Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

Anonim

E ui i le mea moni o loʻo faʻamoemoeina foi e tagata suʻesuʻe i aso nei ma mafai ona auauna i le tele o sefulu tausaga, latou te le manuia foi. Fofo ni faʻafitauli ma mea faigaluega a le aiga o le taimi nei. Faatasi ai ma ni faʻafitauli e mafai ona e feagai ma oe lava pe a manaʻomia e isi le fesoʻotaʻiga o tagata tomai.

Masani o le puipuia o le uati ma le la latou taui

O faʻafitauli masani e mafai ai ona e feagai ma a tatou lava:
  • o le faʻaosoina o leo o leo mai fafo ma maʻa;
  • Le lava pe malosi le malu o meaai;
  • faaputuputu vai i le pito i lalo o le iunite;
  • e le o le galue malosi malamalama po o le faamautu;

Ae o ni faʻafitauli matuia e manaʻomia ai le faʻalavelaveina o polofesa e faia:

  • Faasalaina nei e ala i le tali atu;
  • Faʻasaina le masini i le taimi lava na maeʻa lona aofia ai;
  • Le faʻavaeina o le kiona pulou i luga o le puipui pito i tua;
  • faamutaina o le afi - tagata faamalosi;
  • Leai se maalili.

Faateleina le pisa, rattling, tuʻituʻi

Masani ona masani ai, tusa lava pe o le a lona faʻataʻitaʻiga, o le rattling o le iunite mafua ai le saʻo o le faʻatonutonuina o le tagata faʻamalosi vin. Ina ia foʻia le faʻafitauli, e lava le i lalo ifo o le faʻamalologa bolts ma spring i le tulaga manaʻomia.

E mafai foʻi ona mafua ai foʻi le siʻitia o meafaigaluega i le faʻafesoʻotaʻiga o le tino o le oloa ma paipa. O lenei ua foia i le mauaina o faʻafitauli nofoaga nofoaga ma tulei le tubes. Fuafua foi mafai foi ona faamatalaina. Ina ia foia le faʻafitauli, e tatau ona e mautinoa o loʻo aʻafia ai ma tusa ai ma faʻailoga faʻapitoa.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

O le pusaaisa e vaivai pe matua malulu

A faʻapea ua avea le malosi o mea ua faʻamamaina ai pe vaivai le malulu, o le a manaʻomia e siaki ni faʻailoga se tasi i le taimi e tasi:
  • Tele taimi, e le fua le iunite ona o le toilalo o le hermostat poʻo pe a fai e le saʻo. Faʻavae le Hermostat, na ona osofia ma le 'au i le itu saʻo.
  • O le faʻafitauli atonu o le faʻaititia o le faʻatinoga o le compresssor afi. I lenei mataupu, ua matua taua ai le valaauina o matai. O le a siaki le tuufaatasiga ma se masini faapitoa fuaina. Afai o le Forton o loʻo i fafo atu o le faiga, o le a le faʻaʻaisa. E mafai ona e siakiina le eakiage o Freon, a pe a maeʻa le faʻagaioiga o le faʻamalositino o le ofu faʻapipiʻi e paʻi atu i le lima ae aua le lagona le mafanafana. Ae na o le agavaa faapitoa o le a maua ai se le mautonu ma toe faʻatumu le polokalama.
  • E mafai e le pusaaisa ona tuu 'ese le' aisa, ona o lē lelei faamaufaailoga i le va o puipui ma faitotoʻa. O afea, pe a maeʻa le taotoga umi, o le gusi e leiloa lona ulufasi ma e le lelei le malulu, o le malulu e oʻo i le systs. E mafai ona e foia le malepelepe o le faʻaaogaina o le atoa sui o le faʻamaufaʻailoga.
  • Vevela leiloa e mafai ona tupu ona o le sese tulaga o faitotoʻa, o le faʻatiga e faʻafefe. I lea tulaga, o le ae manaʻomia le fetuunai o faitotoʻa ma tuʻu i lou tulaga muamua.
  • O le leiloa o le leiloa mafai foi ona fesoʻotaʻi ma le le lelei, fiafia, fuse poʻo le timer. O ia lava faʻafitauli e masani ona popole i faʻailoga i se taimi i lenei taimi o le aisa.
  • O faʻafitauli e mafai foʻi ona fesoʻotaʻi ma le aofia ai o le vave faʻaʻaisa galuega ma le saʻo tulaga o le hermostat. O le fofo o le faʻaliliuina o le malulu sapalai i le saʻo auala ma tape le faʻaʻaisa poʻo le liliuina o le herrmat tuʻituʻi i le tulaga saʻo.

