Programi za odabir rasporeda pločica

Anonim

Zavod za kupaonice je složen proces. Osim tehnoloških titlova još uvijek postoji problem s dizajnom. Kupke, toaleti, kombinirane kupaonice obično su postavljene pločice. Ali kako planirati njezino plasman na zidove tako da je završetak lijepa? Za one koji su odlučili popraviti vlastite ruke, postoji dobar izlaz - koristite softver. Postoje posebni programi za polaganje pločica, postoje takve sekcije u općoj građevinskoj ili dizajnerskom softveru, a također postoji online usluga od velikih proizvođača i trgovina koje prodaju završne materijale. O njima i o njima će se dalje raspravljati.

Pločica 6.0.

Specijalizirani program za polaganje pločica i pozadina. Postoje tri verzije: dom za kućnu uporabu, PROFI - za profesionalce, Profi + Render - Professional s naprednom funkcionalnošću. Za samostalno stvaranje dizajna, pločica 6.0 dom je prikladan, ali to nije besplatno - 1000 rubalja mjesečno uporabe. Svi se mogu kupiti na internetskoj stranici TILE3D.COM kampanje. Naravno, postoje sjeckani kopija, ali kako ih je teško preuzeti ih je teško.

Programi za odabir rasporeda pločica

Program za polaganje pločica u 3D pločica 6.0

Program u trenutnoj verziji je dobar: čak i obrubljena kućna verzija omogućuje stvaranje volumetrijskih projekata (3D) i primanjem izračuna na potrebnim materijalima (osim za cijelu i uskrsnu pločicu, količinu ljepila i bljeskalica za šavove). Što još može:

  • Razmislite o otvorenim i prozorima, stupovima, lukovima i drugim curvilinearnim površinama.
  • Moguće je napraviti nove pločice u direktoriju, spremiti ih za daljnje korištenje.
  • Pločice se mogu instalirati i isključiti u bilo kojem kutu.
  • Možete dodati volumetrijske slike drugih objekata (kupka, tuš itd.), Postavljanje koordinata.
  • Program omogućuje izračunavanje pločica i potrošnih materijala, ali u verziji "Home", ne možete ih povući na ispis, ali možete otpisati zaslon ili screenshot i ispisati kao sliku, a ne tablicu.

Osim toga, možete promijeniti stupanj osvjetljenja, sjaj i olakšanje pločica. Sve ove postavke mogu se obaviti za svaki pojedini objekt. Što je dobro - na mjestu postoji akademski oblik za rad s programom, gdje je izrada projekta opisana u koracima. Rad u programu je jednostavno, sučelje je razumljivo, ovladalo se od prvog puta. Iz nedostataka kućne verzije - nemoguće je dobiti skeniranje na zidovima, što je potpuno neugodno. Općenito, program je dobar, ali ne i besplatan.

Članak na temu: Poboljšani dvostruki prozori na balkonu: Kako odabrati i instalirati

Visoft Premium.

Ovaj specijalizirani softver za projektiranje kupaonica za profesionalce. Jedna od funkcija je raspored pločica. U bazi podataka, veliki broj uzoraka je gotovo 39 tisuća vrsta pločica iz različitih proizvođača (u vrijeme pisanja njihove 362). Projekt izgleda razvijen je na temelju uzoraka koji su u bazi podataka, novi kako bi to učinili nemogućim.

Programi za odabir rasporeda pločica

Tu je i Rusirana verzija

Ovdje je kratka značajka programa:

  • Odabrani uzorci pločica automatski se postavljaju na određenom području.
  • Moguće je pogledati druge opcije izgleda.
  • Da biste stvorili interijeru kupaonice, možete odabrati vodovod iz velike baze. U isto vrijeme, kompleti se automatski sastaju. Ako je potrebno, mogu se prilagoditi.
  • U procesu stvaranja projekta može se rasporediti u bilo kojem smjeru, procjenjujući rezultat iz različitih točaka.
  • Napraviti "snimke" dobivenog rezultata.

Postoje dva načina rada: crtanje i skica. U načinu uzorka stvoren je crno-bijela slika koja kasnije može biti "izlijevanje" različitih boja. Sketch Mode - odmah s bojom.

Keramička 3D

Dobar profesionalni softver za stvaranje dizajna kupaonice. Naravno, to nije slobodno, ali postoji demo verzija s punom funkcionalnošću, koja je dostupna svima bez plaćanja. Razdoblje valjanosti besplatne licence je 1 mjesec. Ako odlučite napraviti izgled pločica za sebe, ovo je dobra opcija, ali je potrebno ispuniti u određenom razdoblju.

Programi za odabir rasporeda pločica

Programska keramika 3D - postoji u demo verziji za razdoblje od 1 mjeseca je besplatno

Keramička 3D omogućuje brzo stvaranje projekata: Svaka operacija traje oko 2-4 sekunde. Tako su jednostavni projekti "izgrađeni" za 5 minuta, kompleks je potreban za 15-20 minuta. Ovdje je skup funkcija:

  • Stvaranje prostora bilo koje konfiguracije na točnim dimenzijama, uključujući potkrovlje;
  • Jednostavan crtež niša, police, izbočina, kutija bilo koje konfiguracije;
  • Sposobnost stvaranja konture pločice bilo kojeg oblika (poligonalna, zaobljena itd.);
  • crtanje stupaca i njihove završne obrade;
  • očuvanje obrazaca polaganja bilo koje složenosti;
  • Zamjenjujući konture i veličinu prostora s očuvanjem izgleda;
  • sposobnost stvaranja stepenica i njihovog dizajna s pločicama;
  • Automatski izračun količina pločica.

