Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Anonim

Zamjena brave u metalnim vratima kako bi se poboljšala sigurnost ili kada su izvan neuspjeha. Popravak brave na vratima zahtijevat će temeljitu usklađenost s uputama.

Kako mogu promijeniti mehanizam za zaključavanje u metalnom ulazu

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Često postoje situacije kada trebate promijeniti dvorac. To može biti povezano s mnogim slučajevima koji nisu ni povezani s fizičkim slomom mehanizma. Ali što ako trebate zamijeniti brave u metalnim vratima? Kontakt stručnjaka ili još uvijek možete raditi s vlastitim rukama, u najpogodnijem vremenu?

Hitno promijeniti dvorac u metalnim vratima, potrebno je iz sljedećih razloga:

  • list vrata smjene;
  • fizički neuspjeh;
  • potrebu za jačanjem sigurnosnih mjera; Najlakši način da to učinite je da promijenite dvorac u metalnim vratima;
  • Oni su nestali, većina ključnih setova ukradena je ili fizički uništena, a nemoguće je napraviti duplikate;
  • Morao sam pribjeći hakiranju željeznih vrata iz jednog ili drugog razloga;
  • Mehanizam je oštećen kao posljedica djelovanja napadača ili usluga spašavanja;

    Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

    Instaliranje uređaja za zaključavanje

  • promjena zatvora zbog prodaje stana i nedostatka ključeva za novog vlasnika;
  • Mehanika ulazne skupine željeza je stara i istrošena, radi s kvarovima;
  • Dolikuje se kao posljedica nepravilnog rada ili neprikladnog temperaturnog uvjeta.

Međutim, popis se može nastaviti, postaje jasno da je hitno zamijenilo bravu u metalnim vratima - prilično česte potrebe. Razmotrite nekoliko tipičnih situacija s kojima se možete naići. Ukratko dati preporuke, kako napraviti željezna vrata rade s vlastitim rukama.

Rješenje dizajna

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Zamjena

Dvorac u željeznim vratima instaliran je u radionici i to je teško promijeniti. Za njega je napravljen poseban džep ili odvojeno odredišno mjesto. Montaža mehanizma vrata proizvodi se "grli", tj. Mogućnost vijaka, razvijaju se mjesta za pričvršćivanje za pričvršćivanje i druge točke za montažu za određeni model.

Najčešće se situacija događa kada se mijenja vrsta brave vrata je teško ili mijenja model je nemoguće. U tom slučaju, izlaz je jedan - popraviti mehanizam ili koristiti točno isti model. Popravak, ovisno o vrsti, može se proizvesti neovisno. Na primjer, mehanizmi cilindra omogućuju demontažu. Dostupna je promjena dijela mehanizma ili popravka larvi. Neki "hibridni" sustavi s ključevima tipa Suwald opremljeni su nekom vrstom "hodnika pristupa" - sustav koji se temelji na preliminarnom radu larvi. Obično se ovaj dio rastavlja i može se popraviti ili promijeniti u cijelosti.

Počnimo s najsloženijim vrstama - popravak lista vrata opremljenog suvalden blokom. Promjena mehanizma ovog tipa osigurava obvezno rastavljanje. Bit će potrebno doći do bloka zatvora da je to u potpunosti promijeni. Međutim, odgovorni proizvođači su pogodni za stvaranje modela vrata s umom, a neki proizvodi osiguravaju popravak bez uklanjanja jedne od površina platna. Možete promijeniti bravu tako da ga jednostavno povlačite kroz otvor za montažu.

  1. Popravak počinje s punim otvaranjem i nominacijom riglskih.
  2. Ključ se uklanja iz bunara.
  3. Dalje, morate ukloniti sve stavke iznad glave. Dosljedno uklonjena:

    Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

  • kemijska olovka;
  • sloj-armullastičan;
  • vijak;
  • Ako postoje i druge obloge - također se brišu.
  1. Obično je zaključavanje ulaznih vrata pričvršćena na nekoliko vijaka. Jedinica mehanizma pričvršćena je s 4 boda, a dva više vijaka su iskrivljena s kraja. Da biste promijenili blok, odvrnite ih sve i uklonite bravu.

Ovdje je odmah vidljiva prva barijera u obliku mjesta pričvršćivanja. Najbolji način da prevlada takve prepreke bit će putovanje u trgovinu sa starim dvorcem i odabirom modela koji omogućuje instalaciju na isto mjesto, s sličnim mjestom priključci za pričvršćivanje. Ako je takav korak nemoguć, promjena brave postaje komplicirana - bit će potrebno sami izbušiti nove rupe.

Drugi uvjet za zaključavanje vrata Suwald tipa je sličan broj prethodnog modela. Broj i mjesto riglskih. U suprotnom, popravak će se odgoditi dugo vremena, morat ćete proširiti sjedala ili učiniti nove.

Popravak zaključavanja vrata cilindra u većini slučajeva svodi se na zamjenu larva. Ovo je detalj koji najčešće ne uspije i ne dopušta normalno korištenje ulazne željezne konstrukcije. Da biste izdvojili larvu, morate učiniti sljedeće:

  • Dobivamo pristup do kraja mehanizma.
  • Otvorite ulaznu bravu pomoću tipke, ostavite ključ u bubnju larvi.
  • Odvijali smo bar za zaključavanje koja se nalazi na kraju ulaznih vrata.
  • Nakon toga, zatvorite mehanizam za uklanjanje brave dvorca i pristup ladici za larvi.
  • Odvijemo vijak koji čuva stavku koja zahtijeva popravak. Obično se nalazi na kraju dvorca ili u središtu jezika.

    Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

    Montaža

  • Nakon toga možete početi uklanjati larve. Da biste to učinili, potrebno je odabrati položaj ključa, obično je unutar 40 stupnjeva na luk. Stavka se jednostavno izvlači.

Obrnuti postupak za instaliranje novih larvi je sličan. Sve akcije su izvršene u obrnutom nizu.

Pregledali smo tipične slučajeve zamjene dvorca na ulaznim vratima. Treba pamtiti da ako odlučite promijeniti bravu u metalnim vratima, morate raditi bez žurbe i temeljito analizirati svaki korak. Na primjer, tijekom zamjene Dvorac larvi, koji već radi loše, konačno možete oštetiti mehanizam. Morat ćete izbušiti bubanj, ukloniti oštećeni dio izbacivanjem ili razbijanje s dlijetom, a zatim - otvorite bravu s posebnim pranjem. Ili izrezati komad čeličnog lima. Stoga, pažljivo i polako napravite bilo kakve popravke.

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

(Vaš će glas biti prvi)

Zamjena brave u metalnim vratima: hitna promjena larvi

Učitavam…

Članak o toj temi: Praktično skladištenje paketa u kuhinji

Čitaj više