Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Anonim

Za ekskluzivni interijer možete stvoriti vrata klizna vrata vlastitim rukama. Korištenje takve detalje pomaže kompetentno planirati prostor sobe. Da bi se takva instalacija sami učinila, mnogo truda neće trebati.

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Olovka za klizna vrata.

Neke značajke dizajna

Prije izrade rješenja i instalirajte klizna unutarnja vrata, ne bi povrijedila istraživati ​​sve njihove pozitivne i negativne strane. Ti čimbenici utječu na trenutke u pogonu i njihovu lokaciju u unutrašnjosti sobe.

Snage kliznih vrata:

  • Praktično ne zauzimaju korisno područje stambenih prostora;
  • Zbog nepostojanja petlja vrata nema strašnih nacrta takvih vrata, to znači da neće ući;
  • prilično svjetlo otvaranje i zatvaranje, ali samo pod uvjetom rada i pravovremene brige za valjak mehanizam;
  • Ako želite, vrata mogu biti opremljena automatizacijom;
  • Tehnologija goriva za vrata podrazumijeva odsutnost pragova s ​​vlastitim rukama, ali u ovom trenutku treba imati na umu da pojedini modeli mogu imati niže vodiče koji su nešto slični pragovima.

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Mehanizmi za klizna vrata.

Slabe strane kliznih vrata:

  • Uređaj takvih krila ne sprječava prodor stranih zvukova u sobu, kao i, unatoč činjenici da se vrata ne chlu u nacrtima, još uvijek preskaču hladno;
  • Takva klizna vrata nisu prikladna za ulogu ulaza, ali u seoskoj kući može se koristiti za izlaz iz terase;
  • Ipak, zbog originalnosti dizajna, priključci za vrata imaju prilično visoku cijenu, to uzima u obzir da su sami platna također značajan;
  • Okviri mogu nastati iz formulacije namještaja pored otvora.

Slifristički sustavi vrata

Vrata mogu imati razliku ne samo u vanjskom dizajnu, već i vrsti posla. Osnova takvih proizvoda sastoji se od mehanizama valjaka, gornjeg ili donjeg vodiča i poklopca vrata (jedan ili više).

Članak o toj temi: Kako pronaći vodu na parceli? Sedam načina za pronalaženje vode

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Shema učvršćivač klizna vrata.

Svaki dizajn može imati 1-4 valjki, osim ili gornji ili donji (i može oba) vodič i vrata ili vrata. Prema tome, kao dodatna oprema ide ploče koje su dizajnirane za dekor mehanizama, potrebna oprema za vrata, dobro i gotovinu.

Unutrašnja vrata vlastitim rukama možete napraviti sljedeće vrste:

  • vrata kupe;
  • kaskadna klizna vrata;
  • jedan-dva-tri i četverodimenzionalna vrata;
  • Radio-klizna vrata.

Završetak kliznih struktura

Budući da su klizni modeli prilično originalni dizajn, naravno, treba prikladne opreme. Opremanje platna s ručkama, oni su "umetnuti" tako da ne ometaju otvoreni položaj, pogotovo ako se vrata pokreću u nišu. I brave su prikazane u vertikalnom položaju.

Klizni dizajn često ima standardni skup za njegov model. Ali u isto vrijeme, ako želite, možete ga promijeniti na onaj koji vam se sviđa. Ali treba pamtiti da je prije takvog zamjene bolje konzultirati se s stručnjacima, jer nisu svi mehanizmi usporedivi s takvim vratima.

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Uvlačići ulazni krug vrata.

Izvorna metoda otvaranja platna osigurava se posebnim valjcima na tračnicama. Svaka vrsta vrata, ovisno o načinu otvaranja i broju tkanina, ima jednu ili drugu vrstu mehanizma i njegov definitivan broj vodiča. Također utječe na materijal iz kojeg se izvodi platno, jer oni mogu biti vrlo različiti u težini (staklo će uvijek biti teže od drva).

Neka vrata otvorena na određenom principu (kaskadno i vrata-coupe), što je potrebno dodatno kupiti ne samo vodiče, već i žlijeb koji daju pravi smjer kretanja.

Na takvim elementima, kao vodič i mehanizam valjka, ne može se spremiti. Oni osiguravaju pouzdanost i stabilnost rada strukture. To se posebno odnosi na staklena vrata i strukture iz masiva, a to su oni zbog njihove veće težine potrebni su dodatni donji vodiči.

Članak o temi: Male panele: Što je to, prednosti i nedostaci materijala

Kako napraviti vrata odmora?

