Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Anonim

Dekoracija zidova nije samo lijepljenje prostora s pozadinom, slikarstva, dekorativne žbuke i druge, sve se primjenjuje u većoj mjeri na unutarnje radove. Ali tu je i vanjski dio zida, koji također često treba ukrasiti. Izvrsna verzija dekor je oblaganje zidnih opeka.

Prednosti cigle

Brick, poput materijala, jednostavan jednostavan, ali u stvari, to je vrlo i vrlo različito. Uz njegovu uporabu, ne samo uređena, već i izgraditi cijele zgrade. Naravno, kao glavni materijal, više nije toliko popularan, zbog pojave jeftinijih građevinskih materijala za izgradnju, kao što je aerirani beton, ali kao okrenut, još ne postoji jednaka.

Zašto odabrati opeku za obloge zidova vašeg doma? Postoji nekoliko razloga za to. Zahvaljujući atraktivnom izgledu, i različitim oblicima i nijansama, uz pomoć cigle, možete napraviti i najtuđih i oronulih zgradu, nove. Govoreći "New", ne govorimo o čisto vizualnoj percepciji, cigla je u stanju proširiti život, bilo koju zgradu, barem pedeset godina.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Osim toga, zidovi obloge s opekom štiti zgradu od negativnog utjecaja vanjskog okruženja, od vjetrova, kiša i hladnoće. To je vrlo snažan materijal koji se ne boji kapi temperature, a zbog svojstava toplinske izolacije štedi na grijanju.

Dakle, koristeći opeku kao materijal za suočavanje, možete napraviti kuću izgrađenu od jeftinih i praktičnih pjenastih blokova, što je uglednije izgled i zaštititi zgradu od preranog uništenja.

Još jedna važna prednost cigle je veliki izbor na građevinskom tržištu. Svatko tko želi napraviti fasadu pročelja njihove kuće, može odabrati materijal, do okusa i novčanika. Cijene opeke ovise o njezinoj vrsti, koje su podijeljene po boji, obliku i najvažnije, prema tehnologiji proizvodnje.

Odabir materijala

Budući da govorimo o opeke kao obložni materijal, onda je potrebno odabrati s vašim ukusom i prezentacijom kako bi vaš dom trebao paziti na završetku posla. Naravno, prva stvar koju vrijedi obratiti pozornost je boja cigle.

Oni mogu biti gotovo svaka boja, ali neobične nijanse za to, kao, zelena, plava, plava, itd., Su više karakteristične za čisto dizajner materijala, takve cigle su često ukrašene pećima, lukovima i drugim sličnim dizajnom.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Najčešći opeke boje su, tamno smeđe, koja se dobiva dodavanjem mangana u gline, žute i bijele boje, mixing gline s vapnom, crvenom ciglom, dobivate pod pucanjem određenog razreda gline. Sve te boje mogu se kombinirati jedni s drugima, njihova konfiguracija je ograničena na vašu fantaziju.

Članak o toj temi: Kako donijeti bugove s kauča samostalno narodnim lijekovima

Što se još može reći nad nijansama, to je to pri odabiru je bolje kupiti svu potrebnu seriju odjednom, na istom mjestu. Inače, ako, u procesu okretanja, nedostaje da je cigla nedostaje, i trebat će ga kupiti, bit će izuzetno teško izabrati istu nijansu.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Cigle su također podijeljene s dizajnom. Oni su puni, to jest, uniforma, a tu su šuplji, takva cigla ima nekoliko unutarnjih stanica kroz stanice. Prva verzija cigle je skuplja i teža, druga, lakše, ali i jeftinije.

Osim boje i dizajna, ovaj materijal je također podijeljen s njihovom proizvodnom tehnologijom, zahvaljujući kojoj imaju različita fizikalna svojstva. Za ovaj parametar, oni su:

  • Ostakljena;
  • Keramika;
  • Klinker;
  • Hiberacijski;
  • Silikat.

Ostakljene i keramičke opeke

Proizveden na istoj tehnologiji. Ostakljena opeka, ovo je ista keramika, ali osjetljiva na rasute bojenje. To su iste cigle o kojima smo razgovarali gore, one koji mogu biti bilo koji boju. Stoga, ako trebate napraviti dizajner crtež na zidu, a zatim bez ove vrste materijala ne činite.

