Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Anonim

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Za svaku vrstu linoleuma potrebno je odabrati različite ljepilo uzimajući u obzir karakteristike premaz. Pravilno odabrano ljepilo povećat će život premaz i minimizirati moguću deformaciju linoleuma.

Stručnjaci preporučuju korištenje posebnog ljepila Bobode za linoleum. U ovom članku detaljno ćemo razmotriti vrste ljepljivih tvari, njihova potrošnja je 1m2 i prednosti primjene.

Prednosti i nedostaci Linoleuma za lijepljenje

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Na zalijepljeni premaz nije deformiran tijekom cijelog života

Ispravno odabrano ljepljivo rješenje pomoći će u osiguravanju dobrog oblaganja s poda. Pluse od ljepila za linoleum uključuju:

  1. Visokokvalitetni pričvršćivači za oblaganje omogućit će povećati snagu i razdoblje rada.
  2. Tiskanje značajno povećava čvrstoću spojeva između listova.
  3. Ljepilo će izbjeći deformaciju premaza.
  4. Noge iz stolica ili kauča neće ostaviti znojenje na premaz, fiksne upotrebom tvari.

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Nedostatak takvih rješenja je potreba čekanja na njihovo sušenje.

Svaka vrsta ljepila ima vlastiti period mase i mraza, koji je naveden na paketu.

Moguće je dobiti daljnju obradu i ugradnju namještaja tek nakon datuma isteka.

Još jedan nedostatak primjene pripravaka je nemogućnost poravnavanja površine. Ako je pod neujednačen, ispred podnice linoleuma bit će potrebno da bi unaprijed napravio estrih.

Vrste ljepila i njihove potrošnje

Sva ljepila za linoleum podijeljen je u 2 glavne vrste:

  • disperzivno;
  • reakcionarna.

    Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

    Vrste linoleum ljepila

Potrošnja ljepila za linoleum je u rasponu od 0,2 do 0,6 kg na 1m2. Razlike ovise o vrsti smjese i poda.

Sastav disperzije

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Formulacije disperzije nemaju neugodan miris

Pripravak disperzije se proizvodi na vodi s dodatkom akrilne, krede i lateksa. To je ekološki prihvatljiv, nema oštar miris i preporučuje se za uporabu u stambenim zgradama.

Najpoznatiji su 3 vrste disperzijskih smjesa:

  1. Bustilat. Je univerzalno rješenje. Sastoji se od krede i lateksa. Koristi se za podove premaza od filca.
  2. Akrilate. Osnova otopine je termoplastična smola. Važna karakteristika smjese je visoka stopa viskoznosti. Koristi se za premazivanje na temelju vlakana, jute ili sintetike. Preporučuje se za uporabu u prostorijama s velikim opterećenjem na podu. Sastav će pružiti pouzdanu kvačilu linoleuma s bazom.
  3. Gumilaks. Napravljen je na temelju lateksa i gume. Koristi se za prirodni linoleum. Također se često koristi za premazi na temelju osjetljive i sintetike.

Razmotrite da disperzijski ljepilo ima vrlo značajan nedostatak. Na niskoj temperaturi ili visokoj vlažnosti, potpuno gubi svoja svojstva.

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Nakon smrzavanja, ljepilo će izgubiti elastičnost i jednostavno će otkriti, a zbog vlage, linoleum se može početi radovati.

Potrošnja takvog ljepljivosti je oko 0,3 kg na 1m2. U isto vrijeme, možete lako oprati rješenje pomoću uobičajene vode. Koristite spojeve disperzije preporučuju se samo u dobro grijanim sobama. Indikator vlažnosti ne smije prelaziti oznaku od 60%. Metoda polaganja pomoću pripravka disperzije može se vidjeti u sljedećoj shemi.

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Reakcijski sastav

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Epoksi ljepilo je vrlo plastična

Takvo ljepilo se proizvodi na temelju dvije komponente - poliuretan i epoksid. Zbog kemijske reakcije i događaj ljepila dolazi. Rad s premazima s korištenjem takvih smjesa naziva se hladno zavarivanje.

Prednosti ovog pripravka su visoka razina plastičnosti, zaštite vlage i sprječavanje skupljanja podne obloge. Profesionalci preporučuju korištenje takvog rješenja za rad s komercijalnim linoleumom. U isto vrijeme, osigurat ćete visoku čvrstoću i zaštitu od mehaničkih oštećenja.

Razmotrite da reakcijska otopina ima visoku opasnost od požara. Osim toga, ima snažan specifičan miris. Upotreba takve smjese u stambenim prostorima je iznimno preporučena.

Protok reakcijskog ljepila za linoleum na 1m2 već je nešto viši i je približno 0,4 kg. Sastav "Bustilat" također ima vrlo visoku potrošnju, što je oko 0,5 kg. Za detalje o izboru ljepila pogledajte ovaj videozapis:

Kriteriji za odabir ljepila

Potrošnja linoleuma za 1m2: Kalkulator

Ako je linoleum smješten u jednu web, upotrijebite formulacije disperzije

Prilikom kupnje ljepljivih mješavina potrebno je uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

  1. Vrsta baze. Pod se može apsorbirati (na temelju betona i cementa) ili neizbježnog (na bazi mramornog) vlage. Za apsorbiranje površina, ljepilo je prikladno na temelju disperzije vode. Koristi se za cement, betonsku ili drvenu površinu. Ako pod ne apsorbira vlagu, mogu se koristiti reakcionarne formulacije.
  2. Područje kuće. Za male sobe, laing linoleum može biti napravljen od strane jednog weba. U ovom slučaju, rješenje za disperziju savršeno se nosi s lijepljenjem, koje nema otapala.
  3. Pogled na premaz. Ljepilo se mora odabrati ovisno o karakteristikama i svojstvima linoleuma. Valjak obično ukazuje na preporuke za izbor ljepljive tvari.

Kao što možete vidjeti, korištenje ljepila za linoleum je dobro rješenje. Potrošnja tvari je niska, stoga neće biti posebnih financijskih troškova. Glavna stvar je ispravno odabrati sastav, rezultat i kvalitetu rada ovisi o tome.

Članak na temu: Gipsum strop: Kako instalirati vlastitim rukama?

Čitaj više