Mataupu i luga o le autu: hygratotic agaga: foliga o filifiliga ma faʻapipiʻi

O le masini 'ai le taimi nei

O nisi taimi o tagata faʻatau e fetaiai ma se faʻafitauli o loʻo faʻamamaina ai mea nei. E mafai ona tupu uma i le taimi o lana galuega ma i le tulaga filemu.

Faʻatinoina: Faʻaaoga le masini e tata le taimi nei o le ola o le ola. Vave lafoaʻi mai le fesoʻotaʻiga ma le aveeseina o le faʻafitauli tutoʻatasi, pe valaʻau le Wizard.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

Ina ia tutoʻatasi o le faʻafitauli, o le a e manaʻomia se masini faʻapitoa - o se megomometer, o loʻo fuaina le ofe o le eletise o le eletise o le eletise. O le galuega o le a foliga pei o lenei:

  1. Aveese le iunite mai le upega tafailagi ma siaki uaea i le leai o le leiloa o ni faaletonu.
  2. Afai e te leʻi vaʻaia ni mea sese i luga o uaea, e manaʻomia le isi masini - "lalolagi". O lona uaea o loʻo fesoʻotaʻi ma le fale teu oloa, ma le lona lua le "laina uaea" i le uaea uaea. O le "laina" uaea o loʻo fesoʻotaʻi i le Hermat, o faʻamatalaga ma uaea o le aite, ma o le a faʻaalia ai le mata.
  3. Ina ua maeʻa le mea sese, o le uaea uaea o le a manaʻomia e sui solo pe lelei.

Faigamalaga afi

O le pusaaisa e mafai ona amata faʻaauau pe a fai o le ea o le ea e sili ona faʻateleina pe o le heramtust stress ua le saʻo. I lalo o ia tuutuuga, o le a aoga i le masini atoa. Afai ua saʻo le Horthamtat, ma o loʻo teu le mau i le malosi atoa e aunoa ma se malologa, o lona uiga e matua lava le toe aoga ma e tatau ona faʻatinoina. Faʻapea foʻi, o loʻo mafai foʻi ona faʻaleleia atili le faʻafitauli o le afi afi a le Komiti Faʻatonu i le faʻaaogaina o le pusaaifo. E mafai lava ona iloa e mafai naʻo le fesoasoani i se fesoasoani a se masini faʻapitoa. Tutoatasi Toe faʻaleleia masini toe faʻaleleia e aunoa ma le mauaina o le poto ma manaʻomia talafeagai, e le mafai. E aoga le faʻafesoʻotaʻia o le mafutaga faaleaoaoga.

E masani ona galue le tagata vevela

O le Humarmlel e masani ona galue mo mafuaaga eseese:

  • faateleina le voltage i le mataga o le eletise eletise;
  • O le taumafataga ua lelei atoatoa.
  • Faʻafesoʻotaʻiga e talanoa ai;
  • E i ai mea sese o le amataga o le amataga;
  • Ulufale le au fai faamalosi.

TAUA: E tele taimi, o le Humarmmail Regiey e masani ona galue ona o le televave i le matagaluega o le eletise eletise. Afai e te le faia le faʻafitauli i le taimi, o le savili o le a fuga.

E mafai ona e taumafai e faʻasaʻo le malologa pe afai e te siakiina le voltage i le eletise eletise eletise. Afai o le a mautu, siaki le tala. Mo lenei, e feoaʻi saʻo le afi ma leai se isi. Afai, pe a maeʻa faʻafitauli o masini, ua amata ona faʻaaoga lelei mea faigaluega, e tatau ai ona e sui le teuga.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

Snow Fur Pet Facoat i totonu o le pusaaisa

O isi taimi i ni pusa e lua-potu e lua i luga o puipui, o se mea manogi faaopoopo foliga mai i foliga o le vai mata po o le kiona paepae. Atonu e ono tupu ona o le faitotoʻa matala mo se taimi umi, pe afai o le taligalu ua leiloa. Atonu o loʻo faʻatagaina foi i le mea moni o meaʻai vevela e faʻapipiʻi i le iunite. Faʻasaʻoga o lenei tulaga e amata i le siakiina o mea uma i le faiga malu.

