Kako napraviti jedan krov

Anonim

Ako želite izgraditi izvanrednu, za razliku od susjedne kuće, pogledajte kuće pod jednim slojem. Daje izgradnju originalnosti. Osim toga, jedan krov je najjednostavniji u uređaju. Tako jednostavno da se to može učiniti s vlastitim rukama.

Za i protiv

Pojedinačni krovovi smatraju se jeftinim i jednostavnim u samim uređaju. I to je istina, osobito s malom širinom zgrade. Ipak, u našoj zemlji kod kuće s jednostranim krovovima postoje vrlo rijetki. U većini slučajeva, to je zbog činjenice da su dva ili četiri kovanice poznatiji - izgledaju i više poznati. Drugi Snag je pronaći projekt prilagođen našim vremenskim uvjetima. Postoji mnogo zapadnih projekata resursa, ali oni su dizajnirani za mekšu klimu, u pravilu, imaju veliko područje ostakljenja. Pronađite arhitekt koji kompetentno promijeni omiljeni projekt je vrlo težak. Ali ako je još bilo moguće, a harmonija zgrade nije bio poremećen, kuća se ispada vrlo originalan.

Kako napraviti jedan krov

Jedan od projekata kuća s jednim krovom

Mnogi uplašite neravni stropovi u nekom dijelu zgrade. Njihova, naravno, teže je pobijediti nego standard, ali rezultat je potpuno drugačiji - izvorni je 100%. Istina, ovaj put pronađite dizajnera koji može razviti sličan interijer na prostranstvu naše domovine vrlo je teško, ipak, eventualno.

Postoji još jedan izlaz - poravnati stropove preklapanjem, a slobodni prostor ispod krova koristi se kao tehnički prostori. Takve opcije i domaćini su implementirani vrlo zadovoljni. Da, tehnički prostori na podu podruma, i na vrhu, ali to nema problema s podzemnim vodama.

To je možda sve zapisnike ili zamke koje jedan krov može donijeti. Postoji, međutim, drugi trenutak, koji je teško imenovati nedostatak, zbog značajki strukture, krovni materijal nije vidljiv na takvim kućama s tla. Ako je područje glatko, bez visokih kapi visina, smetaju se izgled krova, nema smisla. Bolje je odabrati jednostavan izgled, ali visokokvalitetne materijale, mir (veliki avion, s kišom bukom snažno) i pouzdano. Jedna od popularnih opcija je sklopivi krov. Pruža dočni stupanj nepropusnosti, a ne baš buke. Druga opcija je mekani krov pod modernih materijala. Takvi krovovi su čak i tiši, a moderni materijali mogu se upravljati 20-30 godina bez popravka.

Krovni uređaj s jednim automobilom

Potrebna nagiba jednog stolnog krova organizirana je zbog visine suprotnih zidova. Jedan zid zgrade je znatno veći od drugog. To dovodi do povećane potrošnje materijala za zidove, ali Rafter sustav je vrlo jednostavan, posebno za zgrade male širine.

Kako napraviti jedan krov

Jedan krov za šupu

Uz dovoljnu sposobnost ležaja zidova, linijski sustav jednodijelnog krova temelji se na maurilalatu, pričvršćen na zid. Da bi raspodjela opterećenja bila uniforme , kanalizacija) se izlije preko posljednjeg retka. U slučaju drvene ili okvirne strukture, uloga mauerlata obično obavlja posljednju krunu ili gornje vezanje.

Uz nedovoljnu snagu građevinskog materijala zidova, većina opterećenja može se prenijeti na preklapanje. Za to su stalci instalirani (korak - oko 1 metar), za koje su staklene trake složene - duge barove koji hodaju uz zgradu. Na njima i oslanjajte se onda rafting noge.

