Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Anonim

Traka zavjese ili pletenice, obavlja ulogu ukrasa i potrebna za formiranje sklopova, ili prilično nabora na zavjesama. Bez vrpce zavjese, nemoguće je učiniti ako ste zamišljeni da zavjese učinite ljepšim ili zamišljenim složenom draperijom. Oni će dati zavjese elegantan izgled i izgledat će sjajno ako ukrašavamo s naborima ili sklopovima. Možete šivati ​​nosač na zavjesu samo na vrhu, ispod izgleda iznimno izvanredno. Neke žene su navikli na lambrequins i razmotriti ih najbolji način za ukrašavanje, glavna stvar je da je sve kombinirano.

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Zavjese za zavjese

Značajke

Plete se izrađuje od tekstilne trake koja se sastoji od 100% poliestera. Ne sjedi kad pranje i ne daje tkivo deformiranje. Jedinstvena imovina poliestera - to je čvrsto u blizini tkanine, stoga je prikladno montirati na površinu.

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Postoje različite vrste pletenice na zavjese u ogromnom asortimanu. Vrijedno je obratiti pozornost na izbor čimbenika koji će utjecati na proizvod. Prilikom stezanja kolača koji se nalaze na pletenici, dobivaju se nevjerojatni uzorci. Čak i ako je to jedna vrsta, onda kada odgodite kabele, nabori ili sklopovi su glatki i isti u širini. Takav dodatak će ukrasiti unutrašnjost, glavni ispravno odabrani porter.

Zavjesne trake u njihovoj snazi ​​različito: transparentno ili ne-prijenos svjetlo, sve ovisi o vrsti tkanine. Dekorativna traka za zavjese različitih širina radi praktičnosti u uređenju. Traka zavjese na Velcro je stekla veliku popularnost, jer je prikladno koristiti u radu. Oni su s šarkama namijenjenim za kuke koje ljepilo ili ušiveno. Traka zavjese je ušiveno isključivo u gornjem rubu, a ako je to čičak, onda je potrebno dobro isprobati za lijepljenje. U vrpcama koje su vrlo široke, petlje se koriste u dva reda.

Članak o temi: Skupština i ugradnja štita za rasvjetu

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Prije pranja zavjesa, kabeli bi trebale biti odvezane, ispravite ih i uklonite nabore. U takvom stanju vrpce s pompionima za zavjese će se sačuvati bolje, oprati za zavjesu sef. Materijal se ravnomjerno čisti i ne gubi početni tip.

Što trebam obratiti pozornost pri odabiru pletenice?

Kao što već znamo, pletenica je dekorativna za zavjese različitih vrsta. Širina vrpce, prije svega ovisi o duljini zavjese. Ako pridajemo teške, duge zavjese, preporuča se da bude pažljivo. Ako trebate pletenicu za kratke i lagane zavjese, bolje je koristiti uski.

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Savjet: odabir trake zavjese, svakako uzeti u obzir vrstu vijenca, ali ne zaboravite na način pričvršćivanja zavjese.

Duljina izravno ovisi o tome koji nabori ste zamislili na zavjesama:

  • Normalna montaža. Mnoge tkanine neće trebati, jedan metar će trajati oko 5 metara tkiva, dok je koeficijent također 1,5;
  • Sklopivi ljufci, Ryushi. Koeficijent je 3, izgledaju kao jednostavan oblik;
  • Zračenje ili nabori na baštini zahtijevat će 2,5 m tkiva za jedan metar;
  • Trostruki ili cilindrični nabori imaju koeficijent 3.

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Pletenica

Još jedna komponenta izbora je boja. Razmotrite želje i unutarnji dizajn sobe. Pletenica za zavjese različitih nijansa i vrsta, nema smisla uvrstiti ih. Može se kupiti u trgovini i sami šivati ​​pletenicu na zavjese.

Tehnologije krojenje

Za šivanje zavjese pletenice na zavjesu neće biti teško, lako je to učiniti čak i kod kuće. Pravilno šivati ​​vrpcu zavjese, to nije potrebno puno, trebate samo šivaći stroj i potrebne dodatke za šivanje: niti, škare, iglu i željezo , Važno je slijediti glavna pravila.

Ako imate pletenicu od pamučnog materijala, pokušajte ga isprobati s željezom prije šivanja. Izrada, samostalno uređenje, sjećaš se pravila. Postoji postupak za djelovanje, kako iskoristiti zagrade za zavjese:

Članak o temi: Savjeti za korištenje pjene za izolaciju zidova

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

  1. Izmjerite željenu duljinu pletenice. Važno je napustiti dodatak nekoliko centimetara (4 cm ili 5 cm). Potrebno je daljnje brtvljenje;
  2. Istražite gornji rub zavjese, 3 centimetra. Zatim progutajte vruće željezo. Ako se odabrana tkanina okrene, onda je potrebno oprati rub tkiva, koristeći omotačeve šavove za to;
  3. Zatim pričvrstite pogrešnu stranu pletenice na bočnu stranu zavjese na rub zazvane. Budite sigurni da napravite alineju odozgo, ali mali, do 1,5 centimetra. Njegova duljina ovisi o vrsti i vrsti montaže. Mala alinal od 0,5 centimetara je napravljena na normalnom sklopu i za uskom vrpcu. Pažljivo pratite džepove, petlje, izvana;
  4. Dno mora biti podvrgnuto 2 ili 2,5 centimetra. Krajevi kabela povuku da bi nehotice ne šišali;

    Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

  5. Prije ušive, idite prvi sa svim velikim šavovima;
  6. Pravilno šivati ​​pletenicu na zavjesu, prvo napravite gornju liniju, a zatim niže. Koliko su linije izravno ovisne o linije kabela. Ribbon se napuni duž kabela, obraćajući pozornost na svoju širinu:
  7. Ako imate usku, manje od 5 cm, onda trebate dvije linije;
  8. Ako je širina od 5 do 10 cm, tada tri linije;
  9. Ako je širina veća od 10 cm, ali četiri linije treba popločati; Korak uboda ne smije prelaziti 4 ili 5 cm;
  10. I na kraju vezati krajeve zavjesa zavjese. Učinite to tako da nisu izvukli iz njega. Povucite kabele ravnomjerno i nježno, a zatim se čvrsto prikupite, ispravite i zidove će se pojaviti, graditi.

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Traka na zavjesama je ušivena, to znači spremno. Sada ostaje da visi na viječuru. Da biste to učinili, ponovno spojite užad, ne biste trebali podrezati prekomjernu duljinu kolača, ovi centimetri će biti potrebni pri izglađivanju zavjesa, pripremite ga za pranje, ili za glačanje. Dakle, da su ciljevi postali nevidljivi, moraju biti vjetar i skrivaju se ispod vrpce.

Članak o toj temi: Koristimo različita vrata u unutrašnjosti apartmana

Odaberite i zašijte nosače na zavjese: upute za početnike

Ako ste učinili sve u redu, tada zavjese na pletivi će izgledati graciozno. Neki tvrde da je pletenica za rimske zavjese na drugačiji način, vjerojatno su u zabludi, šivanje se jednako izvodi za jedan uzorak.

Pogledajte video dizajn

Dakle, šivati ​​pletenicu na zavjese je lako, a to se može učiniti u večernjim satima u slobodno vrijeme. Ali svaki skrbnik ognjišta ne smije zaboraviti da prije uređenja prozora morate provjeriti sve pažljivo.

Čitaj više