Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Anonim

Nedavno je popularna kuhinja u kombinaciji s dnevnim boravkom. Prijenos kuhinje u dnevnom boravku posebno je važan za stanovnike malih stanova, gdje je izdanje sobe (iako je malo) širenje dnevnog boravka. Takav prijenos često je posljedica nedostatke prostora kuhinje, što uzrokuje mnoge poteškoće od vlasnika.

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Zabranjeno je kombinirati kuhinju sa sobom iznad stambenih prostora.

Općenito, prijenos kuhinje u dnevnom boravku, kao u bilo kojoj drugoj sobi, to je potpuno pravni proces. Međutim, zahtijeva koordinaciju u relevantnim slučajevima odgovornim za obnovu stanova. U slučaju dobivanja dopuštenja, vlasnik stana može se prenijeti u kuhinju i sami i uz sudjelovanje stručnjaka. Sam proces obnove uključuje niz složenih postupaka za raspored novih komunikacija, ali vrlo rješiva.

Prednosti kuhinjskog prijenosa u dnevnom boravku

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Kuhinja shema poravnanja s dnevnim boravkom.

Glavna prednost rezanja kuhinje je ekspanzija slobodnog prostora, uključujući i radno područje. U takvim neograničenim zidinama, nekoliko ljudi može sudjelovati u procesu kuhanja u isto vrijeme. Važno stanje je oslobađanje sobe, koje je bilo namijenjeno kuhinji. U ovoj sobi možda ne postoji spavaća soba u ovoj prostoriji, ali ne postoje ograničenja korištenja u uredu ili radionici. Osim toga, domaćica tijekom kuhanja za dugo vremena je izoliran iz obitelji, a kuhinja i dnevni boravak pomaže kombinirati kuhinju s živom komunikacijom s rodbinom ili gostima. Posebno je važno ako imate malu djecu.

Nedostaci (ili poteškoće) prijenosa kuhinje uključuju trajanje koordinacije rješavanja stana, složenosti i znatne troškove prijenosa komunikacija, prijelaza iz plina na električni štednjak, potreba za stalnim praćenjem Čistoća kuhinjskog prostora i djelovanja ventilacije kako bi se spriječilo dirt na širenju neugodne mirise i čađe na dnevnom boravku (osobito na tapeciranom namještaju).

Referentni zahtjevi

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Plan dnevnog boravka u kuhinji

Kuhinju možete prenijeti u dnevnu sobu samo nakon primitka dokumenta za razlučivost za ponoranje apartmana. Takav se dokument temelji na postojećim regulatornim zahtjevima koji uključuju brojne zabrane i ograničenja. Restriktivne mjere uzrokovane su činjenicom da se kuhinja odnosi na predmete s povišenom opasnosti od vode i plina, kao i izvorima neugodnih mirisa.

Regulatorni čin je zabranjen prijenosom kuhinje u sobu koja se nalazi iznad stambenih prostora, bez usvajanja dodatnih mjera. Takva zabrana je opravdana rizikom od poplava susjeda s dna. Da biste dobili dopuštenje, potrebno je izraditi vodonepropusni sloj u skladu s utvrđenim standardima. Vrlo je teško proizvesti. Ograničenja se ne odnose na stanovnike prvog kata, kao i na stanovima koji se nalaze iznad nerezidentnih prostora (trgovine, uredi itd.).

Članak o temi: Zašto voda iz kotla mirisa vodikovog sulfida?

Na temelju sigurnosti plina, gotovo je nemoguće dobiti dozvolu za ponovi sustav distribucije plina. To znači da nije dopušten prijenos plinskog peći iz kuhinje u dnevnom boravku. Ilegalni prijenos ploče je pun velikih novčanih kazni i opasan je za život.

Utvrđene norme su ograničene na kombiniranje prostora sa značajnom razlikom između prosječne unutarnje temperature. Ovo ograničenje ukazuje na to da je teško dobiti dozvolu za smještaj novog radnog kuhinjskog prostora (gdje se nalazi štednjak) duž zida koji graniči ulicom ili prijenosnim balkonom.

Konačno, određeni zahtjevi su izneseni na obveznu ispušnu ventilaciju. U isto vrijeme, kuhinjski ventilacijski sustav ne može se kombinirati s ispušnim sustavom kupaonice kako bi se uklonila vjerojatnost preraspodjele neugodnih mirisa.

Značajke procesa prijenosa kuhinje

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Prijenos kuhinje u dnevnom boravku provodi se samo ako postoji dokument o renoviranju stana.

