Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Anonim

O se tasi o mataupu taua i le fausiaina o le fale o le fola. O auaunaga faaonapo nei i le totonu o mamanu toe faafoi mai matou i le faaaogaina o mea moni. O le laʻau o le sili ona siʻosiʻomaga fiafia ma aoga oa latou. O sea talanoaga e le gata i le mafanafana ma A Heithetics. E selu, ia maua le malosi maualuga, lelei mo le mafanafana.

O lenei fola e sili ona lelei mo fale uma ma le atunuʻu ma le atunuʻu ma se taulaga. Faʻafou le vali poʻo le lacquar o le tapaa uma 4-5 tausaga uma. O le a tautua oe i le laau e le tasi le tasene. Peitaʻi, e manaʻomia le loloto i le aʻoaʻoga o le sauniaina o le faavae mo lona faʻataʻoto. I totonu o le tele o auala, o le sitaili i luga o se lapisi e sili ona faamaonia.

O le a le mea o le a

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Fola fola o fola o fola o fafie, uʻamea, palasitika poʻo le faʻamalositino sima. I le avea ai o se tulafono, o loʻo ia i latou foliga o utupoto lea e tui i le lumanaʻi o le faʻamasaniga mulimuli. O le ituaiga o le alem e tautua i le faavae o le fola.

E tele ina masani ona faia o fafie i foliga o pa o ni paramers. E sili atu le taugofie, taugofie ma e le maualalo i le lelei i isi mea. O le metotia o ia sitaili e faʻaaoga e faʻatuatuaina faʻamau le fola e aloese ai mai le faʻamamaina i lalo o meaavale mamafa ina ia le gatete ma e le i ai. E tusa ai ma fuainumera, e faʻaaogaina i le 90% o mataupu.

O le tulaga lelei o le lag:

  • faʻaaogaina le pisapisao;
  • Fogafale sami;
  • Faateleina fale fale popogia;
  • le agavaʻa e faʻaaoga ai avanoa avanoa mo le tele o inisinia faʻavave;
  • toniga avega i luga o le faavae;
  • fola ofimi;
  • o le siʻitaga o le malosi o le taina o le tele o le tele o tone i le sikuea mita;
  • faigofie o le faʻapipiʻiina ma le sui;
  • Tau maualalo.

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

O le mea mo le lag e masani ona tautua e Pine, Sporce poo le BIR. O Lask e sili ona taugata, o lea e le o se mea sili ona lauiloa. Talu ai o latou tautua o se faʻavae mo le Germ, ona avea lea ma togi 2 pe 3. Atonu latou te matua lelei e pei o 1 togi. O le i ai o le bitch ma le tele o le resin o le a le afaina ai le faʻatuatuaina o le fausaga.

Pei o se tulafono, ua teuina le laʻau i lalo o ni tuʻutuʻuga. O le ea e faʻanoanoa o mea uma e tatau ona oʻo i le 15-20%, ae le sili atu. A o le i amataina galuega, fafie e fai i le togafitiga faamalosi i le tulaga faʻapitoa.

E leai se afaina i le soifua maloloina o tagata ma masani ona manaʻomia le faigofie le faʻamamaina ma vai i nisi vaega. Lenei faʻasao le foliga o fungus ma pa puipui i luga o le laʻau, puipuia mai papaʻe ma roods. O le taualumaga e faigofie tele, ae o le toe talosaga e manaʻomia pe a uma le 3 pe 5 itula.

Mau i luga o le autu: Faʻafefea e filifili le saʻo le sofa i totonu?

Faʻafefea ona tuʻu le Lags: Faʻatulagaina le lapoʻa

O le fola o le fola e sili atu le aoga o le aoga. E tatau ona manatua o le saʻo le faʻapipiʻiina i le lumanaʻi e mafai ona liua i taunuʻuga faʻanoanoa. O le ituaiga o le pa e tatau ona talepeina.

Sili ona lelei, latou te tausia se avega tele ma se fesoʻotaʻiga pe a sili atu nai lo le tasi aso o le tasi aso ma le tasi aso. O le pa e masani ona faia i le pito na. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le tele o le ag vaega mo nisi Spans. O le sitepu i le va oi lenei mataupu o le 70 cm:

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Ole tele o le satauro vaega e faʻalagolago i le malosi o mea faʻaaoga ma le faʻamoemoe o le fola i luga o le fola. Mo nofoaga e nofo ai, ua maua e le sili atu i le 300 kilomita i le m2. O nei tulaga faatauaina e aloaia e tagata atamamai. Peitai, e mafai ona latou mafiafia e faalagolago i le tulaga. Faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le faʻateleina o le avanoa mo se faʻamaʻi mafiafia. Poʻo se siʻitia tele le avega i luga o le tauleleia e tatau. O le malositia o mea, le itiiti tele atonu atonu o lona tele. E faʻapitoa lea, faʻataʻitaʻiga, i le Gland.

