Zbirka pozadina za hodnik: kombinirane opcije i savjete o dizajnu

Anonim

Kada odabir pozadina za dvorane kombinirane opcije uvijek ostaju profitabilni. Kombinacija različitih tekstura, boja i uzoraka igra dvije uloge odjednom. Prvo, to je estetska strana, drugo - pozadina funkcije postaju sve više. I to je profitabilno za unutrašnjost u bilo kojem stilu. Glavni uvjet je pronaći prave tehnike za svaku sobu.

Kako odabrati materijal

Prvi izazov s kojim se osoba suočava prije nego počnete kombinirati pozadinu u hodniku - odabiru materijala. Ova soba nema nikakve značajke koje treba razraditi. Stoga, odaberite odgovarajući završni materijal postaje lakši.

Pozadina vrste su mnogo, temelje se na:

  • papir;
  • vinil;
  • Podovi.

Važan element je tekstura pozadine. U idealnom slučaju kombinirati materijale sa sličnim površinama. Dakle, tijekom lijepljenja različitih materijala, poteškoće se mogu pojaviti, na primjer, pri spajanju dva platna. Važno je gledati na pokazatelje tiskane na etiketama valjaka - lik s debljinom treba se podudarati. Ako je drugačije, onda se problemi mogu pojaviti prilikom lijepljenja i kombiniranja dvije vrste pozadina.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Osnovna pravila

Da biste izbjegli uobičajene pogreške u stvaranju interijera, trebate znati nekoliko nijansi:

  • Ako soba ima malu površinu, niske stropove, tada će kombinirana pozadina za dvoranu toplim bojama biti najbolja opcija. Vrijedi pokupiti najdraže kombinacije boja.
  • Solar Gamma pogodan je za velike dnevne sobe. Dodajte u prostorije sofisticiranosti i proširite prostor može biti u mogućnosti bojati s hladnim podlogom.
  • Prilikom odabira tamnih nijansi, potrebno je uzeti u obzir da apsorbiraju područje prostorije, što ga čini vizualno manje.
  • U hodniku je prikladno koristiti pastelne boje. Kako bi se izbjeglo dosadno, preporuča se napraviti svijetle i neobične akcente koristeći kombinaciju pozadine u dnevnom boravku.

Svi ovi trenutci trebaju biti prilagođeni za svoje ideje za dizajn. U procesu planiranja morate se sjetiti da je pozadina pozadina za ostatak dekoracije. Nemojte okretati zidove u vulgarne i amilateralne slike.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Moderne ideje za dnevni boravak

Za one koji žele stvoriti ne samo ugodno mjesto u kući, već i ukloniti sve podsjetnike oko 2019., trebali biste se pridržavati najnovijih trendova u unutrašnjosti. Glavni su:

  • uzorci, ukrasi koji su došli iz 2019. godine;
  • Vezenje, tekstilne pozadine;
  • Reljefni zidovi;
  • otisci povrća;
  • Kombinirajući mat tkanine s olakšanjem.

Članak na temu: Savjeti za odabir pozadine za kuhinju: Boja, praktičnost i dizajn (+40 fotografija)

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Najzanimljivija stvar je da se svi ti elementi preporučuju kombinirati. U 2019. godini takva kombinacija tehnika je prepoznata kao rizična. Od 2019. trend tendencije prešao je način usmjeravanja na jedan od zidova. To vam omogućuje manipuliranje veličini sobe i njegovom dizajnu.

Kada koristite opcije dizajna trenda, morate uzeti u obzir ukupnu stilistiku sobe. Često postoje slučajevi kada je jedan element namještaja uništio cijelu sliku.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Na videu: Mogućnosti kombinacije pozadine.

Metoda vertikalnih kombinacija

Takva se kombinacija pozadina u dnevnoj sobi najčešće koristi. Popularnost Ova metoda je dobila zbog jednostavnosti izvršenja, jer "ući" vertikalna traka u unutrašnjosti je vrlo jednostavna. U isto vrijeme, trebat će neko vrijeme na samom web naljepnici. Najbolje je koristiti dokazane kombinacije boja. Najviše univerzalnije je bijelo u kombinaciji s crnim. Možete uzeti nijanse ovih boja, naime pastela, smeđe, sive i druge.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Dopuštena je opcija slike. Ali bit će bolje gledati na akcentnu traku. Korištenje kontrasta pomoći će u stvaranju interijera u strogom i izuzetnom stilu. Važno je uzeti u obzir širinu traka. U slučaju ošćih suprotnih boja, moraju biti isti. Ali ako pozadina ima bliske nijanse, bit će bolje napraviti manje sjajne pruge, dvostruko više zasićenih.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Koristite horizont

Često dizajneri kombiniraju pozadinu u dnevnom boravku pomoću horizontalnih traka. Ova metoda je složenija i njegovu provedbu vrijedi ići s oprezom. Ali rezultat će biti vrijedan toga. Najbolje od svega, takva dizajnerska pozadina pogodna je za klasičnu sobu. Idealna opcija će biti dopunjena drvenom završnom obradom u obliku panela.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Najčešći način dobre kombinacije je koristiti kombinaciju pozadine u dnevnom boravku u obliku svjetla top i tamnog dna. Stvorite unutrašnjost s kontrastnim bojama je teško. Najčešće pribjegava kombinaciji različitih nijansi jednog tona.

