Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Domaće uzgoj krastavaca na balkonu omogućuje uživanje u ovom korisnom i ukusnom povrću čak i zimi. Sve što trebate je uskladiti s pravilima za pripremu sjemena i skrbi.

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Krastavci se dobro razvijaju ako vanjska temperatura zraka nije niža od 15-18 stupnjeva.

Kako rasti na lođu ili balkon krastavci s vlastitim rukama, pričvrstiti minimalne napore na ovo? Počnimo s pripremom tla i sjemenke, kao i neka nam detaljno razgovarati o pravilima skrbi i žetve.

Počinjemo s malim: mjestom, kapacitetom i tlom

Da raste na loglasima bogatu usjeva ukusnih i zdravih krastavaca, važno je ne samo odabrati te vrste koje su najprikladnije, ali i brinu o nekoliko dodatnih čimbenika. Nudimo neke korisne savjete za stvaranje najboljih uvjeta za rast sadnica:

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Stavite krastavce na južnu stranu, s nedovoljnim brojem svjetla, koriste dodatni fitolampu.

  • Najbolje mjesto za rast je južna strana. Ovdje će biljke dobiti dovoljnu količinu svjetla. Rastući krastavci, mora se pamtiti da nacrte mogu postati destruktivni za svježe uplašene. Stoga se preporučuje ili zaštititi od nacrta ili odabrati drugo mjesto. Ako planirate razviti različite vrste krastavaca na prozorskoj dasci, kutije se najbolje stavljaju na drvenu ploču. Postoji još jedna značajka - moguće je rasti krastavci samo na grijanim balkonima;
  • Krastavac voli svjetlo jako puno, tako da je potrebno osigurati dodatno pozadinsko osvjetljenje s posebnim fitolampom. U prosincu se osvjetljenje koristi u roku od deset sati dnevno, au ožujku - od četiri i duže. Prilikom postavljanja sadnica na prozorsku daska, dvije svjetiljke su dovoljne, može biti više na balkonima;
  • Krastavac koji se uzgaja na balkonu dobro raste u svim kutijama ili paketima. Potrebno je osigurati odvod za višak vlage, rupe za pristup zraka. Na dnu spremnika za povrće potrebno je staviti drenažu.

Članak o temi: obrt do 1. rujna to čine sami za školu i vrtić (38 fotografija)

Tlo za rast treba biti odgovarajuće kvalitete. Za to je takav sastav prikladan kao:

  • kompost - 40%;
  • treset - 30%;
  • Land Cherry - 20%;
  • piljevina - 10%;
  • Urea - volumen jedne kutije za deset litara tla (najbolje je uzeti malo manje od kutije);
  • Superfosfat i sulfat kalij - volumen u broju dva kutija utakmica.

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Važno: Prije slijetanja prema tlu mangana za prevenciju različitih bolesti.

Za prevenciju bolesti, tlo se preporučuje za vodu otopinu mangalla prije sadnje. To će omogućiti rastuću različitu, prikladnu za rast u urbanom okruženju, sorte bez straha od bolesti.

Za kocurbers na balkonu koriste se mnoge sorte, dok moramo uzeti te sjeme koje su namijenjene za rast u otvorenom tlu. Prije sadnje sjemena, preporuča se liječiti posebne elemente u tragovima, zagrijati ih i obraditi ih u jednosobnoj toplinskoj otopini 20 minuta, nakon čega se ispere u tekućoj vodi.

Sada se sjeme trebaju upiti u toploj vodi 10-12 sati. Nakon toga - zamotati u vlažnom tkaninu, povremeno vlaženjem i držati na 22-25 ° C na temperaturama.

Kada se sjeme pojave male klice bijele, možete početi slijetati.

Pravi interval za sadnju sjemena krastavaca je 5-8 dana. Tijekom tog razdoblja pojavljuju se žensko i muško cvijeće za oprašivanje.

Pravila skrbi za krastavci na balkonu

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Krastavci ne vole transplantacije, tako da je najbolje posaditi sjemenke odmah u spremnik u kojem će krastavac rasti.

