Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Anonim

Laau - gafatia, siosiomaga mea masani, lautele faʻaaogaina i le fau ma maeʻa fale. Peitaʻi, e toʻatele tagata na te musu i le mafuaʻaga ma le taimi na amata ai ona mu fafie, taʻatotoʻaga i fale. E tupu e pei o fafie mago. E mafai ona e aloese mai se faʻafitauli pe a e galue ma matutu mea. O le laumei susu o le Norsmore Norms e faʻatonuina e le tele o pepa, i le Seap Seap II-25-80.

Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Ina ia mafai ona maua se fausaga maualuga ma faʻatuatuaina, e manaʻomia le faʻaaogaina i le taimi o le fausiaina naʻo fafie mago.

Ae faʻapefea ona maua le faʻamamaina o fafie pe a faʻatau? I luga o le mata e faigata tele ona fuafuaina. Naʻo le faʻapitoa ma le tele o faʻamatalaga i nisi faʻailoga e mafai ona mamago fulufulu poʻo le mamago, ae e le mafai ona faʻaalia se fua faʻaalia tului. O ni faaiuga e uiga i le le tagi e mafai ona faia pe a faʻagaioia laupapa. Afai ua aveese e Chips palasitika ma punou, ona la mumusu ai lea o le vao, pe a fai e malepe - mago. O tulaga o le fausiaina e manaʻomia fua saʻo, ma mo lona faʻauiga o loʻo i ai le tele o metotia e masani ona faʻaaogaina o loʻo fuafua e ala i le mamafa ma le fuafuaina e faʻaaoga ai se masini faʻapitoa - susu mita.

Fuafuaina o le susu o le fafie e ala i le tele

Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Ata 1. Siata o le maualuga o ituaiga eseese o fafie.

E lauiloa o isi ituaiga o laʻau e eseʻese le tele o fua. Ae e le gata i le fanua e faʻalagolago i le fua, ae foi mai le faʻamaligiina o le moa a le laupapa: o le laueleele o fafie, o le faʻafaigofie lea. O faʻamatalaga i luga o le tele o ituaiga masani o loʻo faʻaalia i le laulau i le Ata 1. O le iloa o voluma ma tele, e mafai ona e fuafua i le lautele o lenei laʻau ma ua iloa ai le faʻamamaina o le fafie o le fafie. Ole auala faigofie ma vave lea e iloa ai le susu. Peitaʻi, e tatau ona faia fua i lea tulaga o laʻau o le ituaiga e tasi, ae tuputupu aʻe i tulaga ese aʻe o le a le mafai ona alofia.

Mataupu i luga o le autu: atagia lelei le taualuga i le taavale

Mo sili atu le saʻo o le saʻo o le faʻamalieina o le lautele o le suauʻu, o se suʻesuʻega e faʻatautaia. Mo le suʻega, o se faʻataʻitaʻiga e ave i le tele o 20x20x30 mm. O le suʻega ua vavae ese mai le ato ato i se mamao o le sili atu o le 30-50 cm mai le pito o le laupapa. O lo o mamafa i luga o fua ma se sao o le 0.1 g ma ua tuu i se maketi mago ma le vevela o 101-104 ° C. Na toe maua le kapeleni. A o le a maeʻa le mamafa o loʻo faia ma le tele o le 2 itula. O le mamafa o mataupu ua ulufale. Afai o le eseʻesega o le tele o le tele o iʻuga o le lua mamafa e le sili atu i 0.1 g, o le taimi o le fafie e matua mago lava.

Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Fuafuaina o le susu susu.

O le lelei le lelei o mea o mea o loʻo fuafua e le fomu:

W = (M-M0) / M0 × 100 (%),

O le mea e faʻanoanoa ai, o se faʻataʻitaʻiga tele ma le mamafa muamua, m0 o le tele o le faigofie tele pe a faʻamamaina.

E manaʻomia ona mafaufau pe faʻafefea ona iloa le faʻataʻitaʻiga o le faʻanoanoa i le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona manatu o le mamafa o le 98.76 g ua mago, pe a uma le mago - 65.81, ona w = (98.76-691) / 50.1%.

Ina ia mauaina se mafuaʻaga faʻatuatuaina, e manaʻomia le suesue ma le tele o faʻataʻitaʻiga. E le fautuaina le taumamaloina o le Kamupani Faamago mo le silia ma le 20 itula o faʻataʻitaʻiga o papa.

O lenei metotia o le fuafuaina o le faʻamamaina o le mutia o le laupapa e fetaui ma le Gost 16483.7-71, ae e manaʻomia le tele o taimi ma mea faigaluega faʻapitoa.

Fuafuaina o le le tagi ma se isumu susu

Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Ina ia iloa le susu susu o fafie, e mafai ona e faʻaogaina le susu susu.

