Zašto isključiti električnu energiju

Anonim

Nitko nije osiguran protiv električne energije za isključivanje, može se isključiti u privatnoj kući, stanu, u poduzeću iu velikoj trgovini. Ako se svjetlo ugasi, uvijek je neugodno i uzrokuje masu nelagode. Stoga ćemo u ovom članku odlučiti reći zašto smo isključili električnu energiju u apartmanu iu privatnoj kući i što učiniti u takvoj situaciji kako bismo riješili problem.

Zašto isključiti električnu energiju u privatnoj kući ili stanu

  • Tehničkih razloga.
  • Ekonomski razlozi.
Analizirat ćemo ih sve i pokušati vam detaljno reći što učiniti u svakom slučaju. Odmah želite skrenuti pozornost na to u nekim slučajevima ne možete ništa učiniti, ali ćemo sve detaljnije analizirati.

Tehnički razlozi za svjetlo

  1. Glavni razlog za isključivanje svjetla je popravak pojedinačnih objekata. Ovdje možete postaviti novu liniju ili instalirati stupove. Prije isključivanja svjetla u ovom slučaju, mora postojati upozorenje. Maksimalno svjetlo može se onemogućiti 24 sata. U godini se može isključiti tri puta (maksimalno 72 sata).
    Zašto isključiti električnu energiju
  2. Neuspjeh sustava za uštedu energije. Nitko ne može unaprijed upozoriti, a nitko ne ograničava u smislu vremena.
  3. Vrijeme. To se događa tako da su žice slomljene, drveće pada i još mnogo toga. U ovom slučaju, samo trebate očekivati ​​kada su svi popravljeni. U pravilu, ovdje ovdje ovisi o tome koliko je žica oštećeno.
  4. Nezadovoljavajuće stanje električne mreže. Na primjer, ako žica neprestano korotita u blizini vašeg doma, možete isključiti električnu energiju dok se ne ukloni uzrok. Ako je čak i svjetlo isključeno, nije uvijek popravak odmah počinje.

Bilješka! Ako ste isključili svjetlo i vidite da nitko ne čini ništa. Morate nazvati crijevo i prijaviti ga. Oni moraju prihvatiti izazov i reći kada je brigada na mjestu. Uostalom, to se događa u Hseke, oni jednostavno ne znaju da se negdje dogodilo negdje.

Ekonomski razlozi za isključenje svjetla

Postoje slučajevi kada osoba samo prestane plaćati svjetlo ili napusti stan. Već smo rastavili ovu situaciju u članku, što učiniti ako smo isključili svjetlo za neplaćanje i sjećamo se malo da tvrtka za posluživanje treba učiniti:

Zašto isključiti električnu energiju

  • Svjetlo se može onemogućiti samo ako nije platila tri mjeseca.
  • 30 dana prije zatvaranja, treba doći pisanu obavijest o isključivanju.
  • Ako dug nije otplaćen, tada se obavijest šalje tri dana.

Članak na temu: Par par učiniti sami: crteže, upute

Nakon što se ove faze prenose, svjetlo se može isključiti.

Također možete razlikovati još dva razloga za isključenje svjetla prema ekonomskim razlozima:

  • Korištenje svjetla bez vremenskih uvjeta. To je kada postoji neovlaštena veza s mrežom. Nitko ovdje neće upozoriti, u početku isključiti svjetlo, a zatim isprazniti ozbiljnu kaznu.
  • Ako se koriste previše moćni električni uređaji. To se događa kada ljudi koriste snažne uređaje koji premašuju mrežne karakteristike. Zatim, radi sigurnosti, tvrtka za posluživanje je jednostavno dužna isključiti osobu iz mreže kako bi se zaštitila i drugima.

Tako smo vas rastavili za koje možete isključiti struju u privatnoj kući i stanu. Ako još imate pitanja, napišite ih u komentar, rado ćemo vam pomoći da to shvatite.

Također gledajte videozapis: što učiniti ako je električna energija nestala.

Također pročitajte: kako čitati svjedočanstvo iz mjerača.

Čitaj više