Počnite rastući krastavci na vlastitom balkonu, loggia ili prozori su najbolji u malim šalicama ili posebnim tresetnim kapacitetima za sadnice. To je učinjeno kako bi se jednostavno odabrali najjače sadnice, koje su već prenesene na trajne rastuće kutije. Sjeme u šalicama postavljeno je svaki u zasebnu rupu, tekla se uz eksplozivnu zemlju za 0,5 cm.

Članak o toj temi: Instalacija krova na balkon s vlastitim rukama: slijedeći upute, učinite to sami

Nakon toga, male posude moraju biti stavljeni u spremnik, koji je prekriven filmom. Možete napraviti mali mini-staklenik na loggiji ili kupiti već spremno, ali to zahtijeva dodatne troškove, jer su staklene strukture prilično skupe. Ali ovdje i njezine prednosti: u staklenicima možete pružiti sve potrebne uvjete koji će se održavati u automatskom načinu rada, uključujući zalijevanje.

25 dana nakon sijede sjeme, sadnice se već mogu premjestiti iz lonaca u kutije na stalno mjesto. Da biste to učinili, preporučuje se korištenje posebnih regala koji su vrlo jednostavni za sastavljanje vlastitim rukama iz običnih odbora. Na dnu svake kutije potrebno je sipati sloj odvodne od šljunka ili clamzit, nakon - dodajte zemljište koje je bolje navlažiti. Ako koristite tresetnu opremu, s njima su potrebne sadnice slijetanja. Prilikom stavljanja krastavaca morate osigurati da je balkon dobro osvijetljen. Ako imate sjevernu stranu, onda morate se pobrinuti za umjetnu rasvjetu.

Nakon prvog 5-6 listova pojavilo se na sadnicima, potrebno je držati klinove pored biljaka kako bi ih podržali, vezati krastavac brkove. Da bi vakuum bolji od voća, preporuča se smanjiti njihov vrh na jedanaesti list, osigurati redovito uklanjanje svih bočnih izbojka.

Rujan je napravljen nakon što se pojavi treći pravi list, a list se sjedi zajedno s točkom rasta, sinus bubreg ne može dotaknuti drugi list, budući da će se formirati treću bočnu bijeg. Postat će temelj budućeg rta. Drugi rujan mora biti na 5-6 lista. Treći - kroz dva lišća.

Značajke raste: savjet stručnjaka

Za posaditi krastavce zimi ili ljeti, pa čak i prikupiti prilično obilnu žetvu na vlastiti balkon ili loggia, to nije toliko vremena za njegu. Nudimo neke jednostavne, ali vrlo korisne savjete stručnjaka iz vrtlara:

  • Krastavac je vrlo zahtjevan za zalijevanje, zemljište u kutijama ne bi trebalo raspršiti, ali je nemoguće transformirati;
  • Čim će krastavci na loggiji otići gore, moraju osigurati pravilno gnojivo. Učinite to svaki tjedan s mineralnim hranjenjem;
  • Ako korijeni počnu izvoditi vani, možete dodati manji sloj zemlje, koji će im smetati;
  • Kada se počinje previše ženskog cvijeća, onda se njihov dio mora odrezati tako da se zellini brže formiraju;
  • Zelenza krastavac treba prikupljati čim postigne dospijeće, kako ne bi iscrpili biljku.

Članak o temi: Kovani Gates - Približne cijene i fotografije različitih opcija

Ako udovoljite svim ovim najjednostavnijim uvjetima, možete prikupiti prilično obilnu žetvu na vlastitu loggiju. Čak i uz mali kućni krevet, možete se okupiti od trideset krastavaca, a ako stavite nekoliko kutija na stalak, onda će ih iznos povećati. Osim toga, češće ćete pucati već zrele krastavce, brže će se pojaviti nove.

Domaći krastavci na balkonu - kako je stvarno? Je li moguće rasti vlastiti, vrlo ukusno povrće u stanu? Odgovor je jednostavan: to nije samo moguće, nego i vrlo jednostavno. Mnoge vrste krastavaca mogu se podići u, čini se, a ne najugodnije uvjete koristeći konvencionalne kutije i police. Glavna stvar je odabrati prave sorte povrća, pripremiti tlo i sjemenke za sadnju, u skladu sa svim uvjetima uzgoja.

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Kako rasti krastavce na balkonu u ljeto (fotografija i video)

Čitaj više