Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Anonim

Mjeseci se postupno izlaze iz mode, jer su druge vrste montaža zavjesa udobne s suspendiranim i strogim stropovima. Dakle, prostor se ne jede, odaberite posebne strehe koje zatvaraju baguete. Osim toga, strop baguetti blizu razne nepravilnosti između zidova i stropa, tako da postaju popularni u bilo kojoj sobi.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Gornji vijenac

Dakle, zavjese i baguete izgledaju lijepo zajedno, potrebno je odabrati ne samo njihov stil, već i boju. Ako su zidovi ili strop bijele boje, onda možete odabrati plastične baguete ili pjene koje izgledaju lijepo na toj pozadini i prirodni su nastavak površine. Kada postoje kontrasti, potrebno je odabrati uspješne kombinacije boja tako da ne postoji multirot i nepotpunost. Uspješne kombinacije mogu se vidjeti na fotografiji.

Vrste materijala

Možete odabrati takve materijale kao:

  • poliuretan;
  • Polifoam, polistirena pjena;
  • plastika;
  • drvo;
  • gips.

Svi ti materijali koriste se kao strop baguette, uključujući zavjese. Najbolje od svega, poliuretan je pogodan za proizvodnju bakueta, ima veću fleksibilnost i snagu. Prema tome, strop baguette ispadaju stilski i uredni.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Prednosti poliuretana

Prednosti poliuretana uključuju:
  • fleksibilnost;
  • snagu;
  • Postoje posebni urezi za pozadinsko osvjetljenje ili kabel.

Drveni proizvodi

Stablo izgleda dobro samo kad postoji iu uređenju sobe. To se može vidjeti na fotografiji gdje su prikazane strehe drva, koji služe istovremeno s bagetom.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Za osobitosti drvenih bageta, mi ćemo uzeti:

  • Prirodni ekološki prihvatljiv materijal;
  • Ako želite, možete slikati u željenoj boji;
  • Izgleda dobro i nadopunjuje sobu s drvenim panelima ili namještajem od prirodnog drva;
  • To će koštati više drugih materijala za završnu obradu.

Članak o temi: Ideje obrta iz grančica i šipki to čine sami

Plastika i pjena

Neki od najjeftinijih i jednostavnih materijala koji čine grupne baguete su plastične i pjene. Oni su savršeno pričvršćeni na površine i imaju utor za strop s rasteglom.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Međutim, oni imaju jedan minus. Tijekom vremena, plastika se može požutjeti, a tikvica pjene biti ohlađena, pa ako želite kvalitetu, bolje je odabrati gore navedene materijale. Fotografija pokazuje kakva je razlika između materijala i kako gledaju na površinu stropa i zidova.

Osim toga, možete odabrati kao strop baguette i žbuka, ali je težak i vrlo krhak, tako da su moderni materijali već dugo zamijenjeni.

Materijali za bojanje i sklad stanovanja

Postoje značajke u bojama:

  • Zlato i srebro - svečana, elegacity, svečano
  • Tamne boje - usredotočiti se na dekoraciju, mora biti dobro u kombinaciji s bojom drugih materijala;
  • Svjetlo pastelo, bijele boje - nepažljiv, uredan, povećavajući veličinu sobe.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Ako uzimate u obzir sve te čimbenike pri odabiru stropnih bagueta, možete stvoriti skladan stan. Obično se takvi sustavi odabiru za visoke stropove, gdje objesiti višeslojne zavjese.

Osim toga, bagete se mogu proizvesti ne samo od plastike i drva, već i metala. Primjer toga bi mogao biti poznati Versailles, jer je bio od tamo da je moda otišla na takve dekoracije i zavjese.

Za svaku sobu, veličine bageta također su važne. Dakle, manja soba, strop baguetti moraju već biti, au velikoj dvorani s visokim stropovima možete odabrati lijepu završnu obradu.

Od velike važnosti su za sobu i zavjese, jer mogu stvoriti osjećaj lakoće i svjetlosti, ili biti teške zavjese od baršuna. Da ne bi pretjerivao s završnim elementima i bojama, najbolje je potražiti pomoć dizajneru. Pomoći će da odaberete ne samo strop baguette, već čak i zavjese, ako je teško napraviti neovisni izbor.

Članak na temu: Kako odabrati jeftine drvene vrata za vikendice

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Reljef, širinu i boju bagueta, sve je važno, pa pri odabiru takve privitke, zavjese trebaju izračunati sve nijanse. Ako želite naručiti projekt za završetak sobe u 3D programu, možete pronaći potrebnu boju materijala, a ne pogoditi s širinom i stilom.

Pa, naravno, to je važno koji se stil sastoji, jer je barokni stil i klasik zahtijevaju jedan, ali high-tech i minimalizam je potpuno drugačiji. Stoga se bageette, poput zavjesa, trebaju kombinirati sa stilom i jedni s drugima.

Za moderno stanovanje, jednostavne baguete su savršene bez složenih crteža i od polistirena. Oni ne samo da dobro zatvaraju zatvarači, nego će nadopuniti zavjese i strop s potrebnim osvjetljenjem, ako je osmišljen od strane dizajnerskog rješenja. Ako želite, možete pogledati fotografiju, kako će očistiti zavjese u okviru tako elegantnog dizajna.

Kako odabrati strop baguette za zavjese: dizajner savjete

Ljepota i stil ovise o ukusu vlasnika, kao i od mogućnosti ostvarivanja izvornih ideja. Nemojte žuriti za popravak, odaberite najbolje, jer je stan ili kuću sastavljena već dugi niz godina, a onda da još uvijek ne ponovno ne ponovite sve, morate sve vagati sve pažljivo. Nemojte potjerati previše jeftini materijali, odaberite kvalitetu po pristupačnoj cijeni, i svatko će cijeniti lijepo stanovanje.

Čitaj više