Kako kišne mrlja s poda

Anonim

Boja izrade vode postala je vrlo popularna. I sve zato što je praktično, ima nisku cijenu i jednostavnu za korištenje. I također težak plus u svom mirisu. Nije tako oštro i kaustično, tako da se može sigurno koristiti za unutarnje radove. Nakon slikanja stropova, zidova ili bilo što drugo, tragovi boje ostaju na podovima.

Kako oprati boju emulzije vode s poda

Kako kišne mrlja s poda

Prije pranja boje bez vode s poda površine, morate ga shvatiti.

  • polivinila acetat (temelji se na PVA);
  • silikat (otopina tekuće stakla s različitim aditivima);
  • akril (pripravak uključuje akrilne smole);
  • Silikon (u sastavu lateksa).

Kako kišne boje od linoleuma i drugih površina ako je polivinila acetat

Kako kišne mrlja s poda

S polyvinila acetat boje nositi se lakše, kao što je napravljen na temelju PVA ljepila. Preostali tragovi na linoleumu i drugi premaz se lako uklanjaju pomoću otopine sapuna. Treba se primijeniti na površinu poda i trljati četkicu ili kruto lice spužve. Ako je mrlja vode-emulzije polivinila acetatne boje uspio sušiti, obilno je vlažiti vodom i ostaviti neko vrijeme. Tada bi trebalo djelovati u gornjem primjeru.

Kako kiša akrilna boja

Kako kišne mrlja s poda

Ako se akrilna boja ne osuši, dovoljno je isprati sa sapunjavanjem.

Dok se akrilna boja ne osuši, to nije tako teško ukloniti. Ali kad se suši, on mijenja svojstva i nositi se s njom postaje mnogo teže. U proizvodnji akrila koristi filmske potrošače. Oni su odgovorni za lijevanje boje. Bivši film se stvrdne oko 30-60 minuta.

Članak o temi: Stolić za kavu iz debla s vlastitim rukama

Ako primijetite kontaminaciju prije isteka određenog vremena, dovoljno grijane vode, sapuna i spužve. Prvo, oprati mrlju s otopinom sapuna, a zatim obrišite čistom vodom.

Ako nakon pojave mjesta na linoleumu prođe nekoliko sati, potrebno je djelovati ovako: Uzmite bilo koji sredstvo za odmašćivanje: ocat, alkohol, perilica posuđa ili otapalo. Uz pomoć bilo koje od kompozicija, moguće je omekšati akrilnu boju od vode emulzije. Pametno isparite mjesto na podu obilno. Omekšana boja ukloni pomoću otopine sapuna.

Kako kišne mrlja s poda

Zastarjeli mrlje od akrilne boje pomoći će omekšati alkohol, benzin, bijeli duh.

Ako je prošao više od jednog dana, potrebno je više "snažnije" sredstva. Osušena akrilna mrlja omekšala je pod utjecajem benzina, "bijelog duha", kerozina, acetona ili tekućine za kočnice. Uzmite ubrus tkiva, ulijte odabrano rješenje na njega i nanesite ga na zagađenje. Pola sata, promijenite 3-4 puta. Kada akril omekša, uklonite ubrus navlaženu na isti način.

Ako nema prikladnog sredstva ispalo pri ruci, nemojte se obeshrabriti. Pokušajte se riješiti boje pomoću vrućeg zraka iz sušilice za izgradnju. Spot navlažite sapun otopinom, a zatim toplinu. Kada akril postaje mekan, uklonite ga s ubrusom tkiva navlaženom u otopini sapuna.

Kako očistiti pod iz silikatne boje

Kako kišne mrlja s poda

Vodena emulzija silikatne boje su prilično izdržljive, ali nisu prikladne za bojenje u prostorijama s visokom vlagom. Upareno mjesto iz ove vrste boja također je vrlo lako ukloniti. Nanesite vodu na zagađeni dio, dobro pročitajte četku.

Kako ukloniti silikonsku boju s poda površine

Silikonske boje, kao i akril, su u njihovom sastavu smole. Oni nisu inferiorni od akrila, ali još uvijek otporne na vlagu i suprotno. Za uklanjanje će morati primijeniti posebna sredstva. Možete ih kupiti u građevinarnicama. Sredstva za uklanjanje silikonskih boja na razini vode imaju gustu strukturu. To ga čini lako primijeniti na pravo mjesto. Djeluju vrlo brzo, neki počinju jesti boje nakon 2-3 minute.

Članak o toj temi: Bead Beam: Shema tkanja za početnike s fotografijama i videozapisima

Kako kišne mrlja s poda

Prije nanošenja silikonskog alata otapala, ogrebite mrlju iz boje s metalnom četkom ili drugom prikladnom alatu za narušavanje vodenog sloja silikonske boje, tada će ga sredstva ublažiti brže.

Nanesite otapalo pomoću četke. Držite vrijeme navedeno na paketu. Zatim zasloni ventilator s lopaticom. Slijedite ga jasno u skladu s uputama za uporabu. Nakon upotrebe otapala dobro isperite mjesto uklanjanja čiste vode.

Kako kišne mrlja s poda

Prilikom rada s kemikalijama, poštujte sigurnosne mjere.

Kada radite s agresivnim kemikalijama, potrebno je staviti guste gumene rukavice, naočale i respirator. To će vam pomoći osigurati od uzimanja na kožu i sluznice opasne, kaustične tvari.

Soba u kojoj radite treba dobro prozračiti, inače možete otrovati otapala. I također doživite otapalo na području low-dobrodošlice poda, na primjer, u kutu, iza zavjesa ili gdje će biti namještaj.

Danas građevinsko tržište nudi širok raspon boja. Ako je vaš izbor pao na boju montirane na vodu, onda čitajući ovaj članak, naučit ćete o njezinoj glavnoj vrsti. I također o načinima da ga uklonite s mjesta gdje je pala slučajno. Važno je zapamtiti da samo mrlje pravo na uklanjanje mnogo lakše nego suhe. Stoga, budite oprezni i vaš će popravak donijeti samo pozitivne dojmove.

Čitaj više