Stubište: materijali, izračun i proizvodne značajke

Anonim

U seoskoj kući, nemojte činiti bez stubišta marširanja, ovaj element unutrašnjosti omogućuje kompetentno zonate sobu i olakšava pristup iz jedne sobe u drugu. Postoje dvije glavne vrste stubišta: na vlade i COSOS. Odabir ove ili ta opcije ovisi o skupu čimbenika (područje prostorije, financijske sposobnosti stanovnika, osobne preferencije, specifičnosti dizajna).

Prvi tip je klasični model i zato ima brojne nesporne prednosti. U ovom članku, mi ćemo pogledati zašto je bolje odabrati stubište na rast, kako to učiniti vlastitim rukama i izbjegavati pogreške prilikom označavanja i montaže.

Što je niz za stepenice?

Do danas postoji nekoliko različitih načina za okupljanje stubišta. Neki zahtijevaju profesionalno znanje i vještine, instalacija drugih je lako i brzo. Kategorija jednostavnih u montažnim prijelazima uključuje stepenice na imovinu. Međutim, prije početka proučavanja načela građevinskog rada, vrijedno je razumjeti da se čini da je to niz stepenica.

Pod stražarima za stepenice, uobičajeno je razumjeti potporu za podršku stubište u obliku greda s posebnim žljebovima ili gnijezdama koje se nalaze iznutra. Glavna prednost ove vrste pričvršćivanja koraka je "zatvaranje" krajeva, što zauzvrat čini gotov proizvod još atraktivnijim.

Stubište na vlade

Niz za drvene stepenice je najsvestranija opcija pričvršćivanja. Može se napraviti čak i na početnici, a posebne impregnacije će povećati vijek trajanja premaza. Drvene stepenice najčešće se nalaze u privatnim zgradama, a za javne institucije biraju više zanimljivih modela od materijala kao što su plastika, kamen, metal. Različite pasmine drva također se mogu izmjenjivati.

Attiva kao baza dizajna stubišta

Razumjeti što je ljestve samo samo, samo pogledajte kraj proizvoda. Ovaj element je potporna greda s utorima određenih veličina, u kojima će se koraci montirati. Prema većini iskusnih graditelja, to je kazalište koje je odgovorno za snagu i trajnost marševa.

Valjana je neobična baza stubišta. U nastavku se prikazuje vanjske razlike u dva popularna pričvršćivanja koraka (na učitelju i na Kosoo).

Kosur i tativ
Stubište na imovinu i COSOS

Kao što se može vidjeti, Kosur je greda krivulje koja popravlja razinu odozdo. Kako bi se povećala snaga takve fiksacije, napravljeni su posebni probuli. Ova opcija je najprikladnija za male prostorije, jer je karakterizirano velikim nosivim kapacitetom i štedi slobodan prostor. Stubište na rastama su masivniji, ali zahvaljujući dizajnerskim značajkama, lako ih je proizvesti i apsolutno sigurno u radu.

Imajte na umu da postoje različite vrste stepenica: ravne, zakrivljene, spirale. Prilikom odabira, potrebno je uzeti u obzir operativne karakteristike budućeg ožujka.

Ostvarenja stepenica na imovinu

Materijal i dimenzije

Prva faza uključuje izbor rezanog drveta u skladu s utvrđenim dimenzijama budućeg dizajna. Za to je plan izgradnje unaprijed i projekt stvara. Naposljetku, trebate imati jednodijelnu gredu bez spajanja. Za proizvodnju baze stubišta može se koristiti razne drvo, metalni i armirani beton.

Članak o toj temi: Značajke krivotvorene stepenice: vrste, prednosti i tehnologija za proizvodnju | +55 fotografija

Poželjni materijal za samostalno stvaranje stubišta je drvo, pasmina koristi različite načine:

  • Crnogorično drvo, kao što je bor, cedar ili smreku. To su proračunske i pouzdane opcije. No, glavni nedostatak takvih materijala je postupna izolacija smole, koja se može ometati ujednačeno bojenje i kasniju lakiranje raspona.
  • Listopadno drvo, kao što je trešnja, bukva i hrast. Ovo je najoptimalnija opcija. Najpouzdaniji su proizvodi od hrasta, oni također ne zahtijevaju posebnu skrb. Uz pažljivu operaciju, takve stepenice će služiti vašoj obitelji nekoliko desetljeća.

Ako planirate samo proizvodnju stubišta, možete odrediti duljinu fenjera na temelju stubišta. Širina kazališta trebala bi biti oko 30 cm, debljina je 4-5 cm.

Što čini učitelja za stepenice

Označavanje Tetiv

Zatim treba označiti bazom stubišta, s obzirom na stvarni broj koraka (u većini slučajeva je manji od izračunatih pokazatelja).

Obilježavanje se može izvršiti na dva načina:

  • pomoću konstrukcijskog ugla ili ravnala (vjerojatnost pogreške);

Kako napraviti obilježavanje ljestvice ljestve

  • Pomoću posebnog predloška.

