Metode uklanjanja i vješanja rogova

Anonim

Fotografija

Glavni nosivi krovni elementi su urbani ili vješalice. Ukupna težina cjelokupnog opterećenja na krovnom sustavu omogućuje im da ih podijele na vrstama trajnog i privremenog (kratkoročnog, dugogodišnjeg i posebnog). Težina svih materijala za konstrukciju krova treba biti uključena u izračun sustava RAfter, stoga zahtijeva njihov odgovarajući otpor na dugoročne opterećenja.

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 1. Izgradnja posipanih rogova s ​​podrškom na zidovima kuće.

Kratkotrajna krovna opterećenja uključuju: ljudsku težinu, posebnu opremu za uslugu ili popravak krovnog sustava. Posebne vrste uključuju učinak seizmičke aktivnosti. Drvo za rogove uzimaju pretežno crnogorični stijeni, koji je prošao poseban i dodatni tretman s antisepticima, sastava usporavanja plamena.

Kontinuirano opterećenje uključuju težinu cijelog dizajna visećih rogova, koji se uključuje:

  1. Krovni materijal.
  2. Slični sustav.
  3. Sloj toplinske izolacije.
  4. Materijali korišteni pri završetku stropova.

Počevši izgradnju krova, potrebno je posvetiti veliku pozornost na ono što će se rastrgati koristiti - začepljenje ili viseće. Odabir njih, treba usporediti oblik krova s ​​veličinom same strukture i vrsti krova. Krov može imati dvostruku ili jednokrevetnu vrstu. To podrazumijeva uporabu rogova s ​​različitim načinima nosača pri montiranju.

Rogova i njihova instalacija

Pravilno ugradnja revolving rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 2. Kartica snijega.

U zgradama koje imaju jednu tablicu ili dvostrukog tipa krova, koriste se korisnici komunalnih. Ova vrsta elemenata je struktura malih veličina ili šipki, za koje podržavaju dva zida strukture, ili tri točke koje uključuju šešir s dva zida.

Skijaški element, tj. Drvo, ojačan je uz pomoć regala na bazi legla. Korištenje određenih opcija nakon izgrađene kuće ima potrebne ukupne dimenzije, odnosno više od 6 metara, povezano je s pojavom potrebe za izgradnjom zidova ili nosača.

Članak o temi: Razlike plastičnih prozora

Najnoviji dizajn mjesta Rafter su zidovi kuće, a prosječna razina dizajna trebala bi se temeljiti na dodatnim referentnim elementima (regalima, gredama, različitim vožnji, itd.), Koji su međuprodukt. Ovo je prikazano na Sl. 1. Prema tome, oni se mogu ugraditi u zgradama opremljenim stubama s potpornim nosačima bilo prosječne razine nosivih zidova.

Vrsta remena postavljena je na udaljenosti od jedne vrste podrške na drugi ne više od 6,5 metara. Prisutnost dodatnih potpornih elemenata može omogućiti širinu velikih veličina, koja bi trebala biti pokrivena uz pomoć izvora, čija je veličina do 12 metara. Ponekad se otvor preklapa s dva susjedna nosača na širini od ne više od 15 m.

U zgradama iz bara, gornje krune od drva osiguravaju se od drveta. Podrška kosturnih nogu je vrhunski letak. Ako je širina konstrukcije svugdje isti, onda krov s prostorom na rafter izlazi s najmanju težinu. Umjesto običnih drvenih struktura, prevladava uporaba željeznih oblika i greda.

Ako krovni rafting sustav ima rogove koji stvaraju uvjete normalnog tlaka na zid, koji je horizontalan i rezanje, a zatim u isto vrijeme naziv rafter noge će biti izblijedjeli prskanje rogova. Montirajte ih dopuštene su tri načina koji isključuju mogućnost nesigurne razine opterećenja na zidovima:

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 3. Izračunato opterećenje snijega.

  1. Rafter stopala kada je montaža šiva Bru, ponekad se može odmarati na kraju samog Mauerlata, mora ga ojačati pisanjem.
  2. Zbog pokretne veze, odnosno klizača, rogova su vezani za barove ili mauerlat, polaganje gornjih krajeva raftera je fiksirano s noktima.
  3. Ova metoda je važna za hard-tip krute vrste i rogove, koji se koristi za klizaljke čvorove. Odbori trebaju biti pletene noktima u paralelnom smjeru skate grudca svake strane.

Montirajte razmaknice s rukavcima - to znači organizirati krovne sustave, razina tlaka na sustavu će se prenijeti na zidove (ako su s njima pričvršćeni rogova).