Kako napraviti jedan krov

Kako prenijeti opterećenje iz zidova na preklapanje

Kada se armatoya puni ili polagali posljednji redak, u njemu, s korakom od 80-100 cm, studs su instalirani, s kojima je mauerlat zatim pričvršćen na zidove zgrade. U drvenim kućama, ako ne radite naoružane, nemoguće je položiti klinove. U tom slučaju dopušteno je instalirati na igle s heksagonskom glavom. Pod pin, rupa je izbušena kroz mauerlat, par milimetara manji od promjera igle. Metalna šipka je začepljena u nju, koja privlači drvenu šipku na zid. Veza se odgađa pomoću Hex ključa željene veličine.

Članak o toj temi: Uređenje unutarnjeg zida: Materijali i opcije (fotografija)

Jednokrevetni krovni sustav

Takvi krovovi su posebno popularni pri izgradnji dvorišta - Sarai, garaže. Samo veličina zgrada omogućuje korištenje ne vrlo moćnih greda, a grede su potrebne u malim količinama. Uz širinu strukture do 6 metara, sustav krede jednog stolnog krova gotovo ne sadrži dodatne elemente za pojačanje (sigurnosne kopije i pokreće), što je profitabilno. Također privlači odsutnost složenih čvorova.

Za srednju traku Rusije za let do 5,5 metara uzmite snop 50-150 mm, do 4 metra dovoljno 50-100 mm, iako je to na dobru, potrebno je uzeti u obzir snijeg i vjetroe , i, na temelju toga, određuje se s parametrima snopa.

Kako napraviti jedan krov

Jednokrevetni krovni sustav s malim stiholatorom (do 6 metara)

Kada je udaljenost između zidova do 4,5 metara, krov s jednim stolom sastoji se od dva u maurolalatu, fiksiran na zidovima i rafting noge, koje se temelje na mauerlatu. Stvarno vrlo jednostavan dizajn.

S širinom raspona od 4,5 metara do 6 metara, još uvijek je potrebno da se lizali, fiksirani na viši zid na razini preklapanja i podstrolsse nogu, koja se nalazi na snopu u gotovo sredini. Kut nagiba ove grede ovisi o udaljenosti između zidova i razine instaliranja Lenzny.

Složeniji rafting sustavi u jednom stolnom krovu s širinom zgrada više od 6 metara. U ovom slučaju, to je optimalno ako je kuća osmišljena tako da unutra postoji i zid ležaja, koji se temelji na regalima. Uz širinu kuće do 12 metara, farme su još uvijek jednostavne, cijena krovnog uređaja je minimalan.

Kako napraviti jedan krov

Uređaj poljoprivrednih poljoprivrednih krovova s ​​širinom zgrada više od 6 metara

Za širinu zgrada više od 12 metara, sustav postaje teže - podsvjedna stopala postaje veća. Osim toga, proizvodnja greda dužih od 6 metara duga je skupo. Ako je potrebno povećanje samo na širinu oops krova, grede su zamrznute uz rubove kvržica. To su dijelovi greda istog dijela, spojeni na snop i fiksirani na bočnim stranama s dvije drvene obloge s duljinom od najmanje 60 cm pričvršćenih vijcima ili noktima, omogućuju uporabu montažnih ploča.

Kako napraviti jedan krov

Mogućnost spašavanja stropila

Ako se ukupna duljina snopa dobije više od 8 metara, obično se mogu spojiti. Spojevi zgloba dodatno su poboljšani ubijanjem ploča ili montažnih ploča.

Kako napraviti jedan krov

Opcije pričvršćivanja rafterije na Mauerlat: Pomicanje slave na vrhu i teško iznad desno. Na donjem desnom kutu, mogućnost sudopera bez potplata (vrlo se rijetko primjenjuje)

Mogu postojati pitanja o metodama pričvršćivanja raftiranih pojedinačnih krovova na mauerlat. Nema temeljnih razlika. Sve također čini izrez u rafter stopalu, što drvo počiva u mauerlatu. Da ne bi patili sa svakim rafter stopalom, poravnavajući ga do slijetanja, pijenje prvog, iz komad ploče, gusta šperploča ili bar čini predložak, točno ponavljajući rezultirajući "pir". Svi kasniji rogovi su poplavljeni prije instalacije. Predložak se primjenjuje na njih na pravom mjestu, uklanjanje potrebnog oblika i veličine je fiksno.