Klinker

Izvana izgleda kao obična opeka, ali je mnogo jači zahvaljujući posebnom pristupu proizvodnji. Njihov sastav uključuje poseban stupanj gline, koja prilikom pečenja, pridaje nevjerojatnu snagu opeke. Vrste klinkera cigle, preporučujem korištenje na mjestima najvišeg napona, kao što su baze, vrata i prozore.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Hiperirati

Tehnologija proizvodnje ovog materijala, podrazumijeva odsutnost otpuštanja, gline kao što se tako ne koristi. Brick se dobiva, vrlo jaka pritiska različitih pasmina. Zbog toga je materijal, ima pojavu prirodnog kamena, ali je jeftiniji, i bolje je podleći preradu.

Silikatna cigla

Najobičniji i uobičajeniji materijal. Stvarno jeftino i praktično, ali kao suočavanje, nije prikladno. Ima sva svojstva, osim ugodne estetske vrste. Stoga se više ne citira na građevinskom tržištu kao materijal za oblaganje.

Zahtjevi za temelj

Suočavanje s zidovima s ciglama, zahtijevajući ne samo same materijala, već i na bazu, naime, temelj zgrade na kojoj će se napraviti zid. Mislim da ne trebam objasniti da je cigla vrlo težak materijal.

Vođenje zidova zidova zapravo gradite drugi zid, i to će imati ogromnu težinu, čak i ako se koristi šuplja cigla. To je bolje da sva ta težina ima pouzdanu potporu u obliku temelja, a može postojati problem.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Kao što sam rekao, suočavanje se može provesti odmah na zgradi u izgradnji, a može se koristiti za osvježavanje "žive" kuće. U prvom slučaju, prilikom izgradnje zgrade, temelj mora biti postavljen s izračunom polaganja okrenutih, mora se proširiti za to. Izgled takve širine tako da obložna zida ne radi za to više od polovice svoje debljine.

Članak o temi: Kako izračunati potrošnju materijala za visokokvalitetnu zidnu žbuku

Nema potrebe postaviti temelj na vijki, neće moći izdržati težinu zida. U tu svrhu bolja je betonska temelj, utvrđena betonskim betonskim potporama, je bolje.

Važan trenutak! Zid ležaja i okrenuti mađionicu moraju biti na jednom temeljima.

Ali što učiniti ako je zgrada odavno izgrađena, a širina temelja nedostaje za izgradnju zida od opeke na njemu? Ne brinite, iz ove situacije postoji izlaz, dokaz toga može služiti stotine, ako ne i tisuće starih zgrada obloženih cigle.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Da biste proširili bazu, stručnjaci preporučuju korištenje čeličnih pocinčanih kutova, koji su pričvršćeni na glavni temelj, koristeći čelične sidra. Razmislite o uglovima treba imati veliki presjek da izdrži ludu težinu zidarenja od opeke.

Tehnička zidana cigla

Naravno, prva stvar koju trebate učiniti prije početka rada je izračunati potrebnu količinu materijala. Da bismo to učinili, moramo staviti test redak opeke, željenu veličinu, u nekoliko redova i razmatranje rezultirajuće visine polaganja, izjednačiti visini zida nosača. Nekretnine se izvodi bez korištenja otopine.

Nakon što je izračunao potrebnu količinu cigle i kupuje cijelu igru, možete početi raditi. Šest cement-pješčano rješenje, njegova dosljednost trebala bi biti dovoljno gusta, za pouzdaniji spojku, ciglu jednog s drugom. Gustoća rješenja trebala bi biti takva da kada stavite ciglu na njega, on ne bi trebao "plivati" na njemu, "i treba, pouzdano držati na njemu.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Promatrajte udaljenost od zida nosača kada su obloge, to bi trebalo biti približno 30 cm. Ovaj zračni džep je potreban za dvije stvari, za poboljšanje toplinske izolacijske osobine, a kako ne bi akumulirali kondenzat između zidova, to je posebno važno ako drveni prema kući. Također će vam trebati 30 cm ako planirate, korištenje izolacije poput mineralne vune ili pjene, ali ćemo o njima govoriti odmah ispod.

