Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Anonim

Bez vruće vode, vrlo je teško predstaviti svoje živote modernim ljudima: bez njega nemojte se tuširati i ne namočiti u kupaonici, a ako u kući ne postoji perilica posuđa, tada se uobičajena pranja posuđe pretvara u kompleks postupak. Nisu svi stanari stambenih zgrada mogu se pohvaliti konstantnom opskrbom tople vode, tako da se ovo pitanje raste prije ili kasnije prije svakog od njih. Najlakše je, naravno, toplinu hladne vode, ali kako to učiniti tako da je voda dovoljna da zadovolji potrebe svih članova obitelji, svatko odlučuje na svoj način.

Mnogi odabiru električne grijače vode za sebe, ali kako bi odabrali ispravno model takvog uređaja, morate pažljivo ispitati uvjete potrebne za njegovu vezu i značajke njegove operacije.

Vrste modernih grijača vode

Kada je riječ o topline grijanju u seoskoj kući ili u zemlji, ne mogu se koristiti samo električni grijači vode, nego i plin, koji se nazivaju "tok". Ime ovih grijača je zbog činjenice da u biti zagrijavaju vodu koja ih prolazi kroz njih. U svakom slučaju, izbor modela se provodi iz postojećih kapaciteta i o tome kako je prikladnije za zagrijavanje željenog volumena vode.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Tereći bojler u kupaonici

Najpopularnije danas koriste vodeni grijači vodeni električni za tuš i ne samo. Povratne informacije o potrošačima o njima mogu se naći u raznim, tako da odaberete odgovarajući model takvog uređaja, trebali biste analizirati najpopularnije od njih, pažljivo se bavili svojim prednostima i nedostacima.

Grijači vode su vanjske i zidne instalacije, a prema metodi rada, može se podijeliti na kumulativni i protok. Osim toga, oni su također podijeljeni s vrstom goriva: to jest, oni mogu raditi na plinu, struji, dizelu ili krutom gorivu, te također biti posredno grijanja ili kombinirana.

Odaberite model grijača

Električni i plinski modeli grijača vode mogu se instalirati u odvojenim prostorijama unutar kuće, a preostali modeli uključuju prisutnost takozvane kotlovnice: to jest, posebna soba koja je izvan stambenog prostora.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Električni bojler s tušem

Ako kuća ima produžetak za prihvat takvog grijača, bolje je izabrati iz tih modela koji mogu istovremeno osigurati topla vodu i grijanje.

Razlike u vanjskim i zidnim uređajima

Glavne prednosti modela postavljenih na zidovima smatraju se relativno niskim troškovima i kompaktnim dimenzijama. Među njihovim negativnim karakteristikama treba napomenuti da njihova instalacija zahtijeva usklađenost s određenim uvjetima, pogotovo ako se planira instalirati vodeni bojler. Volumetrijski spremnik takvog grijača može se instalirati samo na dovoljno trajnom zidu, koji je prekriven ne-zapaljivim premazom. Prilikom instaliranja za zidne uređaje, kao i za ostale uređaje za grijanje, potrebno je uskladiti sa sigurnosnim zahtjevima za udaljenost do drugih površina.

Članak o toj temi: Popravak u kupaonici u kombinaciji s WC-om: Fotografija Instrukcije

Uređaji na otvorenom razlikuju se većom pouzdanošću, pogotovo ako smatramo da samo horizontalne potpore nose opterećenje od njihove težine, tj. Rizik pada kotla je potpuno odsutan. Za veliku obitelj, čiji se članovi često koriste tuš, bolje je odabrati kućanske električne grijače s velikim spremnicima instaliranim na podu. Međutim, treba imati na umu da je većina vanjskih sustava pričvršćena na zidove ili su barem djelomično postavljeni.

Izbor između akumulativnog i protočnog uređaja

Električni grijač koji teče, u pravilu, instaliran je na zidu: ovi modeli obično imaju male dimenzije i izbor prostora za njihovu instalaciju ovisi uglavnom iz sumnjive komunikacije i sigurnosne zahtjeve. Takvi modeli su relativno jeftini, a u pogonu su ekonomični i udobni: dobiti tople vode električni grijač koji vam omogućuje da doslovno na trenutak. Međutim, ovi uređaji su karakterizirani malim performansama: ako trebate dobiti toplu vodu pod visokim tlakom, tekući bojler za davanje neće stati, morat ćete tražiti model s kumulativnim spremnikom.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Električni tekući bojler

Izbor između plina i električnih grijača

Grijači plinskih voda su instalirani samo na one objekte na koje se isporučuje plinska autocesta. Glavne prednosti električne energije su u učinkovitosti, udobnom radu i pouzdanosti. Međutim, oni imaju značajne nedostatke: na primjer, obvezni zahtjev za prisustvo projekta i koordinirati ga s plinskim uslugama.

Rad na ugradnji takvih grijača može proizvesti samo radnike koji imaju pristup za rad sa specijaliziranom opremom.

Grijač tekući vode električni za tuš u zemlji obično je ekološki prihvatljiv i potpuno siguran uređaj. Danas uređaj ovog tipa ima sažet dizajn i gotovo su potpuno automatizirani, što dodatno poboljšava praktičnost njihovog rada. Osim toga, ne smiju ih koristiti dozvole od kontrolnih usluga. Međutim, oni su pravedno ceste u sebi iu svakodnevnoj uporabi, kao i značajno ovise o prisutnosti napona u električnoj mreži.

