? Postavka tablice u različitim zemljama svijeta: Značajke i običaji

Anonim

Posluživanje je dugo personificirano poštovanje vlasnika kuće do svojih gostiju. Ova drevna umjetnost razvila se u skladu s tradicijom zemlje. Da biste ispravno ukrasili stol za sastanak u večernjim satima, morate promatrati jednostavna pravila i običaje hranjenja jela, aranžmana jela i pribora za jelo. Lijepo ukrašena hrana donosi pozitivnije emocije i stvara posebnu atmosferu.

Stol posluživanje u različitim zemljama svijeta u velikoj mjeri ovisi o nacionalnim osobinama i značajkama za primanje gostiju. U ovom članku ćemo pogledati kako se stol poslužuje u različitim zemljama svijeta, a koje su značajke ovog procesa.

Japanski stil

Posluživanje japanskog stola jedan je od najtežih, jer ima brojne razlike od uobičajenog europskog. Kopači, pladnjevi, ploče, duboke šalice, štapići - sve je to sastavni dio služenja japanskom tablici tablice. Takvo obilje elemenata može uplašiti gostovanje nekubica, ali nakon nekog vremena ćete razumjeti koliko je to zgodno.

Sve potrebne stavke (stol, sjedalo) postavljene su prema principu asimetrije, što omogućuje postizanje slobodnog sastava i vizualnog širenja okolnog prostora.

Tablica u japanskom stilu

Postoji nekoliko osnovnih pravila japanskog posluživanja:

  • Za svaki gost priprema odvojeno mjesto za označavanje, uobičajeno je koristiti posebne salvete ili pladnjeve. Česta jela su smještena u središtu stola, najčešće je juha ili vruća.

Japanski stil služi

  • Za razliku od uobičajenih ruskih stanovnika, Japanci koriste štapiće - nalaze se ispred tanjura. Imajte na umu da štapići ne bi trebali doći u dodir s posuđem. U tu svrhu primjenjuju se drveni štandovi.

Japanski stil služi

  • Etiquette stola preuzima sljedeći položaj posuđa - hrpa s rižom postavljena je na desnoj strani i zdjelu s juhom na desnoj strani. Povrće, meso i riba se stavljaju na desno. U sredini postoje različiti umaci i aditivi.

Japanski stil služi

U kazahstanskom stilu

Većina Kazahaks se pridržava drevnog običaja Dastarhane - to je obrok, sazvan za cjelokupni obrok u čast obitelji, vjerskih i drugih proslava. Izgubljeni putnik ne može napustiti kuću bez da odobri sofisticirana jela Kazahstanske kuhinje. Veličanstveni će biti pogubljenje nego što je plemenost će biti njegov vlasnik, velikodušni će biti darovi Allaha za ovu obitelj.

Kazahstanski svečani stol

Za ukrašavanje tablice u Kazahstanskom stilu, prije svega morate ga vidjeti s snježnim tabellotom s nevjerojatnim ukrasom. Izbor ukrasa odražava misele vlasnika i njihov stav prema gostima. Potrebno je dati prednost klasičnim modelima s šarenim izvezenim uzorcima, duljina weba mora odgovarati utvrđenom kriteriju - ne bi smjela pasti ispod razine sjedala.

Članak o toj temi: Mi služimo tablicu s ukusom: odabir jela, aparata i pribora [elegantni setovi]

Kazahstan

Nedavno je posluživanje u KAZAKH stilu počeo stjecati sve više i više europskih značajki. Jedna od tih posuđenih tradicija bila je dizajn salveta, sklopivši ih na poseban način. Da biste to učinili, odaberite sjajne, kontrastne modele i ukrasili ih u obliku "broda". Primjer ove metode može se vidjeti na fotografiji ispod.

Ubrus

Glavni ukras stola u KAZAKH stilu je razna živopisna jela. Njegova količina i dizajn u velikoj mjeri određuje priroda događaja. Osobito popularan s objektima nalik suncu i mjesecu. Poželjno je da su jela izrađena od drva i ukrašena odgovarajućim ukrasima relevantnim za ovim ljudima.

Pribor u kazahstanskom stilu

Ako govorimo o mjestu posuđa, onda je sve jednostavno: hrana se postavlja u pločama i postavljena je u krug.

