Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

Anonim

Faafitauli autu

Toeititi lava o tagata uma na o le toe faaleleia i le fale mautotogi, aemaise lava pe afai tatou te talanoa e uiga i le maʻi "Khrushcountsvh Peitai, o fale o le silia o fale i nei vaitaimi, o le mea e leaga ai, e le iloga ona o le nonogatupe a le maualuga le atoatoa. E mo le mafuaʻaga lea ona manaʻomia ai le aveina o ni mea e faʻasaʻo ai le tulaga. Faʻafefea ona ogatasi ma tulimanu o pa puipui, ae maise pe a manaʻomia le faia ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi lelei le pa puipui? O mea e manaʻomia ona iloiloina, aua o ules, e pei ona e iloa, mafai ona iloa i fafo ma fafo.

Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

Afai e te leʻi faia foi lea mea, e matua faʻatatau lava i le faʻataunuʻuina o galuega uma ma ou lava lima. O le mea autu o le manino lea mulimuli i faʻatonuga.

Ina ia mafai ona i ai se vaʻaiga auiliili o le gatasi, tatou mafaufau i le sili ona faʻaaogaina metotia ma mea o loʻo faʻaaogaina. I le aotelega, e mafai ona iloga 2 mea moni mea sa faʻaaogaina i le taimi o le galuega o lenei ituaiga: o le itulau laupapa ma le sima.

Mafuaaga o foliga o curvature

Mo se malamalamaaga sili atu le malamalama o le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le tulimanu o le puipui, o le a tatou manaʻomia e faamasani i se mea taua o le auala e aliali mai ai le auala o lenei mafuaʻaga. Muamua o mea uma, e tatau ona matauina le mea moni lena, e ui i le faʻaaogaina o le Bridlayer Groupner o se seti atoa o mea faigaluega (o loʻo mafai ona faia ma le faigofie o le fofo. isi mea faigaluega maualuluga-tekonolosi), piliki poʻo le polokaina o le gatete pea e le galue lelei atoatoa. E aliali mai o le faʻaiuga o le tusi lesona, o ituaiga o faʻatasiga e mafai ona tupu, concave, lagona ma faʻatupuina o vaega uma e ono tupu mai i le prottics e ono tupu mai ai. E le tatau ona galo ia i tatou e uiga i mea e le masani ai i le vaalele tafailagi.

O lea e matagofie lava ona faʻaletonu ma sologa lelei le pepa puipui, lea, o le iʻuga o le feʻelaiga i puipui, faʻapea foʻi ma le latou faʻafesoʻotaʻi. Atonu latou te matitiva, pe o lo o tulaʻi mai, faʻaalia mataga fuamoa.

Manatua! Talu ai o soʻo se tulimanu o le tulaga tonu lea o loʻo faʻafesoʻotaʻi ai puipui e lua, o lo latou tutusa ma o se mea taua. I le tulaga o loʻo faʻaputuputu ai pa, o le faʻaliʻi, o le a faʻamoemoe tonu lava i lalo (90 tikeri, ma faʻailoga le talafeagai). Peitai, afai o ia o le a latou o loʻo i ai lava i latou, ma latou te le mafai foʻi i itu taumatau, e mafai ona oʻo atu i le faʻavaeina o le soona faʻaalu ma le le lavalava.

Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

A o le i pipii le pepa puipui, e manaʻomia le fuaina pe o tulimanu o tulimanu.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se cout cout i le umukuka ma ou lava lima

I se isi faaupuga, o le laina tutusa, o se ituaiga "suiga" mai le laina tasi, ae le o se laina sao, i le le lelei o mataupu, o se ituaiga solvad. E le gata i lea, atonu e i ai se filifiliga faapena i le taimi e maitauina ai le laina uma laiti ma faʻasolitulafono, mai le faʻataotoga na maeʻa faʻailoaina. E ala atu i le ala, e le gata i le le atoatoa, saʻo le puipui, o ia tulaga faʻapea foi e mafai foʻi ona maua ni mea taua i le faʻapipiʻiina o le fola ma le faʻataʻotoina o meaafale.

O lea, e le mafai ai e i ai le manaʻoga e tuʻuina atu nisi faʻamaoniga o faigata ma faʻafitauli e ono tupu i le tulaga o le cout o loʻo i totonu o le 'olo o le potu. Ioe, mo le ola maualuga o le a tatou manaʻomia naʻo itu tuʻusaʻo. O le mea lea, ua tatou o i le sili atu faʻapitoa faʻamatalaga o loʻo manaʻomia e faia i ia mataupu.