O le lang umi e tatau ona fetaui ma le umi (lautele) o le potu minus 2.5-3 cm. O lenei faʻasoa e tatau ai e faʻasaoina le malosi o le vevela ma le susu. E fautuaina le faʻaaogaina o ni taimi umi. Ia, pe a fai o lo latou tele e fetaui ma le umi o le potu.

Afai e tatau ona e ulagia i latou, o nofoaga fesoʻotaʻiga e tatau ona aveʻesea faʻatatau i tuaoi pe a maeʻa le afa o le mita, ma sili atu i le mita. I le nofoaga o le apoina o le lagolago. E masani ona faia i foliga o se koluma. O loʻo tupu i le faʻapopoleina o mea e tupu ai ma le fesoasoani a gavita masima, ae tele lava - i tausisoga.

Ia mautinoa e amanaia le mamao i le va o le fola fola. O polofesa Valaau "Laasaga". E fuafua e fuafua ile paramet o le itupa o foliga. O le mafiafia o le ufiufi o le fola, o le tele foi lea atonu e i ai se laasaga. O le mea lea, o le manifinifi, o le le itiiti lava tatou ave le sitepu.

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Mai le laulau e mafai ona e alu ese ai faalenatura. Afai o le mafiafia o le komiti ua faateleina i le 0.5 cm, ona faʻateleina ai lea o le sitepu i le 10 cm. Mo se faʻataʻitaʻiga malosi (faʻataʻitaʻiga, plywood e ono eseese.

Talu ai o nei mea e sili atu le finafinau i le faʻaleagaina, o le sitepu faalauteleina. Faatasi ai ma le mafiafia o le 18 mm, o le leo o le a i luga o le 40 cm. I le 25 mm o le a sili atu i le 60 cm. 'O laupepa taʻitasi e nonoa i le tolu eseese. E tatau ona faʻapipiʻi i le ogatotonu ma pito, o le alu i le afa o le lagsi.

Faʻafefea ona faʻalelei laga i le faʻavae

O loʻo tuu Lans i luga o se laʻau, eleele ma sima. Muamua e tatau ona e iloa poʻo a mea faigaluega e manaʻomia mo lenei. Ma, faʻaopoopo i le taʻele, e manaʻomia le iai o se tulaga, o se electrolybiz poʻo se tusi tusi na vaʻaia. Tatou te maua ni fao, fao, taula ma fao. E mautinoa lava latou te maua se tagata e leai se mea e fai ai (pe a taoto i luga o le sima), tulafono, ax, scorwdurr po o le drill, hammer ma fao.

Mataupu i luga o le autu: Puipuiga mo le fale moe ma le faapaologa (ata)

I le tulaga o le faʻamauina o le lag i laupapa laupapa, e manaʻomia le faʻamamaina o latou i autafa itu o utupoto. O lenei mea e faia i luga o le faʻavae o le mea moni o le utupoto e masani ona faʻapipiʻi i tulaga o le tulaga. Ma le isi, o lenei metotia fesoasoani e le ova le tele o le fola, sefe taʻitaʻi lavelavea i potu ma suli maualalo.

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Afai o le maualuga o loʻo faʻatagaina, i le avea ai ma se filifiliga, o loʻo taoto le pa i luga aʻe o gutu. Faʻasaʻoina i latou ma fao e le 6 mm, muamua-lafo le pu 2.5 mm itiiti ifo nai lo le lautele. O le a puipuia lea laina laupapa. O le umi o le sikulu e tatau ona 2.5 taimi umi atu nai lo le lautele o le lag.

Tufugaga o Laʻu i luga o le eleele, e manaʻomia le fufulu ma le itiiti. O le isi e fuaina e faʻapipiʻi pou. E latou te tautua o se lagolago. O le mamao mai le puipui i le muamua lags e tatau mai le tolu i le luasefulu numera. I le amataga o le mamao, pits o le 10 cm lona loloto o le 10 cm o le '' eli, ia moe ma sasaa ma vai mo le malosi sili. O le a avea ma faavae mo pou.

E fautuaina le faia o lona tele o le sili atu o le 40 i le 40 cm. Ona tuu ai lea o le polythylene i luga o le pito i luga, o le koluma o le lua pe tolu mautotogi na fausia e le sifi e fausia i le siusiu e lua pe tolu mautotogi ua taofia e le siusiu e lua pe tolu o pulumu e lua pe tolu o mautotogi ua taofia. Ona latou ufiufi i Rubbebid, o le laupapa ua faaputu i luga. Ua mautu LUUG ma tulimanu tulimanu i puipui po o le pale o se lotu.

