Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Anonim

Kada se popravak prostorije završava, postoje razumna pitanja: kako najbolje napraviti kut između zida i stropa? Kako mogu sakriti nedostatke ili tehničke šavove između zida i stropa? Kako napraviti odabir boja? Idemo sve u redu.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Uparivanje zidova i strop je važan

Prije svega, prva stvar ... particije, a zatim, strop!

Po prvi put s pitanjem uparivanja stropa, graditelj se još uvijek suočava s izgradnjom particija. Gornji čvor susjednog uzrokuje mnogo stresa.

U slučaju blok zida, obično se najprije razmazuje gornji rub bloka ili pelue od opeke, a zatim "pritisnut" između zida i stropa. Kao rezultat toga, ljepilo ili otopina djelomično ostaje na bloku, djelomično stisnut. Formira se jaz, koji se mora upravljati izoštravanjem. Čak i ako je kit uspješno prošlo, utor se još uvijek može pojaviti. Najbolje, po mom mišljenju, je korištenje montažne pjene. Moguće je koristiti kada je particija stekla potrebnu snagu.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Upotreba montažne pjene za zatvaranje utora

Prvo, u gornjoj šav umetnite pištolj s cilindrom pjene i pažljivo prolazite s vanjske i vanjske strane particije. Nakon sušenja pjene viška, uklanjamo uobičajeni nož. Spreman! Rezultat je high-tech trajan susjedni čvor. Takvo uparenje savršeno kompenzira kretanje stropa i zidova te pruža izvrsnu zvučnu izolaciju.

U slučaju particija gipsana, jaz se pokušava zatvoriti s kitom. Pokušajte kada instalirate listove slojeva gipsanih ploča, prvo prepustite jaz ne više od 5 milimetara. I zatim zatvorite akrilnu brtvicu šava. Brtvilo, kao i pjena kompenzira male deformacije.

Savršen kut ili bummer?

Nemojte se bojati, sve je u redu! Bug u arhitekturi naziva se dekorativni element raznih u poprečnom presjeku.

Članak o temi: Brick Poljaci za ogradu s vlastitim rukama

Mnogi su čuli takve uvjete:

  • Vijenac;
  • Stropni plint;
  • Bageette;
  • Granica.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Stropna ploča

Međutim, profesionalni graditelji obično se nazivaju ovaj element - garan (to je daska, pokrivajući spoj između zida i stropa).

Postoje mnogi materijali iz kojih je ovaj dekorativni element proizveden. To može biti klasična žbuka žbuka (postoje radionice koje još uvijek čine ručno), i drva i modernog plastičnog Cartera, pa čak i luksuznog mramora.

Prilikom odabira Važno je zapamtiti da širina vijenca utječe na percepciju sobe od strane ljudi. Široki element će vizualno smanjiti visinu stropa i volumen sobe. Dok je uska, naprotiv, povećava visinu stropa i volumena prostorije. I odabir boja treba učiniti pažljivo - previše kontrastiranje boje "obrišite" strehe iz unutrašnjosti.

Ovisno o materijalu, metode montaže su različite. Ako su plastični dijelovi zalijepljeni, stablo, žbuka žbuka i ostali teži materijali su pričvršćeni na čavle ili vijke.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Roger na stropu

Krepim moderno "Stucco"

Zaustavimo se na privrženosti poliuretanskih brzih, jer je to najpristupačniji i rašireniji materijal.

Prvo izračunajte materijale i pripremite alat.

Razmotrimo duljinu svih zidova sobe i podijelite jednu dasku za duljinu. Broj dobiven kao rezultat izračuna, zaokruženog do cjeline do najviše strane. Preporuča se kupiti kartelu s malom marginom. Ljepilo "tekuće nokte" ili akril brtvilo je savršen kao zatvarač. Usput, akrilni brtvilo će također biti potrebno za popunjavanje šavova između postolja, zida i stropa.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Akrilni brtvilo

Potrebni alat:

  1. Vidio je za ukorjenjivanje uglova. Iako je običan hack od metala prilično prikladan.
  2. Uzorak, to je strnjica za lutanje kutom od 30,45 stupnjeva.
  3. Građevinski nož.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Zatvoriti stropne proreze

Članak o temi: Olife kombinirani brandovi K 3 Specifikacije

Pogodnije je početi instalirati daske s unutarnjim kutovima, kreću se u izravnim područjima. Zatim, postavite postolje u stub. Glatka površina se pritisne na bočni zid i vozio pod kutom od 45 stupnjeva za izravne kutove. Ako je kut sučelja na zidu drugačiji - krovni kut se određuje eksperimentalno. Pažnja! Za jedan kut ili kosi, šamar se mora oprati ogledala. Nakon što je Stucco spreman, počinjemo lijepiti. Da bismo to učinili, primjenjujemo ljepilo na bočne površine kartela i nježno pritisnite iz ugla duž cijele dužine. Nastavljamo lijepiti klizavu.

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Nastavljamo lijepiti online traku

Važno! Ako je nemoguće savršeno uklopiti, možete koristiti finu čeličnu žicu kao vezivni debla.

Nakon što su sve daske zalijepljene, zatvorite šavove između stropa, postolja i tankog sloja akrilnog brtvila. Višak uklanja ubrus ili "univerzalni alat" tj. Prst. Stucco je pretvorio vaš strop!

Kako napraviti zid uparivanje i strop? Mali trikovi

Štucco je pretvorio vaš strop

Ako ste još uvijek teško odlučiti o izboru štukature, izračunati njegovu količinu ili pokupiti boju stropa i zidova, nemojte se obeshrabriti. Mnogi proizvođači web-lokacija imaju besplatne online usluge za odabir materijala, izračunavanje njihove količine, kao i odabir boje stropa i zidova. Radi sve to je vrlo jednostavno. Idete na online uslugu. Navedite veličinu svoje sobe, ako je potrebno, odabir boje, i odrediti količinu ukrasnih elemenata.

Stvaramo hrabriji, eksperiment s cvijećem i materijalima, a vaš će se dom biti ispunjen ljepotom i udobnosti!

Čitaj više