Tapecirani namještaj za djecu vlastitim rukama: mini kauč

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Priprema potrebnih materijala
  • Izrada okvira za kauč
  • Obloge i slučaj

Kao što znate, proizvodnja namještaja za dječje sobe ne stoji još uvijek i svaki dan se sve više poboljšava. Ali u isto vrijeme, cijene za takav namještaj rastu. Nije snažno osiguran u materijalnom planu za obitelji ponekad teško kupiti skupog namještaja za dijete, pogotovo jer će klinac rasti, već će biti potpuno nevažno za njega.

Tapecirani namještaj za djecu vlastitim rukama: mini kauč

Slika 1. Shema okvira kauča.

Zbog toga ljudi počinju razmišljati o tome kako napraviti namještaj za dječju sobu neovisno o svećeničkim jeftinim materijalima.

Ovaj članak detaljno će opisati kako izgraditi mini kauč od kartona za dijete.

To će biti robustan dizajn koji može poslužiti za dugo vremena. To će podnijeti čak i desetogodišnje dijete!

Priprema potrebnih materijala

Dakle, prije početka rada na namještaju, nacrtajte primjerni kauč s škriljcem na listu. Zapamtite da je jednostavniji oblik lakši da će to biti učinjeno. Stoga, pokušajte pojednostaviti namještaj što je više moguće, pogotovo ako prvi put naiđete na takvu stvar. Osim skica, trebat će vam:

Tapecirani namještaj za djecu vlastitim rukama: mini kauč

Slika 2. Da bi trljanje pjene ne gubi težinu, potrebno je nanijeti ljepilo samo oko rubova uzorka.

  • Jednostavna olovka;
  • linija ili rulet;
  • akutni nož zgrade;
  • tkanina za presvlake;
  • pjena;
  • dobro ljepilo;
  • Stajalica za namještaj i igla s nitima;
  • Debeli karton.

Posebna pozornost posvećuje se kartonu i ljepilo. Imajte na umu da je poželjno koristiti isto u debljini (najmanje 1 cm) komada kartona. Zatim će opterećenje namještaja biti ujednačen. Ljepilo bolje koristiti silikatne ili čak superklaze. Možete uzeti uobičajenu PVA, ali onda ćete morati dugo pritisnuti detalje dok se ne zgrabe.

Članak o temi: Kako vratiti kupljenu pozadinu natrag u trgovinu

Natrag u kategoriju

Izrada okvira za kauč

Sada se pobrini. Prvo, na jednom dijelu kartona, predložak je crni i izrezan prvi prazan. Nakon toga, na gotovom liketu, ostatak dijelova činimo. Odaberite broj takvih dijelova sami, ali to više jesu, duže će biti kauč ili stolica.

Drugi komad namještaja bit će donekle produžen zbog dodatnih komada kartona, koji će se morati zalijepiti između glavnih gredica gdje se pretpostavlja najveći opterećenje. Izgledat će sve to će biti kako slijedi kao u dijagramu (sl. 1). Ova slika prikazuje dva dijela kauča: može biti i dvije stolice, a zatim jedan kauč, ako su ti dijelovi zalijepljeni međusobno.

Tapecirani namještaj za djecu vlastitim rukama: mini kauč

Slika 3. Slučaj je ispružen iznad obloge ili je ušiven s oštricom s nekoliko strana.

Sada je takav balketa potpuno pokriven konvencionalnim nepotrebnim listovima papira A4. Potrebno je da se smeće iz kartona, a također se lagano protrlja pjena ležao na namještaj i nije se držao ništa. Odmah nakon plaće napravite sva mjerenja kako bi napravili visokokvalitetnu oblogu i kauč.

Sada, dok je dizajn zarobljen i potpuno osušen, radite s pjenom gumom. Prema njihovim mjerenjima, izrežite potrebne veličine komada. Imajte na umu da se svi dijelovi objekta namještaja moraju obraditi u pjenastoj gume: obje strane i stražnje i sjedala.

Natrag u kategoriju

Obloge i slučaj

Pripremljeni komadi su zalijepljeni sa svih strana na kauč koristeći dobro ljepilo. U isto vrijeme, dobro žurite s ljepilom i pritisnite rubove. Sredina bi trebala ostati netaknuta, jer inače pjena guma neće biti proklijala i neće dati mekoću. Sve to izgleda u općem obliku na dva dijela kauča na isti način kao na slici. 2.

Članak o temi: Bar stalak za kuhinju - 110 fotografija ideja Kako staviti ga bar stalak u kuhinji

Dobro je priložiti konvencionalnu tkaninu na pjenastu gumu koja će poslužiti kao dodatna zaštita od brzog trošenja. Možete ga zgrabiti s nitima i šivati ​​pokrivene od njega. Ovdje ne igra veliku ulogu. Također možete staviti ekstrudirane vune za veću mekoću, ako postoji takva želja.

Posljednja faza završetka je slučaj. Ovdje imate dvije opcije. Prethodno pripremljenim veličinama možete jednostavno šivati ​​poklopac od presvlake tkanine i staviti na kauč. To je praktičnije, jer u bilo koje vrijeme možete ga ukloniti i operati. Druga mogućnost je jednostavnija, ali manje praktična, pričvrstite krpu s namještajem klamerica. Bit će dobro držati se, ali ako je presvlaka kontaminirana, to će biti nemoguće ukloniti. Također je problematično čišćenje, jer karton ne tolerira vlagu.

Dakle, mogućnost kako napraviti jednostavan kauč ili stolicu za vaše ruke, u potpunosti razmatrani. Kao što ste mogli razumjeti, proizvodnja dječjeg namještaja je prilično jednostavan i istovremeno zanimljivo zanimanje. Gotovi presvlašteni namještaj izgleda kao put na Sl. 3. Ako želite, možete ga dodatno ukrasiti s različitim smiješnim prugama, tkivnim petlji koje mogu poslužiti kao nositelji ručke. Samo uključite svoju fantaziju - i sve će raditi!

Čitaj više