Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Anonim

Eh, kupaonica, ponekad ponekad sjediti u parnoj sobi, opustit će se, ali neće moći učiniti ako je teško održati željenu temperaturu. To se događa u većini slučajeva zbog loše toplinske izolacije ili kršenja tehnologije kada je instaliran. Kako provesti izolaciju zidova kupke iznutra, tako da ništa ne može zasjeniti radost posjeta parkiralištu? Odgovor na ovo pitanje samo ću dati u ovom članku. Pročitajte, nemojte biti ometeni.

Prednosti unutarnje izolacije

Da, da, razgovarat ćemo upravo o unutarnjoj izolaciji, budući da ova metoda ima temeljite prednosti u odnosu na izolaciju kupke vani. Takve koristi za umu dolaze najmanje tri.

Prvi je sposobnost smanjenja toplinskih gubitaka u već izgrađenoj kupki, ali kada je evaluacija, greške su dopuštene kada je temelj izolirano. Ovaj nedostatak ne može se ispraviti, izolirajući zgradu vani, jer će toplina proći kroz pod, a može se izolirati, samo iznutra.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Druga prednost je isključivo ekonomska. Izolacija kupelji iznutra zahtijeva mnogo manje materijala od potpunog pokrivača s toplinskom izolacijom i okrenutim cijele zgrade - područje rada je mnogo manje. Osim toga, izolaciju kupke iznutra, često se glavni rad provodi samo u parnoj sobi, što je još manje veličine.

Naravno, i druge sobe, kao što je svlačionica, tuš, također treba izolirati, ali stupanj potrošnje materijala na njima je mnogo puta manje nego na parnoj sobi, a novac je mnogo manje novca.

Treća prednost stupa na snagu samo ako je zima u vašoj regiji posebno oštra. U tom slučaju, kupka mora biti izolirana ivana i iznutra, pogotovo ako je zgrada izgrađena iz opeke ili aeriranog betona. Čak i kupaonske lukove, koji su poznati po svojim svojstvima toplinske izolacije bez posebnog liječenja, neće koštati takav kabel bez dodatne unutarnje toplinske izolacije.

Odabir materijala za izolaciju

Trenutno građevinsko tržište predstavlja ogroman broj različitih izolacija, za zidove. Ali nisu svi pogodni za kupku. Odvojite toplinsku izolaciju, potrebno je na temelju dvije činjenice:

  • Uvjeti u kojima će toplinska izolacija pasti;
  • Karakteristike materijala za izolaciju topline.

Prva činjenica - radni uvjeti. U kupki su više od agresivne, visoke vlažnosti i temperature. Velike razlike, osobito zimi. Sa strane ulice na izolaciji će "gurati" mraz, as druge strane, toplinu. Takva će kombinacija neizbježno dovesti do kondenzata.

Članak o temi: Septaticchka do-it-yourself za privatnu kuću: uređaj, kako to učiniti ispravnim, video

Osim toga, visoke temperature, okreće mnoge popularne izolacije u opasno za ljudsko zdravlje. Također, ne zaboravite da je kupka izgradnja povećanog rizika od požara, tako da ga ne morate zagrijavati s materijalima koji dobro spaljuju.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Što se tiče karakteristika materijala, moraju se pridržavati istih operativnih uvjeta. Da bih bio jasniji, dat ću primjer toplinske izolacije, što ne vrijedi koristiti kada se kupati kupanje. Ovaj materijal je eko. Da, to je izvrstan toplinski izolator, ali njegova tendencija akumulacije vlage, svi plijen. Kada je eko-prijateljski, mokar, gubi svoja svojstva.

Koji se materijali ne mogu koristiti za izoliranje kupke?

Osim eko ​​kuća, to bi trebalo biti tabu za izolaciju zidova kupelji iznutra korištenjem, foumflast, drugih materijala na temelju toga, kao što je penoplex, a također zaboravljaju na korištenje klasične mineralne vune kao izolacije , Objašnjavam zašto nisu prikladni.

