Učinite vrata mačkom

Anonim

Rijetko, kakva mačka ljubav nije upoznata s takvim fenomenom: 5 ujutro, a mačka je nestrpljiva ispod vrata i ponekad čini vrlo glasne zvukove. Morate ustati, otvoriti vrata pahuljastim ljubimcu, a zatim čekati dok se potonji vrati kući i otvori i ponovno otkrije ulaznu krilu.

Učinite vrata mačkom

Vrata za mačku

Međutim, ovaj se problem može riješiti, pogotovo kada je riječ o privatnoj kući.

Mačana vrata

Postoji mnogo takvih uređaja. U trgovini za kućne ljubimce uvijek možete kupiti optimalnu opciju, au ekstremnom slučaju to nije tako teško napraviti - ako ne govorimo o metalnoj strukturi unosa, naravno.

Da biste odabrali gotove proizvode, kao što, međutim, i zamislite obrt naše vlastite proizvodnje, morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika:

  • Svrha prolaza - krila je postavljena samo da mačka može napraviti zahod, ali i za životinju da se slobodno kreće iz sobe u sobu, idite u lođu i tako dalje;

Učinite vrata mačkom

  • Materijal - proizvod se može izraditi od aluminija, od plastike, od drva. Izbor ovisi uglavnom o materijalu krila;
  • dimenzije - od 10 x 10 do 15 x 15 cm, u nekim slučajevima nije dovoljno;
  • Raznolikost - postoji nekoliko različitih vrsta modela. Naravno, izbor je teško dati životinju, ali je potrebno uzeti u obzir strukturne značajke pri odabiru vlasnika.

Učinite vrata mačkom

Vrata mačaka na vratima

Proizvodi 3 glavne vrste su dostupni.

  • Laze - izvedene u obliku prozora ili tunela i namijenjeni su uglavnom za ugradnju na modele snimanja. U takvoj prilagodbi nema vlastitih zalipa, zapravo, ovo je opcija otvaranja. U najboljem slučaju, opskrbljuje se zavjesom koja služi kao četka. Mačka, prolazi u WC, istovremeno čisti vunu. Minus proizvodi - zavjesa ne štiti od mirisa i buke. Pod vrata se životinja neće pomaknuti, ali miris ostaje čuo. Na fotografiji - laze za mačku.
  • Prozor je opremljen krilom fiksiran na šarkama. Vrata se slobodno otvaraju, životinja će ga moći gurnuti u bilo kojem smjeru, ulazi ili napustiti sobu. Tako je miris blokiran. Ako želite, postavite zaključavanje ili zasun kada želite zatvoriti sobu s mačke.

Članak o toj temi: Vrtne staze od betona. Tehnologija uređaja za beton

Učinite vrata mačkom

Minus proizvodi - nepouzdani dvorac. Dakle, za ulazna vrata ne odgovara ovoj opciji. Osim toga, krila kada se otvara ili zatvara, čini prilično glasan zvuk.

  • Stvarna vrata je radije govoriti tunel s sklopivom šipkom. U pravilu je izrađena od drva ili plastike. Prisutnost tunela otežava korištenje takvog modela za neovlašteni pristup kući. Vrijedi, međutim, proizvod je vidljivo skuplji. Ali ako su mačke stidljive ispod ulaznih vrata, ta se opcija može smatrati najboljim. Na fotografiji - gotov proizvod.

Učinite vrata mačkom

Moderne izmjene mogu pružiti i druge prednosti. Na primjer, sklopivi tunel zalihe s magnetskim zasunom. Magnet je dovoljno slab, životinja će lako otvoriti krilu, ali u isto vrijeme odmah oslam i čvrsto zatvorene. Dakle, stan ostaje zaštićen od insekata, a toplina neće ostaviti kroz labavu zatvorenu rupu.

Drugi dodatak je poseban senzor koji neće dopustiti nekoj drugoj mački da koristi vrata. Senzor bilježi signal čipa u ovratniku i ne propuštaju tuđe životinje.

Učinite vrata mačkom

Prednosti i nedostaci rješenja

Konstrukcija Lazina s vlastitim rukama ili kupnjom gotovog proizvoda zapravo je vrlo praktično rješenje.

  • Nema potrebe za kupnjom mačanog punila, a to značajno smanjuje troškove.
  • Životinja ne sranja ispod vrata, na bilo kojem drugom mjestu, jer uvijek može izaći.
  • Nema potrebe za čišćenjem mačaka.
  • Rizik od infekcije ljudi je smanjen, jer mačka ne širi punilo na stopalo. A potonji apsorbira miris i prljavštinu i patogenu mikrofloru.

Učinite vrata mačkom

Vrata za mačku u zahodu s vlastitim rukama

Proizvodnja takvog obrta je vrlo jednostavna. U pravilu, njihova vlastita krila izrađena je od drva. Budući da je takav materijal gotovo uvijek u domaćinu. Međutim, plastične ploče se također mogu koristiti i kabel i tkanina.

  1. Uklonite vrata s petlji i stavite na ravnu površinu.
  2. Izrežite u platnu rupu potrebne veličine - od 10 x 10 do 15 x 15 cm.

Članak na temu: Kako izgraditi dušu paletu vlastitim rukama

U ovom obliku, krila se može postaviti natrag: rupe su sasvim dovoljno, tako da mačka ne ide ispod vrata i labavo prolazi. Međutim, izgled takvog dizajna nije estetski i ne štiti od mirisa.

  1. 4 Drvene daske su izrađene veličine i zatvorene krajeve nastale rupe.
  2. U otvaranju, šarke ili petlje su fiksne - ovisno o tome hoće li se krila okrenuti ili presaviti.
  3. Vrata su izrezana iz laganog stabla ili plastike i visi na petlji. Mačka otvara vrata samo svjetlo, bez napora, pa rotacija bi trebala biti vrlo lako.
  4. Za vaše prethodno mjesto instaliran je skrodni ili ulazni poklopac.

Videozapis pokazuje proizvodnju mačaka vrata sama.

Čitaj više