Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Anonim

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Svi moderni apartmani opremljeni su individualnim grijanjem, tako da topli kat neće napraviti problema.

Najhladnija soba u kući je uvijek kupaonica, jer se zagrijava samo od grijane pruge ručnika, pa je pitanje kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja, posebno važnog.

Ovaj članak će sadržavati sve aspekte instalacije s prednostima i nedostacima sustava. Nakon što je shvatio s prikazanim pitanjima, bit će moguće staviti tople podove čak i sa svojim vlastitim rukama.

Ugradnja toplim katovima u kupaonici: prednosti i mane

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Ne spojite krug vode na grijanje bez rješavanja relevantnih primjeraka

Instalacija toplog poda u kupaonici može se lako napraviti na sebe. U apartmanima za centralno grijanje, mijenjajući sustav grijanja bez potrebnih dozvola je nezakonit.

Ako je neovisno, bez znanja pojedinih organa, napravite tople podove od centralnog grijanja, onda će se susjedi žaliti da je dovoljno hladno u stanovima, jer tlak u cijevima pada. Ako se utvrdi da su topli podovi bili pogriješili, bit će potrebno ukloniti sustav i platiti kaznu.

S obzirom na takve činjenice, u domovima visokih porasta preporuča se pokretanje montaže tek nakon dizajna potrebnih dokumenata i dozvola.

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Dvosmjerni ventil

Alternativna opcija može biti električni sustavi podnog grijanja.

Ako će biti položen sustav grijanja vode, često se koristi za povezivanje s grijane pruge ručnika. Glavna stvar je u ovom slučaju, pazite ne samo o sebi, već io susjedima.

Oni mogu imati smanjenje temperature u baterijama. Kako bi se izbjegli toplinski gubici od drugih ljudi, stavlja se dvosmjerni ventil.

Prije instaliranja trebali biste se upoznati s nedostacima i prednostima sustava, koji su prikazani u tablici:

Dostojanstvonedostaci
jedanSustav je nevidljiv za oči i ne zauzima za razliku od radijatora.Početni trošak je prilično visok.
2.Kupajte se i budite u sobi ugodniji kada stojite na toplom katu.S toplim katovima ne mogu se instalirati neke vrste premaza. Ali u kupaonici se u pravilu primjenjuje pločica, tako da se ne bi trebale pojaviti poteškoće.
3.Brzi povrat na sustav grijanja.

Članak o temi: Kako napraviti dekorativni zaslon za sobu s vlastitim rukama (12 fotografija)

Ako napravite instalaciju vlastitim rukama, tada će se troškovi značajno smanjiti i samo će pozitivne emocije biti iz sustava grijanja.

Potrebno je zapamtiti dozvole koje će biti uklonjene iz plaćanja novčanih kazni pri spajanju sustava na centralno grijanje, kao i iz parnice.

Stepped instrukcije ugradnje grijanja

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Oni koji su zainteresirani za to kako napraviti tople etaže u kupaonici od grijanja, morate se upoznati s mogućim nijansama:

  1. Sustav grijanja radi iz vruće vode, tako da se cirkulacijska pumpa mora instalirati za stalno punjenje.
  2. Da bi se uklonila stagnacija vode i hidrodrama, stavljen je uređaj za izravnavanje tlaka.
  3. Uvijek morate ukloniti zrak iz cijevi.
  4. Sva voda, koja se kreće kroz sustav, vrlo je vruće, a za pod je neprihvatljivo. Potrebno je instalirati mehanizam kojim će se topla i hladna voda miješati, a temperatura je izravnana na prihvatljive 40 stupnjeva.
  5. Pročistiti montirani filtar.

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Budite sigurni da razmislite o mehanizmu za reguliranje temperature vode

Može se primijetiti da sustav grijanja kupaonice ne završava na polaganju cijevi. Osim toga, morate kupiti i isporučiti različite opreme. Shema montaže izgleda ovako:

  1. Priprema. Potrebno je zamijeniti vodovod i kanalizaciju, kao i izračunati i razmisliti o cjevovodnom shemu za buduće grijanje. U ovoj fazi se provodi kupnja materijala i uklanja se stari kat premaz.
  2. Hidroizolacija. Na pozornici podrazumijeva upotrebu posebnog filma ili vrećica kao zaštitnog sloja od vode koja teče u susjede. To je ovaj sloj koji će poslužiti kao jedina obrana koja neće dopustiti da voda odmah dođe do susjeda u nastavku.
  3. Chernovaya estrih. Na temelju poda je položena od strane Claympsit ili drobljeni kamen malog frakcije. Nakon toga, popunjavanje estriha na svjetionicima. Tada je soba ostavljena tjedan dana da se osuši. Da biste isključili pukotine preko mraza, estrih je navlažen vodom.
  4. Toplinska izolacija. Da bi se uklonili toplinski gubici na pod, materijal je složen, koji je prekriven folijom. Ako visina kupaonice dopušta i nije kritična da ga izgubi, koristi se ekstrudirani polistiren. Ojačana rešetka je instalirana na vrhu filma.

    Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

    Samo na ravnom estrihu vodenog kruga funkcionirat će ispravno

  5. Ugradnja cijevi. Ugradnja vodenog kruga se vrši na projektu. Za konturu se mogu koristiti i metalni plastični i umreženi polietilen. Fiksiranje se provodi uz pomoć stezaljki ili letvica, a polaganje je napravljen od strane zmijske metode.
  6. Čisti estrih. Primijenjena betona M200 i izlivena iznad cijevi za 5 cm. Možete koristiti druge formulacije, glavna stvar je da mogu izdržati temperaturne razlike.
  7. Završni rad. Mjesec dana kada beton suši, možete početi instalirati pločice ili druge podove za kupaonicu.

Ne preporučuje se dopustiti spojevima da eliminiraju protok cijevi, kao i polaganje cijevi blizu umivaonika i ispod kupaonice. To neće dati nikakav rezultat, a potrošnja sredstava za kupnju materijala će se povećati. Detaljan opis procesa montaže estriha Vidi u ovom videozapisu:

Za kupaonice u visokim domovima, kolektor ne koristi često. Zbog malog kvadrature prostorije, vodeni krug se povezuje s grijanim ručnikom i to je sasvim dovoljno.

Izlijevanje podova i spajanje grijanja

U slučaju samopouzdanja u kupaonici u kupaonici, preporučuje se korištenje samonivelirajućih i izravnavanje mješavina, osim toga, primjenjuje se estrih uzimajući u obzir određene zahtjeve:

  1. Otpornost na temperaturne razlike. Samostalno napraviti cementnu smjesu koja neće dati pukotine nakon nekoliko godina korištenja toplih podova je vrlo teško, u vezi s kojom je bolje kupiti gotove kompozicije.
  2. Snagu. Za sustav grijanja podova, konstantna opterećenja s različitih temperatura i vlage karakteristične su. Napravljena je rešetka za pojačanje kako bi se ojačala baza.

Samo visokokvalitetna mješavina moći će sigurno povezati sve slojeve toplog poda, koji su gore opisani i čine monolitni dizajn.

Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Da biste spojili grijanje u kupaonici, trebate koristiti jednu od sljedećih opcija:

  1. Iz grijane pruge ručnika. U tom slučaju, temperatura se neće promijeniti, a sustav će raditi s toplom vodom, koji ulazi u ogradu ručnika.
  2. Od centralnog grijanja. Ova metoda spajanja je prilično problematična jer to zahtijeva ne samo dozvole, već i za stvaranje projekta.
  3. Iz kotla. Omogućuje podešavanje temperature. Ova metoda će zahtijevati instalaciju termostata.

Prije instaliranja sustava podnog grijanja trebate razmotriti pogreške koje se često pojavljuju iz mnogih ljudi:

  1. Potreban je vodonepropusni sloj, propuštanje se može pojaviti bez nje. Vodoonacija neće dopustiti kondenzata i vlage susjedima.
  2. Ako ne postoji jasan plan rada i način polaganja cijevi, onda rad može značajno odgoditi vrijeme, a željena procjena će biti netočna.
  3. Sve dozvole se dobivaju prije početka instalacije, nakon što se rad provodi, to je složenije za dobivanje dokumenata.
  4. Zabranjeno je primijeniti konvencionalnu otopinu cementa. Trebalo bi imati dodatne aditive koji neće puknuti i ne raspadaju estrih za nekoliko godina. Shema priključka za konturu vode na baterije, pogledajte ovaj videozapis:

Nakon što je proučavao osnovna pravila za ugradnju sustava toplih katova u kupaonicu od grijanja, možete raditi sami, s obzirom na sve aspekte. Ako iskustvo u radu nije dovoljno, onda je bolje povjeriti rad stručnjacima, jer protok takvog sustava može učiniti u skupu popravak ne samo u stanu, već iu susjedima.

Članak na temu: krevet radi sami iz metala - proizvodnja i slikanje

Čitaj više