Kako napraviti obilježavanje ljestvice ljestve

Na početku rada posebno je važno odrediti željenu opciju za mjesto koraka u odnosu na bazu strukture.

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Možete ostati na klasičnoj metodi označavanja - bez referentne linije (tada je utor ostaje otvoren), ili učiniti utičnice zatvorenim (to jest, reproducirati referentnu liniju na udaljenosti od 4-5 cm od ruba obratka). Obje metode su izvrsne za samoskupljanje stubišta, tako da odabir jedne ili druge opcije ovisi samo o vašim osobnim preferencijama.

Sastavljanje stepenica na imovini
Mogućnost proizvodnje utora u imovini

Na videozapisu: Označavanje gadgeta to čini sami.

Važno je napomenuti da u proizvodnji drvenog stubišta s vlastitim rukama morate znati kako izbjeći divergenciju kazališta. U tu svrhu koriste se određeni zatvarači.

Zasun za zasun može se pripisati:

  • Metal gazi s klinovima. Oni su pouzdani, izdržljivi, nisu prikladni za kompaktne dizajne.
  • Drveni rovovi s klinovima. Takvi se elementi brzo isporučuju za nošenje, ali su jednostavni u proizvodnji.
  • Vijčaniku s fiksacijom na matice. Smatraju se optimalnom opcijom za pričvršćivanje stražara.
Kako skuhati ljestve
Stepenice za montažu (Mogućnosti lijepljenja)

Plaćanje

Izradom izračuna za projekt budućeg proizvoda, treba uzeti u obzir sljedeće značajke stubišta:
  • Kut nagiba ožujak mora biti unutar 30-40 stupnjeva;
  • Dubina koraka ne smije biti manja od 30 cm;
  • Visina stopala u prosjeku jednaka 20 cm.

Izračun parametara pojedinih komponenti stepenica je izrađen u skladu s formulom, koji se temelji na duljini koraka. Prosječna duljina ljudskog koraka je 63 cm, kada koristimo formulu, dobivamo rezultate: 63 ± 3 cm (2 visine pozornice + dubinu pozornice).

Pričvršćivanje i ugradnja učitelja

Nakon što su napravljene sva potrebna mjerenja i provedeni su izračuni gotovog dizajna, započinje proces proizvodnje stubišta marširanja. Prije toga morate kupiti sve materijale i alate koji mogu biti potrebni u procesu.

Članak o temi: Kako napraviti stubište užeta: načini proizvodnje s vlastitim rukama [+40 primjeri na fotografiji]

Za pričvršćivanje i instaliranje instrumenata će zahtijevati takve uređaje kao:

  • Gumeni vrh čekić;
  • električni dnevnici i vježba;
  • ručni stroj za glodanje;
  • Rulet, linija;
  • Razina i kvadrat izgradnje.

Ako ćete popraviti učitelj iz zida, a to je najbolja opcija od mogućih, onda morate unaprijed izmjeriti rabljenu gredu i osušiti s dna. To će omogućiti učitelju da glatko leži na katu. Kao rezultat savršenih radnji, ona će se osloniti na poprečnu gredu otvaranja, što će povećati snagu cijelog dizajna.

Da bi bolje razumjeli kako napraviti tip na zidu, pogledajte videozapis u kojem je jasno prikazan cijeli proces.

Na videu: Instalacija ljestava na zid.

U proizvodnji stepenica s vlastitim rukama, pitanje ostaje najteže - kako montirati korake i učiniti njihovo pristajanje na ljestve. Da biste spriječili pogreške u ovoj fazi rada, preporučujemo da koristite sljedeće upute:

1. Ožujak se prikuplja, nakon čega se nalazi na takav način da je stvarna. Zatim je potrebno izvršiti ravnu liniju na unutarnjoj strani gornjeg koraka i uspona.

2. Napravljen je još jedan redak sa stražnjeg dijela frintskog stajanja na razinu postolja (najčešće je njegova duljina 7,5-8 cm).

3. Sljedeći učinak uključuje uklanjanje gornjeg rizika (i zapamtite da se instalacija koraka provodi samo na kraju svih podešavanja).

4. Ako stvarate gestu na podu, tada u ovoj fazi označite liniju paralelno s donjem ljepljivošću, donje grede će se destilirati.

5. Odmah prije instaliranja stubišta, stručnjaci preporučuju udubljenje na stalak za podršku (to će omogućiti da se baza čvrsto uklopi na gornje preklapanje).

Kako napraviti stubište na rastu

Imajte na umu da je proces instalacije stubišta s savijenom imovinom donekle drugačiji. Prije početka izgradnje, preporučujemo da istražite značajke pričvršćivanja koraka i gledajte video ispod.

Na videu: Značajke ugradnje vijčanog stubišta na imovinu.

Drveno stubište na rukama

Nakon završetka pripremne faze rada, možete nastaviti na najvažnije točke - pričvršćivanje koraka i ograda. Zatim ćemo detaljnije razmotriti cijeli proces kako bismo izbjegli pogreške. Ne zaboravite da sigurnost vas i vaših najmilijih ovisi o kvaliteti obavljenog posla. Stoga, ako niste sigurni u svoje sposobnosti, bolje je povjeriti ovaj posao profesionalcima. Da biste spremili, odaberite najjefriji model stepenica i jeftinih materijala.