Faapitoa ma le lautele o le faasaienisi, o loʻo faʻaalia mai i soʻo se lautele o le tagata, e leʻi gata ai ma faʻatatau i se fesili i le susu susu. Le aso nei, o le musū o le musū e le faʻateʻia. O le tau o lenei masini auala faʻalagolago i le gaosi oloa, faʻataʻitaʻiga ma seti o galuega, ae e le maualuga le lafoaia o lenei masini koleni. O le Mosisture Meters e toetoe lava o se fale teu oloa na teuina ai le lauʻeleʻele pe faʻatau atu. O le mea lea, o le fua o le le fefemili e taloina i totonu o le minute mataupu.

Mataupu i luga o le autu: ituaiga, auala e teuteu ai faamalama

E faʻavae le faʻavae o le faʻagaioiga o le susu o le taeao i le fuaina o le teteʻe i le taimi na unaʻia ai le eletise. O le masini e i ai ni mea nila e maua i le ato ato i luga o le fibre. A e oomi le faamau o le fua, na pasia ai nei le iʻuga, ma ua uma ona faʻaliliuina le faʻailoga o le faʻailoga e taufaamatau. E leai se mea e sese i le tele o mea e maua i le susuga i onapo nei, e le sili atu nai lo le 1.5%. E tatau ona i ai le malamalama o le iʻuga e faʻatuatuaina ua naʻo le mea e faʻaosofia ai le mea e manaʻomia. E faamasino ai le tulaga o le malae vaalele, e manaʻomia le faia o se tele o faʻamanatuga pei ona tele le umi ma le lautele lautele.

Faʻafefea ona faʻamatalaina le susu i luga o laupapa?

Faʻatagaina ni faʻailoga o le le tagi o fafie e tusa ai ma le tost.

O le tele o faʻataʻitaʻiga e iai se tagata faʻatau umi e fesoʻotaʻi le masini ma nila enlers. Lea e mafai ai ona e fuaina le susu susu o laupapa mamao pe a mago i le potu. I le taimi lava lea, o le lagona lelei o loʻo tuʻuina atu i totonu o polokalame o loʻo i ai i le ogatotonu o le faaputuga. O le masini lava ia ua tuu i fafo atu o le potu. A faʻavae, e manaʻomia le faʻasaʻoina o se mova. Ole auala e sili ona lelei e talafeagai e pulea ai le faiga mago i le fafie, ae e tatau ona maitauina e masani lava e masani ona maua ai taunuuga mataga. Lenei ua tupu mo ni mafuaaga se lua: ona o le faʻamafanafana o ni nila o nini o le sensors, o loʻo momoli atu ona laʻau i nofoaga o le soli o le suctio.

Ile tulaga e le manaʻomia tele i ai e le manaʻomia tele i le fafie i luga o fafie, pe a fai o loʻo matou talanoa e uiga i faʻamatalaga, e mafai ona fuafuaina le suavai suamalie. E leai se nila, Ae na lava le faʻaaogaina o le laualuga o le ato nan. O le mataupu faavae o le gaioiga o le masini e faʻavae i luga o le fuaina o le umi o eletise eletise, lea o le a eseese ai e faʻalagolago i le tausuaga. A fuaina, o ia morered mita tatau e tatau ona iloa fafie i le ituaiga.

Faamago fafie

Susu laupapa - e le o se fuaiupu. E mafai foʻi ona aumai i se tulaga talafeagai e aunoa ma le faʻamago i le potu. E le gata i lea, o le siosiomaga i le inisi o le a fautuaina mo soʻo se lupe.

Ua faʻaitiitia fafie ua faʻaititia i lona teuina saʻo. Mo lenei, e faʻaauʻuina atu i se nofoaga i luga o se ata, puipuia i le faʻaaogaina o le timuga ma le susulu o le la. O le tulaga mulimuli e mafua mai i le mea moni i lalo o le la, o le laufanua o laupapa vave ona faʻamaloloina ma faʻamago, ma o le taimi pito i lalo o totoe. Ona o lenei, voltage e tupu, ua solia le togavao.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻapipiʻiina o le auala amata i le umukuka ma o latou lava lima

O le faaputuga o loʻo setiina e le faʻailoga i le maualuga o le sili atu o le 0.5 m mai le eleele. O le pito i luga e tatau ona i ai se siʻosiʻomaga sili ona fiafia. Ina ia aloese mai le le mautonu o laupapa, o le mamao o le va o le lagolago e le tatau ona sili atu 1.5 m m - fasi fasi mafiafia i le 100- 150 mm. O lenei mea o le a maua ai le sili atu le salalau. E le mafai ona teuina i se tasi laumua o laupapa, ia ese le lelei o le susu: O le lakapi Hygroscopic, ma matutu o le a afifiina mai le susu.

Ole taimi e manaʻomia ai le faʻamago i se faʻailoga o le 18-22% o le susu eseese mai le 9 i le 40 aso. E faʻalagolago i tulaga tau aʻea, o le taimi o le tausaga ma le mafiafia o mea.

Faitau atili