Boja cijevi, sustavi grijanja

Anonim

Čak i sustavi skriveni pod panelima zahtijevaju zaštitnu prevlaku od vlage. Slikanje cijevi koje su na vidiku estetske svrhe istovremeno. Veliki izbor boja omogućuje vam da odaberete materijal u tonu zidova i vizualno sakrijte sustav grijanja. Ili pretvoriti stari radijator u dekor. Područje oblaganja i potrošnje boje izračunava se za cijevi različitih promjera odvojeno. Standardna tablica za glatke površine nije prikladna. Kompleksna konfiguracija i poteškoće dobivaju suprotan smjer povećati potrošnju materijala.

Boja cijevi, sustavi grijanja

Mobilne cijevi

Različite boje koriste se za obilježavanje cjevovoda i sustava u poduzećima. Tonnost kaže da se transportiraju. Svi površinski ili pojedinačni dijelovi mogu se obojiti. Sve je to regulirano GOST 14202.

Bojanje vodoopskrbnog sustava i sustava grijanja u starom apartmanu

Boja cijevi, sustavi grijanja

Slikanje cijevi

Moj prijatelj je imao višak stana i odlučio ga je proslijediti. Nije imalo smisla napraviti veliki remont. S nepoznatim osobama obično ne ceremonija. Cijevi su bile sve visoke kvalitete, metal. Različiti helikopter. Bilo je dovoljno zamijeniti dio vodovoda i ažurirati napuknut premaz na vodoopskrbnom sustavu i grijanju.

Počeli smo s izborom materijala. Boja za cijevi u zatvorenom prostoru mora biti u skladu sa zahtjevima:

  • zaštititi od korozije;
  • ne dodjeljuju štetne tvari;
  • Nemaju snažan miris;
  • u kombinaciji s metalom;
  • stalno nositi temperaturne razlike;
  • izgleda dobro;
  • Imaju visoku otpornost na habanje.

Predložio sam da Vadik odabere iz sljedećih skladbi:

  • akril;
  • alkid;
  • raspršivanje vode;
  • Srebro.

Boje za disperziju vode razrijeđene su s vodom. Svi ostali dodijelili su neugodan miris otapala za dovršetak sušenja, pa čak i nakon vremena kada zagrijavaju cijevi za grijanje. Područje ispod bojenja bilo je veliko. Trošak visokokvalitetnih materijala je visok. Međutim, odbili smo s naftne boje. Lagano miriše čak i nakon vožnje. Nakon 3 godine gubi sjaj. Onda počinje oguliti.

Članak o toj temi: Pozadine za žbuku: Značajke, prednosti i sorte materijala

Priprema za slikanje

Boja cijevi, sustavi grijanja

Priprema cijevi za boju

Slika cijevi i radijatora je proizvedeno više puta. Bilo je moguće razlikovati nitro emajl, srebrnu i uljnu boju različitih boja. Rust se pojavila na mjestima. Počeli smo provjeriti nepropusnost. Čak i govoreći kroz pora vlage mogla bi postati veliki problem tijekom vremena.

Tada su počeli pripremati cijelo područje cijevi kako bi slikali.

  1. Svi su oprani od prljavštine i nafte.
  2. Stari sloj je uklonjen s ispiranjem, sušilom za kosu i samo metalna četka. Sve je ovisilo o vrsti boje i kako je čvrsto držala.
  3. Pokriva cijelu površinu alkida anti-korozije premaz. Hodao je dva puta. Koristio sam prinovu airbrusha, dajući uski mlaz. Vadik je zatvorio zidove, bez potrebe za plastikom.
  4. Dan kasnije primijenio je sloj boje. Nakon sušenja drugog.

Priprema i slikanje cijevi odveli su nam nekoliko večeri. Sam, moj prijatelj bi došao tri puta duže. Potrebno je stalno slikati na teškim mjestima. Nemoguće je ostaviti nepokrivene točke čak i na nevidljivim mjestima. Cijevi će početi biti pokrivene korozijom i mogu se brzo srušiti.

Zaštitite zidove i spol, neprestano pomičući komad plastike prikladnije nego što ga stalno montira sa viski i prerasporedom, razbijajući se od slikanja. Stoga vam savjetujem da sami obojite cijevi s prijateljem.

Uvjeti grijaćih radijatora

Boja cijevi, sustavi grijanja

Obojite cijev vlastitim rukama

Priprema radijatora proizvedena je slično cijevima. Samo primitivni i obojite ih prikladnijim za uskim rentama. Koristio sam ravno i savijeno. Požurili smo s Vadikom da završimo prije nego što je grijanje uključeno. Vrući dijelovi spaljuju ruke. Boja će se brzo osušiti i može početi ispucati.

Sastav se počeo primjenjivati ​​odozgo, spuštajući se i pokriva cijeli dio odjeljka. Zatim je proslijedio drugoj. Prvi sloj je deblji, drugi tanji. Boja je odabrana u tonu zidova. Nakon sušenja, Vadik ih je naslikao s uzorcima biljaka, pretvorio se u originalni dekor.

Članak o temi: pozadina s ukrasom: unutarnje ideje

Radijatori ploča i pretvarača nisu obojani kod kuće. Primjenjuju se poseban praškasti premaz koji ne smanjuje prijenos topline. Ako trebate reproducirati malu parcelu, bolje je koristiti srebro. To više od drugih boja odgovara tehničkim karakteristikama za izmjenjivače topline premaz.

Izračun potrošnje boje i prajmera za cijevi i baterije

Boja cijevi, sustavi grijanja

Bojanje cijevi

Da bismo izračunali potrošnju boje, trebali smo tablicu. Teškoća leži u činjenici da su cijevi na crtežima i prodaji prikazani u inčima. Ovo je unutarnji promjer. Trebali smo izračunati površinu vanjske površine. Kao rezultat toga, pojavio se tablica.

InčaVanjski promjer, mmPovršina 1 m cijevi, m2
1/221.3.0,066.
3/426.8.0,084.
jedan33.50.11
2.60.0.19.
četiri114.0,35

Da bismo kupili boju, stvorili smo još jedan stol. U njemu smo naveli duljinu cijevi svakog tipa, dijeleći ih u bojama. Umnožavanje za dva, povećana za 10%. Primio približnu potrošnju s gubitkom.

Na poleđini svakog može s završnim materijalima, postoji trošak potrošnje i težine pripravka. Za ove brojke odredili smo koliko slika treba uzeti. Prajmer se smatrao zajedno. Za radijatore, promjer riglela je izmjeren i umnožen s 3. dva sloja, uzimajući u obzir rebra, izbočine i gubitke za prskanje i bubnjeve.

Čitaj više