Sklopivi drveni stolac do-it-yourself: materijale, izgraditi tehnologiju

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Alati i materijali
  • Tehnologija sklopivog stolice
  • Stoličica na sklapanje
  • Rad Tubereta

Jednostavno, udobnost i sposobnost da postanu minimalne veličine, oslobađajući razmak deficita - sve se to može nazvati karakteristikama skloništa. To uzrokuje da često ljudi koriste sklopive stolice u prevelikim prostorijama, u kuhinji, dok posjećuju vikendice. Takva stolica, naravno, može se kupiti u trgovini, ali se može i samostalno primjenjivati ​​primjenom opisane tehnologije. Rezultirajući model bit će ugodan ne samo za kuću, već se i savršeno uklapa u uvjete vikendice. Može se vidjeti takav dizajn. Prva faza će biti priprema materijala koji će biti korisni u procesu rada na proizvodnji stolice.

Sklopivi drveni stolac do-it-yourself: materijale, izgraditi tehnologiju

Sklopiv crtež stolice.

Alati i materijali

  • borove šipke s poprečnim presjekom od 30x30 mm;
  • ploče s debljinom od 20 mm;
  • pletena;
  • čelična šipka s poprečnim presjekom od 10 mm (360 mm);
  • vijci promjera 5 mm (dužina 70 mm);
  • orašasti plodovi;
  • podloške;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • sječivo;
  • pila;
  • PVA ljepilo.
Takva drvena stolica ima dizajn koji se sastoji od 4 noge, od kojih 2 ima malo veliku duljinu, 2 osobe - kratko.

Da biste dugo mogli koristiti 900 mm dugačke šipke, za proizvodnju kratkih hlačica trebate trake od 550 mm. Stolica ima cross-ligament za 2 duge noge, za koje biste trebali koristiti nekoliko segmenata ploče s dimenzijama od 400x50x20 mm, kao i 340x50x20 mm.

Rake, koji bi trebao imati veličine 400x70x15 mm, formirat će naslon sjedala. Dva više rezova ploče s dimenzijama 280x50x20 mm nastupit će u ulozi križne trake koja kombinira kratke noge. Trebat će se dva bloka s dimenzijama 290x30x30 mm za stvaranje sjedala s sjedalom koje bi trebalo birati s 6 rijeka, od kojih je svaki 340x40x15 mm.

Članak na temu: topli katovi s vlastitim rukama u apartmanu na 1. katu

Natrag u kategoriju

Tehnologija sklopivog stolice

Shema montaže stolice.

Započnite rad na skupštini slijedi sa sjedala. Da biste to učinili, uzmite podršku, stavljajući ih ispred sebe. Uz povlačenje od 40 mm od rubova, izbušite rupe koje će biti korisne za čeličnu šipku. Rupe bi trebale biti izbušene na oba reketa s povlačenjem na drugoj strani nosača 70 mm da se oblikuju rupe namijenjene za vijke koji će pričvrstiti sjedalo s nogama kraćim.

Tada morate pričvrstiti sjedala na nosače pomoću vijaka. Prvi, koji se nalazi iza straga mora biti pričvršćen na vanjskom rubu tako da se potporne šipke uklanjaju 340 mm. Tada biste trebali uzeti drugu željeznicu kako biste ga pričvrstili samoizvladi. Da biste to učinili, povlačite se 3 cm od ruba tračnice s 2 strane. Nakon što možete popraviti preostale tračnice koje čine sjedalo. Pričvršćivanje preostalih tračnica treba provoditi između prvog i drugog na takav način da su utori od 1 cm ostali između njih. Nakon čelične šipke će se trgovati u rupu, sjedalo se može završiti.

Zatim nastavite s proizvodnjom dugih nogu. Gornji dio nogu treba biti opremljen rupama pod savijenim, za to, 110 mm treba povući s gornjeg ruba. To će biti potrebno za pričvršćivanje poprečnog snopa duljinom od 340 mm. Pod leđima mora biti označena. Iz rupa koje je potrebno povući 40 mm. Ovdje je potrebno vježbati s pilom. Bruces nogu u bočnim dijelovima trebaju biti opremljeni žljebovima, koji bi trebali biti rezani vidom, hodat će štapom u njima, vodeći sjedalo u pokretu. Jasni ciljevi treba očistiti uporabom dlijeta, pomoći će vam da se dobije jedan dubina žlijeba od početka do kraja.