Bio je to govor o tvrdom pričvršćivanju stopala u mauerlatu. Koristi se na svim zgradama koje daju malo skupljanje. Na drvenim kućama, ova metoda pričvršćivanja ne može se koristiti - kuća se cijelo vrijeme naselira ili malo podigne, zbog čega može biti iskrivljeno. Ako je krov čvrsto fiksiran, može ga slomiti. Stoga se koristi prilikom primjene jednog stola ili bilo koje druge krovove na drvenim kućama, se koristi remen i mauelalat. Za to postoje takozvani "klizni". To su ploče, stanje iz kutova koje su pričvršćene za mauerlat i pomaknuto povezane s njima metalne trake koje su pričvršćene na rafter nogu. Postoje dva takva padina za svaki rafter.

Odabirom kuta nagiba krova

Kut bloka krova određen je ukupnošću pokazatelja - vjetra i opterećenja snijega te vrstu krovnog materijala. Prvo se određuju kutom klimatskih uvjeta (ovisno o broju oborina i vjetra). Nakon gledanja minimalne preporučene pristranosti za odabranu vrstu krovnog materijala (u tablici u nastavku).

Članak o toj temi: Kako napraviti vijenac za zavjese s vlastitim rukama od djevojke?

Naziv krovnog materijalaMinimalni kut nagiba (u stupnjevima)
Azbian škriljevca i ondulin6 °
Cement-pijesak i keramička pločica10 °
Fleksibilna bitumenska pločica12 °
Metalna pločica.6 °
Azbijske cementne ili škriljevca27 °
Pocinčani čelik, bakar, cink titanske ploče17 °
Profesor6 °

Ako je željeni kut veći, sve je u redu, ako je manje (što se događa vrlo rijetko) - povećava se preporuča. Učiniti krov s kutom manjim od minimalnog kuta koji preporučuje krovni proizvođač, to definitivno - neće teći na zglobovima. Da bi se lakše usredotočiti, recimo da je za srednju traku Rusije, preporučeni nagib jednog stolnog krova je 20 °. No, preporučljivo je brojati broj za svaku regiju, pa čak i za različite aranžmane izgradnje na mjestu.

Usput, imajte na umu da različiti proizvođači istog tipa krovnog materijala mogu zahtijevati različite minimalne pristranosti. Na primjer, polaganje metalne pločice jednog branda može se napraviti na krovu s minimalnom pristranom od 14 °, drugog - na 16 °. A to je unatoč činjenici da je najveći cilj određuje minimalnu pristranost od 6 °.

Također je vrijedno pamćenja s skateom do 12 ° kako bi se osigurala nepropusnost bilo kojeg krovnog materijala, potrebno je propustiti sve spojeve materijala s tekućim hidroizolacijskim sastavom (obično - s bitumenskim mastikom, rjeđe - brtvilo na krovu).

Određujemo visinu koja je potrebna za podizanje zida

Kako bi se osiguralo kut iskopavanja jednog stolnog krova, potrebno je podići jedan od gore navedenih zidova. Koliko ja učim, prisjećajući se formule za izračunavanje pravokutnog trokuta. Nalazimo i duljinu stopala raftera.

Kako napraviti jedan krov

Kako izračunati parametre jednog krova

Prilikom izračunavanja ne zaboravite da se duljina uklanja bez uzimanja u obzir scene i moraju zaštititi zidove kuće od oborina. Minimalni umivaonik je 20 cm. Ali s tako malom platformom izvan zgrade, jedan krov Kutsuze gleda izvan zgrade. Stoga se obično ima najmanje 60 cm na jednokatni zgrada. Na dvoetažnom, mogu biti do 120 cm. U ovom slučaju, širina sudopera određuje se na temelju estetskih razmatranja - krov bi trebao gledati skladno.

