Sasisiko, donoseći sreću

Anonim

Sasisiko, donoseći sreću

Dobra popodne, dragi čitatelji!

Danas ćemo govoriti o vez - vrlo rijetkim za naš blog temu.

Volim lutati preko interneta u potrazi za zanimljivim idejama i jednom na Pinterestu Website vidjeli je prekrasan jastuk u nekom neobičnom izvršenju za mene. Više. U tehnici vezenja Sashiko, to se zove, kao što sam kasnije saznao, napraviti zapanjujuće stvari u plavo-bijeloj boji.

Sasha kombinira patchwork i vezenje. Zapravo, vezenje nije moj element. Moja majka izvezena u mladosti s križa, ali nisam prošao ovu ljubav, još uvijek kušam pletenje.

Ali, ako nešto iznenada susreće se zanimljivo, a još više tako jednostavno izvedeno, ponekad postoji želja da pokušamo učiniti.

Nešto davno u njemačkoj knjižici poljubac svidjelo mi se ideja da napravite tablice od vafle tkanine. Potrebno je samo prevesti priloženi uzorak na tkaninu, uvesti ga, a rubovi se tretiraju na rubu kontrasta, prikladni za boju vezenja, tkanine.

Ova ideja, s inspiracijom počela je izvoditi ovu ideju, a uobičajeni bijeli ručnici koji se koriste kao materijal, dok je još uvijek novo, leži u ormaru.

To je ono što sam učinio.

Sasisiko, donoseći sreću

I ovaj put. Nakon što sam saznao o tehnici Sashiko, odlučio sam stvoriti nešto, prva stvar koja mi je došla u glavu je da napravite kuhar za kuhinju. Samo je bilo takve potrebe, pletene trake obavljaju samo dekorativnu funkciju barem sa mnom.

Ali prvo malo povijesti i teorije.

Sashiko. Malo povijesti

Sashini vez je japanski drevni uređaji igle. (Pa zašto me to privuklo, jer mi se sviđaju svi japanski! Baš kao i japanske prostirke i salvete - originalnost i jednostavnost).

Članak o temi: Kako šivati ​​šal s vlastitim rukama - master klase

Riječ Sashiko znači "mala punkcija" - to je jedan od primjera neobične japanske kulture sposobnosti kombinirati nespojiv, kombinirati strogi okvir i neograničenu fantaziju.

Japanci ima takvo ime Sashiko, što znači "velika sreća" ili "velika sreća".

Znači, možda će stvari u Sashiko tehnici donijeti mnogo sreće?

Sasisiko, donoseći sreću

Takva se tehnologija rodila u Japanu u 18. stoljeću u teškoj ekonomskoj i političkoj zemlji za zemlju. Tada su siromašni japanski došli do starih stvari i zašiti prošivene jakne. Sklopili su zaklopke u nekoliko slojeva i ukrali su ih jednostavnim šavovima "igle ispred", dok stvaraju nevjerojatne ukrase. U biti, Sashiko tehnika je uobičajeni ubod, iako se zove japanski vez.

U one dane, niži slojevi su bili zabranjeni nositi svijetlu odjeću s velikim uzorkom, tako da su tamnoplava i boja indigo u tkaninu i bijele niti pretežno korištene. Uzorci imitiraju drevne kućanske predmete, more, prirodne fenomene, biljke, životinje.

Japanski vez sashiko. Tehnika

Unatoč činjenici da je Sashiko tehnika zahtijeva točnost, jasne linije i strogo poštivanje veličine bodova, to nije teško svladati.

A taj proces je vrlo ugodan, pa čak i opuštajući.

Bolje je koristiti pamučne tkanine kao materijal koji je udoban za gura guste niti. Tkanine s visokom gustoćom spoja na niti nisu poželjne za korištenje, jer na njima mogu postojati rupe.

Teme koriste bilo koje: posebnu upletenu nit bez sjaja ili moulina ili pamuka.

To zahtijeva dovoljno dugu iglu s velikim uho i naprstakom.

Sasisiko, donoseći sreću

Počinje zaustaviti proizvod najprije duž horizontalnih i okomita crta uzorka (s iznimkom vanjskog), a zatim kosom.

Podebljano u iglu duljine duljine, koja bi trebala biti dovoljna za bod cijele linije od početka do kraja, tako da nema dodatnih čvorova.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​jednostavna suknja - master klasa

Igla čini nekoliko pukotina tkanine, bez istezanja niti. Nakon što je prikladan broj šavova postignut na iglu, uz pomoć niti guranje igle i povuče navoj, ravnanje tkanine.

Što mi se sviđa, u ovoj tehnici vezenja, obruč se ne koristi!

Stvaranjem uboda jedne linije, proizvod se okreće i napravi bod druge linije u suprotnom smjeru. Tako izbjegavajte kvarove tkanine.

Izvodi se složeni uzorci uzoraka, od sredine.

Sasisiko, donoseći sreću

Glavno pravilo - u tehnici Sashiko nije dopušteno preći linije.

Da biste sakrili pogrešnu stranu, stvari rade dvostruko, šivanje drugog dijela nakon završetka boda.

Moderni vez Sashiko. Sheme

Stavio sam nekoliko tradicionalnih sashiko shema veze ovdje >> i ovdje >>.

Danas je vez u stilu Sasisiko demokratskijih.

Najbolje je koristiti traper kao tkivo. Usput, izvrsna misao - napraviti lijepe stvari od starih traperica s takvim vez!

Sasisiko, donoseći sreću

Trenutni majstori koriste obojene niti i tkiva. Gabardine dobro radi, na primjer. Možete isprobati Burlap koji je vrlo moderan. To je mjesto gdje ga dobiti? U modi i proizvode iz tkanine vafla, a ne samo ručnik.

Sasisiko, donoseći sreću

Vez se može izvesti ne samo ručno, već i napraviti strojnu liniju.

Sasisiko, donoseći sreću

Suvremeni vez Sasisiko je savršeno u kombinaciji s raznim drugim uređajima igle. A možete ukrasiti u takvom stilu bilo što: obje odjeće i vrećice, jastuci, tepihe, salvete, stolnjake, panele, namještaj i tako dalje.

Sasisiko, donoseći sreću

Štoviše, možete koristiti ne samo stroge geometrijske ukrase, nego u načelu bilo kakve crteže.

Evo nekih zanimljivih shema vezenja.

Sasisiko, donoseći sreću

Sasisiko, donoseći sreću

Sasisiko, donoseći sreću

Sasisiko, donoseći sreću

Sasisiko, donoseći sreću

Kao što sam već napisao, odlučio sam pokušati da ću uspjeti i izvezivati ​​jednostavnu krpelju. Koristili su stare traperice, uobičajene igle i pamučne niti u dva dodatka. Stvarno sam htjela osjetiti svoje ruke, što je zanat. Znaš, svidjelo mi se! Samo su niti potrebne da se temeljito poduzmu za veći kontrast, pa se oznaka pojavila malo dosadno i i dalje se šivao na rubu. Sve se provodi dva sata vremena.

Članak o toj temi: Kako udariti jaknu od vune, lan, bjelolice, sintetike

Sasisiko, donoseći sreću

A možete zamisliti što je prekrasan patchwork prekriven od starih traperica s vezom Sasisiko! Pokušajmo?

U zaključku, video o umjetnosti Sashiko na japanskom (nakon svega, jezik rude - kao jezik gesta, jasan je svima!

Sasisiko, donoseći sreću

)

Dođite na nove ideje! Provjeri poštu!

Čitaj više