Obnova internjih šavova u kupaonici

Anonim

Ponekad se to događa nakon nekog vremena nakon lijepljenja pločica, fugiranje između pločica šavova je prekriven blatom, masti i žutim. Često se formira gljivica i plijesni. Sve to značajno pogoršava pojavu popločanog okretanja. To se može dogoditi iz nekoliko razloga. Doba suočavanja, kršenje tehnologije polaganja pločica, nakon završetka popravaka, nije bilo posebne zaštitne obrade prostora za međusobno povezivanje, ventilacijski sustav u kupaonici nepravilno nedostaje.

Obnova internjih šavova u kupaonici

Tijekom vremena, fugiranje između pločica u kupaonici može biti kontaminirano. Da biste riješili problem, dovoljno je znati kako ga očistiti ispravno.

Prekrasno ako su uočeni sva pravila za polaganje pločica u procesu popravka kupaonice. U suprotnom, uskoro će se zahtijevati obnova pokrivenosti obložene.

Da bi se zidovima i polu-u originalnom svježem izgledu dali u kupaonici, potrebno je pregledati pločice i pločice.

Početni pregled pločica u kupaonici

Možda negdje počinje padati sa samom pločice. Tada će biti potrebno zamijeniti drhtavu pločicu na novom. Pogotovo za takve popravke kupnje pločica uvijek slijedi više potrebni iznos za 4-5%. Potrebno je to učiniti iz dva razloga. Prvo, neke zbirke keramičkih pločica često se uklanjaju iz proizvodnje zamjenjujući ih novim. Drugo, sa svakom strankom se tonalitet pločice mijenja.

Da bi se zamijenila krhka ploča, potrebno je oštrim metalnim predmetom (odvijač je savršeno u formi) pažljivo očistiti susjedne šavove iz starog fuga i uklonite pločicu. Zatim slijepite novu pločicu na ovo mjesto, nakon predopterećenja površine ispod njega. Novo lijepljena pločica mora biti fiksirana slikanjem viskija. Nakon dana moguće je početi uštede. Ako je cijela pločica u kupaonici savršeno održavana i nije potrebna zamjena, možete nastaviti s uklanjanjem starog fuga. Da biste vratili pločice, morat ćete pripremiti sljedeće alate i materijale.

Članak o temi: pogodan leđa kauča s vlastitim rukama

Obnova internjih šavova u kupaonici

Alati za ažuriranje fugama između ploča.

  1. Vidio za šavove ili oštre šipke ili odvijač metala.
  2. Tvrda četka ili stara četkica za zube.
  3. Gumena lopatica.
  4. Spatula od nehrđajućeg čelika.
  5. Spužva.
  6. Krpa.
  7. Mješavina vode i octa.
  8. Prajmer.
  9. Talog.
  10. Zaštitne naočale, radno odijelo, rukavice.

Uklanjanje starog fuga

Restauracija starog fluta počinje vlaži šavovima s vodom i octom otopinom. Uzima jedan dio vode i dva dijela octa. Spužva, pratimo sve šavove s ovim rješenjem i ostavite 20-30 minuta. Nakon toga, možete nastaviti s uklanjanjem starog kita. Uz pomoć pila za šavove, uredan je, a ne boli pločica, čistimo sve šavove. To možete učiniti s posebnim ekstenderom ili odvijačem prikladnim za promjer. Vrijeme je da se takav rad povećava, ali se smanjuje vjerojatnost oštećenja pločice.

Tada uklonimo sve ostatke interkuta zamrljavanja krutog tassela ili stare četkice za zube. Također možete koristiti usisivač. Pažljivo će ukloniti sve mrvice i prašinu iz prostora za blokiranje. Dalje, trebate sve zglobove s medenim pločicama za pranje s početnikom i dajte je da se osuši najmanje dva sata. Tada možete nastaviti s uštedom. Ako je uzeo popravak ili zamjenu pločica, do sada se ljepljivi sastav sruši, u međuvremenu smo očistili preostale šavove od taljenja, tla i nanesite svježu inježnu mješavinu s gumenom lopaticom.

Ne zaboravite obrisati pločicu krpom nakon pripreme, inače se tlo isuši i uklonite ga mnogo teže. Zatim primjenjujemo mržnju odabrane boje. Flout se primjenjuje s gumenom lopaticom. Umiješajte preljev za kupaonicu je bolja od nehrđajuće lopatice. Budući da je volumen rješenja mala, onda napraviti bušilicu s posebnom mlaznicom ovdje nema smisla.

Višak zupčanika koji su pogodili pločicu, preporučljivo je odmah ukloniti. Koliko je god moguće. Nakon dana, šavovi su potpuno suhi i moguće je staviti u red s otopinom s otopinom pločica. Ako je uobičajena brisanja pločica neučinkovita, zatim izbrišite kontaminaciju s posebnim pripravcima.

Članak o temi: Kako napraviti krevet. Krevet od lijepljenog bara vlastitim rukama.

Nakon što je obnova proizvedena, potrebno je liječiti pločice na sredstva koja ima učinak odbijanja blata i vode. Zamjena starog kita može biti djelomična, ali u ovom slučaju morate pažljivo pokupiti.

Postoji širok raspon različitih boja. Ali želio bih primijetiti da je injektiranje bijele boje moguće ožičenim univerzalnim ormarima. Ako postoji potreba za nijansom, treba imati na umu da je cijeli traženi volumen rješenja potreban za koledž.

Na taj način možete ažurirati šavove podnih pločica i šavova kuhinjske pregače. Ažuriranje međucinskih šavova u kupaonici - proces je vrlo jednostavan i dostupan svima. Neki napor i vrijeme, a vaša kupaonica će vam opet zadovoljiti čistoću i svježinu.

Čitaj više