Polyfoam i svi njegovi derivati ​​pri visokim temperaturama počinju naglašavati štetne tvari koje mogu dovesti do gušenja, u uvjetima pare sobe, ne možete ni primijetiti. Osim toga, pjena je savršeno gori, što nije dobro.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Kao vezivo u klasičnoj mineralnoj vuni koriste se formaldehidne smole, njihovi parovi posvećeni su ljudima. Da, svi proizvođači izjavljuju da ove isparavanja ne prelaze norme. Ali tko je, što je slučaj, ako je to norma otrova. Isto, ova norma se ističe u normalnim uvjetima, a kupka nije drugačija.

Koji su materijali prikladni za izolaciju?

Među preporučenoj izolaciji možete dodijeliti:

  1. Tresetni blokovi;
  2. Piljevina;
  3. Vlakna ploča;
  4. Staklo pjene;
  5. Minvat na akril osnovi.

Tresetni blokovi. Ovo je običan treset pomiješan s prirodnim punilom, kao što je piljevina ili slama. Iz tih materijala čine "kašu" dovođenjem u vodu, uz pomoć oblika i pritisnite, blokira proizvode. Oni ne trunu, ne spaljuju, savršeno apsorbiraju, a također vraćaju vlagu. Imaju dobru toplinu i zvučnu izolaciju.

SawDust je običan gubitak proizvodnje tijekom piljenja drva. Unatoč manjim veličinama, to je još uvijek drvo, i ima dobru toplinsku izolaciju. Zid u kadi je izoliran s opisima, zaspati ih u nišama koje su prethodno prekrivene parabararier i hidroizolacijom.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Vlaknasto ploče - drvene vlaknaste ploče, nisu samo pritisnute drvne čip. Oni imaju prilično osrednji toplinsku izolaciju, ali u isto vrijeme su jeftini.

Članak o temi: Kako sakriti žice na podu u plinth?

Pjegavica. Budući da je jasno iz imena pjenastog stakla, to je pjenasto staklo s izvrsnim karakteristikama toplinske izolacije. Ne ističe štetne tvari, ne spaljuje, ravnodušnu prema vlazi. Po mom mišljenju, pjenasto staklo je najbolja opcija za izolaciju kupke, ali postoji nedostatak, kao i svaki drugi dobar proizvod, cijena "ugriza". Ali ako pitanje spašavanja za vas nije vrijedan ruba, zatim odaberite staklo za pjenjenje, nećete požaliti.

Minvat na akril osnovi. To su iste ploče mineralne vune, s praktično istim karakteristikama, ali ne razlikovanju štetnih tvari. Sve zato što vezivo nije formaldehid, već akrilna smola, koja je apsolutno inertna, na bilo koje kemijske spojeve i temperaturu kapi.

Tehnologija izolacije "Pie"

Ova tehnologija ima takvo ime zbog nekoliko slojeva, koji se sastoji od zida nakon završetka radova za zagrijavanje. Prvi sloj je zid nosača, drugi je izolacija, treći - parobarier, a četvrti su okrenuti zid, koji se drvena obloga obično izvodi u kadi. Da bih postao jasan kako postupiti u skladu s ovom tehnologijom, navodit ću primjer, jer se kupatila može izolirati, mineralna vuna na akrilnoj smola.

Tehnologija pruža za početak izolacije, od stropa i završiti pod. Počinje "pie" od instalacije na površini drvenih šipki. Oni će poslužiti kao osnova za montažu ploča MINVATI, koji će se, usput, biti priloženi versijim, bez upotrebe dodatnih zatvarača.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Dakle, da su izolacijske ploče pouzdano stajale na svom mjestu, udaljenost između drvenog okvira mora biti 1 cm manji od širine izolacije, samo u ovom slučaju može biti sigurna da izolacija neće pasti. Nakon što je okvir spreman, možete ga početi ispunjavati toplinskom izolacijom. Uvjerite se da kada instalirate, rubovi prostirki nisu završeni, jer to može negativno utjecati na njegova svojstva.