Postavljanje stola u Kazahstanskom stilu

Drevna Kazahstalna tradicija određuju slijed i postupak za hranjenje jela:

  • Postavka počinje s rasporedom čajnih uređaja. Mlade djevojke pokazuju hrpe u krug, ispunjavajući ih mirisnim čajem. Osim toga, orijentalni slatkiši, voće i ulje se stavljaju na tanjurić. Piće i hrana služe kasnije, nakon što će vlasnik stola napraviti prvi gutljaj.

Kazakh čaj

  • Sljedeća faza idu grickalice su sve vrste konjskih jela i janjetina. Poslužuju se s povrćem i malim peletima. U nekim obiteljima uobičajeno je smijati pozvati rodbinu i prijatelje kuisma.

Kazahstan

  • Glavni gosti nude se razna jela od mesa od međusobno podproizvoda (jedan od njih je kuyrtak). Ako govorimo o svečanoj večeri, glavni gost treba biti ispunjen kuhanom glavom kočnica - podijeljena je između svih gostiju jednako.

Kazahska jela od mesa

Na videu: običaji i tradicije Kazahalh.

U ruskom stilu

U antici, ruski stolovi se odlikuje sofisticiranošću jela, raznim dizajnom i konstantnim redoslijedom. Sada se naše posuđe i pribor za jelo malo razlikuju od europskih, potpuno su izgubili svoj nacionalni okus.

Postavka tablice u ruskom narodnom stilu

U normalnim uvjetima koristi se pribor iz raznih materijala: plastika, drvo, metal, staklo, kristal, keramika i porculan. Nekoliko vrsta ploča - snack barovi, duboke blagovaonice, duboke slastice, tanjuri i jezgra.

Salate također mogu biti različiti oblici i veličine, često stavljaju okrugli ili ovalni spremnik kapaciteta do 100 ml.

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Posebno obilježje ruske kuhinje je korištenje svukovina - duboka ploča, izračunata od 4 do 10 obroka. Kako bi stvorili slavensku pratnju, restorani poslužuju tablice glinenih posuda, oslikane posude, vrčeve.

Postavljanje stola u ruskom stilu

Mnogi dizajneri bilježe da keramički i drveno oslikano posuđe izgleda vrlo zanimljivo kao ukras.

Drvena jela u ruskom stilu

Ovisno o prirodi jela i vrsti aktivnosti, komplet s instrumentima također se može promijeniti. To može biti užina, riba, desert, voće ili stol. Posljednja opcija se koristi kod kuće uz dodatak svih vrsta službi stavki (lopatica, pinceta).

Članak o temi: Kako pokriti stol na čaj: Pravilno postavljanje i svečani dizajn | +64 fotografija

U francuskom stilu

U Francuskoj postavka tablice ima i brojne osobine. Prije svega, to je zbog statusa zemlje kao zakonodavci mode, pravilnog stila i dobrog tona. Ključna tema francuskog dekorata je romantika. Zato se ova vrsta posluživanja najčešće koristi za datume. Međutim, malo ljudi zna kako ispravno stvoriti atmosferu Francuske uz pomoć pribora za jelo, jela, stolnjaka i salveta.

Postavka tablice u francuskom stilu

Prvo pravilo glasi pozornost na tekstil. Bez snježnih bijelih stolnjaka, čipke ubruse i zanimljive staze, francuski nisu prihvatljivi za sjedenje za stolom. To ne znači uopće da trebate potrošiti mnogo novca za kupnju novog stolnjaka, glavna stvar je da je svježe i savršeno glačanje.

Površina se može ukrasiti svijetlim putem, stavljajući ga u središte. Da biste to učinili, koriste se različita sjedala, šalovi ili paleo.

Stolnjak stol u francuskom stilu

Koje je vaše romanse povezano? Najčešće se sjećala boja. Kada dizajnirate stol u francuskom stilu, trebali biste dati prednost buketima boja s velikim pupoljcima. Stavite sastav cvijeća u malu vazu i na poseban voćni štand.

Postavka tablice u francuskom stilu

Ako se pripremate za večeru, ne zaboravite na svijeće. Meko svjetlo će donijeti udobnost i romantiku vašem domu i voljet će čak i najviše izbirljivi gost. Svi dodatni elementi dekor moraju odgovarati dizajnu boja. Mogu se uskladiti s posuđem ili stolom i vazom voća.

Postavka tablice u francuskom stilu

Još jedan važan element ukrašavanja stola u Francuskoj je elegancija. Stari svijećnjaci su prikladne, kristalne naočale i vintage pribor za jelo.

