Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

Anonim

Prirodni kamen uživa iznimno popularne za završne kuće i razna unutarnja rješenja. Međutim, ne mogu svatko koristiti takav dizajn u vašem domu zbog troškova. Zbog toga je postojalo posebno mjesto za proizvodnju gipsanog dekoracije i danas ćemo govoriti o tome koliko prednosti ima ovaj materijal, koji se elementi mogu napraviti od gipsa, koji sastav gipsanih kamenja i kako napraviti kamen iz gipsa s vlastite ruke.

Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

GipSum kamen za zid ukras

Prednosti korištenja umjetnog kamena

Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

Ukrasni kamen gipsa

Naravno, prirodni kamen izgleda vrlo impresivno u unutrašnjosti. Međutim, trošak kupnje, prijevoza, kao i visoke težine materijala ne dopušta uvijek da stvorite arhitektonsku parcelu s prirodnim kamenama. Umjetni kamen gipsa se odlikuje posebnim prednostima koje mu omogućuju da ga koristi čak i uz neovisni popravak rada. Razmotrimo glavne prednosti koje označavaju Gipsum kamen:

  1. Težina gipsanog dekora je mnogo manja od završetka s prirodnim materijalom
  2. Proizvodnja dekorativnog kamena od žbuke čak i suptilne cigle ne nosi nikakav gubitak snage, dok će instalacija i naknadna obrada biti vrlo jednostavna zbog činjenice da je element napravljen može odmah biti glatka
  3. Gipsum dekorativni kamen je otporniji na negativne utjecaje i istovremeno služi mnogo duže od prirodnog materijala.
  4. Briga za završnu obradu je vrlo jednostavna, samo ga obrišite krpom kao zagađenje
  5. Jedna od glavnih prednosti je mogućnost odabira kamena različitih rješenja u boji. Tako ćete morati napraviti svoj dizajn jedinstven i individual, koji ne možete reći o uporabi prirodnog elementa
  6. Glavna prednost može se nazvati mogućnost korištenja gipsanog dekor za unutarnje i vanjsko okretanje.

Članak o toj temi: Pravila za montažu suhozidom na stropove s osvjetljenjem

Dekorativni kamen žbuke može savršeno oponašati prirodne cigle, jer njezina površina može biti:

  • Stražnjice - vanjski takve elemente poput velikih kamenih gromada
  • Kolota - neravnomjerna površina, kada ga gleda, čini se da rubovi materijala fraguta
  • - Iako je kamen neravnomjeran rubovi, oni su glatki i ne šire
  • Arbitrary - u ovom slučaju, dizajn je stvoren u bilo kojem redoslijedu odabirom
  • Ukratko - U ovom slučaju moguće je kombinirati različite površine za stvaranje jednog i holističkog slikarstva.

Mogućnost neovisnog stvaranja

Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

Gipsani kamen s vlastitim rukama

Stvaranje gipsanog dekora može se pojaviti s vlastitim rukama, a ne nužno imati neke vještine, jer će vještina doći u proces. Pogledajmo koje materijale i alate trebaju biti skladištiti prije početka volumetrijske stavke:

  1. Gips - u početku materijal ima bijelu
  2. Anhidrid
  3. Pijesak i voda
  4. Spremnik u kojem će se dogoditi
  5. Obrasce s kojima će se pojaviti stvaranje
  6. Valjani polietilen
  7. Električna bušilica
  8. Pigmenti na bazi vode
  9. Valovito staklo

Odmah želim reći da ne trebate puno prostora, jer će za visokokvalitetni posao biti dovoljno za pripremu nekoliko kvadratnih metara. U isto vrijeme, savjetujem vam da odmah steknete gotove obrasce za koje će u budućnosti biti žbuka. To će pojednostaviti cijeli proces.

Važno! Silikonski oblici su najprikladniji, ističu čak i najmanji dijelovi proizvedene elemente. U nekim slučajevima mogu se primijeniti drvene, kao i metalni i plastični oblici.

Osim toga, u građevinskoj trgovini možete kupiti poseban sastav koji se koristi za silikonske oblike. Nakon obrade s njom, bit će mnogo lakše ukloniti proizvode.

Važno! Prednost gypsum anhidrida je da se anhidrid s miješanjem vode može povećati u volumenu do 30%, dok se polako pretvara u žbuku.