Faʻafefea ona i ai i le tulaga o le le taua

Muamua, tatou vaʻai i le auala e faʻafetaui ai le tulimanu o le pa o le 90 tikeri e faʻasaʻo ai laiti curvature ma le puipuia. I mataupu faʻavae, i ia tulaga e mafai ona e faia e aunoa ma faigata faigata i lau galuega. Talu ai o lenei galuega e le faʻapea o se isi suiga ma le vaetamaina o faiga faʻapitoa e aveese ai curvature.

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi le tulimanu o le puipui?

I ituaiga tulaga, e le gata i lea, o le a le mafai ona faʻaaogaina lea auala o le faʻaaogaina o le tulimanu o loʻo taʻua o le tulimanu. O le faʻaaogaina o lenei auala e mafai ai ona oʻo i se lelei tulaga lelei, o le a faʻapea o le a aveʻesea, faʻapea foi, pei ona e malamalama i ai ma mea tau tupe.

O le a la le mea e fai i ia tulaga? O le mea sili ona lelei i ni aʻafiaga i nei mataupu faigata o le faʻaaogaina o sea meataʻalo e pei o le laupepa pule. Faatonuga mo le faasologa o gaioiga:

  • Faʻaaoga se mea leaga i luga o le faʻafitauli o le faʻafitauli i le nofoaga o le tuʻufua o le tasi puipui i le isi.
  • Faʻaaogaina le tulafono, fausia se sologa lelei i totonu. E faʻatino lea tulaga i le sui o le Tulafono muamua i le tasi Pa, ona - faʻatasi ai lea o le isi.
  • Ma le mea lelei, togafitia le tulimanu ma vaega o fola o puipui e faaaoga ai le oneone. Afai e tatau, o le a e manaʻomia se faʻaopopoina o le faʻaumaina o le faamautu o le faamautu, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻatumu ai le le masani ai e tumau i le tulaga muamua.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le tau i luga o le moega i totonu o le potumoe?

Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

I se isi mea, e mafai ona e faʻaaogaina se mea masani i le galuega i totonu.

I le auala, e tusa ai ma mea faigaluega. I le faʻaopopoga i le numera umi, e te ono manaʻomia se lautele o le spaata. O loʻo faʻaaogaina mo le faʻaiuga mulimuli ma le fesoasoani o le faʻauma le faʻapipiʻi. O loʻo faia le tuʻufaʻatasia o gaioiga e tatau ona faia i le itu o le tulimanu i le auala lava e tasi. I le ala, matou te fautua atu o loʻo e vaʻai i faʻatonuga pe faʻapefea ona fesoʻotaʻi i le i totonu o pa o le vitio):

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi tulimanu i fafo

Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻatinoina o lenei galuega, ou te vave manaʻo e fai se faʻamoemoe ina ia mafai ona faia teisi. O le faia lea o lenei mea, o le a manaʻomia ona e faʻatau se tulimanu o le tino, lea na taʻua ai o se taimi muamua. O lana faʻaletonu e le o iai ma sui o faigata faʻapitoa ma e mafai ona faia e aunoa ma ni faʻafitauli. O lea la, o se fautuaga puʻupuʻu lea ma se faʻasologa o gaioiga:

  • Saunia le susulu mo le digwall. E fetaui lelei ma masani shtatlevka.
  • O lea, o le mea moni lava, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o se tasi o mea o loʻo taʻua i luga i luga o puipui o puipui lea e tu i itu uma o le tulimanu.
  • Faʻaaoga le tulimanu, ma faʻamamalu lemu i le punou pe glue ma ogatasi faʻaaoga se tulaga umi o le fausiaina.
  • Aveese le sili atu o le paʻu poʻo le kelu e faʻaaoga ai se spatila masani. Afai e tatau ai, o le a talafeagai ai le faʻamamaina o luga i le pepa emeri.

Ma, i lenei tulaga, e platonu ai le itu i le vaega a se ituaiga o moli o le ola. E le gata i lea, o loʻo iai se isi fofo e oʻo ai i le faʻafitauli lava e tasi. Ogatasi o le pito i fafo o le puipui e mafai ona faʻaaogaina lamolemole lamolemole laupapa poʻo plywod nofoaafi poʻo uʻamea faʻapitoa. Uili tasi o nei ata i se auala e mafai ai e le pito o le nofoaafi poʻo le faʻamatalaga e mafai ona faʻatinoina le galuega o se ituaiga o moli. O le tuʻufaʻatasia o loʻo faia e faʻaaoga ai se totoa.

Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

O tulimanu fafo e tatau foi ona umi e mafai ai foi.