U pozornici dobivanja dozvole za obnovu stana odobrava se shema za postavljanje kuhinjskog prostora s plasmanom komunikacijskog sustava. Prije početka rada potrebno je detaljno raditi plan za ugradnju kuhinjskog namještaja, umivaonika, električnih aparata s usavršavanjem broja i postavljanjem električnih utičnica i prekidača. Pitanje zoniranja kuhinjske zone i interijera se razrađuju. Preporučljivo je proizvoditi kuhinju istovremeno s remont dnevnog boravka, jer je nemoguće proizvesti rad bez demontaže vanjskog premaza.

Izravno radite na prijenosu kuhinje u dnevnom boravku provodi se u nekoliko faza. U početku su sve vrste komunikacija sažeta: električna ožičenje, vodovod, kanalizacija, ventilacijski sustav. Zatim se obnoviti pod oblogom, zidovi se popravljaju i strop. Nakon toga se napravi ugradnja sudopera (pranja), ugradnja električnih peći, kuhinjskim namještaj i električnih aparata. U završnoj fazi, zoniranje kuhinje, dizajn interijera, ugradnja sustava rasvjete, završava se ukras i ugradnja pribora.

Ugradnja električne mreže

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Električni rad i shema ožičenja u kuhinji.

Prva faza prijenosa kuhinje započinje instalacijom električne mreže. Zbog činjenice da je potrošnja električne energije u kuhinji veća nego što je osigurana za dnevni boravak, potrebno je donijeti novi električni krug. Glavno električno opterećenje bit će na električnoj štednjaku, tako da je zasebna žica s bakrenim vodičima s poprečnim presjekom od najmanje 2,5 mm² usmjerena na mjesto njegove veze. U mjestima planirane veze kuhinjskih električnih aparata su montirani. Žica se isporučuje na mjesto spajanja stropa ili zidnih svjetala, a odgovarajući prekidač je instaliran.

Polaganje žice se izrađuje u probušenim kanalima (mir). Preporučljivo je daljnje zaštite žica s plastičnom valovima (ili kućištem). Povezivanje kuhinjske električne mreže do faze u bregasti vratila trebaju se izvršiti putem uređaja za zatvaranje.

Alati potrebni za električnu instalaciju:

  • Perforator;
  • bit;
  • čekić;
  • kliješta;
  • kliješta;
  • odvijač;
  • tester;
  • nož.

Ugradnja vodoopskrbne mreže

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Ispravna shema polaganja kanalizacije.

Članak o temi: Bambus Valjane zavjese u unutrašnjosti: Prednosti i nedostaci

Sljedeća operacija instalacije komunikacijskog sustava je ugradnja vodenih cijevi. Polaganje cijevi za hladnu i toplu vodu počinje s usponom koji je osigurao vodu za opskrbu vodom, ali zbog promjene u rasporedu ljuske, dužina cijevi se povećava. Vodene cijevi mogu se koristiti kao vodene cijevi, ali metalne plastične cijevi su pokazale pouzdanije.

Na mjesto planirane instalacije sudopera, vodovodne cijevi su preporučljive pod podovima. Vertikalni dio dovoda podne vode za miješalicu može se položiti u kanal, probiti u zidu ili na zidnoj površini. U potonjem slučaju, cijevi se mogu zatvoriti dekorativnom plastičnom kućištem. Na mjestima prolaska cijevi, odgovarajuća rupa čini se kroz zid pomoću perforatora. Priključak cijevi se vrši pomoću spojki ili zavarivanja (za metalne cijevi).

Za ugradnju vodovodnog sustava zahtijeva sljedeće alate:

  • Perforator;
  • bit;
  • čekić;
  • Bugarski;
  • datoteka;
  • Plin i podesivi ključ.

Ugradnja kanalizacije

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Metoda ožičenja vodoopskrbnog sustava u apartmanu.

Stupanj složenosti ugradnje kanalizacijskih šljiva ovisi o udaljenosti između sudopera i kanalizacijskog konja. Ispuštanje se provodi uzorak vode, a stoga se kanalizacijska cijev mora nalaziti koso (spuštanje od 20-30 mm po metru duljine). Uz kratku udaljenost do uspona, takav se nagib može postaviti pod podovi, ali uz povećanje udaljenosti od debljine poda, nije dovoljno za pokriti cijev. U tom slučaju, maskiranje kanalizacijske cijevi se izvodi pomoću dekorativnog kućišta ili kutije duž zida, kao i instaliranjem elemenata namještaja.

Ako se elementi za maskiranje ne uklapaju u unutrašnjost kuhinje, kanalizacijska cijev mora biti smještena vodoravno ispod površine poda. Ovom instalacijom potrebno je osigurati prisilno odvod pomoću crpke male snage. Takva crpka mora imati neovisno napajanje i uključiti se kao potreba za uklanjanjem vode iz umivaonika. Instalirana crpka ispod sudopera.

Plastična cijev se preporučuje kao kanalizacijska šljiva. Plastični sifon je fiksiran ispod sudopera.