Članak na temu: nebo na stropu to učiniti sami

Ako uzmete u obzir sve tri moguće metode za pričvršćivanje pričvršćivanja vrsta rogova, mijenjanje montaže na krutom, još uvijek ih povezuje s trakama ili mauerlatom, tada možete postići unutarnji napon u sustavu koji je izražen u operacijskoj vrsti pritisak na zidove.

U stvari, razmaknice vrste posipanih rogova su prijelazna shema u uvjetima ugradnje vjernih splavača tipa komunalnih usluga za vješanje elemenata.

Kako izvršiti izračune opterećenja na sustavu krovne linije

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 4. Kartica vjetra.

Izračuni različitih indikatora opterećenja vjetra povezani su s određenom vrstom terena. Da biste napravili izračun snijega ili vjetra, možete koristiti formule (1) i (2):

S = sg * μ (1),

Gdje je SG indikator za izračunavanje težine snježnog poklopca na metarskom kvadratnom horizontalnoj površini zemljišne parcele, koji se treba uzeti u obzir u skladu s tablicom (sl. 2). Vrijednosti tablice od I do VIII odgovaraju područjima označenim na karti opterećenja snijega po regiji. Shema za izračunavanje tablice prikazana je na Sl. 3.

μ je koeficijent koji pokazuje na prijelaz iz ukupne težine cijelog poklopca snijega na tlu do opterećenja snijega na premaz.

Koeficijent μ se određuje kutom nagiba krova krova:

  • μ = 1 ako je kut nagiba
  • μ = 0,7 ako je kut nagiba u rasponu od 25-60 °;
  • Ako kutovi nagiba krova je preko 60 °, tada se ne uzima u obzir razina koeficijenta μ pod uvjetima potpunog izračuna vrijednosti opterećenja snijega.

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 5. Vrijednosti koeficijenta korekcije, koje ovise o visini strukture i vrsti terena.

W = wo * k (2),

gdje je WO pokazatelj normativnih vrijednosti vjetroet koji se uzima u obzir u formuli na tablicama podataka za izračun (Sl. 4);

k je koeficijent ovisno o uvjetima terena, uzima u obzir promjenu tlaka vjetra u visini, određuje se, s obzirom na vrijednosti tablice (sl. 5). Pismo "a" u tablici znači prisutnost otvorenih obala različitih rezervoara, pustinja, tundre, šumske stepe ili steppe. Pod "B" znači prisutnost urbanog područja, šumskog niza ili drugog terena, koji imaju nepravilnosti ili barijere više od 10 m visine.

Članak na temu: Zašto perilica rublja uzima prašak za pranje ili klima uređaj i što učiniti?

Vješanje rogova: Kako instalirati

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Slika 6. Uređaj koji visi s podrškom na zidovima kuće.

Za preklapanje različitih raspona, koji dosežu više od 7 m dužine, u većini slučajeva vješanje rogova, prikazane na Sl. 6. Njihov je uređaj povezan s usvajanjem zida po točki podrške. Koristi se posebno pritezanje, što sprječava da se dizajn rafting nogu vozi.

Prema svojim operativnim svojstvima, viseći rafter sustav temelji se na mogućem kompresiji i savijanju. U isto vrijeme, sustav ima operativne sposobnosti koje prenose zidove. Kako bi se smanjili te napore, koriste se zatezanje (čelik ili drvo), koji povezuju rafting noge. Mogu se postaviti u podnožju izgradnje rafting sustava i više ga.

Što je veće pričvršćivanje posebnog zatezanja, veća pouzdanost trebala bi vješati rogova.

U letovima koji čine više od 8 m, snop (stalak), koji se može koristiti, može se koristiti. Prednosti ovog krovnog sustava uključuju sposobnost preklapanja velikih lumena.

Viseći rafting sustavi se koriste za zgrade koje imaju lagani zid dizajn. U uređaju raftera visećeg tipa, obično se mogu procuriti na njihove ciljeve u izgradnji zida zgrade, kao i maurilalat, koji je oblik potpore bara. Strukture podrške intermedijarnog tipa nisu dostupne.

Solry sustav je fiksiran stezaljcima na zidove strukture. Tu je i napon koji se ne prenosi na zidovima, ali ostaje u utvrđenim granicama oblika trokuta, koji uključuje zatezanje i elemente vješanja. Stezanje mora biti ojačana na mauerlatu. U isto vrijeme, rogovi s zatezanjem ne temelje se na dizajnu zidova, već na mauerlatu.

Kada se instalirate vješalice, koristi se. Tako je rafter pričvršćen na mauerlat, popravljajući ga vijcima ili noktima. Uređaj za suspenziju je dovršen kada su spojeni u klizaljku i ojačani su drvenom oblogom.

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Metode uklanjanja i vješanja rogova

Čitaj više