Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

Anonim

Instalacija suspendiranog stropa iz MDF panela - zadatak nije težak. Proizvođači komponenti panela i okvirnih sustava dobro su osmišljeni svim mogućim situacijama i poteškoćama koje se mogu pojaviti prilikom instaliranja tako stropa.

Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

Treba pamtiti da će najbolji alat za rezanje MDF panela biti elektrobrika.

Potrebni alati i materijali

Da biste montirali suspendirani strop iz MDF panela, možda ćete morati sljedeće alate i materijale:
  • Perforator;
  • Razina vode ili lasera;
  • Građevinski kabel;
  • Škare za metal;
  • instrument za traženje skrivenog ožičenja;
  • Tankoj oznaku ili građevinsku olovku;
  • rulet;
  • Corolninic;
  • hacksaw s finim zubom;
  • elektrolik;
  • odvijač;
  • čekić;
  • sječivo;
  • nokti za Kleimera;
  • Kleimers;
  • MDF paneli;
  • UD profili;
  • CD profili ili drvene tračnice 25 * 50 mm;
  • Konektori za profile;
  • izravne suspenzije;
  • Vrčani stropni "sidro-klin";
  • Kolica "brza instalacija";
  • Vijci samo-tapkanja "press-perilica";
  • Vijak za samostakanje 9,5 mm;
  • Vijci samo-tapkanja 25 mm dugo s tajnom glavom;
  • Ljepilo za MDF;
  • Vjerni elementi.

Natrag u kategoriju

Uređaj okvira

Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

MDF ploče ugradnje.

Ako je nacrt strop u zatvorenom prostoru napravljen od prevremenih betonskih ploča, prvo morate obaviti pripremni rad. Rukovanje između ploča očišćena su od svega što ne drži dobro. Estetska svojstva grubo osnovnih vrijednosti nemaju, tako da su šavovi najlakše ispuniti montažnu pjenu. Za drvene žbukene podove dovoljno je osigurati da je rub završnog materijala izdržljiv. Ako snaga žbuke uzrokuje sumnje, bolje je srušiti. Doista, u procesu montaže suspenzija, kvaliteta kvačila i dalje će se pogoršati. A to već prijeti snagom budućeg dizajna.

Dalje, morate se prijaviti u kutovima sobe horizonta, tj. Serfs koji će se strogo smjestiti na istoj razini. Najlakše je to učiniti s laserskom razinom. Ali uobičajena razina vode s cijevima dovoljne duljine je savršena. Koristite za ovu razinu mjehurića na željeznici ne poželjna, to može dovesti do značajnih pogrešaka.

Članak o temi: Kako napraviti vatru u kućici, u dvorištu

Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

Otvorena stropna shema.

Na dobivenim oznakama određujemo najmanji kut stropa sobe. Gruba baza je rijetko horizontalna, odstupanja obično dosežu nekoliko centimetara. S razine donje točke nacrta stropa, povlačimo 5 cm. U ovom oznaku ćemo napraviti osnovu stropa. Koristeći horizont i rulete, prenosimo plasman budućeg okvira na sve kutove sobe. Koristeći građevinski kabel, primjenjujemo vodoravnu liniju oko perimetra prostorije na odabranoj visini.

Tada morate biti sigurni da napajanje nije položena na ovu razinu u sobi. Za to postoje posebni uređaji. Ako ne postoji dostupno, morat ćete koristiti čekić i dlijed da pažljivo potražite stagnaciju građevinskih radnika. Neizravni znak položaja električnog ožičenja je položaj montažnih kutija. Skidanje najlakše od njih.

Svježi UD profil oko perimetra prostorije, tako da se njegova donja polica nakuplja s vodoravnom linijom. Pričvršćena je na betonsku ili gipsanu bazu "brzih instalacije" tikla na rupu izbušena perforatorom. Za zidove s drvenim osnovama za to, vijak za točenje "pritisnite perilica" će biti prikladan. Duljina je odabrana tako da je rezbarenje dio drvene baze najmanje 25 mm.

