Glavne vrste građevine

Anonim

Za zidove zidove, odabrani su čvrsti materijali, sposobni izdržati veći teret. Svi apsorbiraju vlagu i uništavaju mrazom. Postoje razne moderne vrste zgrade okrenute kako bi zaštitili fasadu. Svaki vlasnik kuće može odabrati njegov ukus, tehničke karakteristike građevinskih i materijalnih sposobnosti.

Glavne vrste građevine

Postoje razne moderne vrste zgrade za fasadu

Zaštita pročelja i stvaranje jedinstvene zgrade slike

Što je obloge, a što je njegova svrha? To je zaštita pročelje kuće, koja mu istovremeno daje jedinstvenu sliku. Stablo trim će učiniti vikend prijateljski i udoban. Žbuka stvara klasičnu sliku. Suočavanje s mramorom pretvorit će svaku standardnu ​​strukturu u luksuznu zgradu.

Za doradu koristite različite vrste materijala:

  • Prirodni i umjetni kamen;
  • stablo i ploče od piljevine;
  • keramika;
  • plastika;
  • metal;
  • staklo.

Glavne vrste građevine

Poplava - to je zaštita pročelje kuće, koja mu istovremeno daje jedinstvenu sliku

Prilikom odabira suočavanja, potrebno je uzeti u obzir ne samo okus domaćina zgrade, već i vrstu temelja, materijala zidova. Za četvrtke s hladnom zimom važno je istovremeno napraviti izolaciju struktura.

Prema tehnologiji izvršenja, glavne vrste okretanja se razlikuju:

  • prilaženje;
  • Suspendirane panele;
  • Mokra fasada.

Svatko ima svoje prednosti, ovisno o materijalu zidova i izgradnji zgrade. Topli beton je dovoljan za zaštitu od izravnog kontakta s vodom. Za drvene strukture trebaju stalnu skrb. Osim vlage, materijal je uništen suncem, mrazom i insektima. Zidovi od opeke su hladne, zahtijevaju izolaciju.

Glavne vrste građevine

Prilikom odabira suočavanja, potrebno je uzeti u obzir ne samo okus zgrade zgrade, već i vrstu temelja, materijala zidova

Okrenut prema bazi i zidovima s prirodnim kamenom

Prirodni kamen se tradicionalno koristi za izgradnju zgrada. Suočavanje s granitom jamči dugu strukturu života. Kamen karakteriziraju visoke tehničke karakteristike. Čvrsta i nije izbrisana. Veliki izbor tonova i crteža omogućuje vam da stvorite jedinstvenu fasadu zgrade. Granitna baza će zadržati svoj izgled bez usitnjavanja i ogrebotina desetljećima.

U Europi se dugo koristi u Europi. To su palače i katedrale koji utječu na njihovu ljepotu. Na modernoj opremi, tanke ploče od kamena i panela za suspendirane sustave su napravljene za obloge.

Članak o temi: Stilovi seoskih kuća

Glavne vrste građevine

Prirodni kamen se tradicionalno koristi za građevinske zgrade.

Vapnenac i dolomit imaju tople udubljenja. Oni su lakši i jeftiniji od plemenitog granita i mramora. Stan kamenje se obično koristi, glatko od leđa. Oni su odabrani konfiguracijom i štapom na žbuku. Suočavanje zgrada izgledat će sjajno i dugo da se drži ako je povremeno lakirano.

Nedostatak prirodnog kamena po visokom trošku i visokom težinom. Nije prikladno za strukture od drva i aeriranog betona. Zahtijeva masivni temelj.

Glavne vrste građevine

Okrenut prema bazi i zidovima s prirodnim kamenom

Stablo je uvijek relevantno za zid ukras

Za suočavanje s fasadama zgrada, koriste se proizvodi iz niza i otpada.

Drvo-polimer kompozit imitira čvrsto drvo:

  • dijagnosticirani dnevnik;
  • furnir;
  • odbor;
  • oblaganje;
  • Bar.

U isto vrijeme, to je inferiorni prema prirodnom materijalu u sposobnosti održavanja topline i uklanja vanjsku vlagu, zaštićenu od jela s bugovima i larvi, apsorbira manje vlage, ne uzgaja se.

Drveni paneli, furnir furnir i plakao prikladni su za montažne ventilirane fasade. Različite vrste drva koriste se za završetak struktura od aeriranog betona, cigala i drugih materijala. Zgrada dobiva veličanstven izgled. Suočavanje s kombinacijama s modernim stilovima i uvijek izgleda moderno.

Glavne vrste građevine

Završiti kod kuće s drvetom vani

Glavne vrste drvenih završnih obrada:

  • masivna ploča;
  • Planken;
  • blok kuća;
  • Bar;
  • željeznica;
  • Broda;
  • furnir.

Nedostatak suočavanja u potrebi da se stalno brine za fasadu. Potrebno je redovito pokrivati ​​lakom ili voskom, namakati antistatičkim i antiispirante. Kada instalirate, ostavite praznine za proširenje.

