Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Anonim

U starim kućama, oba ulazna i unutarnja drvena vrata su vrlo izdržljiva. Odlikuju se velikom kvalitetom i pouzdanošću, jer kada su proizvedeni, drvo je korišteno iz visokokvalitetnog materijala (OAK i sur.). Mnogi vlasnici ne žuri da zamijene takva vrata novom metalu ili plastici. Kako obojiti vrata pod drevnim?

Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Ako je dizajn kuće napravljen u starom stilu i opremljen je antiknim namještajem, tada će slikati antički učinak biti kao najprikladnija verzija bojenja vrata.

Da biste odgovorili na ovo pitanje, morate se upoznati s savjetima i preporukama za takve radove. Sada je postalo moderno obojiti vrata pod antičkom, pogotovo jer su se pojavile nove boje i lakovi i tehnologije su postale dostupne za samostalno obavljanje takvog posla. Ako je dizajn apartmana napravljen u starom stilu i opremljen je antiknim namještajem, onda će najprikladniji način slikanja vrata biti takozvani njihov sastav.

U nastavku će biti preporuke i savjete o tome kako obojiti vrata minimalnim troškovima. Da biste ispunili ovaj rad, dovoljno je pridržavati se tehnologije i vlastiti minimalne vještine za rad s alatima i drvom.

Preliminarna priprema vrata

Ovaj se proces sastoji od sljedećih komponenti:

Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Prije svega, potrebno je ukloniti staru boju ili lak na glavnu površinu stabla s lopaticom.

  1. Odvijte petlje, brave, ventile i ručke (ako su dostupne na vratima). Ovaj rad treba obaviti sporije, inače se čipovi mogu ispasti, jer će obrada biti potrebna.
  2. Cijela površina vrata treba očistiti prljavštine i prašine. To čini spužvu u sapunastoj vodi.
  3. Prvo morate ukloniti sve stare boje ili lak na glavnu površinu stabla. Za ova vrata, vrata su instalirana u horizontalnom položaju (na primjer, staviti u dvije klupe) i uz pomoć stroj za mljevenje ili skinova uklonite stari premaz. Ako vrata imaju velike dimenzije, onda posao može potrajati mnogo vremena, pogotovo ako se to izvodi ručno. U početku, morate koristiti veliku suknju, a zatim postupno idite na malu Emery.
  4. Nakon toga, potrebno je polirati površinu drvenih vrata.
  5. Ako ima produbljivanje ili pukotine (pukotine, ogrebotine), onda moraju biti kit i nakon sušenja čistog sloja - zagađivač. Mastics i drugi slični materijali odabrani ispod boje glavnog sloja drva koriste se za kit. Rad se izvodi pomoću gumene ili plastične lopatice.

Članak o temi: Kupka: Gospodarstvo popravak vlastitim rukama, foto upute

Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Možete ukloniti stari sloj boje uz pomoć posebnih otapala koji se primjenjuju s četkom.

Možete koristiti za uklanjanje stare boje i modernije materijale, kao što je poseban gel ili tekućina koja se može kupiti na građevinskom tržištu ili u trgovinama kao profil. Ta sredstva se primjenjuju na površinu vrata s valjkom ili četkom. Ako se kemikalija koristi u aerosolnom pakiranju, onda se raspršuje na površinu stabla u roku od nekoliko minuta. Ako je sloj stare boje prilično masno, tada se ovaj postupak provodi nekoliko puta. Peeling boja uklanja lopaticu.

Neki koriste građevinske sušilo za kosu ili lampa za lemljenje u takvim slučajevima. Ali ova se metoda ne može primijeniti ako vrata imaju staklene umetke. Prvo trebaju biti uklonjeni i tek tada koriste termičko uklanjanje boje. Neiskusni ljudi su bolji da ne pribjegavaju takvim metodama, jer kada se koristi, na primjer, lampa za lemljenje, drvo može ostati na drvu, što se neće smanjiti na svim operacijama. Bit će potrebno slijediti sigurnosne propise.

Često, nakon uklanjanja starog premaza, ispada da se vrata drva ima neravnu boju u obliku laganih i tamnih mjesta. Za poravnanje sheme boja možete koristiti posebne tribine za drvene konstrukcije. Oni su uzgajani u omjeru 1: 3 u vodi i primijenjeni na stablo s valjkom.

Nakon takvog liječenja, boja se lako uklanja iz površine vrata. Zatim ga brusi s plitkim okom i napukne pukotine i utore.

Tehnologija vrata ispod

Ovaj se rad sastoji od nekoliko faza:

Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Da biste dobili potrebnu boju, preporučuje se da se proteže na drvenoj ploči.

  1. Prvo, da biste dobili potrebnu boju, vježbanje na bilo kojoj drvenoj ploči, pokrijte ga s stihom. Nakon što se dobije željena parama boja, proces možete prenijeti na vrata: cijela površina subjekta je pokrivena furnirom.
  2. Da biste to učinili, napravljen je poseban tampon: komad pamučnih satova u pamučnoj materiji. Kada se radi, na njega se dodaje Similet tako da se tekućina ne može računati. Stablo je prekriveno s nekoliko slojeva prije dobivanja željene debljine boje. Naknadni sloj simulanata primjenjuje se samo nakon sušenja prethodnog. Ako postoje stakleni umetci na vrata, onda bi ih trebalo spasiti zaštitnom slikarskom vrpcom.
  3. Da biste dali vrata stare vrste, potrebno je umjetno ogrebati u kutovima, u blizini ključanice i olovke. Postoje dva načina za to.
  4. Prva metoda naziva se četkanjem. Da biste to učinili, uz pomoć metalnih četkica, tretira se cijela površina vrata, čime se uklanja gornji, mekši sloj. Postoji manja reljefna površina. Koristeći toniranje, možete postići učinak "patine". Uz drugu metodu, neuspjeh se može stvoriti pomoću boje različitih tonova.
  5. Zatim četkom ili valjkom pokriva cijelu površinu vrata bezbojni lak, u nekoliko slojeva. Ponekad nakon ove operacije postoje odgajane dlake. Da bi ih uklonili, ta mjesta se bruše u plitkoj koži.
  6. Primijenjeno je još nekoliko slojeva bezbojnih laka.
  7. Instalirani na brave, ručke i petlje, montiraju se na odgovarajuće mjesto.

Članak o temi: Koristimo kel za slikanje zidova

Potrebni materijali i alati

Kako obojiti vrata pod antikrom: priprema, tehnologija

Alati za slikarstvo vrata.

  1. Drvena vrata.
  2. Kit (prajmer) za drvo.
  3. Sander.
  4. Skar (velika i mala).
  5. Gel ili fluida za uklanjanje boje.
  6. Morida.
  7. Izbjeljivač za drvene površine.
  8. Konstrukcija sušila za kosu ili žarulja za lemljenje.
  9. Metalna četka.
  10. Slikarska traka.
  11. Tkanina vune i pamuka.
  12. Četka s valjkom ili bojom.
  13. Gumena (plastična) lopatica.
  14. Bezbojni lak.
  15. Odvijač.

Ako je star potreban na novim vratima, sve navedene tehnologije primjenjuju se nepromijenjene. Isključen je samo proces preliminarne pripreme.

Moguće je samostalno učiniti takav rad moguć samo s fazom provedbom svih gore navedenih preporuka.

Obojite vrata - zadatak je prilično na ramenu čak i za početnike.

Čitaj više