Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Anonim

Fotografija

Drveni parket je jedan od najpouzdanijih i izdržljivijih podova. Ali sve s vremenom istroše i gubi svoju bivšu privlačnost. Cipele, teški namještaj, poplave - sve to dovodi do uništenja čak i takav stabilan materijal kao parket.

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Pod razdvajanja s parketom.

Što učiniti u takvoj situaciji? Je li moguće promijeniti tako skupi premaz? Postoji jednostavniji izlaz - mljevenje parketa s vlastitim rukama.

Kako poljski parket

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Parket brusnog kruga za uklanjanje starog laka.

Ovaj postupak uključuje nekoliko faza:

  1. Demontaža starog laka.
  2. Pročišćavanje podova iz kontaminacije.
  3. Podno mljevenje, u procesu od kojih se uklanjaju nepravilnosti i površinski defekti.

PARKET PARKET se provodi prije primjene novog sloja laka ili toniranja tvari.

Ako stavite lak na ne-prazan parket, onda će se pojaviti sve ogrebotine i nedostaci koji su se pojavili kao rezultat operacije. Stoga je visokokvalitetno brušenje parketa ključ za trajnost i privlačnost poda.

Ali mljevenje parketa također ima svoje svjedočanstvo. Nema smisla vratiti stare i pad premaza - lakše je zamijeniti.

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Parket brusnog kruga za uklanjanje i usitnjavanje pukotina.

Kada brušenje ne sprema poziciju:

  • Materijal je zabrinut da praznine između pločica parketa doseže 5 mm;
  • Parket nabreknuti zbog poplave;
  • abrazija premaza na nekim mjestima i formiranje nepravilnosti površine;
  • Drvo je zapanjeno insektima;
  • izgled na mjestu plijesni;
  • Vlaženje poplava zbog uparavanja odozdo.

U potonjem slučaju potrebno je ukloniti stari premaz, na temelju polaganja hidroizolacijskog filma i tek tada staviti novi parket.

Svi navedeni problemi nastaju zbog nepravilnog polaganja, nerazumnog materijala, ozbiljnih radnih uvjeta. Mljevenje parketa vlastitim rukama eliminira nedostatke u svim drugim slučajevima.

Članak o toj temi: Dizajn i ugradnja dame od tuša na podu ispod pločica

Prije glasovanja parketa potrebno je osloboditi sobu od namještaja i pažljivo ukloniti površinu. Ploneti bi također trebali biti rastavljeni.

Alati za brušenje parketa

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Ciklopne površine.

Grind radovi mogu se izvoditi kao ručno i s posebnim strojevima. Ako ne postoji mogućnost najma skupu opremu, možete koristiti ručne cikluse. To je metalna ploča s zakrivljenim i oštrim rubom, što je prikladno ukloniti stari lak.

Ciklus vam omogućuje da snimite lakiranje na veliku dubinu čak i na najtežim dostupnim mjestima. Ali ova metoda restauracije je prilično teška, kao što morate učiniti sve ručno.

Visokokvalitetna metoda bit će obnova parketne premaz pomoću strojeva za brušenje.

Proces brušenja sastoji se od nekoliko faza, za svaki od kojih koristi svoju vrstu opreme;

  1. Stroj za mljevenje za bubanj tipa Parket. Ovaj mehanizam uklanja duboke slojeve starog premaza. Ovaj stroj se sastoji od rezervoara široke i pumpe za 200 mm, u kojem su čipovi sastavljeni. Abrazivni materijal je pričvršćen na bubanj, koji kruži površinu.
  2. Jednokratni i trostruko ravninski stroj. Ova se oprema koristi za tanko mljevenje parketa ispred nijansiranja ili lakiranog premaza. Takva prilagodba je vrlo popularna, jer je višenamjerna i sigurna. Međutim, ne mogu svatko priuštiti tako skupi pisaći stroj.
  3. Sapochok je vrsta opreme za mljevenje dizajniran za brušenje teško dostupnih mjesta: pod radijatorima, u kutovima. Ovi strojevi su ujedinjeni: opremljeni su abrazivnim krugovima i kolekcionar prašine.
  4. Industrijski usisivač je dizajniran za uklanjanje prašine nakon brušenja.

