Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Anonim

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Nevjerojatna biljka ljepote - hortenzija - može se uzgajati u vrtu, na cvjetnojz, u apartmanu ili na balkonu. Naziv biljke dano je u čast princeze hortendeje, koja je bila sestra princa Svetog Rimskog Carstva.

Hortenzija (Hydrongea) - biljka obitelji hidrogena, uključuje oko 100 vrsta. Dakle, možete upoznati izravnu, kovrčavu, zimzelenu, listnu pad, toplinu koja voli, smrznutu, stablu i patuljku hortencija. Ovaj cvijet dolazi iz Himalaja, Južne Amerike i Azije.

"Hortensia" s grčkom prevođenjem kao "plovilo za vodu". Ime se potpuno opravdava, jer Kako bi se razvila ova prekrasna biljka, trebat će dobro i redovito zalijevanje.

Slijetanje i briga

Kako se brinuti za hortensiju? Prije nego što ga stavite, morate odabrati pravo područje. Odaberite osvijetljeno mjesto s malom sjenom.

Acqualing na izravnu sunčevu svjetlost hidrangea je bolje postupno. Dakle, u ljetnim mjesecima možete staviti biljku u lonac na otvorenom mjestu i nakon što se navikne na stavljanje u zemlju do samog jeseni.

Ova biljka ne voli propuste i temperaturne kapi , Prikladna temperatura - 15-22 C. Zimi se nalazi u hladnom, zamračenoj sobi s temperaturom od 6-8 ° C.

Hydrongea voli svjež i vlažan zrak, pa ako odlučite uzgajati biljku u stanu, redovito ga raspršiti i nemojte ga staviti u blizini uređaja za grijanje.

Zalijevanje cvijet je bolji u vodi, jer On ne voli tešku vodu. Možete koristiti kišu ili talu vodu. Posebno je važno provesti redovito zalijevanje tijekom aktivnog cvatnje i rasta. Uz nedovoljno zalijevanje, osobito ljeti, počinje izbljeđivanje lišća i boja, biljka usporava svoj rast, i bit će vrlo teško vratiti.

Članak o temi: Drvene rolete u unutrašnjosti (25 fotografija)

U jesen, volumen zalijevanja mora se značajno smanjiti jer Ovo je vrijeme mira kada su vrhunski bubrezi porasle. Od njih se formira sljedeće godine novo cvijeće. Nije potrebno aktivno zalijevanje i zimu, osobito pod smanjenim temperaturama. Inače će korijeni početi trunuti i biljka će umrijeti.

Posebnu pozornost treba posvetiti tlu. Trebalo bi biti plodno. Svake godine na kraju cvatnje, u svježem zemljištu potrebno je transplantaciju biljaka. Sljedeći sastav tla jako voli istinitost: 1 dio tresetnog zemljišta, ½ dijela pijeska s humusom, 1 dio crnogorivnog zemljišta. Cvijet ne voli pijesak, ali preferira rasti na glinenim tlima.

Potrebno je sakriti hidrađe za zimu Ako govorimo o sortama velikih cvjetnih biljaka. U isto vrijeme, priprema za zimu mora se provesti unaprijed.

Od rujna kako bi se zaustavilo zalijevanje, uklonite donji listovi, i razbiti sve listove prije mraka, ostavljajući samo vrhove. Busting vezati konopac i staviti na jele noge, pritiskom na kamen ili cigle. Iz gore potopljene suhom listovima.

Vrste i vrste hortelje

Hortensia sadovaya - jedno od omiljenih biljaka cvjetne vode. To je bujni grm s brojnim velikim bojama raznih boja. Cumscences može dosegnuti do 20 cm u promjeru, a sama postrojenja je mali grm male visine.

Vrt Hydrongea uključuje 35 vrsta. Može se uzgajati ne samo u vrtu, već i kod kuće. Neke vrste ove biljke imaju ljekovita svojstva.

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Hydrongea Mirbulataya - Ovo je ukrasna biljka s cvijećem blagih krema, koje se prikupljaju u velikim cvatovima u obliku piramide. S povećanjem cvijeta dobiva ružičastu nijansu. Neke vrste ove biljke razlikuju ne samo velikim cvijećem i dugom razdoblju cvatnje, već i ugodna aroma.

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Hortenzija - Biljka s velikim bojama u obliku bijele kremete. Najpopularniji je ocjena Anabel - biljka do 2,5 m visine s velikim cvijećem i šiljastim lišćem. Razdoblje cvatnje: srpanj-rujan.

Članak o toj temi: Upute za ugradnju plastičnih vrata

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Hidrongea - Sunkonij biljka do 1,2 m visine, ima velike sferne cvatove. Razdoblje cvatnje: početak ljeta - za cijelu rujnu. Bluebird sorta je posebno popularna s plavim lišćem i cvijećem, što izgleda vrlo impresivno u jeseni vrijeme.

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Reprodukcija, bolest

Reprodukcija hortendeje javlja se neprikladnim vrhovima mladih mladih puca u proljeće i ljeto, a oni koji su nosili - u hladnoj sezoni. Postrojenja vrsta šire u negriješenom stakleniku u proljeće uz pomoć sjemena.

Što se tiče bolesti, hortencija može utjecati na lažno-stupanj u rosu, sivu trulež, gljivične bolesti i virus hortenrije. Od štetočina posebna opasnost predstavlja Tll, Weevil, oštrog i web krpelja.

Hydrongea u dizajnu krajobraza

U dizajnu vrta ovaj cvijet može biti podebljano da se naziva vođa među biljkama. To izgleda spektakularno i kao jedna biljka na travnjaku, au mješovitim skupinama s drugim cvijećem i grmljem, kao iu cvjetnim mješavinama medvjeda, pa čak i kao zaslon i živica.

Hydrongea - sorte grmlja, slijetanje i njegu. Fotografija hidrogena

Fotografija "žive" ograde iz hortendeje

HydronGea savršeno se uklapa u bilo koji vrtni stil: Od luksuznog do rustikalnog. Ali za različite opcije vrijedi branje raznih vrsta i sorti.

Na primjer, Hydrongea Hydrongeas je savršeno prikladan za laminiranje. Za romantične vrtiće u slobodnom stilu vrijedi obratiti pozornost na stablo i razne hondhengea. A ako želite stvoriti kutak za divlje životinje na web-lokaciji, obratite pozornost na liananid hyrangea. Usput, to je također sjajno za ukrašavanje zidova, arbora i stvaranje rekreacijskog ugla.

Čitaj više