E masani lava ona fetaui lelei i luga o le lautele. O loʻo fai ai le mea e sili ona manaʻomia le suavai i lenei tulaga, a leai e le fola o le a kuka pea. E matua talafeagai lava mo le masani polythylene ata. Peitaʻi, ua atili ai ona amata ona faʻaaogaina pholoissol - o lenei pocyke polyyochylene ma se vaega o le forter, o loʻo tuu i le itu o le fale o le fale.

O le pa e pipii i le sima ma taula. O le faamauano o se ipu i le va o peni, ae le mo na. Sima saemu, pei o se tulafono, aveese faafitauli i le ogatasi o le lag ao luma o le lalagaina o taavaletoso.

Lautele fautuaga

Ia mautinoa o loʻo faʻamalamalamaina le laʻau ma faʻagaioia e se antiseptic poʻo gotumen. Lenei o le a silia tele ai le ola o le fausaga. O le tau le mafaatusaina o le sili atu nai lo le 20%, o le laau e mafai ona faapopoleina ai le faamaoni o le fausaga. O laupapa na aumai mai le fale teu oloa e tatau ona taoto i le potu vevela mo ni nai aso. E matua moni lenei mo le taumalulu taimi. E le faʻatagaina le siʻitia o le fola ma le le fiafia o le ea i lalo ole 60%.

Tusitusiga i luga o le autu: kolosi pupuni palauvale - matagofie ma faigofie!

Aua le tipiina ma fuafua laupapa i totonu o le potu o loʻo faʻaulu ai le foloa. Ua mafai ona mafua ai le vevesi.

Aua neʻi galo e faʻaaoga le osofaʻiga. Mo le pisapisao, pei o se tulafono, faʻaaoga DVP, paʻu, lele polythylene, slag poʻo oneone. O le vevela i totonu o le fale o le a faʻaauau pea pe a e faʻatumuina le gaogao i lalo o le fola obal fulufulu, clamzite, faʻalauteleina le vasa poʻo le osopa.

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

Faaaoga le tulafono pe a uma ona taoto. Faʻapipiʻi i luga o utupoto, Aveese le tagata e fiafia i ai, mation le maualuga. E faigofie ona fai lea i faʻalavelave faʻapitoa itu faʻatulagaina nei na aliali mai i le maketi faʻatautaia. Paul Stelte na o le maeʻa o tulaga uma o loʻo tuʻufaʻatasia.

O le puʻupuʻu lea, o le umi o le fola o le a tumau. Ae ui i lea, o le faʻailoga autu o le umi o le ulo ma faʻavae mea. O le sili ona tumau o le lark fafie.

O le Upega Tapunia e masani ona faʻatinoina e le faʻamalama, i.e. luga o le potu. Ua tuu Paulo Kopeta i le potu, i.e. Mai le faamalama. Ae ui i lea, o le fautuaga lea ma le tofo mataupu.

Ua Steel mai le tulimanu, tuu i luga o laupapa i lagas. O le mamao mai puipui e tatau ona i ai 1 cm. Ua totoe i le tulaga o le suia o le laau faʻamoemoe i le vevela ma le le tagi o le siosiomaga. O lenei mamao e tapunia le upu. I le tulaga o laupapa e latalata i le puipui, e mafai e le fola ona tauto.

Tele, sitepu mamao, mauga laupapa lag mo fola

O le komiti e faʻapipiʻi i ofu taʻitasi. O pu mo fao e tatau ona alu i luma i le taimi muamua e aloese ai mai le fusi.

O le pito sili ona taatele e pei o le va o lagsi e mai le 50 i le 56 cm. O se tulafono, e le sili atu nai lo le mamao o le 69 cm.

Faʻavaituputuina o taʻaʻalo ma le laupapa laupapa e faigofie lava. E manaʻomia le tumau i meaafale mai le potu, aveese le Aʻai, tatala laupapa poʻo laupepa o le laupapa laupapa. A uma ona siaki, ua suia laupapa tuai ma mea fou. O le laki i latou lava e mafai ona suia vaega. Na o le tipiina o se fasi vaega o fafie ma se fou fou e fiafia.

Aua neʻi galo e faʻaaoga le puipuia puipuia mo laupapa fou. Siaki pito o le utupoto mo le i ai o le pro, faʻasolo i lalo o le faʻavae pe a o le. Toe faaleleia o le fola e mafai ona avea ma mafuaʻaga e faʻaofi le mafaufau.

O le mea e tatau ai i le sili atu o le sili ona faigofie ma sili ona lauiloa le auala e faʻatupu ai le faʻatuatuaina o le matou itupa. Afai e manaʻomia, e mafai e tagata uma ona ave i luga o lenei mea manaia ma sitepu I le laasaga e ausia ai le sini. O le tele o taui sili ona manaia mo galuega o le a avea ma mafanafana ma le matagofie siosiomaga mo le tele o tausaga.

Faitau atili