Mataupu i luga o le autu: O le amataga o le trays mai le laupapa laupapa ma a latou lava lima (ata, cudud vasega)

E masani lava, i le itu faaonapo nei, o le fulu fulu i luga o puipui ua aliali mai ina ua tapunia le osooso i totonu. Ia vaʻai pe ua aʻoga le togi ina ua tapunia le faitotoʻa, e le mafai. O le siaki, o se moli moli o le mumu pe leai, tuu se mea manifinifi i le va o masini meafaigaluega ma le faʻamaufaʻailoga ma tapuni le faitotoʻa. E ala i le fua o le mea e mafai ona e iloa ai le moli moli e malamalama pe leai. Afai e le susunuina, ona toe fai lea o le moli uila pe sui le ki ki, e sau i fafo mai le puipui i le faitotoa.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

E le atoa le galuega

A maeʻa le faʻafesoʻotaʻi le iunite i le fesoʻotaʻiga, e le o faia ni leo, o lona uiga e le aoga atoa le pusaaisa. E masani ona masani ona o le le lava o le taimi nei i totonu o le mana o le eletise poʻo le le manuia o le pusa 'oti. Afai e iai nei, ua lava na o le sui le maea po o le tui.

O le pusaaisa e galue, ae i se taimi puʻupuʻu

Afai o masini puipuia e aoga, ae i se taimi puʻupuʻu, e mafai ona faaosofia:

  • maualuga maualuga;
  • Le iai o le ea i le faiga;
  • tele freon;
  • Taotoga taotoga;
  • palapala le fiafia;
  • Leaga le toilalo.

I faʻafitauli faʻafitauli, e tatau ona e siakiina pe o le tau o loʻo fesoʻotaʻi saʻo. Afai o loʻo i ai se aofaiga o le ea o loʻo i ai i le system poʻo le faʻateleina o Forton ua maitauina, o le a manaʻomia e ala i le alatoto. Aua neʻi galo e siaki le Condenser mo le pefu le paʻu. O le tele o tali o le maualalo maualalo o le faʻamalosi e tau atu i se tapuni o le faʻamama poʻo le malepe o le trv. I lea tulaga, e tatau ona e faʻamamaina le faʻamamaina pe sui i se fou, siaki le faʻatulagaina o le tala.

I le pito i lalo o le pusaaisa o loo alu susu

O le susu i le pito i lalo o le pusaaisa e mafai ona aoina i le pito i lalo o le pusaaisa ona o le solia o le tulaga o le paipa po o lona sipili. O le faʻatoʻaga ma se malologa e mafai ona vave vave, pe a e faʻamamaina le taliga, faʻaititia le vai i totonu o se tagata faʻapitoa tagata faʻatau, ma se uaea ma pamu. Uaea ua faʻaofi i totonu o le paipa ma agai i luga o le pu i le pito i lalo o le iunite. A maeʻa ni nai minute o le galuega, o le a tatalaina uma taga laʻau i le tagata e taliaina vai.

FAʻAALIGA: Ia faʻamamaina atoa le faagaau, e sili atu le fufuluina o le auala e fai ai le tele o taimi.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia le pusaaisa

O foliga o le le fiafia o le manogi i le iunite

O se manogi le lelei o loʻo aliali mai i le pusaaisa mai lona le saʻo o gaioiga. Ina ia faia lenei mea, e le fautuaina le tuuina o oloa i totonu ma le faʻaosoosoina o le auala, e aunoa ma ni tamaʻi taimi e sosoʻo ai ia mama.

