Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Anonim

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Prilikom dizajniranja seoske kuće ili davanja unaprijed, treba razmisliti o tome kako udobni uvjeti temperature u svim sobama su u svim sobama, tj. Osigurati opremu sustava grijanja. Konvencionalne pećnice postupno ulaze u prošlost, oni su raseljeni parnim kotlovima, dizajniran za ekonomičnije gorivo ovog lokaliteta. Kako bi se razumno, uz minimalne gubitke, upotrijebite kupljeno gorivo, potrebno je za ARMA s nekim znanjem uređaja za uređaje za grijanje i učinak na učinkovitost područja prijenosa topline u zagrijavanju kotla, bez obzira na vrstu gorivo koje se koristi u njima.

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Shema kotlova za grijanje.

Da biste to učinili, morat ćete uzeti u obzir, zbog kojih u parni kotlovima, proces dobivanja pare koja vodi do topline tople vode u sustavu grijanja kada je ispravno izračunat i montiran.

Što se smatra površinama zagrijavanja kotlova?

Sustav koji se nalazi izravno u kućištu kotla, iznad peći i na njegovim stranama i, u većini slučajeva, dizajn metalnih cijevi, koji prolazi rashladno sredstvo (voda), nalazi se glavno radno područje parnih kotlova. Vanjska površina cijevi isprana vrućim plinovima je površina grijanja parnih kotlova.

Što je veća ukupna grijana površina, toplinski nosač topline (voda) se zagrijava na potrebnu temperaturu u parnim kotlovima.

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Shema grijanja površine kotla.

Naziv ovog sustava je više poznati - izmjenjivač topline, budući da je zbog svog uređaja da se toplina provodi izravan prijenos od gorivog goriva do vode.

Zašto su površine, a ne volumen vode u izmjenjivaču topline parnim kotlovima? S dovoljnom temperaturom spaljivanja goriva 1 litara vode, točka vrenja će doseći brže, ako se grije ne u jednom posudu, ali u nekoliko, oko zidova od kojih su svi vrući plinovi. Prema tome, volumen rashladnog sredstva, podijeljen na uže tokove, zbog činjenice da strukture koriste cijevi malog promjera, zagrijava se brže, što značajno povećava učinkovitost kotla i doprinosi ekonomskoj potrošnji goriva. Osim toga, cijevi male promjer mogu se koristiti s prilično značajnim povećanjem tlaka, što se može postići u parnim kotlovima.

Članak o temi: Pompona iz Tulle Učinite to sami

U parnim kotlovima, kao izmjenjivač topline koji razdvajaju vodu (rashladno sredstvo) i zagrijavanje njegovih plinova i istovremeno, gotovo bez gubitaka koji prolaze kroz zidove metalnih cijevi toplinu iz peći do vode, koriste se cijevi male promjer. Ove cijevi su izrađene od lijevanog željeza, čelika, nehrđajućeg čelika ili bakra. Materijali su dani u uzlaznom redoslijedu vrijednosti i relativnog povećanja vijek trajanja kotla, uz iznimku prva dva položaja (pig-željeza cijevi su više izdržljiviji, ali krhkiji, strah od šokova i čeličnih cijevi se boje korozija).

Konvektivni i zaslon grijanje površine

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Dijagram zagrijavanja konvektivne površine kotla.

Najčešći u kotlovima s niskom energijom dizajn izmjenjivača topline, kada je isparavanje zbog vrućih plinova, uzdizanje i zagrijavanje vode. Nalazi se iznad peći sustava epruveta (u najjednostavnijim strukturama parnih kotlova, to je čvrsti kapacitet) su konvektivna (hladnjača) površine grijanja.

Površine za grijanje na zaslonu dobivaju toplinu izravno u peći, koja se nalazi u desnoj, lijevo i straga. Njihovo zagrijavanje nastaje zbog toplinskog zračenja tijekom goriva gori. Za proizvodnju površina na zaslonu korištene su površine za grijanje, kao i konvektivni, lijevani željezo, čelik ili bakar (gotovo vječne) cijevi.