Zatim morate odlučiti o smjeru instalacije MDF panela. Jer Paneli imaju konačnu duljinu, poželjno je odabrati smjer na kojem ne bi morati izgraditi. Osim toga, imajte na umu da plasman panela duž duge strane sobe vizualno ga produljuje, i preko njega gaćice.

Kada je odabran smjer instalacije panela, stavlja ih poprečno na strop na položaju okvira nosača okvira. Montiranje će se izvoditi duž cijele dužine panela u koracima od 30 cm.

Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

Obilježavanje suspendiranog stropa.

U mjestima mjesta budućih nosača, izravne linije na stropu. Duž linija okomito na njega, izravne suspenzije su okomite na njih, također s korakom od 30 cm. Na betonskim bazama, fiksiraju se začepljenim tiplelima, na drvenim - press-hrpe dovoljne duljine. Odabrana je kao i za montažu UD profila na zid.

Članak o toj temi: Kako napraviti vrata s obloge vlastitim rukama

U žljebovima na UD profilu preko njih, CD profili ili drvene tračnice 25 * 50 mm su umetnuti. Oni su pričvršćeni na savijene šape izravne suspenzije sa samosplaćenim u 9,5 mm. Višak duljine kruga jednostavno pomlađuje. Na savijenim šapama, prikladno je označiti ploče polistirenske izolacije, ako se provede izolacija. Ako je potrebno, profil ili tračnice moraju se povećati s konektorima. Svi lagani pocinčani profili lako se režu po metalnim škaračima. Ako koristite drvene letvice umjesto pocinčanih profila, pokušajte pronaći glatke i suho, što nije lako. Prije suočavanja, morate utrti sve potrebne ožičenje napajanja preko okvira.

Natrag u kategoriju

Suočavanje s okvirnim pločama

Instalacija MDF ploča na stropu s Kleimerima

Karakteristike tablice MDF ploča.

Paneli se lako izrezuju u željenu veličinu pomoću elektrolizma. Obilježavanje se vrši ispod kvadrata. Postoje različiti načini za popravak vanjskih lica na prvom i posljednjoj ploči. U najjednostavnijem slučaju, to se radi uz pomoć vijaka na metalu s duljinom od 25 mm s tajnom glavom, a zatim stavite zglob sa zidovima oko perimetra prostorije od strane univerzalnog kuta MDF-a ili bageta. Ali ova metoda nije sasvim ispravna. Činjenica je da su MDF paneli podložni promjenama ovisno o temperaturi i vlazi u prostoriji, tako da je kruta fiksacija nepoželjna.

To će biti točnije pre-fiksirati oko perimetra prostorije do UD profila LN 9,5 mm J-oblika profila s žlijebom prikladne veličine. Takvi profili su s oblikovanjem kalupljenja i izgledaju prilično estetski. Vadeće strane ekstremnih panela i rubova intermedijara jednostavno dolaze na te izazove. Takav zatvarač ne sprječava oscilacije u duljini ploče.

Između sebe i do ploča za hlače pričvršćene su kako slijedi. MDF paneli imaju na jednoj strani izbočine duž vrsti šiljaka, i s drugim odgovarajućim veličini utora. Šiljak se pokreće u utoru prethodnog panela, a druga strana je pričvršćena na ogradu uz pomoć posebnih zatvarača - Kleimera. Posljednja ploča započet će u žljebovima na profilu J-oblika i umeće se u žlijeb na prethodnom ploču bez dodatne fiksacije.

Članak o temi: Kako funkcionira Smad bez plina

Kleimer ima privatni avion i savijenu kuku, koja je privučena u utorom ploče. Na Kleimeru se nalaze tri rupe: središnja je vrlo mala i dvije strane neznatno veći promjer. Ako se ugradnja panela provodi na drvenim tračnicama, Kleimer je prikovan za njih kroz rupu manjeg promjera. Nokti se prodaju zajedno s Kleimerima. Za ugradnju na pocinčane profile koriste se dva bočna otvora većeg promjera. Kroz njih, Kleimer privlači profil s Savores LN 9,5 mm.

Čitaj više