Da biste sakrili močvaru dva konzerve, možete ga držati posebnu traku ili zatvoriti granicu.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Postupak postavljanja pozadina na zidove također nije jednostavan, jer ovdje morate biti u stanju točno izračunati duljinu trake i uzeti u obzir zglobove, pogotovo ako jedan od premaza ima crtež. Bolje je povjeriti ovog posla profesionalcima koji brzo i kvalitativno će završiti sobu. Osim toga, bit će moguće izbjeći oštećenja materijala i nepotrebnu potrošnju.

Članak o toj temi: Pozadina za hodnik - radionica izbora (+40 fotografija)

Umetci iz pozadine

Tu je i kombinacija: pozadini u hodniku + kombinirani umetci. Ovaj dizajnerski prijem je široko rasprostranjen. Glavna prednost njegove prednosti je originalnost i jednostavnost. Tako dobiti spektakularan dnevni boravak s ovom tehnikom svatko može.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Postoji nekoliko značajki koje će pomoći u navigaciji u raznolikosti ideja:

  • Za ukrašavanje možete pokupiti različite materijale: tkaninu, foto pozadine, panoramske prevlake, drvo.
  • Potrebno je kombinirati umetanje među sebe, a onda neće izgledati smiješno.
  • Savršena opcija kada će materijali umetaka i naglasak zid biti isti. To će učiniti interijer više posla.

Ova kombinacija metoda ima još jedan prijem, koji će učiniti pozadinu za dnevnu sobu neobično. Ovo je takozvana tehnika patchwork. Mnogo je složenije za to provesti, ali izgleda spektakularnije. Suština metode je da je jedan od zidova ili dijela prostorije ispunjen zidnim dijelovima. U isto vrijeme, čak su i stari zaklopci iz valjaka.

Moguće je postaviti pozadine pozadine na površinu: vodoravno, okomito ili slučajno nasumično. Ovo je šarm ove metode.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Možete izraditi popis preporuka koje će pomoći u provedbi patchwork dizajna:

  • Odaberite dio pozadine prikladne na stilskoj;
  • Raspon boja svih korištenih segmenata ne bi trebao biti sukob;
  • Vrijedno je pričvrstiti zaklopke na zid uz pomoć viskija - to će pomoći u potpunosti vidjeti sliku i procijeniti njegovu kvalitetu.

Nemojte se bojati eksperimenata. Čak se i najizbirljivije ideje mogu prilagoditi pod određenim stilom.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Odvajanje sobe na regiji

Ako je potrebno crtati zoniranje prostorije, mnogi, u hodniku vaše kuće, odaberite kombiniranu pozadinu. Budući da je dnevna soba tradicionalno najveća soba, tu je mjesto gdje pokazati fantaziju. Univerzalni prijem - odvojiti područje prijema hrane s mjesta za opuštanje. Da biste to učinili, potrebno je odabrati ispravnu kombinaciju boja.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Blagovaonica je mjesto gdje bi trebalo biti ugodno jesti. Dakle, ništa ne bi trebalo odvratiti. Ovdje će biti najprikladniji tonovi s hladnim notama. Oni će moći stvoriti pravu atmosferu. Da biste se opustili, trebali biste odabrati ugodnije, s bojama, jer u ovoj zoni, osoba se mora osjećati opušteno. Povoljna će biti tople nijanse ugodnih, nježnih boja.

Što se tiče tekstura - oni također mogu igrati. Nije potrebno položiti mnogo različitih pozadina, to će biti dovoljno za odabir jednog materijala i strukturne tkanine.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Prvi korak trebao bi početi odabirom pozadine. U unutrašnjosti dnevne sobe najvažniji je pokazatelj. Zaustavljanje iz pozadine, vrijedi planirati druge elemente. Dakle, monofonske pozadine s glatkim premazom mogu se dodati u reljefni web. Bolje je koristiti obrasce i ispise kao dekorativni elementi. Ova verzija ujedinjenja pozadine bila je mod u 2019. godini, ali sada ne gubi popularnost.

U procesu popravka, ne smije se uzeti u obzir samo dizajn pozadine, već i ostali stvari. Kombinacija treba uključivati ​​zidove, namještaj, zavjese, manje dijelove, kućanske aparate.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Što trebate izbjegavati

Veza nekoliko tkanina u sobi nije jednostavan zadatak. Unatoč činjenici da se mnogo kombinacija pravila, iste pogreške se ponavljaju. Postoje akcije koje dovode do inoptičkih kombinacija.

Članak o toj temi: Pravi izbor pozadine pod slikanjem: vrste materijala i tehnologiju bojanja

Najčešće dopušta takvu pogrešku u planiranju interijera: mali uzorak + sjajna površina + veliki strukturni uzorak. Ova kombinacija je previše privlačna. Oči se neće moći usredotočiti, a dizajn će brzo biti dosadno, pogotovo ako je paleta premaza vrlo zasićena.

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Moderni dnevni boravak, u kući i stanu je nemoguće zamisliti bez kombinirane pozadine. Oni su u mogućnosti dodati bilo koju sobu neobičnog i stila. Ali u isto vrijeme, nesposobna uporaba dovodi do oštrih i neprikladnih dizajnerskih rješenja. Da ne bi napravili pogrešku s izborom tkanina, vrijedi dobro razmišljati kako bi kombinirao sve elemente u sobi.

Savjeti za odabir pozadine za hodnik (1 video)

Kombinirane ideje (44 fotografije)

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Izbor pozadine za dvoranu: razne kombinirane tehnike

Čitaj više