Ugradnja ventilacijskog sustava

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Ventilacijski sustav.

Prva faza rezanja kuhinje, koja uključuje instalaciju tehničkih komunikacija, dovršava se montažom ventilacijskog sustava. Kako bi se osiguralo dobro čišćenje kuhinjskog prostora, prisilna ventilacija zahtijeva, a njegov izlaz može se provesti samo u uklanjanju u kuhinji, ili izravno na ulicu. Izlaz ventilacijskog kanala kroz slavine kupaonice i kupaonice nije dopušten. Kada ventilacija je izlazna na ulicu, ventilacijski sustav ne smije ometati susjede, što zahtijeva dodatne vanjske slavine.

Za povezivanje s preusmjeravanjem prethodne kuhinje, u pravilu, potrebno je montirati dovoljno dugi ventilacijski okvir. U prisutnosti suspendiranog ili rastezljivog stropa, broaching takva kutija ne uzrokuje složenost i lako je prikriti stropne ploče. Ako nema suspendiranih stropnih sustava, možete prikriti kutiju tako da ga polaganjem po zidu u stropu i obloge plastične ploče.

Članak o toj temi: Gustoća kravata cementa: specifična težina

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Alati potrebni za rad: čekić, perforator, bušilica, kliješta, odvijač.

Prisilna ventilacija se osigurava ventilatorom ispušnog plina. Usisavanje zraka iznad radnog područja kuhinje može se osigurati kroz rupu (ili nekoliko) u zidu ili koristeći poklopac tipa.

Ventilacijski alat za montažu:

  • Perforator;
  • bušilica;
  • nož;
  • kliješta;
  • odvijač;
  • čekić.

Popravak kuhinjske zone

Druga faza kuhinjskog prijenosa u dnevnu sobu je popraviti pod, zidove i strop. U početku se obnavlja premaza podne površine, s kojima su zatvorene cijevi. Tada žbuka i kita zidova i strop, maskiranje skrivenog električnog ožičenja, zatvorite utore na mjestima prolaska cijevi i ventilacijskom okviru kroz zid. Kada koristite montirani strop, instaliran je istovremenom instalacijom točaka.

Instalacija namještaja i opreme

Posljednja faza kuhinjskog prijenosa započinje instalacijom sudopera i miksera s priključkom na cijevi iz slavine za hladnu i toplu vodu i kanalizaciju šljive. Tada je električna štednjaka ugrađena u ventilacijsku pražnjenje zone. Namještaj i kuhinjski uređaji nalaze se u skladu s odabranom opcijskom opcijom i unutarnjem stilu. Posljednja faza je dovršena montažnim rasvjetnim uređajima. Ovisno o odabranom stilu, to mogu biti lusteri, strop ili zidne svjetiljke različitih vrsta. Glavni uvjet za njih je: pokrivenost radnog područja treba biti svijetlo. Prilikom prijenosa kuhinje preporučuje se maksimiziranje pristupa prirodnog svjetla kroz prozor.

Načela zoniranja kuhinje

Principi za prijenos kuhinje u dnevnom boravku

Pravilno zoniranje kuhinje.

Kuhinja, prenesena u dnevnu sobu, treba obaviti svoju glavnu funkciju, a skladno se uklapa u unutrašnjost dnevnog boravka, a ne ometa ostatak ostalih. Psihološki, takva kuhinja je bolje percipirana ako je vizualno odvojena od dnevnog boravka, tj. Njegova zoniranje je provedeno.

Jedna od jednostavnih metoda zoniranja je korištenje svjetlosti pokretne Shirms, koji, ako je potrebno, zatvoriti kuhinju od znatiželjnih očiju.

Spektakularna metoda zoniranja može biti ugradnja bar police, koji stvara vizualnu granicu između dnevnog boravka i kuhinje, a vrši korisnu funkciju.

Umjesto stalka, možete postaviti stol.

Vizualno odvajanje zona može se postići instaliranjem poda različitih razina. U pravilu, u kuhinjskom području, pod je pomalo raste u odnosu na površinu poda dnevnog boravka. U ovom slučaju, kuhinja se nalazi na podiju. Slično tome, zoniranje se provodi na stropu. Na primjer, samo kuhinjska zona je instalirana iznad glave. Ljubitelji prirode mogu se preporučiti razlikovanju otvorenih particija s kovrčavim bojama ili izduženim akvarijem.

Dnevni boravak, opremljen kuhinjom, često postaje dragocjeni san hostesa. Kombiniranje kuhinje i dnevnog boravka naširoko se koristi u mnogim zemljama. Ako se vlasnik male kuhinje ne boji neke od poteškoća, on može utjeloviti njegov san.

Čitaj više