Mjerenje razdvajanja

Anonim

Mjerenje razdvajanja

Kupnja zemljišta može biti povezana s nekim poteškoćama, kao što je rad mjerenja, dokumentacija, registracija u nadzornim tijelima.

No, mjerenje stranice može biti potrebno u drugim slučajevima. To se obično događa kada vam je potrebno:

  • Razjasnite veličinu svog zemljišta, za rad, kažu, izračunavanje korisnog područja;
  • U slučaju kontroverznih situacija sa susjedima o granicama određenog područja;
  • U slučaju dohotka Zemlje, njezina donacija ili nasljeđivanja.

Na ovaj ili onaj način, svatko od nas može biti suočen s takvom nužnošću. Naravno, točna mjerenja se ne radi s ruletom ili građevinskim širinama, ovdje je potrebna posebna oprema.

Vođenje mjerenja bilo kojeg mjesta u samostalnom redoslijedu samo u slučaju da je želja nastala jednostavno razjasniti svoje granice. Onda možete sami i sredstva.

Međutim, u slučaju spora između granica s raspoloživim područjima susjeda, poboljšanja veličina pri kupnji, ili kako bi se izmjerilo, za naknadne zgrade, to će zahtijevati uključivanje stručnjaka koji ne samo da će provoditi točna mjerenja, već Također će biti čin, na temelju kojih će biti moguće riješiti sve kontroverzne trenutke.

Mjerenje dijela malih veličina, unutar polovice hektara, može se provesti pomoću ruleta, a za velika područja je bolje koristiti posebnu mjernu opremu, na primjer, kao što je Nikon takemetar na aspektu. Ostalo.

Sve granice web-lokacije moraju se izmjeriti preko cijele duljine, au slučaju da se koristi rulet, ovaj postupak se provodi u dijelovima, također možete provesti paralelne ravne linije.

Treba imati na umu da pogreška kada mjerenja u pogledu granice do 20 metara ne smije prelaziti 0,02 metra.

Osim granica, izmjerene su sve postojeće na parceli. U skicu plana, uz glavnu strukturu - kod kuće, treba primijeniti sve kapitalne zgrade, kao što su šupa, garaža, kupka i drugi.

Članak o temi: Nositelji za zavjese - Kako mijenjaju izgled prozora?

Nije uzeto u obzir u Abris samo ograde za davanje bilo koje vrste, privremene zgrade, kao i oplate. Mjerenje se vrši na bazi zgrada, tako da će biti moguće izračunati prostor za izgradnju područja.

Odvojeno, možete odmah izmjeriti zidove, od baze do krova, što će vam pomoći izračunati prostor samih struktura. Ako postoje izbočine na zgradama s širinom više od metra i debljine više od 0,1 metara, onda bi također trebali biti uključeni u crtež.

Između ostalog, drveće, staze, veliki grmovi trebaju se primijeniti i na Abis na mjestu. Također, plin linija, opskrba vodom, svjetlo i druge dostupne komunikacijske koristi, uključujući bušotine, obvezni su unose u skicu plana stranice.

Kako izmjeriti stranicu?

Što slijed treba mjeriti mjesto, u pravilu ne igra veliku ulogu. Za početak, trebali biste odrediti obrazac i dimenzije web-lokacije.

Ti zemljoposjednici su sretni, čije zemljište nema nepravilne zavoje i strogo pravokutan ili kvadratni oblik. Ovdje će se mjerenja proizvoditi mnogo lakše.

Ali postoje slučajevi slučajeva u kojima postojeće stranice ima mjesta oko rubova, lunges ili oštrih kutova. Tada postaje teže odrediti zemljište.

Budući da površina Zemlje često ima razne vrste nepravilnosti, kao što su predrasude, udubljenja, visine i drugi, onda za ograđivanje granica na planinu, oni mjere ne njihovu duljinu duž zemlje, a projekcija na horizontalna ravnina.

U suprotnom, nepravilnosti na gradilištu će dovesti do nemogućnosti prašine dimenzijskih linija.

Čak i ako vizualna stranica čini savršeno glatka, u svakom slučaju potrebno je provjeriti. U te svrhe u kutovima mjesta, udjele se voze, na jedan od kojih, uz jednostavnu olovku, oznaka se stavlja.

U ovom oznaku, ravnina je puhana vodenom razinom, ističući točke na preostalim brtvi. Tada trebate povući između uloga u konopcu, popravljajući ga na ta mjesta gdje su napravljene oznake.

Članak o toj temi: Izračun broja dijelova radijatora za grijanje lože

Mjerenje razdvajanja

Postoji čišćenje parcele iz visoke trave i drugih prepreka koje mogu spriječiti savršeno ravnu liniju.

Zatim biste trebali snimiti rezultate mjerenja duljine svake strane područja na Abiji. Važno je znati da to često nije pravokutni oblik da je praktički nemoguće odrediti vizualno.

Stoga, jedno mjerenje područja mjesta u ovom slučaju neće biti dovoljno za reprodukciju točnog oblika u otpuštanju i potrebno je izmjeriti dijagonalno na isti način kao i stranke, samo ugradnja Kaladi na istoj razini izrađuju se svakih 2-4 metra.

Čitaj više