Kako napraviti jedan krov

Uzorak crtanje u ScratchUp

Najlakši način je odrediti koliko je potrebno proširiti krov u dizajnerskim programima, dopuštajući zgradu na skali i "igra" s zonama. Sve bi trebalo biti prikazano u 3 dimenzije (najpopularniji program ScratchUp). Odaberite u njemu različite veličine potplata, odlučite koji izgleda bolje (to je ako ne postoji projekt), a zatim redoslijed / raditelja.

Foto izvješće iz izgradnje: jedan krov na kući aerid betona

Izgrađena kuća u St. Petersburgu. Projekt nije bio, postojala je zajednička ideja koja je prikazana na fotografiji. Kuća izrađena od aeriranog betona, završne obrade i žbuke, krovnog preklapanja izabranog na temelju niske cijene, pouzdanosti, jednostavnosti ugradnje.

Kako napraviti jedan krov

Ideju kuće pod jednim komadom krova

Nakon što su zidovi izbačeni, armuani su bili preplavljeni u njima, u koji su stupili (Ø 10 mm) instalirani kroz svaki metar. Kada je beton u arkopoya dosegla potrebnu taštinu, vodonepropusni sloj ("hidroiziranje", rezani duž traka željene širine) je položen na bitumensku mastiks. Preko vodonepropusnosti, mauerlat je složen - RAM 150-150 mm. Sva drvena, koja se koriste za krovni uređaj, suhi, obrađuju se zaštitnim impregnacijama, antipirenima.

Kako napraviti jedan krov

Počnite montirati krov s jednim stolom - polaganje mauerlat

Prvo se stavlja na mjesto (leži na klinovima, koje su pridržavali pomoćnika), prolaze zajedno, kucajući čekić na mjesta na kojima stoje stoje. Bar je utisnuta na mjesta na kojima se vrti klinovi. Sada su rupe bušene i jednostavno ga na kose.

Budući da se raspon dobiva veliki, stavite sigurnosne kopije iz bara (150-150 mm), koji je postavljen trčanje, koji će održavati rafting noge.

Kako napraviti jedan krov

Instalacija regala i trčanje

Širina krova je udaljena 12 metara. To uzima u obzir deportaciju od 1,2 metra od prednje strane. Dakle, barovi mauerlat i trčanje "ljepljive" izvan zidova zidova.

Kako napraviti jedan krov

Kako bi se osiguralo uklanjanje krovnog maurilalata i trčanje štapići x zidne granice

Isprva je bilo sumnje o tako velikom uklanjanju - ekstremni desni bar visi 2,2 metra. Ako je ta premještaj smanjen, to je loše za zidove, a izgled će se pogoršati. Stoga je sve odlučeno ode.

Članak o temi: Police za balkon to čine sami

Kako napraviti jedan krov

Određivanje vremena

Slagali su rogove dvaju ploča za lansiranje 200 * 50 mm, s korakom od 580 mm. Odbori su zaronjene noktima, u redoslijedu za provjeru (na vrhu ispod), s korakom od 200-250 mm. Šeširi noktiju na desnoj strani, a zatim na lijevoj strani, paru dva vrha / od donjeg desnog desa, dva vrha / od donjeg lijevog itd.). Spajanje ploča su širi na manje od 60 cm. Rezultirajuća greda se dobiva mnogo pouzdanija od slične jednodijelne šipke.

Kako napraviti jedan krov

Položene su grede

Kako napraviti jedan krov

Način pričvršćivanja drva

Zatim, kolač jednog stolnog krova za određeni slučaj je takav (na strani potkrovlja - na ulici): pare barijera, kamena vuna 200 mm, venzur (doomlet, counter-doletka), izolacija vlage, krovište, materijal. U ovom slučaju, ovo je čista siva boja.

Kako napraviti jedan krov

Primjer krovne kolače za jedan krov (općenito je standard)

Izolacija iznutra bit će provedena kasnije, a dok je na vrhu raftera, stavljamo hidro-vjetar-zaštitnu membranu "čvrstu krutinu" (propusna pare).