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Alati za primanje parketa.

Strojevi za brušenje su udoban uređaj, ali skupi. Uglavnom se stječu tvrtke koje se bave parketom. Ako govorimo o jednokratnom brušenju kuće, poželjno je uzeti takvu opremu za iznajmljivanje.

Da bi površina bila glatka, trebate čak i dodatne alate i materijale:

  • šmirgl papir;
  • kit;
  • lak;
  • četke i valjci;
  • gumene stropove;
  • škare za brusni papir;
  • Ključevi za pričvršćivanje abraziva automobilom.

Članak o toj temi: Kako obraditi završava dnevnike dnevnika nakon izgradnje kuće

Sandring papir trebat će različita zrna: br. 40, 60, 80, 100, 120. Područje od 20 m² konzumira jedan uzorak, koji se ponovno napuni.

Sprecles ispunite šavove između dasaka parketa. To će zahtijevati oko 5 kg materijala. Lak se kupuje u izračunu od 5 kg na 10 m².

Tehnologija PARPET brušenja

Grobna djela počinju s grubom obradom. Da biste to učinili, automobil je ispunjen abrazivnim papirom br. 40 i soba je dijagonalno u dva smjera.

Stroj za mljevenje bubnja se pomiče s zida do zida dijagonalno. U tom slučaju, potrebno je osigurati da se obrađene zapise preklapaju jedni druge za 5 cm.

Brušenje parketa s vlastitim rukama (video i fotografije)

Shema ručnog ciklusa.

Napori s kojim se radi stroj strob reguliran je vijkom. Nastupajući rad, morate slijediti opterećenje motora: ne smije se preopteretiti ili usporavati.

U seoskim kućama pojavljuju se razlike napona. Ako je napon nizak, promet motora je smanjen. Ako se to dogodilo, potrebno je smanjiti pritisak bubnja na pod, a isto tako isključiti druge električne aparate s mreže.

Kroz trošenje brusnog papira treba se mijenjati. Krusna abrazivna razina poda i uklanja zagađenje. Nacrt faze treba ponoviti dok površina nije prilično čista i glatka. Kada brušenje, sloj materijala je uklonjen 0.5-07 mm. Ako je parketna taština tanji 2 mm, nemoguće ga jeljeti.

Nakon obrade glavnog područja, ugrađuje se u mljevenje teško dostupnih mjesta s posebnim uređajem "Boot", čiji je dizajn gore opisan.

Kada se završavaju, koristi se fino abrazivna ≈120 i brušenje uz zidove. U ovoj fazi, mali nedostaci se eliminiraju, nakon čega površina postaje glatka i sjajna.

Kada se parket obnovio, može biti lakirano. Za ovaj materijal se koriste lakovi na bazi vode. To je pogreška, jer drvo može nabubati vlagu i stratificirati.

Stoga, parketni podovi trebaju biti pokriveni u dva sloja laka na bazi otapala, a zatim premaz na bazi vode.

Idealna opcija će biti primjena premaza na drvenom podu, a zatim premaz lakova.

Članak o toj temi: Udaljenost između stupova ograde

Također možete koristiti solidan premaz voštanog voska za drvene podove. Ova tvar sprječava oticanje drva. Unatoč izvrsnim preporukama u vezi ove tvari, teško ga je primijeniti dovoljno i brinuti se za takav premaz je mnogo teže.

Parket brušenje vlastitim rukama pomaže u vraćanju starog premaza s minimalnim troškovima. Ovaj jednostavan, na prvi pogled, postupak osvježava pod i daje mu bivšoj ljepoti.

Čitaj više