Ispred, donji dio nogu se isporučuje s rupama, što će ojačati drugi poprečni ligament samoizgradom. Da biste to učinili, primjenjuje se na noge, koje će vam pomoći da izbušite rupe namijenjene samo za vijke, 2 vijka sa svakom od strana. Kako bi se izbjeglo ljuljanje prije vijaka, ta mjesta gdje će se stavke dodirivati, morate se operiti s ljepilom. Tada možete nastaviti s montažom okvira dugih nogu. Da biste to učinili, krmači su umetnuti u praznine, koji je prethodno bio fiksiran na sjedalu, učvršćivanje nogu ligamentima. Svaka kruta veza mora biti propuštena s ljepilom. Povratak mora biti fiksiran samo-crtanjem na vrhu nogu.

Članak na temu: Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Sklopivi drveni stolac do-it-yourself: materijale, izgraditi tehnologiju

Veličine preklopnih stolica.

Sada možete nastaviti s proizvodnjom malih nogu. Nakon što su izmjerene sredine nogu, rupe u kojima će se umetnuti vijci koji spajaju noge različitih duljina. Od gore navedenog, morate izbušiti rupe za vijke koji će pričvrstiti sjedalo s kraćim nogama. Dopušteno je izbušiti rupe kako bi se u potpunosti sakrili vijke.

Na brandent, potrebno je popraviti poprečne košulje, svaki 280 mm. Svi spojevi također treba propustiti ljepilom. Mora se ojačati bliže knjizi, a drugi - iznad spojeva s dužim nogama.

U ovoj fazi možete nastaviti s montažom stolice. Uz pomoć vijaka, sjedalo mora biti ojačano na noge. Dakle, drvena stolica će dobiti hingirane veze. Sada stolica, s vlastitim rukama, spremni.

Alati i materijali za sklopive alate:

  • mlin;
  • Lobik;
  • odvijač;
  • Sander;
  • stezaljke;
  • rulet;
  • olovka;
  • Leptir petlje;
  • ukosnica;
  • pletena;
  • PVA ljepilo;
  • toniranje laka;
  • Beech štit;
  • Kut gradnje.

Natrag u kategoriju

Stoličica na sklapanje

Na prikazanoj preklopnoj tobabreti sa svim veličinama.

Za početak, izrezati krug, čiji je promjer 350 mm, a zaštitnik se mora koristiti. Takva sklopiva stolica će izgledati. Može se vidjeti da postoji ručka u sjedištu takvog dizajna. Za svoju proizvodnju možete koristiti bušilicu, čiji je promjer 22 mm, trebali bi izbušiti 2 rupe na sjedalu, i bit će potrebno izdržati isti korak od ruba. Udaljenost između središnjih točaka trebala bi biti 120 mm. Zatim, rupe moraju biti povezane s propilacijom primanjem ručke.

Pogonski dijelovi s dvije strane mogu se rezati. Prekine i detalji nogu iznutra nisu potrebni.

Ravan mlin od 8,5 mm, neophodan za stvaranje jaza u unutarnjem okviru nogu, može postati problem, budući da su takvi rezači na prodaju vrlo teško pronaći. Postoje 2 alternativne opcije za smanjenje jaza. Jedna izvedba uključuje stvaranje rupa za duljinu praznine i naknadno kucanje skakača pomoću dlijeta. Druga opcija osigurava formiranje 2 konačnih rupa, kao u procesu glodanja i daljnje damping između kanala, za koje bi se trebao koristiti Jigsik. U tom slučaju, trebat će vam noga, koja će pomoći vježbanju uzdužnog rezanja.

Članak o temi: ograničivač vrata vlastitim rukama: čep, tkanina

Noge na vrhu moraju biti oblikovani formiranjem kuta jednaka 30 stupnjeva. Od dna, noga je poželjna za krug. Skanovići između njih su montirani na omote, podmazani ljepilom. Pojedinosti o nogama trebaju biti ojačane stezaljcima, a nakon ostataka prije sušenja.

Natrag u kategoriju

Rad Tubereta

Prilikom sastavljanja petlje stolice, morate pričvrstiti vijcima od 3.5x16 mm. Ali noge na sjedalu moraju biti učvršćene na petlju. Koristeći oblogu štita, morate povući cijev koja će zatvoriti sredinu kose. U tom procesu treba koristiti malu tokaricu, ali postoji alternativno rješenje koje uključuje proizvodnju cijevi s okruglim poprečnim presjekom, ali multiceted, koji se može postići koristeći planer.

Da bi stolica imala zasićenu boju, možete se nekoliko puta mokrivati, sušili sve detalje. Nakon što se treba liječiti plitkim brusnim papirom, pokriti lak u dva sloja ili više, nakon toga stolica ne samo da će biti udobna, već i elegantna unutarnja stavka.

Čitaj više