Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Anonim

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Često se vlasnici privatnih kuća suočavaju se s time da katovi škripa u nekim sobama. Možete se nositi s ovim problemom, bez gledanja cijelog dizajna podne obloge i ispunjavanje svih potrebnih posla sami bez sudjelovanja majstora.

Ali prije nego što odlučite kako se riješiti ruba poda, potrebno je točno odrediti razlog za izgled ovog neugodnog zvuka. Često, tako da katovi ne guraju dovoljne da osiguraju visokokvalitetnu fiksiranje svih komponenti strukture, što će vam omogućiti da odbijte riješiti pod.

Zašto se pojavljuje ovaj neugodan zvuk

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Rješavanje Kako se riješiti rubova podova, značajke drvenog dna dizajna treba pamtiti. Uostalom, njezina osnova u svakom slučaju je zaostajanje od pažljivo osušene i proveo posebnu obradu trupaca.

Daljnje sklapanje može imati određene razlike. Da biste stvorili podne obloge LAG-ova, odaberite ploču ploča, šperploča, osp ili drugi materijal koji je izravno povezan s brojem drva-čipa.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Podna škripanja često je uzrokovana uporabom niskokvalitetnog materijala.

Još jedna opcija instalacije - LAG-ovi su fiksirani spol, koristeći vijak za samozadočavanje i visokokvalitetno pričvršćivanje. Ovaj se trenutak može nazvati kontroverznim.

Stari majstori koji imaju ogromno iskustvo ugradnje u kojem se koristi samo prirodno drvo, uvjeravam da je za visokokvalitetan rad, tako da je drveni pod nije pomaknuo, montirati podove na zaostajanje je bolji od noktiju.

Ako je pod počeo škripati tijekom vremena, možda je povrijeđen postavljen korak između LAG-ova, jer upravo osigurava snagu i pouzdanost vanjskog premaza.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Međutim, najčešći su razlozi činjenica da se drveni pod uvukao:

  • loša kvaliteta fiksiranja podne ploče ili drugog materijala koji se koristi za stvaranje vanjskog premaza;
  • Pogreške tijekom instalacije (nesukladnost s instaliranim korakom između LAG-ova i zatvarača);
  • Nedostatak točnog horizonta (rad je proveden bez kontrole razine izgradnje);
  • Pod škripe i u slučaju da ne postoji obavezna alineja između zidova i podova ili drugih premaza.

Članak na temu: Kako napraviti zaslon za kadu

Računovodstvo značajki materijala prije instalacije

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Stari premaz također može biti kremast

Stisnite spol je rezultat elementarnih strukturnih promjena povezanih s dobi od stabla koja se koristi kao vanjski premaz. Svaki vlasnik stana ili privatne kuće suočen s ovim problemom je u potrazi za odgovorom na pitanje "Što učiniti ako se pod potom snažno", kako eliminirati uzrok, izbjegavajući višak materijalnih troškova, ali mnogi majstori mogu savjetovati kako Apartman za uklanjanje škripa drvenih podova, izbjegavajući stan kao složeni i radno intenzivni radovi kao rastavljanje podne obloge.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Postupak za obavljanje posla

Razmišljajući o tome što učiniti ako pod naredi koje mjere za poduzimanje i kako to učiniti kao da ne škripate podove u stanu ili seoskoj kući, prvo morate postaviti točan razlog za pojavu problema, a zatim nastavite na sukcesivno izvođenje manipulacija usmjerenih na njegovo eliminaciju.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Da biste to učinili, očistite sobu, oslobađajući ga od namještaja i tepiha, te u prisutnosti linoleuma, uklonite ga. Naravno, lakše je u potpunosti rastaviti cijeli dizajn i izvođenje nove instalacije, ali će zahtijevati velike materijalne troškove.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Popravak, bez rastavljanja podova s ​​drveta, sasvim je moguće ako je potrebno napraviti fiksiranje podne ploče na okvir stvoren od velike veličine drvenih šipka ili trupaca kako bi se riješili skrom. Takva se operacija naziva poda estriha. Za njegovo izvršenje provodi se pomicanje vijaka za samo-tapkanje.

U nekim slučajevima, podovi za dugo vremena ostali su izdržljivi i pouzdani, bivši pričvršćivači trebaju biti uklonjeni, nakon čega je potrebno voziti nove nokte ili se pomaknuti kroz nove vijke.

Za etaže ne škripa, potrebno je osigurati ne samo pouzdanu fiksiranje ciljanog sloja (podnosi ploča). Imati pristup podredi, trebali biste ispuniti postojeći prostor za ugradnju pjene.

Alternativne metode

Razmišljajući o tome kako ukloniti škripanje drvenih katova u stanu, mnogi potrošači biraju korištenje montažne pjene, koji kao sredstvo za borbu protiv škripa odavno je dobiven dobro zasluženim povjerenjem potrošača.

Članak o toj temi: Kako instalirati balusters i postove na stepenicama

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Punjenje pjene u podzemlju ne zahtijeva mnogo vremena, nije povezano s brojem radnog intenzivnog rada i omogućuje vam da ojačate pod u stanu već duže vrijeme.

Ako podne na podnim, nema potrebe za otvaranjem. Dovoljno je napraviti rupu, čiji promjer odgovara promjeru bregastog vratila na krovu s pjenom.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Još jedan jednostavan i pouzdan način da se riješite škripa podova je korištenje posebno obučenih klinova koji se voze između podne ploče. Napišite kat neće moći dugo vremena, ako su svi klinovi namijenjeni ograničenju na pravim mjestima i imaju točnu visinu.

Postoje dva načina za instalaciju Kliniev:

  • između podnožja i zaostataka;
  • U prazninama između drvenih podne ploha.

Puzite podove, što učiniti, svatko rješava ovisno o situaciji. Ako ne bi, kako ne bi krenuo drveni pod, klinovi se voze između podne ploče i zaostataka, a onda su jednostavno umočeni u ljepilo. To će biti jamstvo da će fiksacija biti pouzdanija. Rješenje Problem Pogledajte ovaj videozapis:

Pijenje razmaknica između podova ploča, razmaku između njih treba promatrati, ne prelazi 20 cm. Ova operacija se također može izvesti na dva načina.

Puzite podove: što učiniti, bez rastavljanja, stručnjaka

Nakon prvog proširena drvenim umetcima (klin), praznine su ispunjene brtvilom. Nakon njegovog sušenja, klinovi se uklanjaju, a dobivene praznine su također ispunjeni brtvilom.

Druga metoda ne zahtijeva samo temeljito i duboko voziti potpor, već i učiniti sve što vam je potrebno, a PEG ne uzdići iznad površine poda. Reže se s brusicom, planerom ili jednostavno očistiti mjesto uvođenja s papirom s abrazivnim materijalima, nastojeći dobiti glatku i glatku površinu.

Čitaj više