Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Anonim

Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Radijatori su važni u sustavu grijanja. Trenutno se primjenjuje nekoliko vrsta uređaja za grijanje: lijevano željezo, čelik i aluminij. Grijanje od lijevanog željeza su najpopularniji, imaju dugi vijek trajanja (više od 50 godina), vrlo su otporni na koroziju. Ali povremeno zahtijevaju preventivni popravak, ispiranje i slikanje.

Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Dizajn baterije od lijevanog željeza.

Da bi se takav rad ispunio kvalitativno, oni moraju biti rastavljeni i rastavljeni.

Radijatori svinjskog željeza

Da biste demontirali takve uređaje za grijanje vlastitim rukama, potrebno je sljedeće alat:

Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Veličine baterije od lijevanog željeza.

  1. Ključ cijevi broj 3, za isključivanje brave i nape.
  2. Truboreza za obrezivanje cijevi ili bugarski.
  3. Metal Hacksaw.
  4. Sječivo.
  5. Čekić i malgehammer.
  6. Četkanje za uklanjanje hrđe.

Rad na rastavljanju takvih uređaja za grijanje obično se provodi u ljetnim mjesecima kada je sustav grijanja onemogućen. Prije početka rada demontaže potrebno je ispustiti vodu iz cjevovoda za grijanje.

Zatim se cjevasti ključ okreće cijevi, stojeći na cijevima cijevi, odvratite nape, a radijator se uklanja iz zagrada.

U slučaju da se bravni oraši ne mogu odvrnuti, cijevi za rashladno rashladno sredstvo su izrezane i uređaj je demontiran.

Rastavljanje radijatora

Prije početka rastavljanja morate pripremiti alat za obavljanje posla:

  1. Ključ za rastavljanje baterija (veličina 5/4 inča za radijatore starog uzorka i 1 inča - za moderno).
  2. Ključ za podešavanje (№2 ili №3).
  3. Komad krede.
  4. Komad inča cijevi od 500 do 1000 mm.

Pripremite mjesto unaprijed kako biste rastavili radijator, ravnu platformu ili drveni štit.

Da biste rastavili uklonjeni radijator grijanja, stavite ga vodoravno na štit. Tada određujemo smjer niti na gluhim prometnim gužvi i isključite ga.

Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Shema rastavljanja za lijevane željezne radijatore.

Dijagram rastavljanja radijatora lijevanog željeza. Pročitajte više od početka vrtnje radijatora, morate imati na umu da je duljina ključa ispanula. Da bismo to učinili, stavljamo ga na vrh na radijator i kombiniramo radni vrh s mjestom gdje planiramo odvrnuti čahuru za zatezanje, a na kraju baterije napravimo kružni znak na ključu s kredom. Zatim ga umetnite u bateriju na razinu oznake.

Članak na temu: Popravak scene oko kuće radi sami: kako se popraviti

Prije početka okretanja ključa, potrebno je odrediti smjer vrtnje. Tema baterije može biti desno ili lijevo. Kada se bradavica rotira, u jednom smjeru odjeljka, oni se međusobno zategnu i kada se odstupaju povratak.

Da biste odredili ovaj smjer sa strane gdje je ključ umetnut, vijak smo slobodne haljine i odredite smjer niti.

Ako ste utvrdili da je u pravu niti (utikač je pričvršćen u smjeru kazaljke na satu), to znači promicati bateriju koja je potrebna za rotiranje u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. I ako je lijeva nit, zatim u suprotnom smjeru.

Sada možete promovirati radijator, za koji želite odvrnuti odjeljak. U početku, potrebno je napraviti o podu prijevoza "ometati" navoj iz jedne bradavice, a zatim još jedan paralelno s prvom.

Zatim početi promicati bateriju od lijevanog željeza, promatrajući širinu između dijelova od oko 5 mm. Ključ se naizmjence preuredio s jedne bradavice na drugu.

Dijelovi su širi od navedene veličine koja se ne preporučuje, jer to može dovesti do njihovog izobličenja i navoja. Kada se baterije promoviraju kao pojačalo, može se koristiti komad inčne cijevi.

Slično rastavljeni dijelovi i druge vrste modernih radijatora. Utikači i nape na njih imaju označavanje koji označavaju smjer niti (D-desno, S-lijevo).

Rastavljanje starih baterija

Kako rastaviti vlastitu bateriju za svinje?

Ključ će biti potreban za skupštinu i demontažu baterije od lijevanog željeza.

Rastaviti stare baterije od lijevanog željeza, kao što su niti u njima akumulira, potrebne su na mjestu NIPEL-a za zagrijavanje autocena ili žarulje za lemljenje. Grijanje se izrađuje u kružnim pokretima na mjestu bradavice, sekvencijalno zagrijavanje paralelnih spojnica baterije.

Nakon zagrijavanja zglobova, dok su vrući, ključ radijatora je umetnut u unutrašnjost i otprilike pola prometa, zatim se tipka brzo preraspodjelu na drugu bradavicu.

Na isti način, oni su ispali iz baterija od lijevanog željeza, zaglavljivanja čepova i funta.

Članak na temu: Neobične svjetiljke i lusteri to čine sami

Ponekad je nemoguće otkriti bradavicu, zbog činjenice da su njegovi ključ u potpunosti pojeli koroziju. U tom slučaju, dijelovi u zglobovima zglobova su rezani metalom ili brusicom. Zatim se izvan dijelova okreće zagrijanim metodom za rezanje bradavice. Nakon toga, rezbarenje se očisti četkom za metal.

Ako se stari grijaći radijator ne može promicati gore navedene metode, onda je jedan ostao uz pomoć dijela dionica. Da biste to učinili, baterija se postavlja vodoravno na pod, a na srednjem dijelu odjeljaka probijaju se maljkom dok se prolazni dio dijela ne povezuje. Tada se baterija okreće na drugu stranu i podijeli drugu polovicu odjeljka.

Nakon toga, radijator lijevanog željeza je instaliran u okomitom položaju i udara preostale dijelove dijelova, a zatim ih okreću. Međutim, prilikom obavljanja ove operacije, grijaći radijator gubi hermetičnost na drugim zglobovima. I možete izgubiti polovicu baterije.

Demontring i rastavljanje radijatora lijevanog željeza je prilično težak proces, ali ponekad je potrebno, tako da je vrlo korisno znati kako se ova operacija izvodi ispravno.

Čitaj više