Kako poljski namještaj kod kuće

Anonim

Polirani namještaj ima vrlo "paradu" pogled. To je prilično specifično, ali mnoge poput mnogih. Složenost je da se briljantna površina lako pokvari, a atraktivnost je teško vratiti. Često jedini izlaz je poliranje namještaja.

Kako poljski namještaj kod kuće

Polirani namještaj je dobar u klasičnim interijerima

Najčešći problem je ogrebotine. Još uvijek je moguće podijeliti s malim uljima s posebnim svojstvima. Duboko, s oštećenjem drva ili furnira, može se ukloniti samo s novim poliranjem (ako je to stari sovjetski stari namještaj obložen nitrolomom). Da biste to učinili, prvo uklonite cijeli stari premaz, a zatim nanesite lak i polirani potpuno sve stavke. To jest, poliranje namještaja - nova ili stara - pojavljuje se na jednom algoritmu, s jedinom razlikom da se stari sloj laka mora izbrisati.

Ako je proizvod noviji, najvjerojatnije je prekriven debelim slojem laka. Ako je ogrebotina duboka, ali nije dosegla furnir ili drvo, situacija je pomalo jednostavnija. Prvo, kurt od 80 i 120 se smatra ogrebanom sloju. Zatim mljevi sve najmanji zrno. Zatim se primjenjuju dva sloja laka, nakon sušenja - polirana.

Drugi slučaj kada se može zahtijevati poliranje namještaja, - pri zamaju ili žutu laka. To se često događa. Tretman također nije jednostavan za uklanjanje starog laka i primjena novog s poliranjem. Slično tome, problemi se rješavaju sa svim ostalim tragovima koji se ne mogu ukloniti uobičajenim sredstvima (o obnovi poliranog, furniranog, drvenog namještaja, čitati ovdje).

Kako poljski namještaj kod kuće

Može se lakirati samo na horizontalnoj površini

Još jedna točka: Namještaj za poliranje je samo i isključivo u horizontalnom položaju. Za to je često potrebno rastaviti sve. Teško je, ali ne postoji drugi izlaz. Možete raditi samo na horizontalnoj površini.

Preliminarno brušenje

Poliranje namještaja je dug proces i počinje mljevenjem. U početku, sve pukotine i druge nedostatke čine prikladnu ispupku na stablu. Nakon njegovog cjelovitog sušenja (razdoblje je označeno na naljepnici), počinje mljevenje.

Za poliranje stabla ili furnira, stroj za mljevenje je najprikladnije. Ribbon ići disk - slučaj okusa i preferencija, također ovisi o složenosti oblika namještaja. Također je potreban skup brusnog zrna iz velike (80) do vrlo male (1200).

Članak o temi: Novogodišnji izlaz na prozorima

Kao posljednje utočište možda je potrebno doći do posebne mlaznice (diska i čičak). Ali kada radite s njom, teško je postići stvarno dobar rezultat - ne postoji potrebna mobilnost mljevene platforme, tako da rezultat takvog poliranja stabla neće biti veći od prosjeka.

Kako poljski namještaj kod kuće

Što bi moglo biti potrebno za lakiranje namještaja

Brušivanje početi od žita 80. Oni rade pažljivo, uklanjajući samo velike nepravilnosti. Onda ponavljamo tretman s okom na 120, zatim - 180 i 240. Tijekom rada potrebno je povremeno ukloniti prašinu i pregledati površinu, za identifikaciju nepravilnosti i drugih nedostataka. Ponekad su bolje odlučni na dodir.

Onda uzimamo vodu i brusni papir s žitaricama 320. Pozdravite mljevenu površinu i brusni papir. Opet sve je brušenje, ali već s vodom. U ovoj fazi treba biti dobar rezultat - sve bi trebalo biti glatko. Ako sve odgovara, kreće se ako ne - neko vrijeme mi mljevemo.

Primer

Potrebne su drvene drvene i furnirane površine kako bi se lak za napustio. Kad smo brusili, otvorili smo većinu pore, oslobodili dio vlakana. Ako ih odmah pokrijete lakom, apsorbira se neujednačeno, zbog čega će površina ići mrlje. Prajmer zatvara većinu pore, tako da će lak pasti ravnomjerno.

Primer Namještaj s prevlakom furnira može se napraviti na dva načina. Prvi je brz, ali popraćen snažnim mirisom. Potrebno je uzeti nitrokvački ili poliuretanski laka, razrijediti ga za 10-20% (ovisno o denotaciji izvora), pokriti površinu.

Kako poljski namještaj kod kuće

PRIMER JE POTREBNO, tako da je lakiran

Drugi način prajmera je dug, ali pravo i gotovo bez mirisa. Mi uzimamo epoksidni ljepilo, tampon mekog tkiva. Bolje - flanel, po mogućnosti - bijela, tako da ne i objektiv i nije promijenio boju namještaja. Ovaj tampon je protrljao epoksi u furniru.

Dok se sve suši, prašina će se sigurno držati na površini. Mora se ukloniti. To se može učiniti na dva načina da bude na dva načina: ciklusi i mljevenje. Ako je ciklovka - uzeti akutnu oštricu (možete iz noža za pozadinu) i smatrati sve previše. Kako ne bi oštetili furnir, pomaknite oštricu duž vlakana. Uz brušenje sve je poznato: kožu s žitaricama 320 i vodom. Pripremljena površina se očisti iz prašine, ispere s vodom, osuši. Nakon sušenja možete primijeniti lak.