Kako napraviti jedan krov

Stavili smo hidroizolaciju vjetropropusne pare-propusne membrane

Membrana postavlja, pričvršćene nosače iz klamerica. Platno koje se kotrljaju ulazi u već položenu 15-20 cm. Junction je probušen dvostranom trakom (kupljena zajedno s membranom). Tada su daske propisane na vrh membrane, oni su doomple za sklopiv krov.

Kako napraviti jedan krov

Kupola odbora 25 * 150 mm

Prvo, rezač napravljen od ploče 25 * 150 mm u koraku od 150 mm. Nakon polaganja, poput krova, odlučeno je ojačati sanduk. Za to postoji 100 mm širine za ploče između već položenih ploča. Sada postoji jaz od 25 mm između ploča.

Kako napraviti jedan krov

Kao rezultat toga

Zatim, kuke za montažu sustava odvodnje savijene na donjem trošenju. Oni su niti neoženjeni, jer zbog velike duljine fronte odlučeno je napraviti dva primanje lijevane na udaljenosti od 2,8 metara od ruba. Osigurati otjecanje na dvije strane i napravio takvo olakšanje.

Kako napraviti jedan krov

Postignute kuke za sustav odvodnje

Zatim je potrebno napraviti komade metala (slike) 12 metara duga. Oni nisu teški, ali ne mogu biti savijeni, jer je Salazki nestao. Za podizanje je konstruiran privremeni "most" koji povezuje zemlju i krov. Na njemu i podignutim listovima.

Kako napraviti jedan krov

Lifting plahte mostom

Sljedeći krovni krov, koji se razlikuju ovisno o vrsti krovnog materijala. U tom slučaju, bilo je potrebno riješiti problem ekspanzije temperature materijala - pocinčanog čelika (poupata) kada se zagrijava / ohladi značajno mijenja njegove dimenzije. Kako bi se osigurala sloboda ekspanzije, utvrđivanje materijala za sanduk odlučuje se za kljate pokretne klemmer sa slobodom kretanja od 15-20 mm.

Kako napraviti jedan krov

Instalacija zakrivljenosti za sklapanje krova

Kako napraviti jedan krov

Polaganje lažnog krova od Purale

Nakon polaganja krovnog materijala, ne ostane su skenovi, a oni se ne razlikuju.

Kako napraviti jedan krov

Moram donijeti korijen "na um" - suncu, ali uglavnom je spreman

Pa, na fotografiji ispod onoga što se dogodilo nakon dekoracije. Vrlo moderan, moderan i neobičan.

Kako napraviti jedan krov

Kuća s krovom s jednim stolom - završna obrada gotovo završena

Projekti i fotografije kuća s jednim krovom

Kao što je već rečeno, teško je pronaći zanimljive projekte stambenih zgrada s jednim krovom. Dok su te zgrade nepopularne. Možda samo zbog svoje originalnosti. Ovaj odjeljak sadrži nekoliko projekata ili fotografija već izgrađenih kuća. Možda će netko biti koristan barem kao ideja.

Kako napraviti jedan krov

Projekt male kuće pod jednim slojem krova

Kako napraviti jedan krov

Ova kuća postoji. Osobito dobri krovovi u područjima s padom visine

Kako napraviti jedan krov

Jednokatna kuća s jednim krovom velikog područja

Kako napraviti jedan krov

Dvoetažna kuća s terasama na dvije etaže

Kako napraviti jedan krov

Pod prirodnom pločicom zahtijeva veliku sklonost krova

Kako napraviti jedan krov

Veliki prozori - lijepi, ali iracionalni u našoj klimi

Kako napraviti jedan krov

Više na razini kuće - zanimljiv provedeni projekt

Kako napraviti jedan krov

Ovo je prototip onoga što se nalazi iznad.

Kako napraviti jedan krov

Izvorna kuća. Pod jednim jednostranim krovom i kućnim i domaćinima, pa čak i dijelom - nadstrešnica preko dvorišta između dvije zgrade

Kako napraviti jedan krov

Isti projekt koji na vrhu, s druge strane

Kako napraviti jedan krov

Dva pojedinačna krovova na različitim razinama

Čitaj više