Općenito, keramička 3D nije samo program za polaganje pločica. Također može stvoriti opći dizajn kupaonice i izraditi dizajn drugih elemenata ili dijelova prostorije, što ukazuje na polaganje pločice. Lijepo je da su detaljne lekcije vezane za program, s kojim je lako svladati.

Članak na temu: Filmski topli kat ispod pločice: instalacija korak po korak

Kompas-3d

Ovo je besplatna verzija Profesionalnog programa za dizajn surround dizajna raznih objekata i detalja koje je stvorio Ruski Askan tvrtka. Dakle, ovo nije samo program za polaganje pločica. Ovo je samo jedan mali dio njega. Verzija kompasa-3D lt je upoznat, omogućuje vam da ovladate modeliranje i planiranje volumena. Kompletan s programom su materijali za učenje - video i grafički primjeri.

Programi za odabir rasporeda pločica

Za volumetrijsko modeliranje, uključujući i interijere i položite pločicu

Kompas 3D u laganoj verziji ima vrlo obrubljenu funkcionalnost, ali za raspored pločica to je više nego dovoljno. Da biste planirali raspored pločica tijekom instalacije, učitava se paket s konfiguracijom konstrukcije (još uvijek postoji strojarski inženjering). Za osnovni i građevinski paket bit će potrebno oko 3,5 GB memorije na disku.

Ovim programom možete:

  • Napraviti plan plana;
  • Razviti dizajn prostorije pomoću raznih završnih materijala i procijeniti rezultat u obliku trostruke slike;
  • Razviti jedinstvene stavke dekor i dobiti njihove crteže;
  • Nakon završetka projekta, dobiti crteže koje označavaju veličinu.

Općenito, program je višenamjenski čak iu slobodnoj opciji. U isto vrijeme, možete svladati dizajn dizajna u 3D.

Jednostavan program za polaganje pločica bez posebnih efekata - Arkulator 7

Ako ne trebate surround sliku, ali morate vidjeti točno izgled, pa čak i izračunati količinu materijala bez pogrešaka, obratite pozornost na program arque 7. Namijenjen je za izračunavanje materijala za radovi u interijeru. To jest, uz njegovu pomoć možete točno odrediti potrebnu količinu pločica, pozadine, laminata itd. Također je moguće izračunati broj materijala na ventilirane fasade. Ugodno iznenađenje: Ovaj program za polaganje pločica (a ne samo) je besplatan.

Programi za odabir rasporeda pločica

Nepogrešivo izračunati broj pločica nakon rasporeda u programu može dogovoriti 7.0

Što mogu učiniti u njemu:

  • Stvorite površine bilo koje veličine i oblika, ugasite otvori bilo kojeg oblika na njih.
  • Položaj pločica može se podesiti, aktivirati u bilo kojem kutu.
  • Na jednoj površini, predmeti različitih veličina mogu se rasporediti u različitim smjerovima.

Članak o toj temi: Ljepilo za Fliesline Wallpaper: Što je bolje, dobar metilan, Cleano potrošnja, pouku, je li moguće zalijepiti papir, kako se razrijediti vlastitim rukama, videozapisima

Naučit će ne raditi nije problem čak ni za najviše "naprednijeg" korisnika. Sučelje je razumljivo, zahtjevi za računalo su vrlo skromni, potrebno je manje od 1 MB na disku. Izvrsna opcija ako je potrebno samo raspored, a ne dizajnirati s dizajnom s vodovodom, namještajem itd.

Što još možete raditi

Osim specijaliziranih programa, postoji mnogo softvera namijenjenih za planiranje drugih objekata, ali u kojima postoje dijelovi za polaganje pločica. Ako imate iskustva u jednom od njih, to će biti lakše raditi s poznatim sučeljem nego razviti novi. Ovdje su neke opće programe izgradnje ili namještaja u kojima se može izvući pločica.
  • Avtocad (AutoCAD) - generalizirani program sa širokom funkcionalnošću (postoji 2D i 3 D).
  • Nanocad je gore opisani analog, ali razvoj ruskog. Osnovna verzija je besplatna.
  • Pro100 (pro100). Program je dizajniran za razvoj namještaja, ali postoji čvrsta particija za projektiranje izgleda pločice, laminata, pozadine. Mnogi kažu da je lakše raditi u njemu nego u Autocadus.
  • SketchUp je program za projektiranje prostora i namještaja, postoji dio za pločice, ali funkcionalnost nije dovoljna i teško je raditi. Osim toga, potrebno je ručno ponovno izračunati količinu jer pogreška nije neuobičajena.

Naravno, to nije specijalizirani softver i rad nije tako ugodno s njima. Ali ako su već radili u drugim dijelovima, bit će lakše razumjeti i brže nego učiti dizajn u novom programu.

Online programi rasporeda pločica

Većina velikih online trgovina prodaje pločica ili proizvođača pruža mogućnost besplatno online za stvaranje vlastitog projekta. Osobitost je da je uglavnom moguće raditi samo s tim zbirkama koje su na resursu. Napravite vlastite podatke u takvim programima.

Oni rade na principu igre preglednika - preuzmite i instalirajte ih nisu potrebne. Radite kroz preglednik na resursu kampanje. Standard za stvaranje projekta: Odaberite ili nacrtajte plan prostora za koji trebate stvoriti izgled pločice, odaberite zbirku (od onih na web-lokaciji), zatim stvorite izgled. Prema rezultatima, obično se formira izjava: koliko je pločica potrebno, možete ispisati ili spremiti izgled koji ste napravili u obliku pomicanja na zidovima.

Čitaj više