Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Anonim

Fotografija

Balkoni u apartmanima naših sunarodnjaka odavno su prestali biti skladište za skladištenje drugačije starije i smeće. Danas je prostor isključen i koristi se kao udobni i funkcionalni prostori za rekreaciju ili kućanstvo. Zahvaljujući razvoju moderne industrijske građevinske i popravne materijale, postoje mnoge opcije za završnu obradu zidova. Jedna od najekonomičnijih i jednostavnih takvih opcija je zidovi MDF panela (vlaknaste ploče srednje gustoće), koja su dostupna u različitim bojama u bilo kojoj građevinskoj trgovini ili supermarketu. Kako su zidovi s ovim materijalom boli i što može biti potrebno za to?

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Jedna od najekonomičnijih i jednostavnih opcija za obrezivanje je zidove tkanine srednje gustoće.

Odabir MDF panela

MDF ploče u takvim prostorno ograničenim prostorijama kao balkon ili loggia obično su postavljene okomito, a na stropu na ploči nalaze se okomito na njegovu duljinu.

Dakle, svi vizualni učinci su izravnali što je više moguće, zbog čega se prostor male prostorije može činiti još uska. Same ploče odabrane su prema sljedećim kriterijima:

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Za svjetlo, obično nije potrebno mnogo materijala, jer prozori i vrata zauzimaju veliko područje zidova.

  • Parama boja, koja može biti neutralna ili prenosi drvnu teksturu;
  • Debljina panela, koja varira od 148 do 320 mm u standardnim varijantama (nestandardne opcije mogu biti šire, ali njihova uporaba u uskim prostorijama je nepraktično);
  • Kombinacija panela s drugim elementima unutarnjih poslova (vrata, okviri prozora, namještaja, opreme ili opreme, itd.)

Broj kupljenih ploča ovisi o području površine površine. Brojanje se jednostavno provodi, jer obično svi zrakoplovi u ovom slučaju imaju pravokutni oblik. Za svjetlo, obično nije potrebno mnogo materijala, jer prozori i vrata zauzimaju veliko područje zidova.

Članak o temi: Kako rasti krastavci na balkonu u ljetnim mjesecima (fotografija i video)

Materijali i alati

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Drvene tračnice služe za stvaranje okvira i nužan je materijal.

Koji drugi materijali i alati mogu biti potrebni kako bi šivali zidove lože ili balkona s vlastitim rukama? Standardna opcija je sljedeća:

  • Završiti kutove koji se kupuju s panelima i odgovaraju njima u boji;
  • Drvene tračnice za stvaranje okvira na koje će se pričvrstiti paneli;
  • Bušilica, hacksaw, čekić, građevinski nož, odvijač, kliješta i druge stolarijske alate;
  • nosači za pričvršćivanje panela, vijaka, noktiju, tiple;
  • ljepilo za pričvršćivanje cilja;
  • Grijači temeljeni na polistirenskoj pjeni ili minvati, kao i pare barijerni film, ako bi trebao biti dodatno izoliran balkon iznutra.

Uz pripremu tako jednostavne i jeftine Reman, možete početi izravno na ugradnju materijala kućišta.

Slikarstvo ploče MDF.

Kućište počinje čišćenjem i preliminarnom obukom. Naravno, ploča za pokrivanje MDF-a ne podrazumijevaju temeljitu pripremu površine zidova, njihovog žbukanja ili slikanja, ali je vrlo važno da je balkon prilično vodootporan. Upotrijebljeni materijal može se brzo pokvariti ako se na njega padne vlaga za njemu ili će se pojaviti obnovu zbog povećane vlažnosti prostorije.

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

U postrojenju se prvi put instalira okvir drvenih ploča.

Rezač okvira nastaje od drvenih ploča. Potonji su vezan okomito na naknadno mjesto elemenata ploče. Drvene tračnice su montirane izravno na površinu zidova s ​​tiklima, vijcima, bušilicama i odvijačem. Ponekad se perforator mora koristiti za bušenje betonskih zidova. Tijekom privrženosti tračnica može postojati potreba da se drveni umetci zbog nepravilnosti zidova, iako to rijetko javlja, jer zidovi balkona i loggia nemaju veliku ravninu. Na stropu se formira sličan okvir.

Nakon formiranja drvenog okvira između njegovih tračnica, izolacijski materijali mogu se postaviti ako se pretpostavi unutarnja izolacija. Polistiren pjena ili minvat je vezan na zidove na različite načine (najlakši način da ih stavite na ljepljive materijale na balkon). Film pare barijere je oblikovan preko izolacije, što je najlakše pričvrstiti zagrade na okvirne police.

Članak o toj temi: Kako samostalno instalirati ulazno drvena vrata

Zatim planiramo sami MDF ploče. Počinjemo oblikovati zrakoplov od njih iz jednog zida do drugog. To nije tako važno na balkonu, iz kojeg je zid početi, ali bolje je početi od zida u kojem se nalaze vrata. Prva skupina panela u kutu je pričvršćena samo samosklađenim (oni će biti skriveni s kutovima). Zatim se paneli pričvršćuju uz pomoć posebnih metalnih zagrada, koji su skriveni kada prekrivaju izblijedjeli kraj ploče na šiljku druge ploče. Dakle, cijela ravnina zida postupno se formira.

Praktičnost korištenja MDF panela kada je obloge je da nije potrebno brinuti o zglobovima i uglovima, jer će biti prekriveni s završnim kutnim plinths. Posljednja faza je upravo u svom lijepljenju. Krajevi završne plinte su izrezani u građevinski nož pod kutom od 45 stupnjeva na takav način da se podudaraju u kutu s okomitom postoljem. Nakon sušenja ljepila, na kojem se posadi postolje, njegovi izbočeni nizovi pažljivo se režu s nožem, tako da ne oštete laminiranu površinu panela.

Danas ne postoje vidljive prepreke kako bi se estetski i ne skupo za poboljšanje unutrašnjosti balkona ili lože. Zahvaljujući dobro opisanim manipulacijama za ugradnju, možete brzo okrenuti mali prostor balkona u pravoj dodatnoj sobi, gdje će se moći opustiti u bilo koje doba godine.

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Dodirivanje balkona MDF panela (fotografija i video)

Čitaj više