Kutija iz šperploča radi sami

Anonim

Kutija iz šperploča radi sami

Ako ste zamislili da napravite kutiju šperploča s vlastitim rukama, dekorativnim ili ekonomskim, boljim materijalom od šperploča, ne pronađenim. Stalci, posude za povrće, police za cipele ili alate iz šperploča mogu izdržati veliko opterećenje, ali izgledaju prilično estetski.

Šperploča se može uzeti preko različitoj debljini, ovisno o svrsi, da ga lako obrađuju, a njezina se izvorna kvaliteta sprema dugo vremena tijekom rada.

Ukrasne kutije za šperploče, izrezbarene kutije i chaskete, koje su ukrašene izrezbarenim uzorcima i uzorcima, zaslužuju posebnu pozornost. Neka takva kutija šperploča je najlakši način.

Ispravite materijal, početni rad. Stroytekhmontazh llc na fanelamonolit.ru/katalog-fanery/fanera-hvojnaja/ nudi svojim klijentima crnogorični phaneer visoke kvalitete, koji možete koristiti u svom radu.

Napravite kutiju šperploča s vlastitim rukama nije tako teško. Razmotrite proces proizvodnje takve kutije iz odabira alata do dekorativnih završnih obrada proizvoda.

Napravite kutiju šperploča s vlastitim rukama

Za početak, potrebno je odlučiti o imenovanju kutije. Ako je to okvir za povrće ili druge poslovne potrebe, pričvrstite zidove i dno je potrebno temeljitije, na vijcima ili manjim noktima.

Ukrasni okviri, na primjer, za pohranu dokumenata na radnoj površini savršeno su pričvršćeni uz pomoć konvencionalnog titanskog ljepila. Važno je samo popraviti pojedinosti kutije nakon nanošenja ljepila kako bi ih uklopila jedni na druge.

Pripremite alat koji trebate unaprijed. Možda ćeš trebati:

  • kutak za primjenu ispravne oznake na materijal za daljnje rezanje;
  • Electrolovik je jedini disperzijski materijal koji vam omogućuje izbjegavanje zzbinn i chipping rez;
  • rulet;
  • odvijač.

Počinjemo raditi s proizvodnjom pet praznina. Za kutiju, ako ne namjeravate napraviti knjigu za njega, trebat će vam pet dijelova: četiri zida i dna. Na listu materijala činimo odgovarajuću oznaku, ponavljajući konture buduće ladice i popijte ih uz pomoć električnog bicikla.

Članak na temu: Vrata to učiniti sami: drveni, metal

Kutija iz šperploča radi sami

Pokušajte na linije rubova praznina bili su čak i da su lakše prilagoditi jedni drugima.

Dno su instalirane na dnu, koje su pričvršćene odvijačem. Za veću pouzdanost i bolje pričvršćivanje dijelova, možete podmazati krajeve donjih strana s ljepilom stolarije, odmah brisati ostatke.

Posljednja faza je pričvršćivanje priključaka. Ovisno o tome što je namijenjena kutija za škrtost, možete pričvrstiti ručke, kotače i druge uređaje.

Ako trebate zatvoriti kutiju, šperpločane praznine bi trebale biti šest. Šesta, poklopac, u veličini treba se podudarati s dnom. Pričvršćena je ladicom na petlju i, ako je potrebno, brava je pričvršćena.

Zasebno, vrijedi govoriti o završetku kutije. Da, sama šperploča je prilično atraktivan materijal, međutim, bez propisanog procesa, uskoro može izgubiti početni izgled.

Nastavljamo i ukrasimo kutiju šperploča

Počnimo s činjenicom da male kutije za pohranu za skladištenje sitnih stvari moraju biti dobar, tako da je lako onda možete staviti boju ili kel. Rubovi kutija također trebaju biti obrađeni ako ih ne želite stalno dirati i sakriti. Međutim, ako ste bili rezani s električnim slaganjem, ne bi trebalo biti posebnih nepravilnosti.

Kutija iz šperploča radi sami

Proces završne kutije kutije nalazi se u nekoliko faza.

  • Ako ste zalijepili zidove, a ne sjebanje jedni drugima vijcima, dopustite da se adhezija dobro osuši barem tijekom dana.
  • Ako želite koristiti moron, sušenje se mora proširiti.
  • Boja se može primijeniti u nekoliko slojeva, ovisno o početnoj ideji.

Pomoću papira ili kopiranja papira možete primijeniti crtež ili natpis na vrhu boje. Kada je crtež suh, potrebno je prekriti lakom ili voskom za pričvršćivanje.

Članak o toj temi: Kako poljski namještaj kod kuće

Još jedna mogućnost završne obrade, zanimljivije, ali više vremena gori na stablu s posebnim aparatom. Ovdje je, naravno, potrebna određena vještina i iskustvo.

Ako uređaj za snimanje držite u rukama po prvi put, savjetujemo vam da vježbate prije uređenja samog okvira. Uzmite nepotrebno komadić šperploča i pokušajte je čekati na neki crtež. Bio je? Tada se uzorak, crtež ili natpis može spaliti na samom proizvodu.

Čitaj više