Članak o temi: Savjeti Novoslas: Kako samostalno popraviti rimske zavjese

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Grijači tekućih vode za apartmane i kuće

Složena oprema kuće s toplom vodom i grijanjem

Praktično svaki vlasnik dvorane je prije ili kasnije, misao se javlja za instalaciju električnog grijača protoka na tušem. Da biste odabrali odgovarajući model, morate pažljivo ispitati sve prednosti i nedostatke uređaja koje moderno tržište nudi. Ako nitko ne živi u zemlji, ali dođe samo ljeti tijekom vikenda, to će biti prilično mali bojler, ali ponekad se događa da se tijekom cijele godine koristi bojler.

U tom slučaju, bolje je pristupiti rješenju do pitanja sveobuhvatno i opremiti zasebnu kotlovnicu u posebnom gospodarskom produžetku. Razmišljajući o tome kako odabrati bojlera za protok za tuš, bolje je obratiti pozornost na sustave s dva kruga za povezivanje grijača vode, opremljenih dizelskim, krutim gorivom ili kombiniranim uređajima, koji su mnogo izdržljiviji, ekonomičniji i učinkovitiji.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Bojler na tušu

Bit će dovoljno popraviti sustav za opskrbu kuće sve potrebnim, a onda ćete morati jednostavno podržati u dobrom radnom stanju. Za grijanje vode, u ovom slučaju, možete koristiti samo spremnik za grijanje s indirektnim grijanjem.

U slučaju kada je potrebno opremiti seosku kuću s toplom i toplom vodom, mnogo više od tekućeg bojlera s tušem, pogodan je drveni uređaj, koji je kotao u odvojenom produžetku. Velika prednost takvih uređaja je isplativost i sposobnost korištenja bilo koje druge vrste goriva (na primjer, ugljena, briketa i ugljena). Za seoske kuće smještene u područjima gdje se ogrjevno i ugljen relativno jeftini su prodani, kruti kotlovi za gorivo su izvrsna opcija za rješavanje tople vode i problema s grijanjem.

Moderni uređaji za gorivo su dizajnirani tako da stalno puni peć i očistite ga od čađe. Gorivo je položeno u spremnik samo jednom, a zatim automatizacija neovisno podupire željenu temperaturu, podešavajući ga senzorima i ne zaboravljajući na ekonomičnu potrošnju goriva. U ovom slučaju, izbor odgovarajućeg uređaja ovisi o potrebama obitelji u toploj vodi. Ovisno o veličini potrošnje, bit će potreban grijač s spremnikom odgovarajućeg volumena.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Zid toka plinske vodeni zid

Dizelski kotlovi u našoj zemlji još nisu previše uobičajeni, ali u stanovnicima Europe vrlo su popularni za raspored mjesta. Nedostatak opterećenja goriva zahtijeva njihovu udobnost za korištenje: Automatizacija pruža svoj račun za dovoljno dugo, a samo je korisnik konfigurira na željene indikatore temperature.

Pozitivna značajka je također sposobnost prebacivanja kotla s dizelskim potrošnjom na plin. Povežite se u ovoj verziji u kućici grijač vode je jednostavan i možete odabrati spremnik, ovisno o potrebama članova obitelji. Nedostaci takve opreme kotla uključuju relativno naporno djelo na njihovoj instalaciji i prilično visoku cijenu rješenja za to pitanje. Međutim, treba napomenuti da se svi troškovi isplati vrlo brzo za vrlo malo vremena.

Članak na temu: Interijer spavaće sobe u američkom stilu: visoki kreveti, dizajnerske značajke

Spremnici za grijanje vode

Solarna toplina se može koristiti kao dodatni i besplatni uređaj za vodu za grijanje. U modernim trgovinama možete pronaći sustave koji vam omogućuju da se toplo odmah nakon instalacije na krov. Najlakši način za postavljanje ljetnog tuša u zemlji, ako montirajte spremnik za vodu na krovu kuće ili čak opremite odvojeno istuširanje. Prilično topla voda u ovom slučaju može se dobiti samo u relativno toplo vrijeme. U svakom slučaju, to će biti značajno toplija voda ekstrahirana iz dobro ili strujanje vode.

Odabir grijača za pohranu za vodu, trebali biste postaviti učinkovitost postojećih opcija. Iako će se gorivo koristiti u grijaču, bit će ekonomičnije ako će se visoke tehnologije koristiti tijekom njegovog rada. Iako, možda, to će biti mnogo skuplje u isto vrijeme.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Kompaktni tekući bojler

Na modernom tržištu, potrošači se nude sustavi grijanja ruske i inozemne proizvodnje. Za rad u ruskim uvjetima, grijači koji rade na prirodnom plinu su jeftini i skuplji - oni koji koriste struju. Čvrsto gorivo i dizelske uređaje su približno u sredini te ljestvice.

U slučaju kada je potrebno u potpunosti opremiti kuću izolirane topline toplom vodom i grijanjem, a ako postoji plinska autocesta, najteže rješenje će biti ugradnja sustava grijanja koji radi na plinu. Kako bi se povećala pouzdanost, iskusni gospodari savjetovali da uzmu u obzir mogućnost nedostatka plina i osiguraju takve slučajeve mogućnost korištenja dizelskog goriva.

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Električni tekući bojler

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Grijači tekućih vode za apartmane i kuće

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Što je tekući bojler

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Kompaktni tekući bojler

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Bojler na tušu

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Teče električni bojler s tušem

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Tereći bojler u kupaonici

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Električni bojler s tušem

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Zid toka plinske vodeni zid

Tereći bojler Electric po tušem: Kako odabrati ispravno

Zid tekući plinski bojler

Čitaj više