VAŽNO: Prilikom montaže izolacije, sve njegove komponente trebaju se čvrsto uklopiti. To je također neophodno, jer ako jaz ostane između ploča, vlaga će se nakupljati na ovom mjestu, a takozvani hladni most se formira kroz koju će toplina ići.

Nakon postavljanja izolacije, treba biti prekrivena isparavanjem. U svojoj ulozi, tradicionalne runkoidne ili više modernih folijskih parobrakriva mogu biti. Stranka koja je prekrivena folijom trebala bi "gledati u sobu da se toplo odražava. Svi šavovi i zglobovi vaporizolata, potrebno je zatvoriti, koristeći aluminijsku traku.

Članak o toj temi: Mjesto i izračun pojačanja u temeljima

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Nadalje, nakon što su svi šavovi vaporizolata postali zapečaćeni, možete početi napraviti sanduk, preko pare barijere, na okviru vlakana. Prilikom instaliranja razmotrite da je udaljenost između parabararier i buduće suočavanja trebala biti najmanje 5 cm. Potrebno je za kondenzat slobodno naočale, inače će pasti na oblogu, koja zbog toga se brzo okreće.

Značajke upozorenja Steam Soba

Glavna značajka toplinske izolacije je koncentracija izolacije u ovoj sobi u usporedbi s drugima. Od para, to je glavna soba kupke, ovdje morate stvoriti uvjete tako da onoliko topline može ostati u sobi, a istovremeno pružaju dobru ventilaciju.

Za zagrijavanje pare sobe na savjesti, kao što je već spomenuto, morate koristiti visokokvalitetnu toplinsku izolaciju, i pridržavati se njegove instalacijske tehnologije u svim fazama, od pripreme površine i ugradnje okvira, sve do posljednje faze, Zidna obloge s drvenom oblogom. Još jednom bih htio naglasiti važnost dobrog brtvljenja šavova paramire i čvrsto polaganje izolacije.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Ponekad je dopušteno koristiti više slojeva izolacije, ali čak iu ovom slučaju ne zaboravite da morate napustiti zračni prostor između parabararier i završnog zida okrenuti.

Izolacija od poda i krova

Toplinska izolacija svih površina u kadi, tehnološki, ima male razlike. Oni su samo u nekoliko nijansi, a glavna pravila su relevantna za zidove i pod s krovom.

Na primjer, kao što je već spomenuto, izolacija kupke počinje na vrhu, to jest, s krova i završava s poda, postoji nekoliko razloga za to. Prvo, to je prikladnije složiti se, lakše se spustiti kako bi se požurilo, nego baciti iz zida na krov, a nakon poda.

Drugo, sve površine moraju imati homogenu toplinsku izolaciju. To jest, toplinski izolacijski materijali trebaju, čvrsto položiti na iste elemente, ali već na drugoj površini, Parobaarrier mora preći na sljedeću površinu.

Pravilna izolacija zidova kupke iznutra s vlastitim rukama

Na primjer, toplinska izolacija krova i stropa trebala bi biti besprijekorna jedni na druge, parobarier na stropu pada preko adhezije na zidove, kako bi se dodatno spojio s pare barijerom na zidu pomoću aluminijskih viskija.

S druge strane, toplinska izolacija i parobara zidova povezani su na isti način s pod. Promatrajući ovu tehnologiju, ispada da se postigne ujednačenost toplinske izolacije i potpunog brtvljenja prostorije tako da parna ne napušta sobu. Potonji posebno vrijedi za plaću.

Video "Nosimo kupku iznutra"

Video s objašnjenjem faza rada na primjeru kupke s već montiranim okvirom i gotovo gotovim površinama na izolacijsku montažu.

Čitaj više