Postavka tablice u francuskom stilu

Na videu: Pravila postavljanja tablice riba.

U skandinavskom stilu

Pokrijte stol u skandinavskom stilu nije tako težak kao što se čini. Ova vrsta ukrasa karakterizira ekološka prijateljstvo, hladna suzdržanost, jasne linije i elegancije hrane. Posluživanje stavki izrađene su od prirodnih materijala, a glavni fokus je na teksturi.

Postavljanje stola u skandinavskom stilu

Prema većini dizajnera, to je taj stil koji je univerzalan. Sjajno je za razbijenu večeru, udobne okupljanja s prijateljima, svadbenom proslavom i neformalnom banketom. Prednost se daje posuđema neutralnih ili bijela i tekstila zasićenih, svježih nijansi (zelena, crvena, tirkizna, siva, plava, bež).

Također izvrsno rješenje će biti kupnja pločica i drvenih štandova ispod tanjura i naočala.

Postavljanje stola u skandinavskom stilu

Postavka tablice počinje s stolnjakom, nakon čega je sastav boja postavljen na središte, svakako dodajte grane jele, Edelweiss i Moss. Za večernje služenje, staklo, drveni svijećnjaci su prikladni. Kada tražite savršene svijeće, obratite pažnju na deblje opcije s aromatičnim svojstvima.

Svijeće u skandinavskom stilu

U posljednjih nekoliko godina, skandinavski stil registracije postao sve više koristi tijekom božićnih blagdana.

Postavljanje stola u skandinavskom stilu

U talijanskom stilu

Svi smo upoznati s izuzetnom talijanskom kuhinjom, ali vrlo znaju o posluživanju ove zemlje. Potrebno je poslužiti jela u posebnom redoslijedu, čekajući kada se ohladi nakon dugotrajne pripreme.

Članak o temi: Osnovna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Dodijelite sljedeća pravila za idealnu postavku tablice talijanskog stila:

  • Tekstil bi trebao biti ista boja, najbolje od svih bijelih ili bež. Na službenim događajima, stavite salvete s lijeve strane glavnog jela, na neformalno se najčešće ne promatraju (tada se napune nalaze izravno na ploče).

Žig posluživanja u talijanskom stilu

  • Vintage pribor za jelo je uvijek u čast od talijanskih stanovnika. Silver, pozlaćene i kristalne naočale, isklesani svijećnjaci i vaza neobičnog oblika - sve to savršeno se uklapa u unutrašnjost dnevnog boravka ili kuhinje.

Postavljanje talijanskog stila

  • Srebro je integralni atribut bilo kojeg blagdana. To mogu biti različiti ukrasni elementi, pribor za jelo ili ploče sa srebrnim rubama duž ruba.

Postavka tablice

Obratite pozornost na posluživanje kruške ploče. Ovo je najnevjerojatnija stvar koja se može naći u europskoj kuhinji. Uobičajeno je staviti lijevo od glavnog jela, lakše je doći do mirisne rezanje i razumjeti koja ukusna hrana može biti. Prednost se daje monoporskom kruhu, ali možete se sastati i narezati malim komadima kruha.

Zanimljiva činjenica: U nekim kućama Italija, uobičajeno je staviti kruh na stol stolnjak - ovaj običaj je primijećen u srednjem vijeku.

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Ako nemate vremena za pravu stolu koja služi na svim ženskim kanonima, tada koristite tajnu talijanskih vlasnika: sve bi trebalo biti u obroku, au središtu se sastav cvijeća ili biljaka u neobičnoj vazi.

Pložiranje u svakoj zemlji ima vlastite osobine. Međutim, to ne znači da trebate držati samo jedan od mogućih stilova. U suvremenom svijetu, povećava se pozornost posvećuje kreativnom pristupu u dizajnu različitih elemenata unutarnjih poslova. Ne zaboravite na to kada se poštujete s tablicom etiketa, a onda ćete definitivno iznenaditi svoje goste.

Kako prilagoditi tablicu: Savjeti na tablici Etiquette (2 video)

Postavka tablice u različitim smjerovima i tradicijama (65 fotografija)

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Glavna pravila za služenje tablice: odabir i mjesto jela, aparata, salveta

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Kako se tablica poslužuje u različitim zemljama svijeta: značajke stolnih etiketa

Čitaj više