Prednosti i nedostatci

Kao i bilo koji dizajn, ovaj model stubišta ima prednosti i nedostatke operacije. Prednosti stručnjaka uključuju sljedeće važne aspekte:

  • Uz pomoć strukture, moguće je zamijeniti pojedinačne dijelove stubišta;
  • Jednostavna i brza ugradnja svih dijelova (glavni zahtjev je točnost izračuna);
  • Drveni modeli s pravilnom pažnjom poslužit će vam i vašoj obitelji za više od desetak godina;
  • širok izbor oblika i veličina (prikladan, rotacijski ili G-oblik);
  • Različite dizajnerske otopine (kao primjer, moguće je napraviti proizvodnju koraka bez ikakve pomoći).

Moderno stubište na imovinu

Jedini nedostatak ove vrste konstrukcije može se nazvati precijenjenim zahtjevima za točnost izračuna i zatvarača. Neispravan dizajn ili loš pričvršćivanje može značajno smanjiti pouzdanost stepenica, koja je prepuna nesreća. Grede se mogu raspršiti, korak ispadati iz utora, a sav vaš rad će ići u pumpu. Stoga, ako novac dopušta, a sigurnost je najvažnija za vas, bolje se savjetuje s profesionalnim.

Članak o toj temi: Kako izračunati stube na drugi kat: Optimalni parametri

Vrste pristajanja

Za proizvodnju ove vrste stepenica može koristiti različite metode za priključne korake i teta. Pravilno pričvrstite detalje nisu tako jednostavni, ali u početku je vrijedno odrediti kakvu vrstu odlaganja i povećanja:

  • Precada je vertikalni element pozornice potrebno da se dobije dodatna ukočenost i pouzdanost cijelog dizajna.
  • Apartman je horizontalni element pozornice, koji se temelji na osobi pri penjanju ili spuštanju na stubama.

Što je zbrinjavanje i povećanje

Stubišta mogu biti bez opresivnog, ali je nemoguće zamisliti stubište bez lijepljenja. Zato se stalno stvaraju sve nove i nove pričvršćivanje koraka i stražara. To može biti jednaka razina ili slobodna opcija bez rizika. Imajte na umu da druga metoda postaje sve popularnija.

Koraci za pričvršćivanje

Proces pričvršćivanja koraka do učitelja je vrlo jednostavan. Obrađene i grijane faze i ribarnice umetnuti su u utore ili pričvršćene u šipke, metalne kutove. Dakle, da dizajn nije otpušten, te pojedinosti treba obaviti s određenom točnošću i točnosti.

Priprema koraka do konusa

Fotografija gotovih stepenica

Širok izbor materijala omogućuje vam da napravite razne stubište. Drveni modeli su posebno popularni s jeftinošću i ekološkim ljubaznim materijalom. Ne zaboravite na dugi vijek trajanja drva, kao i mogućnost djelomičnog ili potpunog popravka proizvoda. Iskusni majstori čine luksuzno stubište od drva, koji su prikladni za bilo koji, čak i najistravagantniji dizajn interijera.

Vijak stubište na imovinu

Što je bolje: stubište na rast ili cososters?

Prilikom odabira modela među-kata stubišta, mogu se pojaviti određeni problemi. Posebno često vlasnici seoskih kuća ne mogu odlučiti što je bolje - taitiv ili kosur. Prije svega, uzimaju se u obzir vanjske značajke pojedinosti i njegovu uporabu. Kosur se izrađuje u obliku češalj koji ponavlja svoje obrise stupnja stubišta ožujka. Dakle, svaki izgled je pričvršćen na gornje lice, a ustati su sa strane.

Proizvodnja stepenica na COSOS

Za razliku od kolibe ATTA, tu su i bočni obrisi. Takav proizvod izgleda uredno, a koraci su praktički nisu vidljivi, budući da su umetnuti u posebne žljebove ili su instalirani na fiksne šipke. Vizualno, stubište na križevima izgleda kompaktan, ali dizajn na učitelju je pouzdaniji i sigurniji u radu.

Proizvodnja stepenica na rastu

Odabir jedne ili druge opcije, obratite pozornost na raspored sobe i prisutnost slobodnog prostora. Ako je pitanje spašavanja prostora za vas posebno akutno, bolje je preferirati stubište na COSOS-u.

Stubište na Kowras

Stubište na učitelju s vlastitim rukama je u potpunosti jednostavan, samo trebate točno stići na određene veličine. Sve stavke moraju se unaprijed tretirati s antisepticima, napisati njihove dimenzije i ispravno provoditi izračune.

Najlakši način za izgradnju stepenica (1 video)

Zanimljivi modeli stepenica na imovini (44 fotografije)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Stubište na imovini: Značajke dizajna strukture (pričvršćivanje i ugradnja učitelja)

Čitaj više