Prije izrade skrodni vrata s vlastitim rukama, trebali biste znati za opcije za njegovu instalaciju.

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Instaliranje kliznih vrata.

  1. Odvajanje stambenih područja. Najčešće bira dva krila, koja će biti podijeljena na zone jednu sobu. To jest, kada su vrata zatvorena, dobivaju se dvije različite zone, a na otvorenom položaju kombinira ih.
  2. Razdvajanje sobe i proširenje. To može biti loggia, balkon ili terasa. Budući da takva proširenja imaju glavnu svrhu davanja svjetla u sobu, onda je najbolje instalirati staklo platna u ovom slučaju. Osim toga, takav model će vizualno povećati dnevni prostor, pogotovo ako je to vrata u privatnoj kući s pristupom terasi.
  3. Odjel za tehničke prostorije. U kući ili u apartmanu često postoje skladišne ​​sobe ili podružnica, a za njihovo pokriće možete instalirati vrata vlastitim rukama s različitim kupeom.

Kada se nanosi vrata u kupaonicama, vrata radijusa smatraju se najsloženijim dizajnom. Ovaj model može se naći u rasporedu tuš kabina. Oni su zakrivljeni platna, najčešće staklo, kao i posebno pod njima izgrađene zakrivljene vodilice.

Nezavisna instalacija kliznih vrata

Nakon što su sve nijanse sobe uzete u obzir iu skladu s tim, kupljen je potreban dizajn, moguće je pokrenuti neovisnu instalaciju. Prvi put je bolje početi s jednim vratima. Ako sve odvaja s njom, u budućnosti će biti moguće za složenije zadatke.

Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Vrste kliznih vrata.

Kuhani alati:

  • olovka;
  • rulet;
  • razina izgradnje;
  • Ovisno o vrsti pričvršćivanja: tiple, zagrade ili drveni drvo.

Slijed rada je sljedeći:

Prva stvar koja sve počinje, Margup. Uz pomoć ruleta, visina otvora se mjeri, ali uzimajući u obzir donju prazninu (1.5-2cm) i gotov valjak mehanizam s vodičem. Odgovarajuće oznake nalaze se horizontalna linija na zidu iznad otvora. Nakon čega su povezani. Naravno, moguće je označiti oznaku stapam mreže ispod otvaranja i već zabilježiti crtu na svom gornjem rubu. Ali i ovdje, dodajte visinu vodiča s kliznim mehanizmom.

Da bi se vrata glatko izišla i nisu se vozili, linija bi trebala biti savršeno horizontalna.

To se može postići kontroliranjem razine konstrukcije.

Članak o temi: Nuts GOST

Sustav sklopivih vrata.

Zatim je samo željeznička pruga pričvršćena na izvučenu liniju. Odabir pričvršćivanja je isključivo individualno. Postoji mogućnost pričvršćivanja kostila na zid, a možete koristiti subrangi ili drvenu traku.

Treba napomenuti da bi se izbjegla odjeća zida, tračnice su pričvršćene na određenoj udaljenosti od zida (približno 0,5 cm). Ali opet, svaki vodič može imati vlastite nijanse u pričvršćivačima, jer se može pričvrstiti na strop ili vanjske površine.

Kao što je već spomenuto, klizna vrata uštede prostor na radijusu otvaranja običnih vrata, ali je još uvijek potrebno napustiti mjesto kako bi odložio na stranu. I sve zato što je duljina vodiča uvijek dvostruko više širine platna, a stručnjaci u isto vrijeme savjetuju da se zalihe od još 5 cm.

Sklopljeni valjkasti uređaj je umetnut u posebno namijenjeni nosač, koji je pričvršćen na tračnice na štetu vijka.

Sljedeće preko poklopca vrata instalirani su sidra za valjke. Njihovo pričvršćivanje trebalo bi se pojaviti na udaljenosti od 0,5 cm od ruba platna.

Nakon toga, platna vrata je pričvršćena. Da biste to učinili, to bi trebalo podići i zajebati vijke u odgovarajuće staklenice vrata na vrhu mreže. Ako vrata nema glatke horizontalnosti, onda uz pomoć upletenih vijaka, ovaj se trenutak može podesiti. Posljednji korak treba instalirati dodatke za vrata.

Moderne tehnologije ne stoje mirno, tako da svaki dan postoje sve noviji i zanimljiviji materijali. I zahvaljujući tome, nedostaci kliznih vrata mogu se pretvoriti u njihove značajke, pa čak i prednosti.

Čitaj više