Članak o temi: Cross-vez jednostavan sheme: za početnike svjetlo i male, lijepe i brze, za djecu samo slike

Zapravo, daljnje poliranje namještaja možda neće biti potrebno. Već u ovoj fazi proizvod izgleda pristojno.

Primjena laka

Odmah o tome što lako je koristiti. Alkyd (ticcurila serija Unika-super), poliuretan i vodeni polimerni (dobro - švedski last) se smatraju najboljim.

Unatoč nedostatku mirisa, laka na bazi vode nije najbolji izbor za prvi doživljaj laka. U biti, to je suspenzija na temelju vode. Ali to nije tako bezopasno, kao što se smatra. U sastavu lakova na bazi vode, vrlo su štetne otapala prisutna, iako u malim količinama. Samo poznati aceton i drugi ne mogu zadržati sličan sastav u stabilnom stanju. Tako da morate koristiti mnogo više "strmih" otapala.

Riječ je o Riječi, a razlog je u biti različit - poteškoća u obradi. Kada se primjenjuje, voda u drvenim vlaknima apsorbira, ustaju. Kao rezultat toga, nakon prve obrade, površina je daleko od stana, ali vrlo grubog. Taj se učinak posebno manifestira na proizvodima od bora. Dakle, nakon sušenja prvog sloja laka na vodenoj osnovi, uzimamo ESM ili brusnog stroja, držeći joj kožu s žitaricama 320 i mljevenjem glatkoće. Ako ste sretni, sljedeći sloj će pasti glatko i gomila se neće ponovno ustati, ako ne, morat ćemo ponoviti operaciju. Situacija nije fatalna, naravno, ali neugodna. S drugim lakinama, to se ne događa.

Kako primijeniti lak

Sada malo o načinima primjene laka. Profesionalci vjeruju da je najbolje prskanje iz kolapsa. Možda je to i tako, ali ne svi domaći majstori imaju takav uređaj, a vi morate biti u stanju raditi kao slika. Od ručnih načina primjene popularan način - primjena komada pjene gume (može biti nova kuhinjska spužva) ili tkivni tampon (meka, bijela, bijela, bez hrpe). Da biste odlučili, morate pokušati, nego što ste prikladniji, kao što se ispadne čak (ako se uopće ispostavi).

Sljedeća metoda je mali valjak pjene. Prikladno ako je jednostavna površina oblika pakirana bez malih dijelova (na primjer list vrata).

Kako poljski namještaj kod kuće

Četkici lakovi - najupoupularniji način

Koristite s lakiranjem četki za namještaj, neobično dovoljno, na posljednjem mjestu. Činjenica je da je čak i teško primijeniti sloj lak na takav način. Trebate dobru četku s mekim, gustim, prirodnim čekinjama, koje se ni u kojem slučaju ne bi trebale usponiti.

Članak na temu: Zašto se bubanj vrti u perilici i što učiniti?

Tehnologija

Bez obzira na odabranu metodu primjene laka, trebala bi biti tanka, jedinstvena debljina. Na četkicu / spužvi / valjku / tampon uzmite malo sredstava, utrljajte na površinu što je moguće pažljivo. Fokusirajući se u lakiju sljedeći put tek nakon što "pištolj" tragovi više ne odlazi. Na taj način pokrivamo cijelu površinu, ostaviti da se osuši.

Kako poljski namještaj kod kuće

Laci slojevi mogu biti potrebno mnogo

Primijenjeni sloj laka nije do kraja, a vrijeme navedeno na pakiranju laka u stupcu "na niskoj svjetlosti" ili "primjena sljedećeg sloja". U prosjeku, za vodene lakovi je 1 sat, za alkid - 5 sati. Sljedeći sloj se primjenjuje istu tehniku. Ukupni slojevi su obično od 5 do 9, ovisno o kvaliteti furnira i pred-mljevenje. Kada površina postane apsolutno glatka, lak se suši za dovršetak sušenja - 2-3 dana. Nakon toga ponovno počinje mljevenje.

Mljevenje laka

Proces je isti kao i kada se priprema, samo skinovi koriste s tanjim zrnom - počevši od 400. mljevenje nužno s vodom - navlažite površinu i brusni papir. Nakon što završite obradu, osigurajte brusni papir sa 600 žitarica, zatim od 1000 i 1200.

Kako poljski namještaj kod kuće

Mljevenje lac.

Ova faza je posljednja prije izravnog poliranja. Nakon ovog tretmana, površina mora biti apsolutno čak i uniformu, bez oštećenja.

Poliranje namještaja

Završna faza - završna poliranje paste. Da biste to učinili, trebam poliranje paste. Možete koristiti namještaj, ali češće se koristi automobilski. Bilo koji prikladan, koji ne sadrži vosak (na primjer, "anticirapin"). Dobar rezultat je dao one u kojima je barem mali postotak teflona. Oni također gladete male ogrebotine i heterogenost.

Poliranje namještaja nakon primjene laka zahtijeva manje vremena nego svi ostali. Za ovu fazu će biti potrebno prirodni osjećaj - trljaju se preko površine. Kako bi ne funkcioniralo ručno, na čičak brušenju ili ušiju, pričvrstite osjetljiv krug uklesan u veličini. Pasta se primjenjuje na poliranu površinu, uključuju brusilice za maksimalno okretanje i donose namještaj na željeni stupanj sjaja. Uz dobro pripremu, stvarno dobiti zrcalnu površinu.

Čitaj više