Na taj način se stvara dekorativni kamen gipsa:

  • Kada obrasci obrađuju posebnim sastavom na njima, potrebno je primijeniti boje - stoga je moguće stvoriti čak i dva ili tri elementa u boji. Za prijavu na primjenu ravne četke
  • Za ispravan gnječenje, bolje je koristiti dva spremnika iu jednom od njih pomoću mlaznica za pomicanje gipsa i pijeska, au drugoj - vode, modifikatorima i surfaktantima. Ako želite da se kamen gipsa potpuno naslika, pigmenti treba dodati u ovu smjesu.
  • Nije potrebno proizvesti veliki broj materijala. Mješavina gipsa je napravljena za 1 vrijeme - trebala bi biti dovoljno gusta, jer se tekuća otopina ne samo dugo ne osuši, već će i izgubiti potrebna svojstva snage
  • U sljedećoj fazi smjesa se izlije u matricu i nakon što počne uhvatiti sve prekomjerne uklonjene s lopaticom. Sastav se srušio vrlo brzo i stoga će biti moguće dobiti proizvod za pola sata. Ali to će biti moguće koristiti mnogo kasnije.

Članak o temi: Tamni strop u unutrašnjosti

Nekoliko riječi o plastifikatorima

Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

Uređenje zida s gipsanim kamenom

Plastifikatori su vrlo u potražnji u građevinskom radu, jer zahvaljujući svojim prednostima značajno pojednostavljuju proizvodne procese i poboljšavaju svojstva rješenja. Plastifikator za žbuku omogućuje vam da postignete dobru snagu prinosa, snagu i istovremeno osiguravaju dobro skupljanje.

Važno! Plastifikatori bezopasni za ljudsko zdravlje. Stoga možete raditi samostalno i bez blagdana.

Što se može postići s plastifikatorima:

  1. Poboljšanje performansi smanjenjem broja radne smjese
  2. Moguće je raditi s žbukom čak i pod nepovoljnim uvjetima.
  3. Mnogo lakše kontrolirati fluidnost korištenog materijala

Za gips možete koristiti nekoliko poznatih plastifikatora, ovdje su njihov popis:

  • Sika viscocrete-g2
  • Vianplast.
  • Predmiji fluida 325.

Žbuka, na primjer, također je rješenje koje se stvara uz pomoć veziva, agregata i vode. U isto vrijeme, gipsa može djelovati kao vezni materijal.

Neovisna instalacija žbuka

Gipsani kamen i njegov proizvođač radi

Gipsani kamen

Što se može učiniti s vlastitim rukama? - Da, gotovo sve! Osim toga, možete stvoriti gipsane kamenje s vlastitim rukama, za izvođenje procesa instalacije je također vrlo jednostavan. Međutim, prije toga vrijedi proučavati tehnologiju, saznati koliko gipsa suši i odabire ljepilo za visoko kvalitetno adheziju.

Prije svega, morate odabrati kako će se instalacija pojaviti: neprimjetno ili s šavovima. Ako odlučite primijeniti drugu opciju, zapamtite da će se potrošnja gipsanih kamenja povećati za oko 10-15%. Instalacija pločica treba se pojaviti na čistoj, izdržljivoj i pripremljenoj bazi.

To je ljepilo koje igra najvažniju ulogu u procesu projektiranja površina. Iz po vlastitom izboru ovisit će o kvaliteti kvačila materijala i baze. Moram reći da za pločice možete primijeniti najrazličitijih rješenja za ljepilo:

  1. Pva ljepilo
  2. Akril i cementni mort
  3. Tekući nokti
  4. Posebna ljepila
  5. Mastik
  6. Planinski brtvilac

Članak o temi: Kako se riješiti miševa u stanu zauvijek narodni lijekovi

Odabir ljepljivog rješenja ovisi o vrsti površine i na vašim osobnim preferencijama. Ljepilo na elementu obloge se primjenjuje pomoću isprekidanih linija. Ako je završetak besprijekoran, počnite montirati s donjeg retka. U ovom slučaju, neće biti suvišno na zidu na kojem se materijal može odrezati. Svi elementi su čvrsto pritisnuti na zid, dok njihovo prešanje omogućuje višak ljepila za obavljanje rubova. Mogu se ukloniti pomoću blago vlažne tkanine. Svaki detalj je čvrsto priključen na prethodni element ukrasa. Nakon završetka obloge treba liječiti lakom na akrilnoj ili poliuretanskoj osnovi. Osim činjenice da će ti materijali završiti svojstva otpornosti na vlagu, stvorit će se prilično spektakularan izgled. Takva obrada značajno povećava vijek trajanja dizajna s gipsanim kamenjem.

Čitaj više