Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Anonim

Kao zabilježeni, polukružni prozori savršeno ukrasite sobu i dajte mu izvanredan šarm. Kada odaberemo zavjese na polukružnom prozoru, važno je da zavjese mogu naglasiti takvo stanovanje rješenje. Potrebno je pažljivo pristupiti odabiru zavjesa i raznih dodataka za njih. Na primjer, krastavci su potrebni za lijep styling platna, ali trebaju se koristiti tako da ne privlače pozornost.

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Odaberite zavjese na polukružnom prozoru

Ne-standardni oblik

Danas su prozori nestandardnih oblika počeli instalirati prozore nedržavnog oblika, koji predstavljaju neke poteškoće u njihovom dizajnu. Međutim, takvi prozori ne samo da izgledaju samo pojedinačno, već i povećavaju pristup dnevnom svjetlu.

Za dizajnere, nestandardne prozore su uvijek profesionalni interes. Odličan dodatak interijeru je polukružne prozore koji su dugo izgledali atraktivno. Mnogi su uplašeni ako će moći pokupiti zavjese na izvornim prozorima. Međutim, danas je taj zadatak prilično ispunjen. Ovaj oblik otvora prozora može se urediti na mnogo načina, a svaki od njih može naglasiti to dostojanstvo stanovanja. Što je najbolje odabrati zavjese na polukružnom prozoru: fotografija prikazuje izvrsne primjere.

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Izbor

Do danas, lučni prozori su instalirani ne samo u zemlji vikendice, već iu urbanim stanovima. Najčešće se polukružni prozori imaju nestandardne parametre. Dakle, na potkrovlju se obično instaliraju mali polukružni prozori, a na prvom katu, naprotiv, postoje prozori s poda do stropa. Nestandardna veličina prozora izgleda vrlo originalno i privlačno. Ipak, unutrašnjost stana mora stvoriti kompletan pogled, a za to morate odabrati prave zavjese za lučni prozor.

Metode smještaja

Ispod prozora

U tom slučaju se koriste konvencionalne zavjese, ali platno su visjeli ispod prozora polukružnog oblika. Da biste to učinili, možete primijeniti glatki vijenac koji bi trebao biti malo duga širina prozora. Ova metoda ugradnje Gartina može naglasiti nestandardni oblik otvora. Osim toga, savijanja luka prozora ostaje zatvorena, a to omogućuje ulazak u veću količinu prirodnog svjetla u sobu.

Članak o toj temi: Kako oprati tuš i ukloniti bljesak od stakla

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Iznad otvora

Obično se ovaj način dizajniranja ne-standardnog prozora koristi za stvaranje iluzije visokih stropova. Kada koristite ovu opciju, postavljen je jednostavan vijenac, koji je fiksiran ispod stropa. Dizajneri, u ovom slučaju preporučuju odabir lagane i prozirne tkanine za zavjese - polukružnik prozor neće biti skriven od oka. Organza, veo ili jađam prikladna za tu svrhu. Također, bit će lijepo raznih pickups za zavjese koje možete kupiti u trgovini ili šivati ​​vlastite ruke.

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Zavjese-pleren

Pliste se vrlo često koriste za dizajn nestandardnih prozora, jer ih je moguće instalirati izravno na sam okvir, kao što je prikazano na fotografiji:

  • Spremne zavjese sastoje se od 2 cijevi, a od njih se proteže poliesterska tkanina;
  • Zavjese se precizno uklapaju u otvaranje polukružnog prozora;

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

  • U radu imaju veliku prednost: vrlo se brzo penju i presavijaju poput ventilatora;
  • U prikupljenom obliku, širina zavjesa je oko 5 centimetara, što ne dopušta razbijanje harmonije općeg oblika.

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Takve zavjese su posebno popularne kada se prozor polucirkuita očisti u kuhinji. Zajedno s zavjesnim zavjesama, možete koristiti sve zavjese za vješanje koje su instalirane na vijenac.

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Kukavica

Za registraciju nestandardnih prozora postoje posebni zakrivljeni vijenci. Budući da su polukružni prozori često neobični dekor sobe, onda kada je odabrana zavjesa, želim zadržati vidljivog otvora. Da biste stvorili skladnu kombinaciju ukrasa prozora, zavjese su vezane uz fleksibilni vijenac. Izrađeni su od fleksibilnog profila, što može točno ponoviti sve zavoje prozora. Ovisno o tome koje zavjese na prozoru Seamer odlučite instalirati, vijenac je pričvršćen na zid ili strop. Cartini su vezani za tako vječnost na posebnim remen. Znajte da ovdje postoji jedan minus: zavjese instalirane na fleksibilnim zavjesama ne mogu se premjestiti. Ako ste odabrali takav način dizajniranja polukružnog prozora, bolje je odabrati potpuno lagani materijal. Također možete organizirati otvaranje uz pomoć dviju identičnih zavjesa, koji, ako je potrebno, može biti vezano uz prekrasne žice.

Članak o temi: Izvorni prstenovi za salvete

Odabrali smo zavjese na polukružnom prozoru

Odabir zavjesa na polukružnim prozorima, znate da će glavni ukras i dalje biti izvorni oblik otvaranja prozora. Stoga stručnjaci savjetuju na dizajnu nestandardnih prozora, bolje je odabrati jednostavne zavjese, koje će moći naglasiti dostojanstvo i originalnost vašeg elegantnog prozora.

Čitaj više