Laminirana i plastična površina prešanog imirodne ploče prenose teksturu i uzorak prirodnog drva. Teško je razlikovati od prirodnog materijala na udaljenosti od nekoliko metara. Zaštitne tvari se dodaju u sastav u proizvodnji. To jamči njihovu trajnost. Materijal za suočavanje ne uzgaja se tijekom vlaženja, budući da su vlakna usmjerena kaotična.

Članak o temi: profil pričvršćivanja za suhozidom - metode i njihove nijanse

Značajke ukrašavanja zidova iz aeriranog betona

Aerirani beton se koristi za zidove i izolaciju zidova. Njegova specifična težina bit će usporediva s laganom stablom. Mjehurići zraka zadržavaju toplinu prema načelu termosa. Voda apsorbira samo gornji sloj materijala. Na konstantnoj temperaturi, aerirano beton čuva njegova svojstva. U praksi se zamrzne zimske vode i oštri kristali uništavaju materijal. Svake godine vlaga prodire dublje.

Za suočavanje s aerid betonom, potrebno je zaštititi svoju površinu od kiše. Dovoljno je pokriti zidove zgrade primera u nekoliko slojeva. Permeabilnost parkova lagano pogoršana. Povećat će se operativni pojam.

Zidovi iz aeriranog betona stavljaju svjetlosni temelj. Suočavanje s teškim prirodnim kamenom stvorit će napon od preopterećenja.

Glavne vrste građevine

Dekoracija zidova iz aeriranog betona

Stoga je poželjno koristiti lagane materijale, kao što su:

  • drvo;
  • vinilne ploče;
  • akrilne panele;
  • Proizvode od žarene gline.

Ako je potrebno, napravite dodatne izolacije mlinova od aeriranog betona, bolje je koristiti lagane ploče od pjene i sporedni kolosijek. Čvrsti materijal se sastoji od smrznih mjehurića otopine. Komunikacija između njih lako se uništava. Stoga je bolje držati se na zidovima na zidovima aeriranog betona nego stvoriti trim i sigurne samosistere.

Glavne vrste građevine

Fasada završna obrada kućnog čišćenja

Clinker pločica, umjetni kamen

Clinker pločice su izrađene od gline. Pritiskom i žarenjem na visokim temperaturama čine ga gustom i sjajnom. U izgledu, okrenuta je slično cigli. Za ukrašavanje vlažnog fasada i baze, klinkeri se proizvode u veličini od opeke na trake. Sidding paneli imaju grijač s leđa i povezani su brave. Fasada zgrade je izolacijska i ima obloge sjajne zidove opeke.

Terrakotska pločica je manje izdržljiva i može apsorbirati vodu. Obrazac može biti u obliku kvadrata. Uglavnom za trim. Zahtijeva zaštitni premaz.

Članak o temi: Ventilacija kanalizacije: Svrha i uređaj

Glavne vrste građevine

Uzorci klinkera na demonstracijskom stazu

Na temelju cementa i pijeska s veznim elementom iz vinila i drugih plastike, izrađuje se umjetni kamen. Izvana, ona definira oblik i teksturu prirodnih. Boje se uvode u sastav u proizvodnji. Takvo obloge će zadržati svoju vrstu, otporan na vlagu, ne blijedi na suncu.

Udio umjetnog kamena je manji. Stražnja strana je glatka i jednostavna za lijepljenje na fasada zgrada. Sunce ne izgara. Da bi se očuvala atraktivna vrsta, dovoljno je nakon 3 godine da pokrije sloj laka.

Izvana, obloge se ne razlikuje od prirodnog kamena. Značajno jeftiniji vapnenac i tuff, ne spominjem mramora i granita. Mogućnost završetka vlastitim rukama čini se suočavanje s opcijom umjetnog kamena proračuna.

Glavne vrste građevine

Suočavanje s umjetnim kamenom

Sustavi za sporedni kolosijek za suočavanje

Pričvršćivanje ploča imitiraju glavne vrste materijala za suočavanje:

  • stijena;
  • blok kuća;
  • Broda;
  • dolomit;
  • polaganje opeke i kamena;
  • žbuka.

Glavne vrste građevine

Završni sporedni kolosijek

Različite vrste završnih obrada su kompatibilne i omogućuju kombiniranje materijala i opcija boja. Prednosti uključuju nisku cijenu i jednostavnu instalaciju.

Paneli za suspendirane sustave čine aluminijske legure, staklo, kamen, akril i plastiku. Dimenzije mogu biti u rasponu od 20 centimetara do 3 metra. Površina je uglavnom glatka, ponavlja polirani kamen ili ima vlastiti crtež, uključujući 3D crtanje po narudžbi. Primijeniti uglavnom za suočavanje s višestrukim strukturama, fasadama upravnih zgrada, ureda i trgovačkih centara.

Čitaj više