Afai o le le mautonu le manaia na aliali mai lava i totonu o le mea faigaluega, e tatau ai le vave aveeseina. Talu ai o le a aʻafia uma oloa na teuina i totonu. O lenei faiga e ono faia ni itula o lou taimi avanoa:

  1. Aveese le iunite mai le fesoʻotaʻiga ma tuu mo sina taimi. Afai o le taga kisi sa fausia i luga o puipui, e le faatagaina e aveese. Talu ai e mafai ona matou faʻaaogaina masini faʻaleagaina i le metotia.
  2. A maeʻa uma le masini, solo solo ona puipui ma ala faʻapitoa. Powder Shishrave Fefiloi e le filifilia. Sili ona taofi le filifiliga i luga o patu o helim.
  3. Matou te nonoa le pusaaisa ma se ie mama, aveina mo 5-10 itula.
  4. Liliu i luga o le iunite i totonu o le socket ma faaauau lona taotoga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona fai ni fata i luga o le loggia ma le faapaologa

Ua le aoga le faailoga

I nisi o faʻataʻitaʻiga o pusaviso, malamalama moli i le pito i tua e masani ona fefefe. O latou sui e le tatau ona mafua ai faafitauli. Ua lava na o le faʻaseseina o le fusi o le fusipaʻu o le taualuga, aveese ma le faʻailoaina ai le moli moli moli. O le lamepa fou o loʻo lafoina i lona tulaga, o le malosi o ia e le tatau ona sili atu ile 15 W., ma faʻamau le palasitika.

Faʻaiʻuga o le Swrigeator sese

A o le i amataina le faʻaleleia o mea faigaluega, e manaʻomia le faʻatinoina o lona maʻi ia malamalama i ai, e mafai ona e feagai ma oe le fesoasoani a tagata poto masani.
  1. E le iloa meafaigaluega i le fale, o le a manaʻomia ona e sauni se tagata lautele lautele ma se sikulukalaiva. O le faʻaaliga e amata i le fuafuaina o le lelei o le voltage i le fesoʻotaʻiga. Afai o le 220 W, o lona uiga o mea uma o se mea masani. Afai o le voltage e itiiti ifo nai lo lenei faʻailoga, atonu o le mafuaʻaga autu mo le alu ese mai le masini aiga.
  2. Le isi, suʻesuʻe totoʻa le maea ma le faʻamamaina o le iunite mo le amio saʻo. E le tatau ona pulea, e le tatau ona vevela pe a le vevela pe a faigaluega.
  3. Mai le isi, matou te vaʻavaʻai lava i tulaga tuufaasolo i luga o le uafuina. E sili le faia i meafaigaluega ua aveese mai le fesoʻotaʻiga.
  4. Matou te vaʻai i le faʻamalosi, o loʻo tu i le pito i lalo o le pusaaisa. E le tatau ona ie faʻaletonu ma faʻaleagaina. A maeʻa le Vaʻaiga Au leo, Siaki le matagi. Aʻo leʻi asiasia, e tatau ona e motusia le uaea uma. Siaki le faʻamaoni o le nofoaʻiga o le filifili e manaʻomia ona faʻaaoga se tagata suʻesuʻe.
  5. A maeʻa lena, e mafai ona e alu i le faʻaaliga o vaega laiti - le vevela. Ia faia lenei mea, ua aveʻesea le uaea ma le motusia ma se sikulukalaiva. O totogi uma ua siakiina mo se tali a le tali.

A e mautinoa le valaauina o masters

O mea uma e puipui ai mea leaga o loʻo vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. E leai se malu o le fale i totonu i le masani afi afi. Tele taimi, o le malepelepe o vaega autu o mea faigaluega.
  2. E le ki le iunite pe toe ki mo sina taimi puupuu, ona liliu lea. Lenei, o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le eletise o le eletise.

I le tulaga muamua, o le toe faʻaleleia e tatau ona 'auai i tue uumi umi, pe a mafai lea ona faʻatino tusitusiga ma toe faʻaleleia atili meafaigaluega ma tomai a le moni ale alecial.

Ae afai ua toʻilalo le iunite le masini eletise, e mafai ai ona foia le faʻafitauli ma na o ia lava - pe a maeʻa le faʻamaʻi, ma le suia o le vaega o Vaalele.

I le faaiuga, ou te fia matauina le vaega a le tasi, e oo lava ile gaosi oloa ma se igoa o le lalolagi lauiloa, e mafai ona muta le galue i le taimi. Ina ia toe faʻaleleia le pusaaisa, e tatau ona e iloa poʻo le a le mea o loʻo iai, e faʻatau ai le itu manaʻomia ma faʻasoa taimi avanoa. A leai sau poto masani i le toe faʻaleleia o mea faigaluega i aiga, e sili le liliu i auupega o lau mataupu, lea o le a fofoa uma faʻafitauli ma lelei.

Faitau atili