Dakle, da zidarstvo ne padne, mora se nositi s zidom ležaja. Najbolji način da to učinite je korištenje "pletenje". Ova tehnika podrazumijeva začepljenje metalnih četkica na zid nosača svakih 4-6 redova cigle, na širini od 50-70 cm jedan od drugog. Jedan kraj žice je pričvršćen za šešire od tikla, a drugi se skriva u zidari po širini. Dakle, dio tereta pada na zid nosača i daje bolju stabilnost.

Odvojeno, vrijedi reći kako postaviti ciglu, kada je obloge, kako primijeniti rješenje. Budući da naša zidanja nosi u početno dekorativnim svojstvima, rješenje sloj bi trebao biti isti i ne prelazi 10 mm u debljini. Prije stavljanja cigle na cementnu smjesu, morate ga navlažiti, potrebno je tako da materijal ne uzima vlagu iz otopine, čime se pogoršava njegova svojstva.

Članak o toj temi: Kartonska kuća to učiniti sami

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Svakih 6 redova slobodnog zida, provjerite je li rješenje pogodilo vanjsku vanjsku opeku, ako se odvija, zatim se smjesa mora odmah ukloniti. Inače, onda će to biti učinjeno problematično, kao i povećava rizik od soli iz materijala u mjestima zagađenja.

Stalno kontrolirajte razinu zidne ravnine pomoću horizontalne razine i plug. Također je važno postaviti pravu razinu na samom početku rada, ako to nije učinjeno, a zatim rezultat može biti žao, do potpunog izgleda.

Da biste dobili dobro - čak i ton cijelog zrakoplova, cigla se mora odmah uzeti iz nekoliko paketa. Također, nakon završetka posla možete obraditi cijeli zid, klor, također će vam omogućiti da postavite homogenu površinu boju. U procesu rada uklonite višak otopine iz šavova, potrebno je odmah učiniti odmah, jer, inače ćete morati ponovno prikupiti šume i napore za uklanjanje rješenja morat će se primijeniti mnogo više.

Upozorenje! Ne radi u hladnom vremenu. Ako je temperatura zraka ispod 0, onda se rad mora srušiti. Isto vrijedi i za kišu, s njezinim dolaskom morate pokriti polaganje i materijal, prikupiti alat i čekati.

Troslojni zidovi s okrenutim opekom

Tri sloja zida nisu ništa drugo do zida nosača, izolaciju i zapravo obloge. Najpopularnija izolacija je mineralna vuna i pjena, kao i njihove sorte.

Mineralna vuna, ima najbolja svojstva toplinske izolacije, ali naglašava toksične tvari, naravno, unutar granica norme, ali oni nemaju toksičnost od toga. Pojam njegove usluge je manji od pjene. Stoga je poželjno koristiti ga. Dakle, kako rastaviti polaganje za zamjenu izolacije, mislim da vaše planove nisu uključeni.

Tehnologija Cladding Wall Brick - Kako spriječiti pogreške?

Popravite izolaciju do zida ležaja uz pomoć plastičnih sidra, koji se nazivaju "suncobrani". Prvo, rupa je izbušena kroz izolaciju u zidu ležaja, sidro se umeće u rupu, pak, šipka za ekspanziju je začepljena u nju.

Upotreba izolacije nužno osigurava uspostavu cirkulacije zraka između zida ležanja i obloge. Neka bude vrlo jednostavna. Potrebno je tijekom zidarstva od opeke, svaki 4-5 reda ostaviti jedan vertikalni šav prazan, to jest, ostavite ga bez otopine.

Također, ventilacija se može učiniti više "lijepo" pomoću cigle m 150, mora se koristiti tijekom konstrukcije obloge, svakih 4-5 redova, da ga stavi na stranu.

Video "Finish House Brick"

Pogledajte ovaj videozapis, kakav se rezultat može postići pomoću cigle za unutarnju oblogu zidova.

Čitaj više