Manatua! O feʻau e lua e iloiloina, o le muamua e sili atu le mamafa, talu ai e mafai foi ona faʻauʻuina le tulimanu o le puipui, ae ia faʻamalosia ma se tulimanu tulimanu. Ae o le a le isi itu, o le tekonolosi lona lua o lo o taugofie ma aoga i le taua mulimuli, talu ai e te le tau faatauina se tulimanu, ma o le nofoaafi e mafai ona maua i soo se mea, ma o le nofoaafi lipea.

Faʻafefea ona i ai i le tulaga o le tele o taʻavale

E pei ona matauina, i nisi o fale mautotogi, aemaise i tulaga o le tau tuai, e le mafai foi ona fofo le faafitauli o loʻo faʻamatalaina i le mataupu muamua. Faʻafefea ona faʻagasologa o tulimanu ma pa i ia tulaga? E tatau ona tatou vaʻai i nisi auala ogaoga. E aofia ai, sili atu i mea uma, mago mūli.

Tusi i luga o le autu: o le sili sili 5 sovatets: faʻafefea ona fufulu se pusi fufulu meafale ma puipui

Faʻafefea ona fesoʻotaʻi

O lenei metotia o le sili sili ona faigofie o faigata, afai e mafai ona e faamatalaina. A o le i amataina le tulimanu i le fale mautofi i ai, e tatau ona e tausia le sauniuniga. Aveese le tuai o vaega o pepa puipui ma isi lapisi, e mafai ona faalavelave i le galuega. A o le faʻapipiʻiina o le digwall, o lea e lua auala taua pe faʻafefea ona faʻapipiʻiina:

  1. Faapipiiina o plasterboabcboan mo kelu. O lenei tekinolosi e naʻo le mea e gata ai le faʻatula o pa puipui, e aunoa ma nisi filifiliga faʻaopoopo.
  2. O le vaega lona lua e aofia ai le faʻaaogaina o se isi faʻavaʻa, lea ua gaosia mai faʻamatalaga. E mafai ai ona faʻaopopo filifiliga, pei o le faʻamalosi poʻo le pisa le mafai ona faʻaaogaina, o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai Minivati ​​ma isi mea talafeagai mo le faʻatautaia o ia galuega.

Ogatasi o tulimanu o puipui i luma o le pipii o pepa puipui

A o ese mai le tulimanu i le plasterboard, e mafai ona e faia le faavae o le faʻavaʻa faia mai le uʻamea talaaga.

O nei auala e iai ua iai le aoga ma le lelei. O tulaga lelei o le muamua aofia ai lona taualuga faigofie ma maualalo tau. I le taimi lava lea, o lana faatagata taua o lona le lava o le le mautonu o le manava po o le faia o le sili atu o le toto. I le isi itu, o le faʻavaʻa o metotia faʻatagaina e fai ai, ae o se mea taua tele o le potu aoga o le potu. I se faʻaopopoga, ia fesoʻotaʻi galuega i lenei tekonolosi e aofia ai le auai ai o se i ai o se poto masani ma agavaʻa e le maua. I nisi upu, o le a tatau ona e faʻafaigaluegaina oe na faʻatigaina se tagata faufale, faʻatasi ai ma lea, a o e malamalama lelei i ai, o lona uiga o le tele o tau.

Matou te faaaogaina le sima

O lenei metotia e sili atu faigata, talu ai pe a fai e masani ona faʻaaoga, masalo o le a lava oe o loʻo sili atu nai lo le pa. Tusi Lesona puupuu, o loo lisiina atu laasaga autu, o pe a faapenei:
  1. Sauniuniga o le laualuga (faamamaina mai le tuai o pepa puipui, vali, phite.
  1. Le isi, o le lauʻeleʻele le fasi pepa ma faʻasaʻoina moli i le siakiina o lo latou olaga ma le fesoasoani a se tulaga fau. I tulaga ogaoga, o le tulaga o le plattic e talafeagai.
  2. A uma, o lea matou te saunia le laupepa o loʻo fefiloi ma faʻatino galuega taua uma.

I le aveeseina

Ma, a o tatou vaʻai, tuina tulimanu i totonu o le potu e leʻo se mea faigata. I ni lamatiaga, o loʻo fautuaina ai le faʻaauau o galuega uma e tusa ai ma faʻatonuga, faʻapea foi ma faʻalogologo i iloiloga, fautuaga ma fautuaga o poto masani matai. E le gata i lea, e le mafai ona sili atu le suʻesuʻeina o isi ituaiga o faʻamatalaga. O le faia lea o lenei mea, matou te fautuaina e te aʻoaʻo le auala e faʻafesoʻotaʻi ai le tulimanu o le puipui ma ou lava lima (vitio):

Faitau atili