LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Prednosti i karakteristike LED panela
  • Pravila za instaliranje LED panela
  • Proizvodnja LED ploča vlastitim rukama
  • Neke preporuke

Najpopularniji fokus korištenja LED panela smatra se njihovom uporabom kao rasvjetnih stropnih aparata u prostoriji bilo koje svrhe, kako u uredu i proizvodnji. U usporedbi s uobičajenom osvjetljenjem, LED ploče karakteriziraju ekonomičnost, dugi vijek trajanja i izvanredne svjetline.

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

LED stropna ploča montirana je u strop s šarkama na armstrong.

Praktičnost korištenja ih je neosporna kao i obično za nas. Stručnjaci smatraju LED ploču s izvrsnom alternativom koja je zamijenjena već zastarjelim izvorima svjetla. A ako vam je potrebna ne-standardna opcija, izlaz za vas je LED ploča s vlastitim rukama.

Gospodarstvo LED rasvjetnih uređaja dokazalo se više ne jednom. To je zbog toga s malom količinom potrošenom energijom i, neobično dovoljno, dugo razdoblje rada. Takva LED rasvjeta je sposobna raditi za 100 tisuća sati.

Prednosti i karakteristike LED panela

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

Crtanje ploče s mjehurićem.

Dakle, kao što je već spomenuto, ova opcija rasvjete je prikladna za sve prostorije, u rasponu od ureda i završava proizvodnjom. I LED ploče imaju brojne pluses. To uključuje:

  • dugi vijek trajanja;
  • Kvalitetna rasvjeta (vrlo ugodna i udobna za oči);
  • jednostavna usluga;
  • bezuvjetna učinkovitost;
  • Sigurna uporaba.

Što se tiče udobnosti rasvjete, to je posebno mekano, dok čuva svjetlinu. Za uredske radnike, ova opcija je najprikladnija, jer na radnom mjestu s prisutnošću umjetne rasvjete moraju provesti prilično dugo vremena.

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

LED uređaj.

Učinkovitost. Ova kvaliteta je najatraktivnija potrošačima. Kao što je gore navedeno, takve LED ploče mogu raditi do 100.000 sati. I primijetiti da u to vrijeme ne treba dodatno održavanje ili u provedbi svjetiljki. Potrebno je vrlo malo vremena za obavljanje instalacijskog rada na instaliranju LED panela.

Članak o temi: Zavjese za kemijsko čišćenje na težini: Je li moguće izbjeći pranje?

Sigurna uporaba je zajamčena činjenicom korištenja u njihovoj proizvodnji materijala visoke čvrstoće. A ako ova značajka dodati svojstva LED izvora energije, stupanj sigurnosti za život i ljudsko zdravlje će se povremeno povećati.

Natrag u kategoriju

Pravila za instaliranje LED panela

Sve LED ploče namijenjene su stacionarnoj internoj uporabi.

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

Uređaj LED svjetiljke.

Što se tiče metode njihove instalacije, postoje dvije glavne opcije: suspendirana metoda i ugrađeni.

Najčešće je napravljena instalacija LED ploča na površini suspendiranog stropa. Da biste to učinili, standardna ploča je jednostavno montirana umjesto jedne od stropnih ploča. Instalacija je izrađena iz unutrašnjosti suspendiranog stropa.

Drugi način instaliranja LED panela pruža ugrađenu prirodu rada, mjesto ploče može biti bilo koji (strop, zid itd.). Da biste osigurali proizvod na postrojenju, koriste se posebni priključnici za pričvršćivanje. Obično je uključeno. Imajte na umu da je površina na kojoj je napravljena instalacija LED ploče treba biti visoka kvaliteta, odnosno ne imati nepravilnosti i oštećenja.

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

IZGRADNJA LED ploče mjehurića.

Ovdje su neka važna pravila koja se odnose na instalaciju LED panela, obvezno za provedbu:

  1. Sva instalacija, održavanje i rastavljanje rada gore navedenih elemenata može se izvesti samo kada je električna energija isključena.
  2. Potrebno je potpuno eliminirati mogućnost kontaktiranja LED ploče vodom.
  3. Nije dopušteno izlagati LED ploču mehaničkim učincima vrste vibracija ili udara.
  4. Ako kućište LED sustava ima bilo kakvu štetu, njegova uporaba je strogo zabranjena.
  5. Budite sigurni da se pridržavajte usklađenosti napona električne mreže karakteristika LED dizajna. Njegova je uporaba moguća na naponu od 220 V.
  6. Stručnjaci ne preporučuju korištenjem LED uređaja u prostorijama koje imaju povećanu vlažnost, budući da stupanj zaštite od vlage ovog uređaja ima nedovoljnu diplomu.
  7. Zatvori lokacija za uređaje za grijanje je neprihvatljivo.
  8. Instalacija LED ploče nije moguća ako je površina na koju je instalirana karakterizira takva kvaliteta kao lagana zapaljivost.
  9. Odsutnost difuzora na LED ploči eliminira njegov rad.
  10. Kada se pojavi treperavo svjetlo ili se smanji svjetlina je bolje zaustaviti iskorištavanje ovog sustava.
  11. Za siguran rad dizajna, preduvjet je utemeljen.
  12. Rad održavanja uključuje godišnju inspekciju, koja uključuje provjeru ploče s ciljem otkrivanja kontaminacije, kao i štete.

Članak o temi: balansiranje kotača vlastitim rukama

Natrag u kategoriju

Proizvodnja LED ploča vlastitim rukama

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

Uređaj LED stropne ploče.

Često se događa tako da pokušavate odabrati LED ploču u trgovini pogodno za vašu dizajnersku ideju, ne možete pronaći željenu opciju. Unatoč činjenici da je raspon tih rasvjetnih uređaja vrlo velik, potreban sustav se ne događa. U tom je slučaju potrebno razmisliti o proizvodnji LED ploče vlastitim rukama. Mnogi mogu odlučiti da je ovaj zadatak prilično kompliciran i na primjer stručnjaka. Ali to uopće nije slučaj, strukturni uređaj proizvoda je zavidna jednostavnost.

Kao njegov temelj, staklo se obično koristi s mat površinom. To može biti i opcija od pleksiglasa i opcije pomoću prozirne plastike. Da bi je jasnije, ova baza će se nazvati zaslonom. Iza njega su posebni vođeni čips. Pružanje njihovog napona javlja se kroz izvor energije pojedinog tipa.

LED ploča do-it-yourself: pravila o instalaciji

Tipična veličina stropne ploče.

Ali to su uobičajene karakteristike. Da biste nastavili na proizvodnju LED ploče, prvo trebate zamisliti kako će to izgledati.

A za to, uzmite komad papira, olovkom i pokušajte prikazati dizajn koji ste izmislili. Ako posjedujete računalo na dovoljnoj razini, LED ploče možete izvršiti posebnim programom.

Nakon što je projekt spreman, potrebno je izračunati područje LED zaslona. Ovdje ne morate biti apsolutno točni, možete sigurno zaokružiti rezultirajuću vrijednost. Izračunajte područje ploče je potrebno za navigaciju s mogućnošću. Ovaj pokazatelj će izravno ovisiti o njegovoj svjetlini.

Odlučite koja vam je svjetlost potrebna. Ako je vaš panel izvor prigušenog svjetla, onda samo 1 w na 1 kvadrat. dm Imajte na umu da kada se koristi kao baza (ekran) višebojenog stakla, snaga se može malo povećati.

Članak o toj temi: Kako popraviti krede na zavjesama: Izračun tražene količine i postavljanje prstena

Da biste instalirali LED ploču, izračun mora biti izrađen kao standardna opcija osvjetljenja koja se temelji na činjenici da jedan LED odgovara jednoj konvencionalnoj svjetiljci, čiji je moć 10 W.

Natrag u kategoriju

Neke preporuke

Dakle, već znate kako će izgledati dizajn, odlučili smo se o svom kapacitetu, to znači da je vrijeme došlo do izgradnje. Glavni uvjet za provedbu Skupštine je sigurnost korištenja primjenjivih čipova.

Mjesto čipova najčešće je čak i na cijelom području baze. Ali ako želite da vaš sustav ima razliku od standardnih opcija, možete eksperimentirati. Pričvršćivanje čipova na zaslonu ne zahtijeva posebne vještine, vrlo je jednostavno to učiniti.

Što se tiče dobrog funkcioniranja, potrebno je brinuti se o prisutnosti izvora napajanja. Mjesto njegovog položaja može biti i tijelo samog proizvoda i odvojeno smješten blok. Posljednja opcija neće vam dostaviti neugodnosti, jer je karakterizirana kompaktnom veličinom.

Možete kupiti potrebne čipove i napajanje u trgovinama specijaliziran za prodaju sličnih proizvoda. Tamo možete dobiti potrebne konzultacije i preporuke o korištenju ove vrste rasvjete.

Čitaj više