prijenosa vrata. Ova opcija je prihvatljiva za nadzemne brave.

Kada je instaliran dizajn Dvorac, jezgra se najprije ukloni, a samo tada se može ukloniti dizajn brave iz otvora. Loka se stavlja na ravnu površinu i na tkivnom preklopu, što je potrebno kako bi se omesti uređaj za zaključavanje ne izgubiti proljeće. Koristeći poseban odvijač za rastavljanje kućišta brave, vijci se odvijaju na poklopcu, koji ga popravlja.

Uz pomoć pinceta, sva strana tijela su uklonjena - smeće, prljavština i prašina. Odmah se provjeravaju svi dijelovi za slom ili deformaciju ili za njihovu prisutnost. Mehanizam takvih brava sastoji se od izvora okrugli ili ravni oblik i ručice zatvarača.

Princip i značajke rada brave ulaznih vrata

Mehanizam za zaključavanje radi ovako: poluga zatvarača podiže se okretanjem ključa i gura zatvarač. Proljeće prenosi funkciju povrata poluge na prethodno mjesto. Uz pomoć drugog proljeća, zasun se drži bez pokreta. Ako je izašao iz sustava, to je podložno zamjeni. Okidač može biti savijen, ispravno je kako bi se uklonio ovaj problem u vice.

Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Uređaj dvorca podwindle.

Prije izvođenja čišćenja radova zaključanih elemenata morate zapamtiti potpuno uređaj mehanizma, tek nakon toga možete rastaviti dijelove. Za oprati sve elemente, preporuča se koristiti kerozin, a za čišćenje - nepotrebnu četkicu za zube, a zatim obrišite krpom. Kako se svi detalji oprane i čiste, sustav je podmazan strojno ulje. Završna radnja bit će skupština i ugradnja dvorca u vratu.

Članak o temi: Polikarbonatna vrata vlastitim rukama: Akcija algoritam

Kada je brava instalirana na vratima složenijeg dizajna, njegovo demontaže će potrajati neko vrijeme. Prije svega, kada rastavljajte takav uređaj, morate rastaviti ručku ako je pričvršćena vidljivim vijcima, onda su odvrnuti odvijačem ili sličnim alatom.

Stvaranjem rastavljanjem ručke vrata, morate uzeti tanki usmjeren objekt u obliku ušivenja ili igala i dodirujući latching mehanizam i pritiskom na njega, morate pokušati otvoriti vrata.

Kada problem nije u zasunu, ali u rigolu, bez pomoći čarobnjaka bit će teško, ali možete riskirati. Da biste to učinili, morate učiniti sljedeće:

  • Uklonjive platfords;
  • Koristeći dlijeto i čekić, uklonite dio okvira vrata, gdje je metalni jastučić ugrađen;
  • U slučaju kada se vrata otvaraju "na sebi", možete ga lako otvoriti, dobro, ako ne, ne može doći do neprikladnosti, ali vrata će ostati cjelina.

Demontaža i ugradnja larva

Kako popraviti dvorac od vrata: značajke

Kutija novog dvorca.

Ako je još uvijek odlučeno popraviti dvorac vlastitim rukama, onda obaviti rad visoke kvalitete i u kratkom vremenu, morate se pridržavati nekih preporuka:

  1. Ako je stara larva neispravna, može se zamijeniti novom. Nakon određivanja veličine larve, najbolje je kupiti u specijaliziranoj trgovini.
  2. Da biste demontirali staru mušicu, ključ je umetnut u bravu vrata i, otvaranje vrata, fiksiran je u prikladnom radnom položaju. Naknadna akcija bit će ekstrakcija vijaka, uz pomoć u kojem je pričvršćena zaključana ploča. Zatim je potrebno odrediti vijak koji je zabilježen položaj larve. Uglavnom je mjesto u središtu dvorca, ispod jezika. Bez uklanjanja ključa okreće ga, morate pokušati povući larvu iz gnijezda. Ali to se događa da je ključ odsutan, u ovom slučaju se larva može povući s vježbom.
  3. Da biste instalirali novu ariform, sve iste akcije obavljaju se obrnutim redoslijedom. Da bi se larva slobodno ušla u utičnicu za zaključavanje, ključ je umetnut u nju i skreće. Nakon instalacije na mjesto, fiksiran je vijkom. Dovršavanje procesa nanesite ploču i popravite vijke.

Članak o toj temi: slikarska potrošnja za 1 m2 površine ovisno o teksturi i gustoći pripravka

Pogreške skrovnih vrata

Problemi s bravama unutarnjih vrata također se mogu voziti iz kvara platna. Dvorac može dobro funkcionirati iz sljedećih razloga:

  1. Uzrok se može lažirati vlagu drva, a otvaraju se platno s velikim poteškoćama. S tim problemima, list vrata se uklanjaju, dijelovi koji se drže na prag su ograničeni.
  2. Petlje petlje. Uz ovaj kvar se vrlo lako nositi, vijci se jednostavno mijenjaju ako su lopatice za zaključavanje slomljene - morat će biti zamijenjena s velikim. Ovdje morate izbušiti rupe i ukrasti ispod vijaka, također možete izaći iz položaja ako izbušite poprečne rupe na kraju kutije i instalirajte pupak ili dowel u njih.

Kada se skupljaju kod kuće, okviri vrata su deformirani, a dvorac može zaglaviti.

Da biste podesili list vrata, s obzirom na koji smjer postoji slom, pod jednom od petlji stavi brtvu.

Zaključavanje može biti zaglavljena ako se formira veliki razmak u mjestima petlji između vrata i dovratnici. Ispravlja se produbljivanjem iskopa u kojoj je potrebno utopiti petlju.

Ako su vrata spremala, popravite to će biti lako. U tom slučaju, vrata se moraju otvoriti i pod njim se uspon dok se šipka ne pojavi na šarkama, čišćenje između kartica treba biti 1 cm. Žica se nalazi u ovom prazninu, a to je omotano štapom. Privid perača je prekriven podmazivanjem. Takav postupak treba provesti s obje petlje.

Mehanizmi uređaja većine dvoraca su praktički slični. U tom smislu, nakon što ste proučavali nekoliko preporuka, možete shvatiti i popraviti zaključavanje vrata, a također možete eliminirati problem koji ometa ispravnu učinkovitost mehanizma.

Čitaj više