U domaćim kotlovima (osnovna načela njihovog proizvođača prikazana su u nastavku) površine zaslona grijanja prikazane su strani spremnika ili izmjenjivača topline u obliku spremnika koji se nalazi u vatrootpornoj zoni, jer, osim uzlazne Tokovi zagrijanog zraka, njegovo zagrijavanje osigurava toplinsko zračenje samog zagrijavanja, temperatura u kojoj može doći do nekoliko stotina stupnjeva.

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Dijagram zagrijavanja površine kotla na zaslonu.

U kotlovima na krutom ili tekućem gorivu, kao i u kombiniranim, grijaćim površinama, na zaslonu i konvektiranju, te konvekciji, mogu se podvrgnuti sedimentima pepela, što smanjuje učinkovitost kotla. Grijanje površine u krutom gorivu kotlovi zahtijevaju veću pozornost tijekom rada. Budući da ove površine čine cijevi, vrlo je važno osigurati da između njih postoje slobodni topli zrak.

Članak o temi: Valjane zavjese Day-noć: Preporuke i savjeti

Prilikom odabira kotla, pozornost treba posvetiti u to vrijeme da je u putovnici karakteristike na pojedinačne vrste kotlova, dano je razina površine grijanja, ali količina izmjenjivača topline u litarima. Ostaje povjerenje proizvođaču koji je morao biti doslovno distribuiran u putovnici u putovnicu u epruvete i bočnim zaslonima (gdje su). Konvencionalno se može složiti da postoji izravna ovisnost između ukupne površine površine kotla grijanja i izmjenjivača topline.

Industrijski kotlovi imaju grijaće površine s 25 četvornih metara, domaće - značajno manje, na primjer, 18 kW kotlova ima površinu zagrijavanja malo više od jednog četvornog metra, što omogućuje da se osigura toplo kuća s površinom od Oko 100 četvornih metara.

Neka načela domaćih kotlova objekata

Ovisnost učinkovitosti kotla iz površine grijanja

Shema domaćeg kotla za grijanje.

Koristeći teorijsko znanje o učinku površine grijaćih površina na učinkovitost kotla, moguće je postići maksimalni mogući prijenos topline i kada se kotao za grijanje kombinira s postojećom pećnicom za uređaj za grijanje pare u kuća.

Najjednostavniji kotao za grijanje ili opskrbu toplom vodom, izgrađen na temelju peći, može se napraviti na dva načina: montažu tijela kotla oko dimnjaka ili ugradite izmjenjivač topline izravno preko (ili za) odjeljak za izgaranje. Lakše je implementirati prvu opciju - izgradnju cilindričnog spremnika iznad peći s dimnjakom prolazi kroz svoj središnji dio. Naravno, u ovom slučaju, dio dimnjaka, ispušta se iz proizvoda izgaranja peći, mora biti izrađen od lijevanog željeza ili čelika (s debelim zidom) cijevi. To jest, ponovno oprema buržđega do kotla, "sjedeći" na njezinoj cijevi, je vrlo izvediva.

U drugom slučaju, izravno u peći nalazi se ispod izmjenjivača topline. Teoretski postići maksimalni prijenos topline za zagrijavanje vode za sustav grijanja, ako stavite spremnik izmjenjivača topline na takav način da se uzlazne vruće tokove pranje sa svih strana, ali za to morate rekonstruirati štednjak. Nije loše ako nije kocka zavarena od metalnih listova, ali vrsta konstrukcije od segmenata cijevi: sustav grijanja se zagrijava mnogo manje vremena.

Članak na temu: Značajke uređaja za WC školjku i njegovu instalaciju

Osim lokacije cijevi ili kocke iznad peći, neki od njih mogu se postaviti na bočne stijenke peći, čime se organiziraju površine na zaslonu koje će poboljšati učinkovitost sustava.

Čitaj više